10 september 2010

Dubbelfirande

Blodvärden har återgått till normalvärden. Vågen. Jag firar det i dag. M. firar att fastan är slut. Två olika skäl att fira. Det funkar bra att jobba. Kondisen är på noll, men det är det bara att jobba på. Nu kan jag sluta häva i mig järn i mängder. Känner mig som en enda stor järnbit numera.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:10 EM | Kommentarer (1) | Google

29 januari 2010

Predikaren

Begravningen var fin. En präst som stack ut från mängden - hur många läser avsnitt från Predikaren på en begravning? För mig som inte tror på återuppståndelse var det en synnerligen uppfriskande text. Lev och njut för dagen, ty det är dig väl unnat av Gud. Prästen hade plockat godbitarna från Predikaren. Var inne och läste nyss och mycket annat var för mig mambo jambo.

Nu ligger pappa i jorden. Det var en fin plats, solsidan mot sjön. Det skulle han ha gillat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:03 EM | Kommentarer (4) | Google

Pappas färg - gult

I går jag när jag varit inne i blomsteraffären och köpt gula handblommor för Carinas och B:s skull (som inte kan vara med fysiskt på begravningen) slog mig insikten att pappa faktiskt är död. Att han ska ned i den kalla jorden i dag.

Jag fick ett gråtanfall som varade rätt länge och jag är glad att jag kunde gömma mig i bilen och att inget just då påkallade min uppmärksamhet. Fast det fick jag igen med råge på eftermiddagen, men det är en annan historia.

Pappa gillade gult och det gör jag också.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:54 FM | Kommentarer (2) | Google

24 december 2009

God Jul

Jag önskar alla en god jul. Det finns förutsättningar för god julstämning med tanke på all snö. Kör försiktigt. Ta det lugnt med det flytande, allrahelst om barn finns med i bilden.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:20 EM | Kommentarer (3) | Google

20 december 2009

R.I.P

Min kära far dog i morse.
En krigare har dött.
En för tidig död i mina ögon.
Kroppen gav upp men huvudet var klart.
R.I.P

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:38 FM | Kommentarer (4) | Google

22 oktober 2009

Varför så fånigt nervös?

Varför var jag så nervös?

Dagens sövningar via narkos har inget med de jag minns sedan tidigare. De missade dessutom att ge mig hela morfindosen, över 3/4-delar rann ut i sängen, men jag sa inget :). Vilket innebar att jag var den piggaste patienten på uppvaket. Redan efter en halvtimme satt jag upp i sängen och ville ha kaffe, gå på toa och ut och röka.

Nu är jag hemma, men ska ta det lugnt i 10 dagar. Ingen bilkörning - så tyvärr är jag tvungen att stanna hemma från jobbet. Men jag har ju inte tidigare sjukskrivit mig under hela tiden jag jobbat där, utan gått och jobbat i ur och skur, men nu tänker jag vara hemma enligt doktorns order.

Nu tänker jag gå i ide ett par dagar. Skönt att M. finns. Det känns underbart att bara bli omhändertagen. Tack alla andra som peppat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:05 FM | Kommentarer (2) | Google

20 oktober 2009

Nervös

Har varit och gjort en spirometri och den var alldeles fruktansvärt bra, med tanke på min ålder och att jag rökt sedan jag var bara barnet. KOL - släng dig i väggen. Just nu så är det nog det minsta jag behöver oroa mig för.

Satt precis och skulle ta vaccinet mot svininfluensan, jag gick förbi och såg att lokalen var tom där vaccinationerna ges - men precis innan sticket ringde mobilen och jag kallades in för operation i morgon. Det blev ingen spruta. Risk för feber enligt läkararen.

Nu är jag nervös. Jag vill inte sövas. Jag oroar mig för det. Jag vill inte dö, somna in för gott. Visst, risken är minimal - kanske obefintlig men det gör mig inte mindre nervös. Klockan ett i morgon, vid lunchtid, är operationen planerad, om röntgenläkaren ger klartecken. En eller två bisköldkörtlar ska bort och jag hoppas att det slutar där. Svulsterna är säkert bara svulster, helt ofarliga och inget mer.

Carina, min älskade glöm inte bort vad jag sa i telefonen. Hälften. Resten ordnar sig.

Jaja.....jag vet att jag är fånig. Men jag skakar i hela kroppen redan nu av nervositet för att bli sövd i morgon.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:55 EM | Kommentarer (4) | Google

26 september 2009

Tigermamman

Vad är detta?
http://badoo.com/

Tigermamman har sin mamma.

Puss på nosen.

Nu förstår jag helikopterpådraget jag såg när jag jobbade, ett värdetransportrån. Kan inte folk skaffa sig ett hederligt jobb?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:55 EM | Kommentarer (2) | Google

7 april 2007

Hemma igen

Jag har varit och hälsat på min älskade dotter med familj. Det var jättekul att träffa barnbarnen, de växer så fort, jag hinner inte med i utvecklingen. Men de är helt enkelt underbara.

Jag har även sett en tigertatuering som täckte en hel rygg. Imponerad minst sagt. Där ligger min lilla tiger på axeln i lä. :-)

Jag tog inte bilen, för SJ Just Nu-priser är ibland mer prisvärda än att ta bilen, 400 pix tottitotti när jag bokade några veckor i förväg. Bilen läckte bromsolja (jag fick fylla på varje vecka), det ska enligt verkstaden nu vara fixat - men det vill jag se innan jag börjar köra längre sträckor med den.

BTW - trevlig fortsättning på påsken.
Den är inte slut än.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:44 EM | Kommentarer (7) | Google

22 februari 2007

Det man inte vet om....

Tur att jag inte läste DN i morse på nätet. Visserligen är artikeln publicerad 08.39 så jag hade missat den i alla fall.

Även i Stockholmsområdet ställer vintervädret till det för bilisterna. Under morgonen har ett 20-tal trafikolyckor rapporterats till polisen.

I dag har det varit a day off. Jag har varit ute och kört hittan och dittan, från tidig morgon till nu i eftermiddag - en halv tank har nästan gått åt, men kallstarter drar bensin som bara den.

B. behövde hjälp med en hel del så det var bara att ställa upp. Hans bil skulle in på verkstad (jag har tjatat i över ett år nu och äntligen fick jag honom att komma till skott) och så var det massa ärenden som han skulle utföra och där kom jag in i bilden som chaufför :).

Inte märkte jag av någon halka, fast det var lite moddigt när jag körde hemåt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:23 EM | Kommentarer (2) | Google

1 februari 2007

Tråkiga nyheter på morgonkvisten

Livet är förgängligt. Allt hänger på en skör tråd. Vi alla är lika inför döden. Jag fick ett mail som påminde mig om detta. Urban, en gammal nätbekant sedan tiden jag drev "Dagbok på nätet" sände mig ett mail och berättade att en annan gammal nätbekant avlidit, alldeles för ung. Jag sänder mina tankar till hennes nära och kära. R.I.P

Lev varje dag som om den vore den sista, en gammal klyscha - men inte mindre värd att fundera över.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:08 FM | Kommentarer (5) | Google

21 december 2006

Bilen har fått veta att den lever i dag

Ledig dag, men det har varit en väldigt stressig dag. Har nog kört c.a 30 mil i diverse turer, fram och tillbaka. Jag är för snäll, så är det bara. Men när jag kan hjälpa till, varför neka?

Jag vill värna om mina nära och kära, även om det inte alltid kan verka så i vissas ögon. B. är mig evigt tacksam och jag är nöjd med att baxat honom därhän :). Nu hoppas jag att det som gjorts i dag hjälper, samt det som planerats likaså. Tänk vilken lycka för B. om han slapp sina förbenade kryckor!

Sedan var det lite privata saker som jag avklarade på vägen hem. Jag hoppas det ger resultat. Det lät intressant i alla fall. Ja, jag är kryptisk. Med flit. Personlig, men inte privat - det är inte alltid en lätt gräns att dra.

I kväll ska min dator återbördas har det sagts mig. Det tror jag på först när den står här på skrivbordet. Men den är helt tom (förutom XP), så jag får installera om alla program, vilket jag definitivt inte ser framemot och som jag känner nu är det inte alls prio ett att börja installera en hel hoper program just i kväll.

Det får kanske bli HomeSite och Mozilla då, samt Norton. De tusentals mail jag har som väntar på att poppas ned måste jag nog dra ned snarast innan mailen börjar studsa och de som mailar får meddelandet att mottagarens mailboxar är fulla. Fulla? Brukar det heta så? Onyktra mailboxar :-)?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:28 EM | Google

16 december 2006

Rena rama gissningsleken

En skinka på 5.6 kilo håller jag på att ugnssteka, men utan termometer. Den verkar ha lagt av. Den står på noll efter fem timmar :-) i ugnen. Det blir ren gissning :) med andra ord när skinkan kan tänkas vara klar. B. och jag har lite vadslagning om det hela just nu.

Jag får gå efter vad som står på förpackningen i tider, men det skiftar mellan 60 till 75 minuter per kilo. B. får ta den som den blir. Det är hans skinka. Han älskar julskinka och får karva på den här hela veckan fram till jul.

Det är mitt enda bidrag till julstök, samt de revbensspjäll som ligger i marinad just nu för att suga åt sig det gottaste.

Hushållsfaktor 10 i dag med andra ord.

Det är som tur ingen vana.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:10 EM | Kommentarer (5) | Google

29 oktober 2006

Grattis på 75-årsdagen

Min mor fyllde 75 år i går.
Grattis i efterskott.

Jag åkte inte dit eftersom jag inte vet vad det är för tunisiska bakterier eller skit jag dragit med mig hem. Jag avstod för min pappas skull, med tanke på hans sjukdom.

I går försökte jag få iväg en blomsterkvast, men det var tji i helskotta. Det gick inte att göra det, fast klockan bara var strax efter tre när jag började ringa runt hos de florister i närheten jag hittade via Eniro. En del hade redan stängt och andra skulle stänga och hade ingen lust, fast jag sa att jag betalar extra, att hjälpa mig. Service på hög nivå.

Men i dag har jag beställt en rejäl kvast som har lovats ska levereras före 15.00. För 500 pix bör det bli en ganska fin bukett tycker jag. Jag bad specifikt om blommor som står ett tag och inte vissnar efter ett par dagar och inga begravningsfärger, utan glatt och färgrikt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:39 EM | Kommentarer (1) | Google

1 oktober 2006

Nu ska det väl vara höst?

I:a oktober. Det låter lite "höstligt", men enligt Rapports meteorolog ska värmen bestå och det oroar honom. Det oroar mig också faktiskt.

Från det ena till det andra. I natt fick jag den äran att sova i min tältsäng :). Min säng är ockuperad av min dotter, som fortfarande sover sött. Jag är alltid lika morgonpigg, oavsett vilken tid jag än lägger mig.

Vi var på stort släktkalas i går och det var kul att träffa många jag inte sett på decennier.

BTW - vad säger man?

Inför domstolen berättade kvinnan att hon inte hade råd att köpa mat till de fyra schäferhundarna. Istället beslutade hon sig för att döda dem. Det slutade med att hon först förgiftade hundarna - som överlevde. Då sköts de, men levde fortfarande. Först efter att kvinnan och hennes son satt eld på djuren dog de. Polisen fick larm om vad som hänt, men hann aldrig fram. - Hundarna brann fortfarande på bakgården när vi kom fram, säger en polis till lokaltidningen The Daily Gazette.

Fy fan säger jag bara. Må hon och hennes son brinna i helvetet själv när det så är dags.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:59 FM | Kommentarer (2) | Google

6 september 2006

A day off

I dag har jag shoppat runt lite, jag hittade inte något i klädväg men det blev en digitalkamera och lite annat smått och gott.

Marina och jag såg Beck-filmen "Skarpt läge" och den var faktiskt riktigt bra. Den tog upp det alltid aktuella ämnet kvinnomisshandel.

Sedan blev det lite shopping för en "slimmad" Marina. Kul! Snygg kavaj och en söt blus. Kvällen avslutades på KGB och alla de andra plus nytillkomna lär väl sitta kvar där i skrivande stund, själv åkte jag hem tidigt. Som vanligt. Ja, jag erkänner. Jag är en tråkmåns :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:08 EM | Kommentarer (1) | Google

16 augusti 2006

Bortslängd disktrasa

Bekanta kommer och går,
lämnar sällan djupare spår.
Men med vänner är det en annan sak.

I går blev jag djupt sårad och samtidigt lite arg. Jag känner mig som en disktrasa som någon slängt bort. Inga förklaringar, därför förstår jag ingenting. Fick jag bara ett skäl till varför jag "slängts bort" skulle det bli lättare att förstå och att gå vidare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:31 FM | Kommentarer (4) | Google

23 juli 2006

Grillfest

Det finns grillfester och det finns grillfester :).
Jag har varit på en riktigt rolig grillfest, som
har blivit en årlig tradition på Ledåsa,
fast för mig var det första gången.
Hemkommen, magen rund som en ballong :).
Trevligt! Gott! Mysigt!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Kommentarer (3) | Google