6 december 2007

Orken tryter......

Här blir inte många barn gjorda, det vill säga jag uppdaterar alldeles för sällan. Jag hoppas det bara är tillfälligt. Men jag har fullt upp med att bara leva för dagen och hinner inte med att varken blogga eller hålla mig á jour med vad som händer och fötter numera. Skulle jag blogga varje dag som förut blev det nog mer Annica Tigers sjukblog :-). Förmodligen helt ointressant för flertalet?

I går när jag jobbade höll jag på att tuppa av, ståendes. Mina kollegor sa att jag var alldeles vitblek i fejan och jag kunde knappt ta mig till närmaste stol för att fallla ihop som en lealös säck på den och försöka skärpa till mig. Ledsagning ned till lunchrummet och lite mat i magen gjorde att jag blev lite piggare, men det var en obehaglig upplevelse som jag gärna slipper vara med om fler gånger.

Frågan är hur länge jag orkar jobba?
Kroppen tar fruktansvärt mycket stryk just nu,
fysiskt av både medicinerna och jobbet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:42 EM | Kommentarer (8) | Google

2 december 2007

Udda intresse som väckts

Nu har jag köpt jullitteraturen, både i bokform och CD. Jag har gett mig sjutton på att försöka lära mig lite arabiska. Språket fascinerar mig. Jag kan redan några fraser, men de kommer jag inte så långt med om jag ska vara ärlig. Men jag tycker om språket.

Talk more. arabiska (klassisk)
Mchael, Issa Vardagsguiden på arabiska
Expresskurs arabiska
Fasth, Cecila Goda grunder svensk-arabiska
Arabiska för nybörjare 2 cd
el-Bajari, Abdel-ka Jag lär mig arabiska
Kechrida, Hadi Arabisk språkkurs. grundkurs
Michael, Issa Arabisk reseordbok
Vardagsguiden på svenska och arabiska
Jungbeck, Arabiska för nybörjare, bok och facit
(mer för att lära sig att skriva arabiska)

Alla har vi våra intressen, mitt kanske är något udda. Men utmaningar är till för att tas och jag hoppas att det ger lite utdelning så småningom. Klassisk arabiska är det som lärs ut och som används på TV-nyheter och Koranen är skriven på klassisk arabiska, sedan finns det lokala varianter har jag förstått, beroende på om landet inlemmat låneord från andra ord - exempelvis franska.

När jag blir pensionär tänker jag inte flytta till Thailand eller Spanien. Varför göra som alla andra? Nej, jag har ett annat lite udda önskeresmål och jag har hittat ett ställe vid öknen där jag skulle vilja slå ned mina bopålar. Drömma går ju alltid. Det är drömmarna som håller oss vid liv, i alla fall mig. Men muslim lär jag nog aldrig konvertera till, inte med deras taskiga kvinnosyn. Men man ska aldrig säga aldrig. Det är tur att man inte vet vad framtiden har i sitt sköte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:37 EM | Kommentarer (6) | Google

28 november 2007

Allmänt svammel

Jag har trappat ned bloggandet.
Men lite svammel blir det i dag.

Leopardmönstret har klöst sig tillbaka, allt enligt Aftonbladet. När kommer tigermönstret tillbaka, det vore mer intressant för min egen del :). Okey, fånigt tycker en del att gamla tanter skaffar kläder med djuriska mönster. Men smaken är som baken, delad och tur är väl det. Jag har ju en mer personlig anledning att vilja se lite mer tigermönstrade kläder. Det är väl kanske inte så svårt att gissa varför?

Rektorn på Ekhammarskolan, i Kungsängen nordväst om Stockholm har blivit knivhuggen. B. ringde och berättade att det surrade av polishelikoptrar som hovrade runt omkring hela området och över hans arbetsplats. Jag fick surfa in på DN för att kunna ge honom en förklaring till varför. Bra med Internet. Han har visserligen fått en dator på jobbet för att sköta beställningar on-line, men mer än så fixar han inte - knappt det heller förresten. Det kommer kanske, men han har inget intresse av datorer eller Internet och det kan jag förstå. Har han klarat sig utan dessa nymodigheter i över 60 år misstänker jag att han tänker låta det så vara i fortsättningen också.

Snart börjar mina skitpass (vilka jag har varannan vecka), det ska bli intressant hur det går denna vecka.

I morse vägde jag 51 kilo, en nedgång på ett kilo sedan helgen. Så kurvan pekar rakt ned. Jag har proppat i mig tre lussebullar nu till eftermiddagskaffet, med möda och besvär. Men jag måste äta mer, men illamåendet hindrar mig och får jag i mig något så åker det bara rakt igenom. Jag var hemma hos B. i helgen och skulle försöka äta upp mig lite, det blev tvärtom fast jag verkligen försökte smälla i mig onyttigheter. Jag har numera gått ner från 104 till 51 kilo, jag borde väga 62 - vilket jag gjorde innan jag blev sjuk i slutet av augusti. Det kändes lite mer lätt och lagom, nu är det bara lätt - lite mer åt anorexia-hållet. Jag har aldrig sett mina revben sticka ut som de gör nu. Järnbrist och låg koagulationsförmåga av blodet, vilket ger mig massor av blåmärken är ett problem jag också tampas med sedan länge och som har förvärrats numera.

Men å andra sidan.
Det finns alltid andra som har det värre.
Jag försöker tänka positivt.
Jag bor i Sverige, behandlingen kostar inget.

Julen ser jag dock inte framemot.
Julen har jag aldrig sett framemot,
i år än mindre än vanligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:36 EM | Kommentarer (6) | Google

20 november 2007

Behandlingen har startat

Jag var lycklig i öknen. Just nu är jag inte lycklig. Jag har frossa och mår allmänt dåligt av sprutan jag fick i går och tabletterna jag ska äta 2*2 per dag gör sitt till misstänker jag och hur jag kommer att må i fortsättningen under dessa 22 veckor vete gudarna. Är detta bara början? Det lät inte så lovande när sköterskan rabblade upp vad som komma skall, illamående, håravfall, supertorr hud, risk för depression, självmordstankar, personlighetsstörningar och lite annat smått och gott. Men jag orkade inte lyssna, jag får ta en dag i sänder. Det vore ju maximal otur att drabbas av ALLT detta. Men jag ska inte klaga. Det finns de som har det sämre. Jag får leva på mina minnen från min resa. Jag har lagt upp några bilder under Dagens bild.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:20 EM | Kommentarer (14) | Google

30 oktober 2007

Vad har jag gett mig in på?

Om två veckor börjar jag min behandling.
Läkaren spände ögonen i mig och frågade:

– Vill du verkligen genomgå detta?

Sköterskan sa att om jag upplevde att jag var trött och dålig nu, är det intet mot vad jag förmodligen kommer att uppleva under behandlingen. Kan man bli tröttare? Tydligen. Jag har varit ledig i fem dagar och har i princip inte gjort annat än sovit mig igenom ledigheten, dag som natt - jag har varvat några timmars vakenhet med några timmars sömn i oregelbundna intervaller.

För mig finns ingen annan option. Jag har väldigt svårt att tänka mig att låta naturen ha sin gång, det vill säga se om jag är en vinnare eller förlorare - om jag kommer att klara mig från skador på inre organ. Jag vill bli frisk. Jag vill känna mig som förut, pigg och full av energi. Jag vill inte bli begränsad av att bara orka jobba, sova och äta.

Jag tänker bita i det sura äpplet och genomgå behandlingen. även om ingen garanti finns att jag blir frisk. Visst, den skrämmer mig. Jag läste i patientinformationen att medicinerna har många biverkningar, håravfall, depression, viktnedgång och illamående. Att köra bil rekommenderas inte under behandlingen, tur att jag bor ett stenkast från jobbet. Hur det kommer att gå att kombinera med jobbet är en fråga. Den dagen, den sorgen - men jag tänker försöka hålla ut. Att sjukskriva sig en längre tid under en provanställning är inte ett plus i kanten misstänker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:37 FM | Kommentarer (3) | Google

5 oktober 2007

Betraktelser ur vardagen

Just nu är alla dagar en radda vardagar i väntan på läkarbesöket med stort L i slutet av oktober. Väntan gör mig vansinnig, men det är inte mycket att göra åt. Det är bara att fortsätta jobba, sova och äta i väntan på besked, mer än så mäktar jag inte med. Det jag är rädd för är att jag kommer att anses vara för gammal att kosta på en dyr behandling. Men jag har många aktiva år kvar, i alla fall i mina ögon. Sedan finns risken att det ingen behandling finns, det beror så på provsvaren. Alla varianter av min sjukdom går inte att behandla har jag förstått.

När jag gick till lilla mataffären för att köpa Red Bull för att vakna till (bara det inte ger mig vingar på fel sätt, tänker på de dödsfall som inträffat) så råkade jag kika in genom grannens fönster i huset mittemot. Han får skylla sig själv, för han hade inte dragit ned persiennerna och min syn på långt håll är det inget fel på. Porrsurfning mitt på blanka eftermiddagen, nu har han väl kåtat upp sig för nyss drog han för persiennerna :-). Lite småtragiskt. Ensamhet är ett gissel. Men det är inte mycket bättre med ensamhet i en tvåsamhet.

Jag bloggar inte så mycket nuförtiden, men jag torrbloggar istället. Det vill säga jag har tankar och funderingar, men jag sätter dem inte på pränt. Jag tänker att detta skulle kunna vara intressant att skriva om, men det stannar vid tanken. Jag hinner inte se på nyheterna lika ofta, men jag försöker hänga med så gott jag kan. Det är stora saker som hänt och händer just nu, Burma och Korea inte minst sagt.

BTW - så har datorn börjat krångla igen. Det blir blåskärm efter c.a en timme, det är väl någon komponent som blir överhettad? Får datorn vila sedan i ett par timmar så går det att sparka igång den igen, ofta via F8. Men jag har blivit utlovad en ny dator av företaget jag köpte datorn av, men det tror jag på först när den står här hemma. Jag misstänker att det är moderkortet eller biosen för när det krånglar säger datorn att det inte finns någon hårddisk installerad, diskläsarfel - tryck CTRL - ALT - DEL för omstart och så hamnar man i en oändlig loop. Då är det bara att stänga av datorn och vänta. Jag har kört CHKDSK på hårddisken och det finns inga fel på hårddisken?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:07 EM | Kommentarer (6) | Google

28 september 2007

Trötter

Här ekar det tomt mellan varven. Jag tycker inte jag gör mer än jobbar, sover och äter. Jag hinner inte ens längre med att se nyheterna och läsa tidningarna. Internet....? Ja, jag kopplar upp varje dag och läser e-posten, men surfa blir det inte så mycket av. Men det kanske blir bättre sedan? Just nu är jag bara trött, trött och det känns som mitt mellannamn numera är Trötter :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:56 EM | Kommentarer (8) | Google

25 september 2007

41 frågor

41 frågor.

Your personality type:
Serious and quiet, interested in security and peaceful living. Extremely thorough, responsible, and dependable. Well-developed powers of concentration. Usually interested in supporting and promoting traditions and establishments. Well-organized and hard working, they work steadily towards identified goals. They can usually accomplish any task once they have set their mind to it.

Careers that could fit you includes:
Business executives, administrators and managers, accountants, police, detectives, judges, lawyers, medical doctors, dentists, computer programmers, systems analysts, computer specialists, auditors, electricians, math teachers, mechanical engineers, steelworkers, technicians, (militia members).

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:43 FM | Google

20 september 2007

Funderingar över livet

Livet är det som sker runt omkring dig medans du själv är upptagen med att försöka planera och strukturera det. Att jobba som en bäver ska alla, enligt Centerns Maud. Javisst. Men har bävrar någon fritid? Något liv?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:25 EM | Kommentarer (2) | Google

10 september 2007

Hela världen rasade idag.....

Personlig, men inte privat.
Men ibland är det en svår gränsdragning.

Jag tycker att jag nu fått min beskärda del av eländes elände. Margareta sa när jag var ung att jag var som ett bowlingklot, vad som än hände (och hände saker gjorde det á la masse - jag har inte levt något tråkigt liv när jag var ung) så reste jag mig upp fit to fight. Men det var när jag var ung. Jag vet inte om jag har samma fighting spririt numera, kroppen börjar bli gammal även om jag till psyket definitivt inte är någon gammal tant på 54 år.

Jag har haft i flera månader ett damoklessvärd hängande över huvudet gällande en ekonomisk konflikt, pengar jag inte har. Rabiessprutorna är inte roliga de heller. En bihåleinflammation som inte ger med sig. Jag rasar i vikt och har ingen aptit. Bara det borde räcka och mer därtill. Men nej, så verkar inte vara fallet. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Just nu känner jag mig bara tom. Ledsen. Förvirrad. Frågandes varför just jag?

I dag fick jag besked via telefon om att jag har en i princip obotlig sjukdom (ofta blir den kronisk och slutar med cancer i ett visst organ - som i sig är svårt att transplantera), enligt alla googlingar jag gjort är inte framtiden speciellt ljus. Hur länge har jag haft den sjukdomen? Varför har ingen diagnostiserat den tidigare? Eller har jag tur att den inte härjat allt för länge i min kropp, men sådan tur har jag inte - jag verkar inte ha flyt i livet just nu.

Kanske min dotter ändå får ta del av min väl tilltagna livförsäkring? Det missunnar jag inte henne, men själv skulle jag nog vilja leva tills den förfaller vid 67 års ålder. Tveksamt huruvida detta kommer att bli verklighet nu. I morgon ska jag få information om sjukdomen av läkaren. De ringde i morse, men då ville de inte säga vad det gällde. Men nu när de ringde i eftermiddags och ändrade tid pressade jag dem på vad det var frågan om. Egentligen. Svaret chockade mig.

Nu är jag i alla fall lite förberedd och kan ställa lite frågor om vad som kommer att hända mig i framtiden. Det kan ju vara intressant - minst sagt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:30 EM | Kommentarer (34) | Google

3 september 2007

Lite ur form.... :(

Jag går nu under en 28 dagars kur med fem sprutor Rabies-Imovax, ett vaccin mot rabies framställt på cellkultur. Jag kollade noga efter eventuella biverkningar, pest eller kolera? Men eftersom jag blev hundbiten och blodvite uppstod så vill jag inte spela rysk roulette, läkaren på distriktsläkarmottagningen tyckte detsamma. Ett bett i smalbenet har lång inkubationstid, det kan ta ett år innan rabiessymptomen kommer och då lär det vara kört. Om ett år kommer jag nog inte minnas bettet ens. Nu kommer jag efter en serie på fem sprutor ha skydd i fem år mot rabies. Ta i trä.

Hur som haver, det är ingen sinekur att ta dessa sprutor. Jag mår pyton och inte har det känts bättre då jag haft sinuit i flera dagar och inte vågat ta Vibramycin, men efter en koll i morse med infektionsavdelningen på Karolinska sjukhuset var det okey att ta en penicillinkur parallellt med postexpositionsprofylax mot rabies. Hoppas informationen var korrekt. Men rabies är ett virus så det bör stämma. Efter att ha tagit första dosen Vibramycin tog det bara några timmar innan jag kände av hur det lättade i bihålorna. Skönt.

Men jag är lite ur form och inte blir det bättre av att jag börjar på ett nytt jobb nu i veckan. Fast det ska bli spännande!

Jag har gått ned ytterligare några kg eftersom jag inte har någon aptit, så nu börjar till och med jag tycka att det räcker. Trådsmal har jag aldrig varit och det vill jag inte bli. Men å andra sidan, vis av erfarenheten, är det inga problem att ta igen viktnedgången. Fettcellerna försvinner inte, de bara krymper och väntar på att få återta sin forna storlek. Jag för vanligtvis en ständig kamp för att hålla den vikt jag bestämt är bra för mig. Efter en viktnedgång på 42 kg (om jag ska räkna dagens vikt blir det 47 kg) har jag hållit vikten i ett par år nu och det är jag glad för.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:51 EM | Kommentarer (6) | Google

14 juli 2007

Tacka vet jag najtråd

I går på jobbet så ramlade ena glaset ur glasögonen, en skruv hade lossnat. Den lilla skruven lär vara ganska svår att hitta. För jag trodde jag fick med mig den hem, men icke sa Nicke. Alltså bör den finnas kvar där och jag tror knappast att jag kommer att hitta den, för den är så liten att den knappt syns. Så man tager vad man haver, som Kajsa Warg sa.

Tacka vet jag najtråd. Inte snyggt. Men det funkar. Fast i dag blir det reservglasögonen som tas med istället för de som är trasiga. Hoppas optikern där jag köpte läsglasögonen har en skruv som passar till bågarna och dit kommer jag inte kunna åka förrän torsdag och har jag otur har han semesterstängt.

Annars förflöt fredagen den 13:e utan mankemang. Fast jag är inte vidskeplig, men visst är det ett magiskt datum.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:47 FM | Kommentarer (5) | Google

10 juli 2007

Senilsnöre i all ära, men.....

Senilsnöre funkar inte. Jag bara fastnar med glasögonen när de hänger i senilsnöret eller så fastar senilsnöret i något och det är inte ett dugg bättre.

Det finns bilnycklar har jag läst som man kan vissla på. Om de är förlagda så visslar man och får ett svarsljud tillbaka. Eller så har jag drömt om detta? Men det låter som en rimlig uppfinning. Det låter som om det borde finnas på marknaden.

Finns det ingen som kan uppfinna något motsvarande till glasögon för jag har en förmåga att lägga ifrån mig dem överallt, eftersom det bara är läsglasögon så behöver jag dem bara när jag ska läsa och de är bara till besvär annars. Vilket gör att jag bara lägger ifrån mig dem lite varstans när jag slutar läsa.

Ibland letar jag mig nästan skogstokig, flera gånger har jag hittat dem på golvet och jag är glad över att jag inte trampat och haft sönder dem. Så billiga var de inte att jag har råd att hosta upp pengar till nya.

En mobil som råkat förvilla sig hemma kan man ju alltid ringa upp och lokalisera. Det händer det också :). Men tänk att kunna vissla och få ett pip tillbaka så att jag kan lokalisera var glasögonen just då befinner sig. Det vore finemang.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:21 EM | Kommentarer (5) | Google

31 maj 2007

Datorn fungerar igen, hoppas jag :-)

Nu har datorn återvänt, men inte utan strul. Första gången då fanns det ingen kräm i den, så de fick komma och åtgärda det. I morse upptäckte jag att de kopplat ur kortläsarna och ett nytt återbesök. Ja, visst har datorn strulat, men jag ska inte klaga på servicen :-). Jag har inte orkat installera om alla program eller föra över filer, det får bli när jag har lust. Just nu har jag inte lust med något :(, i alla fall när det gäller datorer.

Nä, det får bli en bra bok istället.

Läkarbesöket avklarat, lungröntgen och en hel massa prover har tagits och remiss är skriven till en kardiolog. Betablockerare och Trombyl, något som ska förhindra att blodplättar blir plättar :-) ska jag käka från och med nu. Det känns verkligen som om jag hamnat på ålderns halva av livets spelplan.

Men jag kommer igen...

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:50 EM | Kommentarer (6) | Google

27 maj 2007

Storhandling med snöpligt slut

Jag skulle hjälpa B. med storhandling i går. Det slutade med att jag svimmade av på kattavdelningen, som tur var landade jag på de stora säckarna som ligger längst ned och är på 10 kg. De lindrade fallet. B. blev lite förvånad när han fann mig sittande på golvet i varuhuset stortjutande i rena rama ilskan över det som hänt. Jag vill ha kontroll, jag vill inte tuppa av.

Vi avbröt handlingen, som tur var så var vi nästan färdiga, men jag kände mig som en gammal tant resten av dagen. Två dagars sol har jag missat nu, men jag lyder min kropp - vill den inte ut i solen så ger jag fan i det, soldyrkare som jag är.

Jag hade 100/65 i blodtryck när jag gjorde mitt arbets-EKG. I fredags kväll hade jag 95/70. Det ena sjunker och det andra stiger, vad händer när de möts? Brakar systemet ihop? Jag måste erkänna att jag är lite orolig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:01 EM | Kommentarer (10) | Google

17 maj 2007

Teflonminne?

Inte har jag tänkt på att det är helg i dag. Röd dag mitt i veckan? Inte undra på att de samtal jag försökte ringa i dag inte var så framgångsrika. Allt är ju stängt :-).

Jag visste att jag skulle tvätta idag, men var helt övertygad om att det var klockan 16.00 och inget annat. Rena rama turen att jag kastade ett getöga i kalendern tio minuter i åtta i morse och såg att om tio minuter hade jag tvättid.

Samma sak i går. Jag var övertygad om att jag hade tid hos tandis nästa vecka på onsdag. Tandläkaren ringde då jag egentligen borde varit där och undrade om det hänt något eftersom jag inte var där. Jag som aldrig har missat en tandläkartid och jag har gått på samma klinik i snart 35 år. Snälla som de var klämde de in mig på eftermiddagen så jag fick min plomb lagad.

I dag skulle jag handla. Jag plockade fram plånboken och lade den vid datorn, klädde på mig och kollade att jag hade nycklarna med, för jag har låst mig ute här en gång - men det var en vardag och jag fick hjälp av fastighetsskötaren, men numera dubbelkollar jag att jag har med mig nycklarna.

Vid affären handlade det jag skulle ha, men när jag skulle betala så upptäckte jag att jag inte tagit med mig plånboken. Det man inte har i huvudet, får man ha i benen så det vara bara att galoppera hem efter plånboken.

Jag börjar faktiskt fundera på vad är det som händer? Lite för många incidenter på kort alldeles för kort tid. Visst jag är över 50 år men är det inte lite tidigt för att minnet ska svikta i sådan grad?

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:02 EM | Kommentarer (4) | Google

14 maj 2007

Ketchupeffekten

Min ekonomi kommer att få sig en rejäl törn de närmsta veckorna.

En stor plomb fullständigt pulvriserades i går. Tur att jag fick en tandläkartid i nästa vecka. Men billigt lär det inte bli, vis av erfarenheten.

Bilen ska in på verkstaden igen. Det kan bli dyrt, beroende på av de felen jag lämnar in den för beror på. Men jag räknar med det handlar om surt dyra pengar.

Men vad gör man när man inte har råd att köpa en ny bil? Jag skulle bara få cirka 15.000 för min lilla Skoda Felicia i inbyte och i mina ögon är den värd bra mycket mer, så omvårdad och omskött den blivit sedan jag köpte den.

Vad kommer härnäst?

En olycka kommer sällan ensam sägs det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:04 EM | Kommentarer (2) | Google

9 maj 2007

Extraslagen irriterar mig fortfarande!

I dag var jag på Stockholm Heart Center.
Blodtryck 100/65, måste vara lågt?
Fortfarande oregelbundna extraslag på arbets-EKG.
Jag som alltid haft fina och rena EKG.

Jag förstår inte varför jag har dessa extraslag,
men de är inte roliga direkt, de kallar det extraslag
men jag upplever att det saknas slag, tar jag pulsen
så vid vart 7-10 slag så slutar hjärtat att slå och sedan kommer det igång igen. Underlig känsla.

Jag får ingen information om varför.
Nu har jag bokat en tid i slutet av maj.
De måste ta reda på vad det beror på.
Som patient är jag nog ganska besvärlig.
Jag litar inte på läkare :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:51 EM | Kommentarer (8) | Google

20 april 2007

Dåligt lokalsinne

Lokalsinne noll. Ett problem jag lider av vid bilkörning till ställen jag aldrig kört bil till tidigare och det spelar ingen roll om jag försöker få en god överblick via en karta innan avfärd, allt blir ofta fel ändå i slutändan. Jag skulle aldrig kunna bli en taxichaufför, det är en sak som är klar. Jo, fick jag ha en Gps-navigator kanske det skulle fungera. Men att köpa en sådan till min privata bil är lite overkill.

Jag skulle åka till Hökarängen i går. En bilfärd som normalt tar cirka 20 minuter, men för mig tog det 50 minuter. Jag fick visserligen se mycket :), men jag hann inte njuta av det, för ju mer jag snurrade runt, desto mer stressad blev jag. Jag hade en tid att passa. Tur att jag åkte i väg så pass mycket i förväg. Hur jag lyckades pricka rätt till slut har jag faktiskt ingen aning om.

Hem gick det bra, det var ju en lyckträff :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:52 FM | Kommentarer (12) | Google

18 april 2007

Blogtorkan kvarstår

Sitter med en lånad skrälle till dator då den gamla (nya) återigen är på verkstad. Blogtorkan kvarstår. Det kommer jag kanske utveckla sedan varför den började, men just nu känns det inte relevant.

Det finns massor att skriva om, tiden står ju inte still. Vetlanda. Massakern i USA. Alliansens (ja- jag har fortfarande svårt att skriva regeringens) budget och dess utfall. Men inspirationen tryter. Inte i huvudet, men fingrarna vill inte dansa tangentbordsvalsen.

Till detta har jag varit sjuk senaste veckorna och det har bara eskalerat. Hjärtat krånglar, lever sitt eget liv - men enligt läkaren i går trodde hon inte att det var något farligt, läs akut - jag hoppas hon kommer ihåg att skicka iväg remissen till ett arbets-EKG. Varför jag är så orolig beror på att hjärtproblematik finns i släkten.

En gammal gaggig pensionerad läkare som kallats in då det råder läkarbrist på den privatiserade vårdcentralen jag tillhör, det kändes inte så betryggande och tryggt.

Huvudvärken jag haft i flera veckor kunde hon inte förklara utan bad mig vänta och se om den försvann. I dag vaknade jag halv fem på morgonen med en huvudvärk som om jag varit ute och festat hela natten, vilket jag inte varit.

Gnäll, gnäll :(.
Men så är det. :)

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:10 FM | Kommentarer (18) | Google

26 mars 2007

Upp redan klockan 05.00?

Visst är det underbart att vi passerat
vårdagjämingen, vi går mot ljusare tider.

I helgen så infördes sommartid.
Det låter nice - s o m m a r t i d.
Men min kropp säger:

– VaFan ringer klockan redan 05.00 för?

Visserligen är klockan 06.00,
men min kropp är inte med på noterna.
Den vänjer sig inte.
Jag blir alltid lika lättad när vi återgår till vintertid.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:26 EM | Kommentarer (4) | Google

4 mars 2007

Tiger of Sweden

På tal om att få oönskade mail. Nu har jag sedan några veckor börjat få mail som ska till företaget Tiger of Sweden, en del med bilagor jag misstänker jag inte ska klicka på och ska jag vara ärlig har jag inte gjort det. Så nyfiken är jag inte, jag bara trycker på Reply och skriver typ ”????? Varför får jag detta? mvh Annica Tiger”.

Tiger of Sweden har en rätt snygg hemsida, http://www.tigerofsweden.com/ men den poppar upp i helskärmsläge I Mozilla och är gjord i Flash. I hate it! Låt mig som användare få välja hur jag vill se sidan så, tvinga inte på mig helskärmsläge.

Internet Exporer har i den alla fall den goda smaken att upplysa mig om att ett pop-upfönster blockerades och frågar mig om jag vill klicka på den gula listen för att tillåta det. Hmmm...måste se över Mozillas pop-up skydd. Det har jag aktiverat, men det verkar vara lite si och så med det.

Hur som haver, hur länge ska det gå innan företaget i fråga märker att folk skickar mail till tiger.se istället för till dem? :-=)

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:34 EM | Google

1 mars 2007

En tigerhälsning från Tiger

Hmmmm.... jag lade in en söt ascii-bild på en tiger, men det funkade inte - även om jag lade den inom pre-taggar. Synd.

Nå, jag får väl göra text-tigerhälsning ändå :).

Ha det gött!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:35 EM | Kommentarer (2) | Google

26 februari 2007

Kan man uppgradera minnet i hjärnan?

Jag fick minnet uppgraderat på datorn i går. Jag kanske borde gå och få mitt minne i hjärnan uppgraderat, det verkar inte riktigt räcka till :-). I morse drog jag järnet, van vid att nyckeln alltid ligger i ett visst fack i ryggsäcken, men icke sa Nicke. När jag hade slängt igen dörren och skulle låsa letade jag mig förtvivlad efter nyckeln för att kunna låsa övre låset.

Förgäves, för det fanns ingen nyckelknippa där. Paniken spred sig. Vad göra? Som tur var har jag fastighetsskötarens mobilnummer i min mobil så jag talade in, säkert ett ganska uppjagat, meddelande i hans telefonsvarare. Han hade ju inte börjat jobba så den var avslagen. Men snäll som han var ringde han upp sedan.

Slutet gott, allting gott.
Men jag börjar fundera på
om jag inte ändå börjar på teflonminne?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:12 FM | Kommentarer (4) | Google

19 februari 2007

Begynnande senildemens ;-)?

Jag var på Mahir PR:s kontor i kväll och fick en dragning om resultatet av deras bloggundersökning. Den var intressant, men kanske inte så relevant på just min blogg som inte är nischad. De som har nischade bloggar, exempelvis modebloggar tycks tjäna både pengar och få en hel del giveaways. Men å andra sidan skriver jag inte för att tjäna pengar. Jag har skrivit sedan 1997 och det beror inte på att jag haft planer på att göra big money utan för att jag har skrivklåda helt enkelt.

Det var på vippen att jag inte kom dit, för halvvägs på bussen till Liljeholmen började jag fundera på om jag låste dörren eller inte. Jag höll på att ta vändande buss bara för att kontrollera och då hade jag kommit fram alldeles försent och förmodligen struntat helt i att åka överhuvudtaget. Jag betvingade den där oroskänslan över att jag inte mindes om jag låst eller inte med att jag brukar låsa, varför skulle jag inte ha låst just i kväll?

Men det är jobbigt att få sådana där blackouter eller vad jag ska kalla det, begynnande senildemens? En gång hade jag kört i flera mil och hela tiden funderat på om jag verkligen stängt plattan, för den brukar jag ibland glömma om jag har mycket omkring mig för stunden. Men jag har för vana att alltid kolla spisen det sista jag gör innan jag lämnar lägenheten. Men den gången kunde jag inte betvinga känslan, så jag vände och åkte hem och kollade - givetvis var alla plattor avstängda :). Sedan var det bara att köra iväg igen, tur att jag inte hade någon tid att passa den gången.

För att avsluta kvällen på ett bra sätt blev 20.25 bussen inställd och att stå och vänta på nästa i en halvtimme var ingen option så jag tog en brännare hem, hela 80 pix gick det på :). Men egentligen borde resenärer kunna få ersättning från SL eller vilka det nu är som ansvarar för busstrafiken. Jag sparade taxikvittot och ska kolla upp det. Grinig? Det är andra gången på en vecka, därför blir jag lite irriterad. Förra gången sparade jag inte kvittot.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:55 EM | Kommentarer (5) | Google

12 februari 2007

Klättrar snart på väggarna

Jag är superstressad. Hela golvet är fullt med papper. Jag ger snart upp. Jag hinner inte med. Allt bara för att jag åkte iväg till Thailand en vecka. Straffet kommer nu, när allt ska tas igen. Vilket jag märker inte alls är så lätt som jag trodde, eller rättare sagt inbillade mig. Jag vill bara gå och lägga mig och dra täcket över mig. Vilket jag kanske gör snart :). Det är i alla fall bättre än att klättra på väggarna.

Fast det löser ju inga problem
eller för mig framåt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:33 EM | Kommentarer (3) | Google

4 februari 2007

Tvätt och datorpyssel

Jag har fått tillbaka datorn nu och har installerat om det mesta. Jag retade mig på ett felmeddelande i Loggboken under System: Fel Källa ati2mtag som visades dubbelt varje gång datorn startades. Men nu har jag löst det efter att ha installerat lite ATI-drivrutiner som tydligen saknades. Sedan har jag bökat med ett felmeddelande som kom varje gång jag stängde/startade om datorn: PSWX kan inte avslutas. Det fixade jag genom att gå in i Registry och ändra en sökväg till skrivarens drivrutin till en speciell fil och nu verkar det vara åtgärdat.

Ja, jag är petig. Men det ska inte finnas några röda kors och fel i Loggfilen varken under System eller Program, inte enligt min åsikt. Gula trekantiga varningar kan jag stå ut med. Men jag försöker alltid kolla upp varför de visas.

Samtidigt håller jag på och stortvättar. Resväskans innehåll samt den vanliga tvätten. Det är tråkigt att tvätta i tvättstugan som är riktigt gammeldags i mina ögon. Det finns inte någon torktumlare, vilket jag saknar. Det finns ett torkskåp och ett torkrum. Det som hängs i torkrummet tar hundra år innan det torkar och det som hängs in i torkskåpet blir stelt, trots sköljmedel.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:29 EM | Kommentarer (5) | Google

2 februari 2007

Om ett ord

Varje ord har en historia.
www.omettord.se
(länken verkar inte funka vid tillfället).
Men testa senare och starta en prenumeration.
För det är intressanta inblickar som ges om ord.

TIGER Tigern är världens största kattdjur. Ordet kommer närmast från det latinska tigris, i sin tur hämtat från grekiskan. Men ordet är inte grekiskt från början, utan persiskt. Tigri tror man där har haft betydelsen pil. En tolkning är att tigern har liknats vid snabbflygande pilar. Men kanske har ordet kommit till genom en annan ordbildning, och anspelar i så fall på djurets vassa tänder.

Jag trodde mer att det berodde på tigerns vassa klor.

Den här Tigern har dock varken vassa tänder eller klor för tillfället. I dag har jag sovit hela dagen, fast jag sov som en gris (tiger) hela natten. Jag är så trött och orkeslös. Jetlag? Sviter efter lite magproblem när jag kom hem? Hur som helst känns det konstigt att vara så här förunderligt trött och framförallt orkeslös. Inget känns kul. Eller så håller jag på att landa, med tanke på det som hände innan resan?

Hur som haver. Bloggtorka är förnamnet. Eller inte bloggtorka utan mer avsaknad av bloggork. Det finns så mycket jag skulle vilja skriva om, som jag hört och läst - men när jag sätter mig vid tangentbordet lyder inte fingrarna mina tankar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:47 EM | Kommentarer (1) | Google

31 januari 2007

Social drulle?

Folkvettsexpert, en titel som heter duga. Men när jag läser hennes texter tänker jag inte på folkvett utan mer på vett och etikett i den högre skolan. Rent sunt bondförnuft handlar det inte om tycker jag. Eller så är det jag som lever som en helt ociviliserad vilde och skiter totalt i/eller är helt omedveten om alla konstiga osynliga regler som finns?

Dagens fråga är "Får bruden ensamrätt till annan färg än vitt?" Jag visste inte ens om att bruden har ensamrätt på färgen vitt. Jag gjorde några av etikettesterna och jag är nog en social drulle :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:00 FM | Kommentarer (4) | Google

14 januari 2007

Grått, grått, grått....

I går kom jag hem i skaplig tid efter bloggölen och somnade strax efter 22.00. Efter ett par timmar ringde telefonen och det blev ett par långa samtal, först halv tre fick jag lägga mig och försöka somna in, vilket inte var helt lätt.

Personen som ringde var i upplösningstillstånd och det krisade i förhållandet. Men personen var inte nykter och det gick inte att föra någon fruktbar konversation utan jag bad henne till slut att gå och lägga sig och sova på saken. En check nu på förmiddan via ett telefonsamtal visade sig att allt var frid och fröjd igen, nå - nästan i alla fall. Skönt. Alkohol är en tröstare, men även en förstärkare.

Bilen är kvar på verkstaden, de hann inte ta den förra veckan. Datorn törs jag knappt använda, den bara startar om och låser sig. Vad kommer härnäst?

Det regnar och är grått och tråkigt ute. Det smittar av sig lite på humöret. Jag har visserligen något att se framemot nästa vecka :-). Men det är långt dit, känns det som.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:20 EM | Kommentarer (2) | Google

7 januari 2007

Gamla bilar, mycket bekymmer :(.

I eftermiddags när jag hade kört en längre sträcka och parkerade bilen luktade det bränt. Jag lokaliserade det till främre vänstra högre däck, som dessutom var alldeles kokhett på metalldelarna, för att inte tala om när jag stack in fingret och kände på bromsskivan (eller vad det nu heter - bilar är inte min starka sida). Hur som helst. Det ska inte vara så. Det känns inte bra. Det känns inte säkert.

Jag minns att besiktningsmannen redan i september sa att det var ett missljud från bromsarna fram (bara som en upplysning), men det har jag lyckats förtränga det eftersom det inte föranledde till någon plump i besiktningsprotokollet. Någon som vet en bra verkstad i söderort som kan Skoda?

Update:
En sökning via Eniro ger vid handen att Volkswagen och Autoforum i Skärholmen servar Skoda. Någon som har positiva eller andra erfarenheter av dessa verkstäder? Vill ni inte skriva det i bloggen, maila mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:02 EM | Google

31 december 2006

Gott Nytt År!

Nu är det inte så många timmar kvar på det gamla året. Vi har lagt en Gula änkan på kyl och ätit gott. Jag har läst och besvarat nyårshälsningar via webmailen. Datorn kommer i morgon eftermiddag är det sagt och jag hoppas det stämmer.

Jag hoppas att alla får en bra nyårsafton, vad ni än är eller vad ni än gör. Var försiktig med fyrverkerierna bara! Vi har inte köpt några, jag tycker bara att det är typ att elda upp pengarna :).

Gott nytt år!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:45 EM | Kommentarer (7) | Google

26 december 2006

Åter till vardagen

Nu är det färdigjulat.

Tvättstugan avklarad. Väntar på datorn, men jag tvivlar på att den kommer i kväll. Jag har gett upp.

Jag tänker i alla fall ta det lugnt och läsa en bok som länge legat på vänt, Stieg Larssons roman "Män som hatar kvinnor". Titeln har stört mig lite, men den verkar vara lovande. Jag har passerat sidan 30 sedan länge, vilket innebär att boken kommer att bli läst :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:19 EM | Kommentarer (3) | Google

18 december 2006

Soooooooooovmorgon!

Sovmorgon. Gud vad skönt. Jag som alltid brukar vakna vid fyra-femsnåret, oavsett när jag lägger mig, sov som en stock till nio nu på morgonen.

Jag har börjat fundera på hur bra är det för hälsan att bo nära en så stor trafikerad väg som E4, samt ha mycket trafik runtomkring för övrigt? Varje dag så ser jag ett svart tunt sotlager på ljusa ytor, som exempelvis runt kanterna på badkaret.

Hur mycket av sotet finns i luften i lägenheten? Utomhus? Inne i mina lungor? En frisk person hanterar kanske detta bra, men jag med mina lungor blir bara orolig.

Bortskämd som jag är med frisk luft efter att bott på landet i över 18 år blir jag lite fundersam. Jag vill nog inte bo kvar här, med tanke på mina dåliga lungor.

En lägenhet i Farsta strand, Ågesta eller Fagersta Fagersjö vore mer attraktivt, dels med tanke på att det förmodligen är renare luft där, samt tillgång till mer grönområden än här. Här får man leta efter gröna dungar. Jag har än inte ens hittat en liten park att ströva i.

Vart lägger man in en bostadsbytarannons för ett optimalt resultat, etta 31 kvm i Västberga, stambytt, nyrenoverad, fräscht badrum, kokvrå - bytes mot etta eller tvåa i Farsta strand, Ågesta eller Fagersta Fagersjö?

Tips emottages gärna. Jag struntar i längre restider kommunalt, jag vill bara bort härifrån. Tillbaka till naturen. Men på södra sidan av stan.

Update:
Fagersjö menar jag och inget annat.
Fagersta ligger inte söder om tullarna :).
Claes - jag har inte pengar nog till ett husköp.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:37 FM | Kommentarer (1) | Google

5 december 2006

Inga julvibbar

Snart är det jul och jag har inte en enda julvibb i kroppen. Underligt. Det är mer som om det vore senhöst ute, ingen snö eller kyla. Julskyltningen i varuhusens fönster och inne i affärerna går mig totalt förbi. Jag kommer att undvika att åka in till stan de närmaste veckorna. Jag blir bara stressad av alla människor som irrar runt som vilsna myror, fast de är inte vilsna utan bara ute och julshoppar misstänker jag.

Jag måste köpa julklappar till barnbarnen, B. måste köpa till sina dito. Varför använder jag ordet måste? Jo, för mig är julen ett stort enda måste. Man måste det och man måste ditt och man måste datt. Hur många stressar inte halvt ihjäl sig inför julen?

Nej, jag har slutat fira jul. Jag vill inte vara begränsad att jag måste göra massa saker jag inte har lust att göra. Trilla köttbullar, grilla revbensspjäll och lägga in sill, städa, skicka julkort och slå in julklappar. Det enda jag tycker är kul är att fixa julskinka, vilken jag brukar göra kring Lucia :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:27 FM | Kommentarer (3) | Google

2 december 2006

Tigers tigeralmanacka 2007

Jag skulle bara in snabbt och köpa en pärm. Men något i ögonvrån fick mig att stanna till vid almanackorna. Det blev en pärm och en almanacka för 2007.

Tigers tigeralmanacka

Det är inte tu tal om att almanackan passar mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:09 EM | Kommentarer (1) | Google

20 november 2006

Ping-pong

Ja, då är det bara att hänga med och köra ett varv till då. Jag smittade B. med min mystiska virus-sjukdom jag fick i Tunisien. Själv hade jag nästan blivit av med den. Men nu har jag fått tillbaka den med full kraft. B. smittade mig nu i helgen. Så nu kör sjukdomen en re-run i min kropp och jag är återigen däckad.

ping-pong

Snacka om ping-pong.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:22 FM | Kommentarer (1) | Google

14 november 2006

Ingen blogork!

Blogtorka!
Eller rättare sagt, ingen blogork.

Halsen känns som ett stort enda sår. Hostan blir jag inte av med. Vad var det jag fick med mig hem från Tunisien? Inget som Vibramycin bet på i alla fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:21 EM | Kommentarer (2) | Google

12 november 2006

Dubbdäck och inbyggda broddar

I går satte jag på vinterdäcken. Jag låter en däckfirma göra det för domkraften på min bil är ett måndagsexemplar och rent av livsfarlig. Det går snabbt och kostar bara 200. Bara och bara. Allt är relativt. Men det var lite lustigt att åka hem i hällregn med dubbdäck, men Kung Bore visade ju sig för ett tag sedan och lär återkomma.

Beviset på att jag blivit gammal :) måste vara att jag blev glad över att hitta ett par Snowjogging-skor med inbyggda broddar. De är effektiva när det är halt. Jag har haft ett par sådana, men de är så utslitna att broddarna har gjort sitt. De dojjorna kunde jag nu kasta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:36 FM | Google

26 oktober 2006

Nu ska det bli andra bullar :-)

Nu har jag fått en kur Vibramycin. Det ska fan om inte det ska hjälpa så jag blir som en människa igen och orkar lite mer. Denna vecka som passerat har varit en riktig pest. Det var länge sedan jag var så sjuk, feber, frossa, ledvärk, hosta, tryck över bröstet, slemlagringar längst ned i lungorna (svårt att andas), ont i halsen och nu blixtrande huvudvärk i ett helt dygn. Jag har käkat Treo så jag har fyllt årets kvot, minst.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:52 EM | Kommentarer (5) | Google

23 oktober 2006

Sängläge

Forfarande däckad.
Men jag hoppas det snart går över.
Trött på Treo är bara förnamnet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:16 EM | Kommentarer (2) | Google

21 oktober 2006

Lappad på hyrd parkeringsplats

I september fick jag en parkeringsbot.
Inget ovanligt kanske,
det råkar väl de flesta ut för förr eller senare.

Men det roliga i kråksången är att jag stod på min hyrda parkeringsplats och blev lappad av en nitisk kommunal parkeringsvakt. En parkeringsplats jag betalar 150 kronor i månaden för att få utnyttja. Jag har överklagat, men det kommer tydligen att ta månader innan det kommer att hända något fick jag reda på i telefonen i går när jag ringde för att kolla läget. Så det är bara att pynta in 700 spänn för att inte få kronofogden på sig med andra ord.

Men visst är det surt att betala. Jag stod på min hyrda parkeringsplats. Att då få en parkeringsbot var inget jag ens kunde drömma om. Att hyresvärden sedan har anvisat mig en plats som nästan är ute på trottoaren är inte mitt fel anser jag. De har inga markerade platser och jag har bett dem att i alla fall måla upp rutorna så det syns att det är parkeringsplatser utanför hyreshuset.

Hade jag parkerat fel hade jag betalat utan knot.
Men detta blev lite underligt. Helt klart.
Det ska bli intressant och se hur det hela slutar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:52 FM | Kommentarer (7) | Google

17 oktober 2006

Trasigt Internet

Sorry för det långa uppehållet. Trasigt Internet och lite blogtorka. Allt är okey annars. Tack för grattisarna. Jag fyllde år den 14:e och det kanske inte är så mycket att fira i min ålder..... ;(

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:53 EM | Kommentarer (8) | Google

4 oktober 2006

Alias

Alias, säsongstart 19:e september på TV4. Det har jag missat helt. Fan vad jag är förbannad för att de inte pushat för premiären. Lost startar ju i kväll och det kan väl ingen ha undgått?

Någon som spelat in de avsnitt som listas här och som gått på TV4, med start 19 september? Säg att det finns någon där ute! Det är inget kul att ha missat så mycket och nu vete sjutton om jag tänker följa Alias längre.

Alias och Lost är de enda serier jag följer och så ska det fucka upp sig så här :(.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:44 EM | Kommentarer (6) | Google

28 september 2006

A day off på bio

En riktig day off som spenderades på bio. Två förhandsvisningar. THEM som har biopremiär 24 november och World Trade Center som har premiär den 6 oktober. Jag lär återkomma med mina tankar runt dessa filmer.

Jag behövde det.
Rensa huvudet.
Rensa hjärnan.
Vem hjälper hjälparen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:42 EM | Google

26 september 2006

15 hetaste namnen i Media-Sverige

15 hetaste namnen i Media-Sverige!
Får man vara lite stolt, 15:e plats men ändå :-)?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:26 FM | Kommentarer (23) | Google

25 september 2006

Flyga luftballong

Jag har höjdskräck och är rädd för att flyga. Jag bodde på sjunde våningen i Kungsängen, men kunde inte bo kvar för varje gång jag gick ut på balkongen kändes det som om marken nedan sög mig neråt. Så enkelt att bara hoppa. Det är en obehaglig känsla och svår att beskriva för dem som inte lider av höjdskräck. Som tur var fick jag ganska snart en lägenhet i samma hus på ett lägre plan och där kunde jag vara ute på balkongen ;-).

Men jag utmanar min rädsla. Jag flyger, fast jag är skiträdd hela flygresan. Jag hoppade ett tandemhopp bara för att visa för mig själv att min rädsla ska inte få begränsa mig. Jag har två saker kvar jag vill göra, åka luftballong och helikopter. Fast det är dyrt :(.

Jag vill flyga luftballong

När jag såg denna luftballong svepa förbi kokvråfönstret i går påmindes jag om att jag vill vara däruppe och flyga över alla andra och se världen ur ett annat perspektiv, om än under en kort stund. Det verkar så rogivande. Någon som vill haka på, ju fler, desto billigare?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:05 FM | Kommentarer (7) | Google

24 augusti 2006

Det finns dagar man bara vill glömma så fort som möjligt

Gårdagen var en sådan där dag då allt strulade. Den dagen får jag försöka lägga åt sidan. IKEA:s bäddmadrassöverdrag krymper i 40 grader, jag fick kapa madrassen med 10 cm för att kunna kränga över madrassöverdraget igen. Ja, dricka tranbärsjuice sittande på sängkanten rekommenderas inte. Jag råkade spilla ut halva glaset och madrassöverdraget fick en stor rödrosa fläck.

Nå, nästa gång jag flyttar ska jag köpa en ny säng och det blir inte en Ikea Sultan.

Duntäcket måste jag åka hem till kåken i kväll och tumla i torktumlaren. Det ser lite roligt ut just nu efter gårdagens tvätt :). Det finns bara torkskåp och ett torkrum i tvättstugan här. Dunen ligger som klumpar i sina rutor och jag tror att det blir bättre om det tumlas lite.

Sedan som lök på laxen, sju timmar på SÖS akutavdelning (Liljeholmens röntgen stänger då deras akut öppnar), då tummen svällt som en ballong och gör ont efter att jag snubblade och tog emot mig med handen i trappen på väg ned till lilla affären för att köpa kvällstidningar. Träskor i alla ära, men de bör inte användas i alla väder. Men det var bara en rejäl stukning enligt röntgen. Hoppas det stämmer.

Intressant upplevelse, trots den långa väntetiden. Jag blev imponerad av både personalen och hur systemet fungerade.

Hoppas denna dag blir bättre!

Annica Tiger 8:23 FM | Kommentarer (7) | Google

21 augusti 2006

K800i

Nu har jag köpt min K800i och so far älskar jag den. Den tar bättre bilder än vad min gamla digitala kamera gör. Bilder tagna med min gamla uråldriga Kodak ligger storleksmässigt runt 200kB, men mobilen kan gå upp till 2MB per bild.

Nu tog jag bara en bild rakt av för att visa resultatet, den är kraftigt förminskad nu - men originalet visade till och med boktitlarna i klartext. Det klarade inte min digitalkamera. Den tänker jag härmed skrota.

Lägenheten

Jag kanske inte behöver köpa någon ny digitalkamera på ett tag? Jag ska testa att plåta med mobilen i höst och se utfallet. Mobilen har jag ju alltid med mig, digitalkameran hänger ju sällan med.

BTW - funderar på att åka till Tunisien i höst. Flip eller flop? Någon eller några som varit där och har synpunkter på hur det var att turista där?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:53 EM | Kommentarer (9) | Google

16 augusti 2006

Tiger är galen i tigrar

Du som har ett Coop Medmera-kort kan numera designa det enligt eget huvud. Jag valde ett tigermotiv på kortet.

Så här ser det kort ut som jag beställt.

Coop Medmera

Att göra detta funkar bara i Internet Explorer, min Mozilla var inte god nog. En smolk i bägaren, men det är jag så van vid att Mozilla mobbas på många sajter.

Är jag knäpp eller inte :).

Men jag samlar på allt som har med tigrar att göra. Jag hörde rykten om att det skulle bli tigermönstrat mode i höst, men än har jag inget sett av det.

Däremot var jag på Oskarsson i går (Kungsgatan 72), fem plagg för 100 spänn - varav tre blev exakt likadana tigertoppar :-). Slit och släng en och det finns två kvar osv.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:35 EM | Kommentarer (7) | Google