28 juli 2004

Smygpremiär

En mailinglista för bloggare är under uppbyggnad. Officiell information har ännu inte gått ut om vem som driftar den (det är inte jag om nu någon undrar) och hur man gör en subscribe. Men är du intresserad att gå med så släng iväg ett mail till a_t@tele2.se och tala om vilken url du har till bloggen och posta via den mailadress du vill använda på listan så sänder jag dig info hur du går med.

Listan är bara avsedd för bloggare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:44 FM | Kommentarer (4) | Google

26 juli 2004

Nya som pingar Weblogs.se

Nu var ju Weblogs nere ett bra tag, men inte minns jag att det var en massa bloggar typ http://www.sportquiz4u.com/, http://www.foxcorp.org/ och http://hundredacres.com/ som pingade Weblogs? Eller är det bara jag som inte lade märke till dem? Nu såg jag att det förs en diskussion om detta.

Chadie har haft tankar på att skapa en förening eller liknande som tar ansvar för Weblogs. Jag tyckte det var en bra tanke, men ville invänta att sajten kom igång. Det kanske inte är en så dum tanke egentligen när det kommer till kritan. Vem ansvarar för Weblogs nu? Eller rättare sagt vem har tid att göra det?

Det finns mycket man kan göra med sajten, om bara initiativ, ork, intresse och ideér får blomma ut. En mailinglista är på gång vad jag har förstått.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:34 EM | Kommentarer (2) | Google

Enkät om bloggning

Pierre vill ha svar på några frågor.

1. Varför bloggar du? Och varför började du?

Jag började blogga (då hette det dagbok på nätet och senare Reload) redan 1997. Varför? Runt 1996 och 1997 fanns det inte så mycket tjejer ute på nätet och de få som fanns försvann i bruset. Mitt initiala syfte var att ge tjejerna som började utforska nätet lite råg i ryggen och visa att kan jag, så kan de. Nu skriver jag mer för mitt eget nöjes skull. Jag tycker om att skriva.

Jag startade 1998 samlingsplatsen Dagbok på nätet som hade som mest över 250 listade dagböcker, men av tidsbrist så överlät jag hela samlingen till en annan portal. Numera ingår den i en samlingsportal som heter Succé.

2. Hur ofta skriver du på din blogg? Är det viktigt att skriva ofta?

Jag uppdaterar när andan faller på. Förut så uppdaterade jag bara en gång om dagen, men resultatet blev ofta att det blev lite rörigt att läsa. Jag kunde börja att skriva om en sak, sedan gick över till ett annat ämne och avslutade med något helt annat.

Att blogga via ett bloggningsgränssnitt är bättre då varje inlägg ofta handlar om just ett ämne. Det är lättare att få överblick över vad som tidigare har skrivits då ämnena finns katalogiserade och det finns en sökfunktion.

Jag tycker inte att det är viktigt att skriva ofta. Där tycker jag att det måste vara upp till var och en. Det får inte vara ett tvång eller ett måste att skriva flera inlägg varje dag eller ens skriva något varje dag. Hellre ett läsvärt inlägg en gång i veckan, var eller varannan dag än fem korta oinspirerade inlägg varje dag.

3. Hur många besökare har du på din blog (ungefär)? Har du gjort något särskilt för att få fler läsare?

Det varierar, mellan 200 till 600. Jag har inte gjort något särskilt för att få läsare mer än att jag pingar eller listas på weblogs, sweblogs och andra liknande sajter. En del kommer nog bara förbi av nyfikenhet om de besökt min HTML-guide eller någon av mina andra sidor.

4. Vad ska en sajt innehålla för att kunna kallas blogg?

Därom tvistar de lärda. Jag personligen tycker att den får innehålla vad man vill. Alltid intresserar det förhoppningsvis någon. Om inte, så intresserar det i alla fall den som skrivit det. Skrivandet får inte bli spel för galleriet, utan det måste finnas en drivkraft, en vilja att förmedla något som intresserar en själv och förhoppningsvis då andra.

Det finns nischade bloggar som kanske bara de mest inbitna nördar läser, det finns en del elitistiska bloggar som kanske inte vanliga dödliga läser, oftast då för att de inte förstår så mycket och inte för att texterna är dåliga i sig, en del bloggar finns som bara de närmast sörjande läser och andra som är mer allmänna och intressanta för många. Det går inte att säga att någon variant är bättre eller sämre tycker jag. Mångfald berikar.

5. Tror du att den svenska bloggvärlden kommer att bli en verklig kraft i samhällsdebatten, eller kommer det att vara en liten grupp som bloggar gör varandra?

Både och. Bloggvärlden kan ses som en klubb för inbördes beundran av utomstående. Men samtidigt är bloggarna en källa att ösa nyttig information ur. Om inte så ökar allmänbildningen om man läser flera bloggar som tillsammans ger ett brett spektrum av fakta, tankar och funderingar.

För att bli en kraft i samhällsdebatten måste läsekretsen vidgas och fler börja blogga. Den dagen då fler tunga namn börjar blogga, då kan det bli intressant. Mycket intressant. Mest intressant för min del skulle vara om fler som driver utvecklingen av Internet skulle börja blogga. Jag tänker inte nämna några namn, men jag vet många jag skulle vilja läsa i så fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:16 FM | Kommentarer (3) | Google

23 juli 2004

Fredagsfyran på rätt dag

Temat för veckans fredagsfyra är blandat.

1. Vad ska man göra när sommaren regnar bort?
Läsa böcker. Se på filmer. Göra saker man kanske inte skulle ha gjort om det varit fint väder. Besöka konstutställningar, göra museibesök och annat som man vanligtvis inte gör en vacker sommar. Åka Sverige runt och besöka platser man bara hört talas om. Vandra i naturen. Med bra kläder så spelar det ingen roll att det regnar. Det är bara en själv som sätter begränsningar. Inte vädret. Egentligen.

2. Vad är det bästa som hänt dig på sistone?
Att jag blivit mormor igen.

3. Vad önskar du dig just nu?
Hoppa tandemhopp. Men jag vill inte göra det själv, men jag har inte lyckats få med mig någon på detta. Jag får bara svar typ; har du dödslängtan eller liknande :).

4. Hur känner du dig idag, egentligen?
Finemang. Solen har strålat värmande från himlen. Jag har lite andra saker att se framemot i veckan och kommande veckor så än finns det hopp om livet :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:52 EM | Kommentarer (7) | Google

Weblogs.se up and running

Nu verkar weblogs funka igen. *vågen*

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:19 FM | Kommentarer (1) | Google

16 juli 2004

I väntan på weblogs

Kartläggning av svenska bloggar rent geografiskt. Fast Stockholm är mer än bara tunnelbanans sträckning. En parallell karta på pendeltågets sträckning hade varit perfekt. Då hade jag kunnat markera mig vid antingen Bro eller Kungsängen, jag bor mitt i skogen mellan dem i en rät vinkel.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:13 EM | Google

Weblogs framtid

Weblogs framtid är dold i mörker.
Vad händer? Händer det något?
Jag ser att datumen på nic-se
har ändrats. Domänen skulle
ha raderats i morgon, men
det verkar inte gälla längre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:48 EM | Kommentarer (11) | Google

30 juni 2004

www.kinja.com

Jag saknar fortfarande weblogs.se, men alternativ saknas inte. Nu fick jag tips om en ny sida som samlar bloggare alltefter de uppdaterar - www.kinja.com/user/sweden. Synd bara att å,ä, och ö inte visas korrekt. Jag *umlar* inte längre dem eftersom jag har <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> inom head-taggarna.

Morgontidig var jag i dag.
Halvfem vaknade jag pigg som en mört.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:06 FM | Kommentarer (4) | Google

19 juni 2004

Sweblogs.com

Sweblogs kan vara ett alternativ att lägga in sig på. Den konkurrerar ej med Weblogs, men om fler ansluter kan det vara ett bra alternativ för oss som saknar uppdateringslistor. Henrik och Mats kanske får häcken full nu? Tack Jonas för tipset, som jag själv inte tänkt på att vidareförmedla. Jag brukar titta in där också ett par gånger om dagen, men det är lite färre som har reggat sig där.

Fast nu ska jag lägga mig i soffan och påbörja boken Asyl av Liza Marklund. Jag har två andra böcker jag läser samtidigt, men de lägger jag åt sidan nu. Risken finns att jag lär sträckläsa boken Asyl, likt jag gjorde med hennes bok Gömda.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:39 EM | Kommentarer (7) | Google

Saknar pingandet

Man saknar inte kon förrän båset är tomt.

Jag har inte insett hur mycket weblogs.se betydde förrän sajten nu ligger helt nere. Det var bekvämt att surfa dit och kolla in vilka som uppdaterat. Speciellt när jag sitter här hemma och surfar via ett gammaldags modem, segt och kostar skjortan, så var det bra att snabbt kunna se vilka som hade nya texter på sina bloggar – istället för att surfa runt på måfå.

Bloggningsberoende? Ja, något ditåt. Det är intressant att ta del av vad andra skriver om, både stort och smått. Weblogs.se var ett perfekt instrument för att hänge sig åt denna last :).

Weblogs.se kom tillbaka!

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:13 EM | Kommentarer (3) | Google

Fredagsfyran dan efter

Fredagsfyran.

1. Är du anonym utav dig på bloggen?

Nej.

2. Varför tror du folk vill vara anonyma?

Det kan finnas olika skäl när det gäller bloggar. De vill kanske kunna skriva blogg utan att texterna ska sammanbindas med deras yrkesroll kanske? De kanske törs ta ut svängarna lite mer? De kanske har ett ovanligt namn och vill inte att det ska exponeras i rädsla för att bli utsatt för abuse på nätet? Stalkers och knäppisar finns det gott om där ute i cybervärlden.

3. Spelar det någon roll? (fråga 2 alltså)

Ja, för mig spelar det roll. Än mer om personen inte ens har en fungerande mailadress utlagd på hemsidan åtminstone. Då har jag svårt att ta den personen på allvar. Jag har dåliga erfarenheter av folk som inte vågar stå för sina åsikter utan uppför sig som svin under anonymitetens sköna täcke. Det gäller nu inte bloggare, utan jag tänker då mer hur en del anonyma skribenter uppträder på forum, anslagstavlor och dylikt. Kan man inte stå för sina åsikter kanske åsikterna inte är så mycket värda?

4. Hur känns det idag?

I går var en tråkig dag, dåligt väder påverkar alltid mitt humör. I dag ser det lite ljusare ut, solen syns i alla fall utanför fönstret.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:03 FM | Kommentarer (4) | Google

18 juni 2004

Weblogs.se nere

Förvirrad.

// Annica

Annica Tiger 2:35 EM | Kommentarer (1) | Google

15 juni 2004

Serverproblem?

Vad har hänt med http://weblogs.se?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:54 FM | Kommentarer (5) | Google

12 juni 2004

Lång fredagsfyra

Kan du din Bibel?
Jag har aldrig läst den
och kommer så aldrig att göra.
Men vilket hästjobb att lägga
ut den på nätet?
Hela Bibeln i en 5 Mb stor html-fil.

När jag tänker på Bibeln tänker jag på sagoböcker. För det är vad jag tror Bibeln är. Sagor och skrönor som vandrat från mun till mun, från generation till generation och någonstans på vägen nedtecknats bit för bit när skrivandets konst upptäckts. Nedskrivet och kanske även där lite förskönat.

Har du lekt leken en fjäder blir en höna? Alla sätter sig i en ring. En person funderar ut en lagom lång ramsa på ett par meningar och viskar det i örat på den som sitter närmast. Personen gör detsamma och när dessa meningar gått ett varv och kommer tillbaks till ursprungsmannen/kvinnan är det oftast helt uppåt väggarna. Det får inte vara för få deltagare utan det ska vara kanske runt 15-20 eller något ditåt. Detta ger en bra bild av hur jag tror att Bibeln kom till.

Då kommer jag med automatik in på fredagsfyran.

Tema: religositet:

1. Tror du på Gud/ Jehova/ Allah/ Mammon/ Whatever?

Nej. Varför dör barn? Varför svälter barn? Varför får folk cancer? Varför begås det sexuella övergrepp på barn? Varför sker våldtäckter? Varför blir det massa katastrofer, jordbävningar och översvämningar? Varför finns det rasism? Varför finns det homofober? Hur kunde nazisterna få härja fritt och gasa ihjäl miljontals människor? Listan kan göras lång på frågor. Finns det en Gud, Jehova eller Allah sitter han/hon och sover någonstans eller skiter i hur det står till på planeten Jorden. Han/hon kanske har flyttat till ett annat universum?

2. Har du provat någon New Age-grej? (typ stenar, auror, etc)

Nej.

3. När var du på Gudstjänst senast?

Jag har aldrig varit med på någon renodlad gudstjänst. Däremot har jag varit med på begravningar, dop och bröllop i kyrkan, fast jag sitter alltid och skruvar på mig i bänken och mimar på sin höjd med i psalmsjungandet. En gång har jag själv gift mig i kyrkan, iklädd jeans och t-shirt, runt 1980 tror jag det var. Long story. Den kanske jag tar en annan gång.

4. Vilken är den bästa religionen?

Jag tror inte på religioner heller, inte som specat nedan enligt ordboken. Religioner är bara ett sätt att styra folk, förr hade man inte så många andra styrmedel än exempelvis 10 Guds budord och vad nu exempelvis Koranen har för motsvarande. Numera har vi lagar som reglerar vårt liv och religionen behövs inte som rättesnöre. Inte ens som moraliskt rättesnöre, se bara hur det det använts i Knutby. Var och en blir salig på sin tro. Bara de kan ge f*n i att försöka pracka på den på andra. Tyvärr är de olika religionerna orsak till nästan alla krig här på jorden sedan tidernas begynnelse och det gör mig än mer övertygad om religionernas icke-berättigande. Att döda i Guds namn eller i Allahs namn – hur kan man ens komma på tanken?

Norstedts stora svenska ordbok
religion [-lio'n el. äv. -ligio'n] subst. ~en ~er
trossystem som främst kännetecknas av tron på viss(a) gud(ar) el. person(er), övernaturliga företeelser etc., vilka man kan träda i kultisk förbindelse med; vanl. äv. med spec. ceremonier och levnadsregler

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:34 FM | Kommentarer (10) | Google

8 juni 2004

Blogg-picknick

Hur många bloggare finns det i Stockholm med omnejd? Har någon pejl på det? Visst borde det räcka till en picknic i det gröna? Kanske även en del utomsocknes har vägarna förbi denna helg? Trevligt initiativ av Jonas.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:38 EM | Kommentarer (2) | Google

28 maj 2004

Bloggningsberoende?

På en mailinglista sändes en länk till en artikel om bloggning i New York Times (hittas under rubriken INSIDE - kräver inloggning tyvärr). Artikeln, som hade rubriken "For Some, the Blogging Never Stops" var både intressant och tankeväckande.

Saxat ur artikeln:
Blogging is a pastime for many, even a livelihood for a few. For some, it becomes an obsession. Such bloggers often feel compelled to write several times daily and feel anxious if they don't keep up. As they spend more time hunkered over their computers, they neglect family, friends and jobs. They blog at home, at work and on the road. They blog openly or sometimes quietly so as not to call attention to their habit.

En bloggare tyckte att det blivit ett beroende.
– If this were beer, I'd be an alcoholic.

En annan fällde yttrandet:
– When that becomes part of your life, when you start thinking in blog, it becomes part of you.

Tänkvärt!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:26 EM | Google

14 maj 2004

Fler och fler bloggar

När bloggsamhället bara ökar och ökar är det snart svårt att vara först med något eller ens kunna vara originell längre :). Nej, så illa är det inte. Men ibland så har jag sett att många skriver om nästan exakt samma sak och det nästan under samma tidsrymd, fast på olika sätt och det är i och för sig givande att se det ur olika perspektiv. Aktuella händelser ger ofrånkomligt denna effekt.

Det är tur att det finns många olika typer av bloggare/dagboksskribenter. En del skriver bara om teknikrelaterade saker. En del sprutar bara ur sig länkar. En del skriver långa funderingar om livet. En del levererar nyheter som en värsta TT-byrå. En del skriver bara om sin egen vardag. En del skriver väldigt "nischat" om ett smalt ämne de är intresserade av. Mångfald berikar.

Jag hittade i går en länk jag själv hade tänkt publicera hos Stationsvakt. Först tänkte jag då istället bara länka till honom och hänvisa till den roliga länken. Men bara för att vara envis som en åsna blir det en dubbelpublicering. Här är länken som en déjà vu. Bush styrs av dollar.

Bonusurl för dig som gillar anagram.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:03 FM | Kommentarer (1) | Google

10 maj 2004

Spaminlägg minskar

Jag har märkt en tendens att allt mindre automatgenererad spam försöks läggas in i min blogg. Jag antar att förtjänsten är Blacklist. Nu senaste dygnet har bara två försök gjorts via en och samma domän. Det är enormt stor skillnad mot hur det var för några veckor sedan.

Det tyder då på att de som spammar på detta sätt har ett kontaktnät eller liknande där de avrapporterar vilka bloggar som har detta skydd och därmed är helt meningslösa att försöka göra spaminlägg i, eller så är det en och samma organisation som står för allt spammande.

Jag tror på det första alternativet. Tänk om spam via mailen kunde förhindras på samma sätt. Allt som sorteras bort som spam via mailserverns spamfilter skulle generera ett studsmail som säger att denna adress inte existerar, men jag antar att det skulle kosta lite bandbredd :). Att sända ut spam som bara studsar är väl lika lönlöst som att försöka göra inlägg som refuseras.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:12 FM | Kommentarer (1) | Google

6 maj 2004

Fyrklöver

Jag har fått den stora äran att gästblogga hos Chadie med en fyrklöver.

BTW - så träffade jag henne helt kort i går och det var verkligen roligt att få ett ansikte bakom mailadressen och hemsidesägaren.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:04 FM | Google

5 maj 2004

Segare än sirap

Jag bara testar.
Pingningen verkar inte funka
och det är allmänt lite segt.
Eller så är det min
morgontrötthet som
strålar ut genom fingrarna,
till tangentbordet, via datorn
och ut på nätet till webbhotellet
och sedan vidare till Movable.
Fast, å andra sidan, troligen inte :(.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:50 FM | Google

Ofrivillig tystnad

Minnet är kort. Ibland är det bra, stundtals mindre bra. Driftstörningar på webbhotellet hade aviserats i vederbörlig ordning under tisdag kväll mellan 18.00 till 20.00. Jajaja, det hade jag glömt. Teflonminne. Fast det gick en bra bit över 21-snåret innan det gick att besöka mina sidor eller för egen del att göra något med dem. Jag undrar vad de gjorde. Själv tycker jag allt verkar vara segt som sirap just nu.

Ingen uppdatering blev det i går på kvällen. Men det jag hade tänkt skriva om lär jag återkomma till senare. Det gällde Knutby-härvan som börjar bli rena rama dokusåpan, fast i verkliga livet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:37 FM | Kommentarer (2) | Google

25 april 2004

Som ringar i vattnet

Det jag gillar med att läsa andras bloggar är att jag ibland får aha-upplevelser. Variationen på bloggarna spänner mellan himmel och jord. Det är intressant att få ta del av olika människors tyckande och tänkande. Det kan ibland väcka tankar, som rullar vidare i sin egen takt efter det att man lämnat bloggen och surfat vidare. Det blir lite som ringar på vattnet.

Jag läste Monrols tankar om vrede i går. Hon frågade sig varför vrede är en dödssynd, numera allrahelst kvinnors vrede. Jag gillade slutklämmen; "Also known as bitterhet..."

Jag funderade lite vidare på detta i morse. Varför är vällust en dödssynd? Är det för att trycka ned kvinnans sexualitet? Varför är lättja en dödssynd? Alla behöver ta sig tid ibland att pilla sig i naveln. Varför är frosseri en dödssynd? Ska alla hetsätare känna skam för ett beteende som egentligen är ett tecken på att de inte mår bra innerst inne?

Alla känslor man förtrycker, vare sig det är vrede, ledsamhet, sorg eller smärta, sätter sina spår i kroppen. Murar byggs, för att skydda ett sårbart inre. Lager på lager av murbruk läggs på. Ett stabilt bygge, men ack så sårbart. Än värre är det kanske om man inte ens har någon eller några att dela känslorna med. Vad är det för glädje om man inte kan dela glädjen med någon? Hur svår blir inte sorgen om ingen kan delta i den?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:58 FM | Kommentarer (1) | Google

24 april 2004

Olydig fredagsfyra

Stationsvakt skrev om anarkisternas lila svarta handbok. Det de skriver om hur polisens hundar och hästar ska oskadliggöras fick mig att gå i taket. Bara det korta lilla avsnittet påvisar vilka djävla nötter det handlar om. Resten av texterna ristar in detsamma i sten. Det passar ju bra ihop med fredagsfyran tycker jag, som snuddar vid detta ämne.

1. Behövs civil olydnad/utomparlamentariska aktioner som ett komplement till demokratin?

Det beror på vad som avses med civil olydnad och utomparlamentariska aktioner. Det vi såg i Göteborg och har sett på andra håll när maskerade "så kallade" yrkesdemonstranter förstör allt som kommer i deras väg eller reclaim the streets aktioner som brukar urarta å det grövsta – då finns det bara ett svar och det är att sådana aktioner kan vi vara utan i ett demokratiskt samhälle. Våld föder våld. Förstörelse leder inte till förändring. Det eventuella syfte som finns bakom aktionen når inte ut utan det som hamnar i fokus är bara en massa maskerade ligister som springer omkring och förstör för andra – till synes utan anledning. Ja, jag kallar dem ligister. Det väcker bara ont blod hos medelsvensson. Vad vill man protestera emot genom att krossa butiksrutor och förstöra i största allmänhet? Vad kan man förändra genom att förstöra privatbilar eller polisbilar? Vilket budskap vill man framföra genom att slå på poliser med järnrör och försöka skada polisernas hästar och hundar? Vilken opinion vill man väcka med kastade molotovcocktails?

2. Vet du några exempel på "bra" aktioner?

Nej. Inte om vi talar om aktioner som jag beskrev på fråga ett (1). Däremot civil olydnad och utomparlamentariska aktioner med fredliga förtecken har jag inget emot. Jag tänker då exempelvis på de aktivister som ställde sig framför Israels grävmaskiner för att med sina kroppar förhindra att rivning av palestinska hus. Tyvärr avled en av demonstranterna då hon blev påkörd utan pardon. De som, i andra länder där demokratin är svag och yttrandefrihet inte existerar, försöker förändra samhället – trots risken att drabbas av långvariga fängelsestraff – genom att sprida information via flygblad och Internet har mitt fulla stöd. De som gömmer flyktingar, som borde få stanna av behjärtansvärda skäl, ger en tydlig signal om att avvisningsbesluten inte alltid är försvarliga. Att protestera mot skogsavverkning av känsliga naturområden genom att kedja sig fast vid skogsmaskinerna är ett bra sätt att skapa opinion. Våga vägra värnplikt om det strider mot ens övertygelse om att våld inte löser några problem är ett sätt att protestera.

3. Vid vilket (om något) tillfälle skulle du själv kunna tänkas delta i en dylik aktion?

Jag var rödare än rött politiskt sett i min ungdom, men inte ens då köpte jag snacket om revolution. Demokratiska metoder är att föredra. Anarki är inget som ett samhälle kan byggas på. Visst kan vi påverka, var och en på sitt sätt. Jag skulle kunna tänka mig att bli en trädkramare. Jag skulle kunna tänka mig att gå på ett varghatarmöte och försöka argumentera emot deras åsikter. Jag kan tänka mig (och har så gjort) att delta i fredliga demonstrationer utan maskerade deltagare. Jag skriver gärna under upprop och andra namnlistor. Jag deltar i folkomröstningar och allmänna val. Jag har varit fackligt aktiv. Jag väljer bort varor i affären om jag misstänker att de tillverkats av barn och jag köper helst svenskt kött, då jag när en förhoppning om att de levt ett någorlunda gott liv innan de slaktats. Jag försöker även via vissa av mina texter att försöka påverka och informera om exempelvis problematiken runt våld mot kvinnor. Små droppar kan urholka en stor sten.

4. Har du själv varit civilt olydig?

Ja. Går mot röd gubbe när gatan är tom, istället för att stå som ett fån tills det blir grön gubbe. Jag har plankat på tunnelbanan och pendeltåget. En resa tur- och retur Kungsängen till T-centralen kostar numera 10 förköpskuponger, vilket är lika med 75 pix om jag inte räknat fel. Det är nästan billigare att ta bilen in till stan. Det kan inte vara meningen att man ens ska komma på den tanken?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 FM | Google

22 april 2004

Vad får man skriva?

P1 hade ett inslag om bloggning (ligger kvar på webben en vecka). Det kommer som sista inslag, men väl värt att lyssna på. Vad får du eller inte får du skriva om/publicera på din blogg? Inte bara på bloggar utan hemsidor i allmänhet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:16 EM | Kommentarer (2) | Google

18 april 2004

Fre(sön)dagsfyra

Fredagsfyran på söndag?
Tja, bättre sent än aldrig.
Fast i det här fallet kanske aldrig hade varit bättre :).

1. Bör Systembolaget finnas kvar?

Ja. Dessutom bör det vara lördagsstängt. Det skulle nog många familjer vara oerhört tacksamma för om de återinförde lördagsstängt. De som bara vill ha sitt glas vin till maten har alla chanser att köpa det i veckan. Men de som har alkoholproblem ska inte kunna kliva upp på lördagsmorgonen och kliva in på systemet och fylla på förrådet. Tyvärr är det fler som har problem med spriten än vad gemene man tror. Tyvärr drabbar det familjen och alldeles för många barn sitter och blir allt mer räddare i takt med att flaskorna töms. Rädda för vad som ska komma som ett brev på posten. Fylla. Bråk. Höjda röster. Misshandel. Rattfylla. Sönderslagna hem. De flesta brott/olyckor sker under alkoholpåverkan.

2. Leder vin- och spritboxar till ökat supande?

Ja, som amen i kyrkan. En del kan inte sätta stopp. De super till det är slut. Flaskor väger tyngre. Det ser mer ut vid inköp och det kan hämma antalet. Där kommer boxens nackdel in (även om många tycker att det är en fördel). Lådalkoholism har blivit ett begrepp när det gäller lådvin. Jag kan bara ana vad lådsprit kommer att leda till. Ökat supande leder i sin tur till ökade kostnader inom sjukvård och omsorg. Alkohol ger skador. Det är inte bara farligt för hälsan att röka, utan även att kröka. Även arbetslivet får ta del av kostnaden i form av fler måndagssjukskrivningar, även om den som anmäler sig sjuk har karensdag för baksmälledagen, så drabbar det arbetsgivaren via manfall i produktionen.

3. Vilka konsekvenser (om några) tror du det skulle bli om Systembolaget avskaffades?

Det är besvarat i ettan och tvåan. Men jag tror att Systembolaget kommer att avskaffas i sinom tid. EU kommer att kräva det. Mig spelar det ingen roll. Jag tänker bara på de som kommer att drabbas av denna lättillgänglighet av sprit. Men vem vet, efter ett par decennier så kanske även svenskarna kan lära sig att umgås på rätt sätt med spriten? Ja till vin till mat. Nej till sprit till rus – men gärna ett liv i sus och dus.

4. Nämn en riktigt schysst drink?

Är man en nolla om man inte kan svara på den frågan? Hallonshots var goda. Men det är väl ingen drink?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:30 FM | Kommentarer (1) | Google

10 april 2004

Påskfredagsfyra

Påskens fredagsfyra.

1. Kan en blogg ha någon samhällsnytta? Vad?

Ja, om den läses av andra än samma personer varje dag, samt att texterna har en vilja att förmedla ett budskap, ställa frågor eller på annat sätt försöka påverka. Jag tycker om bloggar som visar människan bakom, opersonliga texter med bara länkar rakt upp och ned är inte intressant för min del. En del bloggar kanske bara inbitna bloggare läser och på så sätt sprids inte bloggens texter utanför den inre kretsen av inbördes beundrare.

Jag kan tänka mig i ett annat politisk klimat än vad vi har i Sverige kan bloggar betyda mycket, som medel att sprida information – förutsatt att landets styrande inte helt eller nästan helt blockerar för befolkningen att läsa vad som skrives eller publicera vad de tycker och tänker. Kina och Kuba (samt en del andra länder) har en viss förkärlek för att försöka hindra all information som inte är godkänd av staten.

2. Nämn en person du skulle vilja började blogga och förklara dina skäl.

Min dotter. Vi bor så långt ifrån varandra att det vore kul att "smygläsa" då och då. Annars skulle det vara intressant om Gudrun Schyman eller Margareta Winberg började blogga :). Kanske det skulle ge mer förståelse hos de som kritiserar dem, om de fick se människan bakom. Jag är i alla fall nyfiken på många offentliga människor. Vad är det som driver dem? Vad tänker de på, innerst inne?

3. Nu finns det texter, bilder och ljudspår på bloggarna (och annat också kanske). Vad blir nästa steg?

Det finns nog inga gränser. Det som förundrar mig är att webcam är så underskattat numera. Det var mycket poppis för några år sedan, men det ser man sällan numera. Men med ökande bandbredd kan filmklipp visas och en röstdagbok på webben vore ju inte så dumt. Egentligen.

4. Vill du på något sätt utveckla din egen blogg?

När det gäller texterna? Nej, inte just nu. Utseendet? Det har jag inte lust att pilla med, men det kommer säkert. Jag tycker att utseendet på en blogg/dagbok/reload spelar ingen roll för min del. Det är texterna och människan bakom som jag är intresserad av. För mycket pynt och flashiga finesser (då brukar jag ofta trycka på back-knappen) blir jag inte imponerad av utan tycker mer då att det kanske är ett substitut för ett innehåll som kanske saknas.

Påskspecial:
- Vad bör finnas i ett bra påskägg?

En hare :).

Annica Tiger - hare bra, kanin dålig

Annica Tiger 11:32 FM | Google

Oönskade kommentarer

Jag är så glad att jag installerade Blacklist, som stoppar automatiserade eller manuella spaminlägg. Bara under ett dygn, 8:e april; så stoppades hela 109 försök att spamma bloggen med kommentarer. Jag är glad att jag slipper sitta och deleta 109 icke önskade inlägg manuellt. Det finns så mycket annat mer roligt att fördriva tiden med :).

Jag har sluppit kommentarerer som gjort reklam för både det ena och det andra. Typ – prozac, penisförlängare, zoloft, xanax, olagliga droger, valium, sex-sajter, viagra, vioxx, hårdporrslänkar, hydrocodone, casino-sajter, vicodin, paxil m.m. Jag misstänker att de flesta av mina besökare är helt ointresserad av att läsa kommentarer med dessa försök att marknadsföra olika hemsidor, varor och tjänster. Jag är det definitivt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:13 FM | Kommentarer (1) | Google

3 april 2004

Dubbel fredagsfyra

Fredagsfyrorna, en dag sent.

1. Finns det någon historia bakom varför du heter som du heter?

Tiger är ett norrländskt knektnamn och min mors flicknamn. Förnamnet Annika vet jag inte varför jag fick. Antagligen var det populärt när jag föddes 1953. Jag har sedan jag gick i sjätte klass stavat det Annica, men inte orkar ändra det i folkbokföringen. Annica eller Annika - det spelar lixom ingen roll tycker jag.

2. Om du skulle vara tvungen att ändra namn (ex. pga att Säpo är efter dig) vad skulle det då bli?

Jag skulle aldrig få SÄPO efter mig. Jag är redan granskad och kollad av dem i samband med det senaste jobbet jag hade. Men om – rent hypotetiskt – skulle jag kunna tänka mig att byta till Johansson eller annat Svensson-namn.

3. Vilket är det finaste namn du vet?

Carina. Det döpte jag min dotter till.

4. När du kollar ditt namn via den här filosofin, stämmer något?

Det blev lite olika resultat beroende på hur jag stavade mitt namn. Min mix blir denna:

Your name creates a desire for association with people and new experiences, many of which have been rather bitter. Your name gives you the desire to understand and to help others but, at the same time you can become too involved in their problems and, as a result, worry too much. Whenever possible, you avoid argument and turmoil because you prefer not to face an issue if it means hurting anyone's feelings. You desire change and travel and would enjoy opportunities that allowed you to be creative and to act independently, rather than to conform to system and routine.

Brief summary of your name: Annika
Your name of Annika creates a desire for association with people and new experiences, many of which have been rather bitter. This name has given you a gregarious personality and a quick-thinking, creative, and versatile nature, but one that is very emotional. You desire change and travel and would enjoy opportunities that allowed you to be creative and to act independently, rather than to conform to system and routine. However, this name does not allow you to complete your undertakings, as farther fields always look greener.

Brief summary of your name: Annica
Your name of Annica gives you the desire to understand and to help others but, at the same time you can become too involved in their problems and, as a result, worry too much. You desire a home and family of your own and have the ability to create understanding and harmony in family association as you are pliable, forgiving, and tactful. You love children and would not hesitate to care for any children who might need you. Whenever possible, you avoid argument and turmoil because you prefer not to face an issue if it means hurting anyone's feelings.

-----------

1. Vilka bloggare är du mest avundsjuk på?

Ingen. Däremot är jag imponerad av en del bloggares intellektuella framtoning och vet att där ligger jag i lä, inte med minsta vindpust i närheten.

2. Vilka bloggare svärmar du för?

Ingen. Det är inte bisäsong än :).

3. Vilken bloggare skulle du vilja vara?

Jag är jag och kan inget annan bli. Nej, jag vill inte vara någon annan eller skriva på annat sätt. Det skulle skina igenom om jag försökte bli något jag inte är.

4. Om vad angick senaste inlägg du bestämde att inte publicera? Var det för personligt eller för dåligt skrivit eller ointressant? Eller har du aldrig censurerat din skrift?

Jag censurerar ofta. Jag vill inte skriva för personligt och utlämnande, men ändå vara personlig – ibland en svår balansgång. Jag har aldrig censurerat mig själv för att jag tyckt det varit för dåligt eller ointressant det jag skrivit :). För då skulle jag aldrig skrivit texten. Jag skriver bara det jag känner att jag vill skriva om, just då – när jag sitter framför tangentbordet. Om det är tråkigt eller ointressant får andra bedöma. Alla har vi olika smak. Smaken är som baken, delad och tur är väl det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:40 FM | Google

2 april 2004

Inte bara bloggar

För er som surfar mest på de bloggar som listas på weblog.se, missa inte att surfa runt lite på Dagbok på nätet, numera inlemmat i www.succe.com. Dagbok på nätet startades av mig våren 1998, om jag inte minns fel, och många som blev medlemmar då är fortfarande aktiva. En del har börjat blogga via webpubliceringssystem, andra fortsätter att skriva dagbok på nätet via sina hemsidor, utan finesser - men lika läsvärda ändå.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:03 FM | Google

20 mars 2004

Bloggradio

Bloggare suger fett. Det tycker i alla fall den här skribenten.

Men andra har helt annan uppfattning. När kommer den svenska varianten av bloggradio? Tänk en radiokanal som samlar upp alla svenska bloggar och sänder ut dem, dygnet runt. Det torde nog finnas material i bloggform så det räckte och mer därtill.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:48 FM | Kommentarer (1) | Google

15 mars 2004

Blacklist

Till er alla som kör MT och är trötta på automatgenerad spam, testa Blacklist. Jag är positivt överraskad av att det faktiskt verkar funka och att det var så lätt att installera. Jag tackar i min tur för tipset som fick mig att installera ovan plug-in.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:24 FM | Google

14 mars 2004

Drivkraft

Jag ser att på många bloggar
funderar man över varför man bloggar.

Jag har skrivit dagbok på nätet/reload/blog
i snart sju år och det går av bara farten.

Jag tycker om att skriva.
Det har jag gjort sedan barnsben.

Jag har ofta åsikter om allt och alla.
Varför inte kombinera det hela?

Jag skriver ofta om våld mot kvinnor och
avsaknaden av jämlikhet i olika avseenden.

Det är viktiga ämnen (i mina ögon),
väl värda att uppmärksammas.

Kan jag dessutom bidra till att
någon får en aha-upplevelse är det bara bra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:49 FM | Kommentarer (2) | Google

3 mars 2004

Uppgradering

Nu har det kommit en uppgradering ser jag, gällande MT - Version 2.661. Den påstås fixa denna j*kla spamflod av inlägg á la masse. Någon som testat att uppgradera från 2.64? Måste man spara/back-uppa även databasinläggen in case of worst? Det verkar krångligt i så fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:55 EM | Kommentarer (2) | Google

Bloggmobbning

Jag var inne på en blogg, nej - jag skriver inte vilken det var av hänsyn till personen ifråga, och upptäckte en märklig sak. Bloggmobbning. Åter ett nytt ord.

Det är alltid roligt att få kommentarer till det man skriver. Skulle man ALDRIG få en enda kommentar skulle nog självförtroendet naggas i kanten. Men skulle man bara få taskiga och du *suger*-kommentarer vore det lika illa tycker jag.

I denna blogg jag besökte av en tillfällighet tycktes dessa du *suger*-kommentarer var i majoritet. Jag kanske missade något? En del har ju attityden och tonen - rå, men hjärtlig. Men i min maggrop fick jag en känsla av att det inte gällde det.

Take care!

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:58 FM | Kommentarer (5) | Google

28 februari 2004

Fredagsfyran 1

Fredagsfyran, som vanligt en lördagsfyra för min del.

1. Om du var tvungen, vilken dokusåpa skulle du delta i?
– Robinsson.

2. Hur skulle du framställas för tv-publiken tror du?
– Som Farmen-Christina kanske?

3. Om du själv skulle producera en dokusåpa, hur skulle den då gestalta sig?
– Jag skulle nog aldrig vilja producera en dokusåpa, frågan känns ganska irrelevant för min del. Men var jag tvungen blev det nog något åt Robinson-hållet, men med betoning på överlevnad och tävling och inte paktbildning och socialt spel, som det hela urartat till.

4. Varför är dokusåpor så populära?
– Mediernas bevakning. Jag har bara sett Farmen och Robinson. Jag skulle nog aldrig ha sett dem om jag inte läst om dem och blivit nyfiken. Jag har aldrig sett Baren eller Big Brother på grund av att jag inte har dessa kanaler de sänds på och ska jag vara ärlig tycker jag bara det är skönt :). Men folk är nyfikna. Skvallerintresse och nyfikenhet hyser vi nog alla lite till mans, mer eller mindre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:26 FM | Google

27 februari 2004

Ont ska med ont fördrivas?

Jag skrev tidigare i dag om advokaten som tyckte att en ung tjej såg ut/hade sett ut som en hora. Det har även skrivits om det i tidningarna och jag såg ett inslag på Aktuellt nyss om det.

Denna man har tydligen en hemsida på nätet. Han har en gästbok, vilket de flesta privata hemsidor har. Men bara för att man inte gillar någon behöver man ju inte spamma gästboken. Jag tyckte att en del inlägg med råge passerat gränsen för vad man skriver i någons gästbok.

Eller så är jag bara gammaldags. En moraltant? Jag brukar alltid säga att när det gäller mail till eller inlägg i någons gästbok bör man tänka efter en gång extra innan man trycker på SEND-knappen. Är detta något som bör delges en hel värld (gästboksinlägg) eller är detta något jag står för i morgon (mail).

Sen finns det väl en hel del som tycker att vi som bloggar ska resonera på samma sätt. Men det försöker jag göra. Det tror jag de flesta andra som bloggar oxå gör. Det hör till bloggeriet att man kommenterar och i viss mån kritiserar. Men därifrån till de inlägg som publicerats i denna advokats gästbok är det en lång, lång väg och en väsentlig skillnad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:41 EM | Kommentarer (1) | Google

21 februari 2004

Fredagsfyran

Fredagsfyran på en lördag?
Varför inte?

1. Är du kär i någon just nu?
- Nej!

2. Vad "faller" du för?
- Hästsvans, det vill säga långt hår. Ring i örat. Bruna, varma ögon. En man är sexig om han har både yta och content. Det viktigaste är content. Ett tomt skal gör ingen glad, utom ögat :).

3. Kan man vara kär i flera personer på samma gång?
- En i taget för min del.

4. Är alla hjärtans dag en förskräcklig tradition och ytterliggare en kniv i ryggen på bittra singlar?
- Men däremot kanske en tråkig dag för alla ensamma människor. Själv tycker jag att det är samma kommersiella shit som både mor- och farsdagarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:25 EM | Google

8 januari 2004

Skrivkramp

Ibland när jag läser andras bloggar eller dagböcker får jag dåligt självförtroende. En del texter verkar vara så välgenomtänkta. Många texter ger vid handen att skribenten är intelligent, analyserande, begåvad, förståndig, klok, snabbtänkt, vaken, klyftig, klartänkt och skarpsinnig.

I ljuset av dessa anteckningar ter sig mina egna som ganska löst hållna, banala, ointressanta, färglösa, utan finess, skärpa och tämligen enkla.

Jag tillhör inte (och har aldrig tillhört) någon intellektuell elit. Jag är ingen (och har aldrig varit) elitist. Jag har aldrig studerat på universitet eller högskola. Jag är en självlärd (autodidakt) glad liten skit :) – med mer åsikter än kunskaper, kan det tyckas ibland.

Men man ska inte jämföra. Det vet jag. Jag är jag och ingen annan. Du är du och ingen annan. Ingen annan är lik den andra. Vi är alla olika. Vore vi lika skulle det nog bli ganska tråkigt och enformigt. Det räckte att läsa en blogg eller dagbok, så hade man läst alla.

Man måste skriva efter sina egna förutsättningar. Mina förutsättningar är inte likadana som en tjugofemåring med huvudet på skaft. Mitt huvud har med ålderns rätt kanske hamnat halvvägs ned på skaftet? Eller så har jag aldrig ens haft något huvud på skaftet :)).

Jag har skrivit dagbok på nätet nu i över sex år. Det måste nog ses som naturligt att man mattas av med tiden. Om jag läser tillbaka vad jag skrev för fyra, fem år sedan så ser i alla fall jag skillnaden. Det var mer driv. Det var mer kraft. Det var mer drag under galoscherna. Det var mer känsla bakom orden. Mer en tiger på bettet då än nu.

Är det jag som börjar bli gammal? Eller är det bara en svacka? Jag har faktiskt funderat på att lägga av med mina dagliga anteckningar. Men dessa tankar brottas väl de flesta med, från och till – som skriver blogg eller dagbok på nätet misstänker jag.

Vad kan mina skriverier bidra med? De kanske gör varken till eller från i vårt stora kosmos? Fast egentligen skriver jag inte för någon annans skull. Jag skriver för min egen skull. Ord som behöver komma ut. Ord som är rastlösa. Ord som bara finns där. Ord som formas till meningar. Kanske med en mening. Eller utan. Eller både och.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:34 FM | Kommentarer (1) | Google

19 december 2003

Skrivkramp

Det blev mycket skrivet i går.
Men ibland faller andan på.
Ibland faller den av.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:43 FM | Kommentarer (3) | Google

14 december 2003

Databasproblem

Lustigt. När jag försökte logga in på bloggen i går och skriva en anteckning möttes jag av följande felmeddelande:

Got an error: Connection error: Too many connections

Det tog ett bra tag innan jag kom in till slut. Sitter folk och försöker hacka sig in i bloggen? Hur ska man tyda detta ovan? Jag har aldrig varit med om detta förut.

*obs ironi*
Konspirationsteorierna kan bli många :). Försöker valda delar av de extrema mansgrupperingarna, som har utsett mig till något slags hatobjekt och syndabock för alla deras bekymmer, att hacka sig in i mitt system?
*obs slut ironi*

Skämt åsido! Jag fick dock en förklaring lite senare på kvällen från webhotellet. Problemet har jag bollat vidare till vederbörande. Det är inget jag kan fixa. Databaser är inte min bag. Jag får förlita mig på lite hjälp från mina vänner :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:22 FM | Google

21 november 2003

Bloggsökmotor

En ny sökmotor finns för bloggar. Jag tycker att den är bra. Man ser inte bara bloggarna utan en del av texten. Är det ett ämne som intresserar en kan man direkt gå in och läsa texten. På så sätt går det att upptäcka bloggar man inte hade en aning om.

Det är intressant att läsa vad folk tycker om ämnen man själv har åsikter om. Ofta är det så att personen har en åsikt som inte alls stämmer med hur jag ser det. Men det är nyttigt att få ämnen vinklat från olika håll.

Jag tycker dock att denna sökmotor ska integereras med weblogs. Å det snaraste :).

När jag började skriva dagbok på nätet 1997 var vi en tämligen unik skara. Våren 1998 skapade jag Dagbok på nätet och det blev succé. Det var (är) en förunderlig skara skribenter, från tonåringar till pensionärer. Ja, nu är till och med dagbokssamlingen inlemmad i succe.com.

Dagens bloggare skriver på ett litet annorlunda sätt. Det har blivit mer inne. Mer sofistikerat och modernt. Töntigt ord, modernt - men jag kunde inte hitta på ett bättre just nu. Jag känner mig UT, inte IT längre :). Men jag fortsätter på mitt vis. Jag har aldrig brytt mig så mycket om trender.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 FM | Google

17 november 2003

RSS

Sorry folks - jag bara pingade för att få in min RSS knapp på rätt ställe.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:29 EM | Google

16 november 2003

Smort tangentbord

Jag spottar ur mig texter på löpande band.

Ibland är tangentbordet välsmort.

Nå, i dag ska jag vila på hanen.

// Annica Tiger - helgar vilodagen

Annica Tiger 8:15 FM | Google

14 november 2003

Bloggar i kubik

Jag säger grattis till Erik som blev utnämd till Sveriges bästa och mest intressanta bloggare i tidningen InternetWorld. Jag håller med. Det är urtypen för hur en blog ska se ut. Att artikeln dessutom var utomordentligt välskriven gör att berömmet måste värma desto mer. Besök gärna Eriks blogg, om ni inte redan är stamgäst där.

Själv är jag glad över att jag har hamnat i detta sällskap. (Fast den försvann lika fort som den kom in. Fluktuation med andra ord) :-) Min blogg är lite udda kanske i mångas ögon, men det värmer mig att många verkar tycka om den. Jag kör i princip samma race som i gamla Reloaden. Det är mer att jag har ett modernare verktyg att skriva i, vilket är både bekvämt och rationellt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:47 FM | Kommentarer (2) | Google

17 oktober 2003

Torka

Jag har tappat mitt ord och min papperslapp.

Jag börjar skriva om både stort och smått, om både ditt och datt. Jag skriver så fingrarna slår som trumvirvlar på tangentbordet. Som vanligt när jag sätter mig ned framför datorn. Tankarna finns ju inombords, men de verkar inte vilja stanna kvar på pränt. För vad som hänt är att jag de senaste dagarna, efter genomläsning, obarmhärtigt ratar alla mina texter – oavsett vad jag skriver om – och raderar dem. Rakt av. Kvar blir lite vardagligt bludder. Texter för utfyllnad. Ord som inte upprör, berör eller än mindre förför.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:50 FM | Google

22 augusti 2003

.pm-filer

extlib/LWP/UserAgent.pm
extlib/HTML/HeadParser.pm
extlib/HTML/LinkExtor.pm

Jag har hämtat dem dom. Allihop. Men har inte luskat ut hur de ska hanteras? Jo, jag vet vart de ska ligga till och med. Men vad är en .pm fil för något? Hur ska den hanteras? Kompileras? Vanligt .pl-hantering? Mysterierna är många :). Jag hade tänkt att få de senaste länkarna inkluderade i sidebaren. Men nu ska jag åka och jobba. Tre nätter på raken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:36 EM | Kommentarer (3) | Google

20 augusti 2003

Sex år med Tiger

Nu i dag firar jag sex Reload-år. Ja, inte jag - men min Reload. Det är lång tid. Jag började i augusti 1997. Nu är det augusti 2003. Mycket vatten har runnit under broarna. Det har varit både solsken och regn. Jag tycker om att skriva och förhoppningsvis finns det folk som gillar att läsa det jag skriver om.

Den som följt mina texter i den gamla reloaden vet vad jag anser om nätets utveckling. Jag läste nu i natt om Flashback och dess forum i Expressen.

Där diskuteras det vilken kändis det är som gillar att ligga under ett glasbord och se någon bajsa på bordet ovanifrån. Jaha! Den skrönan om Bajs-Elvis har jag hör x antal gånger. Skvaller kallas det. Men från att sitta i ett vardagsrum och skvallra - till att ta steget ut och publicera det på webben är långt. Jag tycker inte om det. Hur långt ska vi tänja på yttrandefriheten? Vad är yttrandefrihet? Egentligen?

Jag har läst inläggen i sagda forum och det gav mig en fadd smak i munnen. Det kan inte vara kul att hängas ut där. Även om jag och de flesta normala surfare vet och förstår att det mesta är skitsnack, så kan det inte vara roligt för dem som drabbas. Att påstå att någon gillar att bli påsatt i analen är gränsen till förtal. Anser jag i alla fall.

Nu efter Ramsbro-domen tror jag det blir svårt att få rätsida på detta. Vart ska folk vända sig som utsätts för kränkningar av den personliga integriteten numera?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:47 FM | Kommentarer (5) | Google

19 augusti 2003

Projekt

Projekt som tar upp ens tid ska man aldrig börja med :). Nu fifflar jag och pular med denna blogg, men egentligen har jag inte tiden som krävs därtill.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:00 EM | Google

17 augusti 2003

Layouten tar sig

Enkel, kanske i enklaste laget för en del, blir min layout. Men jag tycker om strikta layouter. Jag kanske är lite tråkig i det avseendet.

Men blogggen - eller som jag fortfarande kallar det reloaden - är för text allena. Då vill jag inte ha så mycket annat som stör. Någon mig däremot?

Vad tycker eventuella läsare? För till syvende och sist så är det ni som ska "trivas", inte jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:42 FM | Kommentarer (8) | Google

12 augusti 2003

Pyssel

Mycket pyssel var det.
Mycket pyssel blir det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:45 FM | Kommentarer (2) | Google