11 februari 2005

Pastorn friades

Med tanke på den friande domen i dag.
Något för pastorn att predika om?

Update:
BTW - The Fred Phelps Story.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:29 EM | Kommentarer (1) | Google

LOST

Lost på Tv4 verkar bli en riktigt lovande serie. Första avsnittet tvivlade jag lite, men nu efter andra avsnittet i onsdags är det bara att erkänna att den verkar hålla måttet. Jag brukar inte vilja se serier, det är så jobbigt att hålla reda på tider och nedrigt att missa ett avsnitt. Men B. får den äran att sköta videon och se till att jag inte missar något.

Lost kanske inte är uppflyftande för en flygrädd person som jag, som snart ska upp i luften. Att flyga är det värsta jag vet. Jag tror alltid att planet ska störta. Starten är värst. Sedan är det bara att sitta som på nålar och hoppas på att piloterna sköter sitt jobb och att flygplanet inte är behäftat med något tekniskt fel.

// Annica Tiger

BTW - inget kommer någonsin
att kunna överträffa Twin Peaks.

Annica Tiger 2:18 EM | Kommentarer (14) | Google

9 februari 2005

Morgonens funderingar

Hur ska detta fungera? De stoppar en anställds blogg, men nu planerar SVT för en egen blogg.

Saxat från Svd.
Israels och palestiniernas ledare förkunnade på tisdagen ett slut på fyra års våld som har kostat över 4 000 människor livet. Utspelet skedde på toppmötet i Egypten, det första mellan parternas högsta ledare på fyra år.

I praktiken har islamiströrelsen Hamas just nu ett informellt eldupphör, men Hamas anser sig inte bundna av avtalet mellan Abbas och Sharon. Färdplanen för fred känns fortfarande väldigt instabil. Men jag hoppas att konflikten på något sätt kan lösas. Hamas lösning är inte realistisk, det går inte att utrota staten Israel. Den enda lösningen är en tvåstatslösning, som lever i samförstånd med varandra.

I Irak, jag nu får jag väl Stockholm Spectator GroupBlog hängande i hasorna igen :-), ja – där har ett fritt demokratiskt val har genomförts. Fritt och fritt, det kan diskuteras. Jag har läste hos Chadie att det tydligen anses ha förekommit valfusk. Men oroligheterna består i Irak. Valdagen var blodig, men vardagen efter valet verkar vara lika blodig, som den var innan valet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:41 FM | Kommentarer (3) | Google

5 februari 2005

Dua

Jag såg reprisen när Jihde intervjuade kungabarnen i TV. Han envisades med att dua dem, vilket jag personligen tycker är helt okey. Victoria ska enligt den formella etiketten tilltalas Ers kungliga höghet, samma titel som kungen har. Nu verkar Victoria själv vilja bli titulerad Kronprinsessan. Varför duger inte Victoria och du lika bra? För övrigt framstod Carl Philip som lite diffus och Madeleine var täppt i näsan. Kanske det var därför hon gasade rakt in i taxin häromdagen :). Victoria däremot undvek mycket skickligt vissa frågor.

Jag tycker monarkin ska avskaffas.
Det börjar bara bli pinsamt.
Hovet gillade inte duandet.

Från det ena till det andra.

Unga arga män i pyjamas. Såklart Timbro vill upprätthålla bilden av att bloggarna är unga högerkillar och att vänstern inte hänger med i utvecklingen. Förutom Timbro-bloggarens kommentar var det ett ganska bra inslag om bloggar.

BTW - en stor *kram* till J.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:46 EM | Kommentarer (12) | Google

4 februari 2005

Frieri

Frieri

Vem skulle inte säga ja till denna kille?
Jag såg denna omskrivna reklambild på en
telefonkiosk korsningen Sveavägen/Odengatan i morse.
Vad jag har förstått så svarade hon ja :).
Romantiskt? Nej, för romantik är något som
sker på tumanhand, myspys och nojs.
Kreativt? Ja, det måste jag säga att
jag tycker att detta frieri var. Verkligen.

Undra hur mycket en sådan här reklamkampanj
skulle kosta för en vanlig dödlig?
Tänk att annonsera efter en lägenhet
med vitt kontrakt i stan eller efter ett jobb?

Jag har för mig att en kille gjorde
något liknande för några år sedan.
Hyrde en plats vid Stureplan där
han sökte efter en lägenhet.
Vad jag minns fick han napp.

Update 15:38:
Kaffepengar?
Kolla in svaret i kommentarerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:52 EM | Kommentarer (11) | Google

21 januari 2005

Notiser

Jag erkänner, jag har en hemlig last. Stora rubriker eller feta ingresser lockar inte mig. Jag är en notisläsare. Notiser används ofta i syfte för att fylla tomrum i spalterna, ofta ligger de längst ned eller utmed tidningsidornas ytterkant.

Vissa notiser skulle förtjäna en artikel tycker jag ibland. Andra notiser är små aptitretare. Vissa notiser är onödigt vetande, men samtidigt ganska roliga. Många notiser får mig på gott humör, ofta när det handlar om djur. En del notiser får mig att vilja veta mer.

Notiser från morgondagens läsning på pendeltåget.

Stockholm City
Böneledare avråder från terrorstöd
MECKA. Böneledaren i Stora
moskén i Mecka varnade
i går muslimer för att hör-
samma militanta gruppers
maningar till terrorattacker
i islams namn. I en förkun-
nelse med anledning av
högtiden id al-adha förkla-
rade schejk Abd al-Rahman
al Sudais att de skriftlärda
måste predika moderation
för att möte den "stinkande"
företeelse som terror i os-
lams namn utgör. TT-Reuters

Det glädjer mig att det öppet tas avstånd från terror även inom islam. Detta är något jag skulle tycka att det vore läge att kanske skriva en artikel om i lite större format. Många tror ju att islam är synonymt med terror.

Metro
Cigarrparadiset försvårar rökning
KUBA. Regeringen på Kuba
säger att den vill försvåra
tobaksanvändningen.
Omkring hälften av de vux-
na kubanerna röker och
lungcancer är den vanligas-
te dödsorsaken.
Därför förbjuder man nu
rökning på offentliga
utrymmen. TT

Kanske den kubanska cigarren snart är ett minne blott? Det går en våg av anti-rökaktiviteter världen runt. Snart får jag och andra rökare smygröka hemma under köksfläkten eller i källaren. Att alla icke-rökare blir glada förstår jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:53 EM | Kommentarer (5) | Google

20 januari 2005

Vatten i olika former

En snabb blick utanför fönstret. Snö! Mer är på väg hörde jag enligt väderprognosen. Nå, det _är_ ju vinter och det är mer normalt med snö än barmark och några plusgrader. Jag längtar dock till våren.

Våra höns har börjat lägga ägg igen, de går efter ljuset. De slutade lägga ägg i november. Dagarna blir längre och det verkar sätta igång deras äggläggning nu igen. Vi försöker inte hålla igång deras äggläggning via artificiellt ljus (som äggproducenter gör) utan vi tycker att de har rätt till semester, som alla andra :). Vi har dem bara för nöjes skull. De flesta ägg kokar vi och de får dem som komplement till hönsfodret. Återanvändning. Recycling.

Mina tankar far till de 30.000 som fortfarande är utan el efter stormen. Värme kan fixas via eldstäder, vedkaminer och fotogenvärmare, alternativt gasolvärmare. Mat går att laga på gasolkök eller spritkök. Lyse kan fixas via fotogenlampor och ljus. Jag misstänker att många som drabbats av strömavbrottet har improviserat och försökt lösa problematiken på allehanda sätt.

Men med vatten blir det lite bökigare. Vatten är man mer beroende av än vad man kanske tror. Ja, jag skriver "man" – därför att det omfattar oss alla. De som bor i lägenhet vrider på kranarna så kommer det vatten och de funderar nog sällan över vart det kommer ifrån. De som bor i villa och inte är anslutna till kommunalt VA har en egen brunn. En brunn som ofta är djupborrad och därför måste en pump pumpa upp vattnet. En pump som drivs av el. Få brunnar är längre som på det gamla hederliga viset, grävda, grunda och där vatten kan hämtas upp med en hink i ett snöre. Ja, den som sett Vilda Västern-filmer förstår vad jag menar.

Vi var utan vatten en vinter i många veckor då vår vattenledning till pumphuset frös då det var en kall vinter och tjälen gick djupt ned i backen. Det var inte roligt. Det blev ett väldigt kånkande av vatten i hinkar och dunkar. Vi hade ändå tur, pumphuset ligger bara 25 meter från kåken och elen fungerade. Men bara det var jobbigt. Hur ska det då vara att behöva åka längre sträckor med bil eller på annat sätt hämta det vatten som behövs för livets nödtorft?

Vad som än ska göras går det åt vatten till. Duscha. Tvätta händerna. Borsta tänderna. Spola i toaletten. Skölja grönsaker. Koka kaffe. Diska. Tvätta. Laga mat. Listan kan göras lång.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:33 FM | Kommentarer (2) | Google

17 januari 2005

Dålig grannsamverkan

Nu ska kvällspressens skriverier alltid tas med en stor nypa salt. Tråkigt egentligen, men så är det. Varför har det blivit så? För så har det inte alltid varit. Jag ogillar den utvecklingen.

Men jag läste i Expressen om den mördade deltagaren i ett populärt program som snart ska börja.

Expressen påstår sig ha varit i kontakt med flera av mannens grannar. De vittnar, enligt tidningen, om fasansfulla skrik från lägenheten.

– Som om någon utsattes för tortyr. Det var dödsångest i skriken, säger en granne som själv mått dåligt av de starka ljuden från lägenheten.

– Det höll många vakna, säger en annan granne.

Om det nu är så och inte bara några efterkonstruktioner (eller falsarier av journalisten) så undrar jag faktiskt vad det var för underliga grannar mannen hade som inte ringde polisen om de nu hörde detta de säger sig ha hört. Uppenbarligen gjorde de inte det eftersom mannen inte hittades förrän mördaren själv angav sig och ledde dem till mordplatsen.

Har det gått så långt i samhället att ingen vågar lägga sig i? Att ingen bryr sig? Herregud, skulle jag höra grannen skrika i dödsångest skulle jag inte beklaga mig över att nattsömnen blir störd utan givetvis ringa polisen. På en gång. Det hör inte till, i alla fall i min värld, att grannar låter som om de utsätts för tortyr och ger ifrån sig skrik i dödsångest per default varje natt.

Det skulle i alla fall inte vara något som bara fick mig att skaka på axlarna och strunta i saken. Hellre ringa en gång för mycket till polisen än att inte ringa alls. Nu är det inte säkert att ett samtal hade räddat mannen, den frågan kan kanske ingen svara på. Men så länge ingen kan säga motsatsen så tycker jag att grannarna påvisade osedvanligt stor avsaknad av civilkurage.

BTW – Hämnden är ljuv...jag skrev häromdagen om mina konspirationsteorier att kungens senaste uttalande var avsett att ge tillbaka för gammal ost. Nu ser jag att Expressen är inne på samma tema. Det är väl tämligen troligt att kungen inte röstar på socialdemokraterna eller sympatiserar med deras politik. Men jag hävdar fortfarande att kungen kanske borde ha läst igenom hela pärmen han fick från UD och försökt göra en egen analys och bedömning. För all fakta fanns där, dock inte skrivet på kungens näsa. Vilket kanske hade varit enklast. Men det fråntar inte ansvarsfrågan. Var det kungen eller var det UD som yttrade sig? Kungen, alltså borde han då tagit samma ansvar han nu kräver av andra, icke vid namn nämda av kungen men väl utpekade – ett faktum som en fyrklöver snabbt hakade på och för en gångs skull påvisade att de kunde gå åt samma håll och vara överens om i alla fall en fråga.

Persson är en buffel och uppträder som ett barn. Kungen är en odugling och lika barnslig han. Jag föreslår att kungen avsätts och Persson byts ut. Kungen klarar vi oss utan. Persson kan ersättas i princip med valfri socialdemokratisk politiker, utom Nuder som verkar vara en klonad kopia av Persson. :)

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:40 FM | Kommentarer (10) | Google

15 januari 2005

Kungen och okonsekvens

Är jag konspiratoriskt lagd när jag menar på att kungens uttalande om att (ej utpekade personer men alla förstod vilka som avsågs) ingen vågar ta ansvar enbart var för att ge igen? Eller har kungen helt sonika glömt bort att han via sin presschef skyllde på UD och dess PM när det begav sig. Det var inte UD som uttalade sig i Brunei utan kungen, som antagligen inte ens läst igenom allt material han fick med sig. Eller han kanske saknade förmågan att tolka och sammanställa materialet?

Tysk modeskapare hittad strypt.
Här namnges offret.

Programledaren blev strypt.
Har namges inte offret.

Okonsekvent namnpublicering.
Underligt.

Update: *ler*
Inkonsekvent heter det och inget annat fick jag minsann veta via mail. Nå, jag är född norrlänning och jag gillar o:n. Ogjort. Oäven. Oegen. Opetimäter :). Okonsekvens.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:38 EM | Kommentarer (17) | Google

3 januari 2005

Tryggare kan ingen vara ...

Patrick skriver om en amerikansk baptistkyrka i Westboro, Kansas som uttryckt åsikter som "Thank God for Tsunami & 2,000 dead Swedes". Mer info finns här.

Jag har gått och nynnat på en psalm i flera dagar, den vill inte försvinna ur mitt huvud. En psalm jag minns från barndomens söndagsskola. Varför dyker den upp nu?

Tryggare kan ingen vara
än Guds lilla barnaskara,
stjärnan ej på himlafästet,
fågeln ej i kända nästet.

Herren sina trogna vårdar
uti Sions helga gårdar;
över dem han sig förbarmar,
bär dem uppå fadersarmar.

Ingen nöd och ingen lycka
skall utur hans hand dem rycka.
Han, vår vän för andra vänner,
sina barns bekymmer känner.

Gläd dig då, du lilla skara:
Jakobs Gud skall dig bevara.
För hans vilja måste alla
fiender till jorden falla.

Vad han tar och vad han giver,
samme Fader han dock bliver,
och hans mål är blott det ena:
barnens sanna väl allena.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:15 FM | Kommentarer (8) | Google

31 december 2004

Malplacerad fras

Det är nyårsafton.
I morgon är det ett nytt år.
Frasen Gott Nytt År känns lite malplacerad.

Ha en trevlig helg!

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:04 FM | Kommentarer (9) | Google

29 december 2004

Hur gick det för lokalbefolkningen?

Lite personliga reflektioner.
Jag har inte varit i Indien eller Sri Lanka.
Att de drabbats värst går att läsa i media.

Men i Thailand har jag varit och har under dessa omtumlande dagar funderat lite över hur lokalbefolkningen har drabbats och kommer att drabbas av denna naturkatastrof.

När jag var i Thailand förra gången fick jag några vänner bland lokalbefolkningen. Det var inte svårt. Trevligare och vänligare människor har jag sällan mött under mina resor. En kvinna, i min egen ålder, var strandförsäljare. Hon satte sig ofta och pustade ut en stund på min solstol och vi talade om smått och stort, på bruten engelska, men vi var lika nyfikna på varandras liv och jag uppskattade dessa pratstunder och jag tror att även hon gjorde det. Hon var en ensamstående fembarnsmor och levde på att gå fram och tillbaka på stranden och sälja sina frukter till turisterna i solstolarna. Hon berättade att hon gick upp tidigt på morgnarna, åkte in till marknaden och valde ut frukterna. Sedan paketerade hon dem och for till stranden och sålde dem, till ett överpris i hennes ögon, men detta gjorde att hon och hennes familj klarade sig och kunde leva hyggligt även den period då det inte är turistsäsong i Thailand. Fanns hon på stranden? Jag hoppas inte det. Hon brukade börja arbeta strax före elva på förmiddagen.

Däremot solstolsuthyraren jag pratade med de dagar jag bara solade och inte hade annat bokat och alltid gick till, eftersom han var den enda som inte packade ihop solstolarna bara för att tjäna mer pengar utan hade dem glest utplacerade, trots att jag fick gå en bit för att komma dit, befann sig troligen på stranden. Han var där redan klockan halv nio på morgonen och jag brukade dyka upp klockan nio. Hans hemsnickrade strandbutik där han sålde läsk, öl och drinkar finns rimligtvis inte kvar. Den torde ha pulvriserats redan av första vågen. Jag hoppas att han hann rädda sig och sin familj, de var ofta med honom på förmiddagarna, innan det blev alltför varmt. Hans syster hade en liten massageverksamhet vid sidan om och hon brukade också vara där tidigt på morgonen. Men systern var sjuk redan då, i HIV, och trodde inte själv att hon skulle leva så länge till.

Tre människors öde.
Tre människor som levde/lever på oss turister.
Kommer turismen att bli sig lik i Phuket i framtiden?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:21 FM | Kommentarer (4) | Google

23 december 2004

52 Hertz + ett skelett

Ett skelett har hittats i ett fläktrum i en fastighet på Vanadisvägen i Vasastan. Han har legat där en bra tid, det enda som återstod av mannen var ett påklätt skelett. Det handlar förmodligen om en hemlös som tagit sig in i fläktrummet för att värma sig, kanske förra vintern? Kanske förra julen? Detta är ensamhet. Ensam in i döden. Ensam efter döden.

En annan form av ensamhet påvisar en mystisk val som förmodas vara världens mest ensamma djur. Valen kallas 52 Hertz på grund av lockropens ovanliga frekvens. I tolv år har valen försökt locka på en partner, men ingen har svarat. Valen åldras, forskarna kan höra det. Hur förhåller sig ett djur till ensamhet? Valarna är intelligenta djur. Jag tror att valar kan känna ensamhet, fast de kanske inte förstår vad de känner – så som en människa gör.

Två paralleller, vitt skilda åt.
Men jag berördes av bägges öden.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:41 EM | Kommentarer (3) | Google

16 december 2004

Funderingar kring julen

Drygt en vecka kvar nu.
Stressar du runt?
Kommer du att hinna allt?
Stanna upp och känn efter!
Ta ett djupt andetag och andas ut.
Är det värt all stress och besvär?

För de religösa har julen en speciell innebörd, Jesus föddes. Julen ska vara en eftertankens högtid, lugn och fridfull. För hur många är den det? Hur mycket jobb läggs inte ned veckor innan jul på bara några dagars helgfirande? Många måsten och mycken oro, kommer skinkan att bli god? Kommer kalvsyltan att bli lika god som svärmors? Blir köttbullarna bra? Är alla dammråttor borstädade, så svärmor inte klagar och börjar dra fingret demonstrativt utmed listerna? Har du köpt alla julklappar? Har du slagit in dem alla? Har du glömt att köpa julklapp till någon? Kommer ungarna att bli nöjda med sina julklappar? Har du haft råd att köpa det de önskat mest av allt? Du kanske inte hade råd, men har tagit lån eller övertrakasserat kontot för att kunna se barnens ögon tindra? Har du sänt julkort till alla? Missade du inte familjen Nilsson - de sände ju kort till dig förra året och då måste du ju sända ett kort till dem i år. Hos vilka ska ni fira jul i år? Förra året var ni kanske hos svärmor och svärfar, så för rättvisans skull måste det väl bli dina föräldrar i är - men egentligen skulle du kanske bara vilja vara hemma och ta det lugnt för en gångs skull. Eller har ni ett fulltecknat schema spikat, två timmar där, tre timmar där, en timme där och fyra timmar där, för rättvisans skull. Ska barnen, vars föräldrar skilt sig, vara halva julafton hos den ena förälderna och den andra halvan hos den andra? Pust! Det kan bli lite mycket kanske?

En del vill ha det så och då är det ett val, men för de som inte vill ha det så kan det kanske kännas som ett tvång. Ett måste. Själv har jag valt. Jag firar inte jul.

Mina tankar går till de som är ensamma. Alla som är hemlösa. Alla dem som vill fira jul, men ingen har att fira den med eller inte har råd med varken julmat eller klappar. Mina tankar går även till dem som är sjuka, svaga och inte orkar fira jul. Har du en släkting eller en granne som du vet sällan eller aldrig får besök under storhelgerna, öppna din dörr och bjud in grannen på julmiddag eller en trevlig kaffestund, finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Tyvärr är inte julhelgen en idyll för alla. Jag tänker på de barn som bor i familjer med missbruksproblem och/eller en våldsproblematik. Där tomtem kanske kommer, men är packad och luktar gammal fylla och sluddrar. Men tomten kanske är för full och har somnat redan innan Kalle Anka sänds och innan julklappsutdelningen ska börja. En del i familjen kanske tycker det är skönt att så sker, då kan de fira jul lite i smyg. I familjer där våld är vardag kanske julklapparna består av fysiska klappar. En sådan julklapp kan ett barn klara sig utan. En vuxen likaså. Hör du grannarna börja bråka under helgen, vuxna som skriker och/eller barn som gråter hjärtskärande. Blunda inte. Gå dit och ring på och fråga vad de gör och om du kan hjälpa till, det kan ha en lugnande inverkan eller ring polisen om du misstänker att någon misshandlas och far illa.

Julefrid!

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:58 FM | Kommentarer (4) | Google

13 december 2004

Lucia var ingen skönhet

Lucia

S:ta Lucia är ett italienskt helgon, en kristen jungfru i Siracusa på Sicilien som år 304 led martyrdöden. Då en hednisk yngling förälskat sig i hennes vackra ögon skall hon ha rivit ut dem och skickat ögonen till honom på ett fat. Hon fick enligt legenden både ögon och synen tillbaka av Gud (på avbildningar håller hon ofta ett fat med sina ögon och hon är ögonläkares skyddsgud). Lucia vägrade att sluta tro på Gud och tillbe kristendomen och därför skulle hon straffas och brännas på bål. Men lågorna skadade henne inte och då avrättades hon med ett svärd. Lite ologiskt kanske tycker jag som icke-troende. Kunde Gud skydda henne mot eld kunde h*n väl även skydda henne mot att bli halshuggen. Men det är dumt att ifrågasätta en bra historia ;).

Därför bär vår moderna Lucia ljus i håret. Ljusen symboliserar elden. Det röda sidenbandet runt midja på den vita dräkten symboliserar rinnande blod. Att dräkten är vit ska symbolisera hennes renhet.

Bilden ovan visar att forna tiders Lucia har mycket lite likhet med hur normen numera är hur en Lucia ska se ut. Blond. Vacker. Smärt. Bara det att det arrangeras fröken Lucia-tävlingar säger en hel del tycker jag. Har du varit Lucia? Blev du besviken när du inte valdes? Jag har aldrig varit Lucia. Jag blev aldrig vald eller ens föreslagen :), mörkhårig, alldaglig och framför allt kort i rocken, dessutom kan jag inte ta en ton rätt.

Varför ha val? Varför premiera ett visst utseende? Alla som vill gå med i Lucia-tåget ska få göra det. Det hoppas jag sker på dagis i alla fall. I skolan kan väl Lucia lottas fram bland alla som vill vara Lucia, det vore mer rättvist. En kille som Lucia? En färgad tjej med rastaflätor? En knubbig alldaglig tjej?

Om inte dessa begränsningar i hur en Lucia ska se ut tas bort tycker jag att Lucia liknar mer en arisk Ku Klux Klan-figur, än en symbol för ljus i mörkret. Det är väl andemeningen som räknas? Budskapet? Eftertanken? Sången? Ljuset?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:36 EM | Kommentarer (14) | Google

8 december 2004

Varför? Varför?

Jag har i flera dagar passerat Kungsängens station och vid vägkanten har det brunnit ljus, massor med blommor har lagts på platsen, foton, små lappar och ibland har jag sett unga människor stå där vid vägkanten och sett ledsna ut.

I dag fick jag svaret, det var som jag misstänkte. Natten mot lördagen blev en 19-åring överkörd och dödad av nattbussen. I lokaltidningen stod det en notis om händelsen. Det verkar inte enbart vara en olycka.

En grupp ungdomar hade vid fyra-tiden på morgonen sprungit på vägen på bägge sidor om bussen och kastat sten på den, bland annat krossades en backspegel. Det är oklart om mannen som blev påkörd tillhörde dem som kastade sten, men det verkar ganska troligt.

Busschauffören fördes chockad till sjukhuset. Att först uppleva rädslan när bussen utsätts för stenkastning och sedan köra över en människa i virrvarvet.

Varför springa runt bussen mitt i vägen?
Varför kastade de sten på bussen?
Det verkar vara nya nöjet för ungdomar,
det sker liknande stenkastningar i Tensta
och mot tunnelbanan och pendeltåg.
Ett meningslöst och destruktivt beteende.
En ung människa dog. Helt i onödan.

Må detta bli en tankeställare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:21 FM | Kommentarer (4) | Google

22 november 2004

Da Vinci-kodens fel

Expressen kan konsten att tänja och dra ut på en nyhet, fast i går kallar de det Dokument/Expressen "Berättelsen om de sista dygnen i hans liv", som tog upp hela fem helsidor av papperstidningen i går, plus löpet på första sidan. Jag blev illa berörd.

Jag tycker det är ett publicistiskt övertramp när media så ingående skildrar hur han dog, varför han kanske begick handlingen och i detalj skildra de sista dygnen i hans liv. Jag ger en stor risbuske åt de GT-journalister som inte kunde hålla snattran om vad en sjuk och förvirrad man pratade med dem om.

Vilket allmänintresse har detta? Inget i mina ögon. Låt familjen få sörja ifred och låt oss alla andra behålla våra fina minnen av en stor idrottsman.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:47 FM | Kommentarer (11) | Google

13 november 2004

Atlantis en spådom?

Fyra procent av världens befolkning bor i USA,
men de står för hela 25 procent av världens koldioxidutsläpp.
Bush vägrar att ratificera Kyoto-protokollet.
Att Bush-administrationen inte förstår att det kommer
att bli en riktig katastrof i framtiden
om inte även USA sänker sina utsläpp är förunderligt.
Rapport efter rapport visar på att växthuseffekten
kommer att innebära en katastrof för mänskligheten.
Antarktis smälter. Snart kommer stora delar av
världen att bli ett framtida gigantiskt Atlantis.
Platon kanske beskrev framtiden?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:05 FM | Kommentarer (2) | Google

11 november 2004

VaFan....del 2

http://lukke32.1go.dk/lukas/double_jam.AVI

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:38 EM | Kommentarer (5) | Google

7 november 2004

Alla helgons dag

I går var det Alla helgons dag. Gravar ska smyckas med ljus och kransar. Det är en dag för eftertanke, som ska påminna oss om dödens förgänglighet; antar jag i alla fall. För inte är det väl bara på denna enda dag vi ska hedra och tänka på alla nära och kära som gått bort?

B. åkte till sin mors grav i dag. Tyvärr måste jag erkänna att jag inte besökte någon grav varken i går eller i dag. Jag har överhuvudtaget inte besökt någon grav någon gång efter begravningen och jag har inte ens deltagit i alla begravningar, som jag kanske bort ha gjort nu i eftertankens kranka blekhet. En gravplats betyder inte så mycket för mig. Det är i tankarna jag vill minnas dem som dött.

Tankarna far runt begreppet döden. Alla vet om att de ska dö, men väldigt få vill tala om det. Döden är inte naturlig för oss moderna människor. Döden är något som drabbar andra, men inte oss själva. Hur många har sett en död människa, i verkligheten? Då tänker jag inte på dem som gör det i arbetet eller via sin utbildning.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:12 EM | Kommentarer (2) | Google

1 november 2004

Julen börjar tidigt i år

God Jul

Jag noterade att redan förra helgen så hade de börjat stapla upp adventstakar, julgranskulor och allehanda julpynt på Coop Forum i Kungsängen. Jag lyfte på ena ögonbrynet och tänkte att det var väl lite i tidigaste laget, redan 23:e oktober. Nu när jag handlade i lördags hade bergen av julsaker blivit än högre. Det är faktiskt femtiofyra dagar kvar till julafton. Cirkusen startar tidigare och tidigare för varje år. Snart börjar väl julkommersen dra igång strax efter midsommar.

BTW - i år blir det inte många dagars sammanhängande julledighet. Julafton är på en fredag, Juldagen på lördag och Annandag jul på söndag och sedan är helgen slut.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:33 FM | Kommentarer (8) | Google

29 oktober 2004

Hur tänkte de här?

Kalsongreklam

När jag passerade en reklampelare i dag var jag bara tvungen att i farten ta fram mobilen och ta ett kort. På tal om det sexualiserade offentliga rummet...

Frågor väcktes i mina tankar hur denna reklambild kommit till. Hur tänkte de här? Vilka tänkte? Har Dressman sagt till reklambyrån att nu ska vi ha en sexig kille med en naken brud hängandes över axeln för att visa att i våra kalsonger får man minsann brudar? Eller är det reklambyån som tänkt till, eller rättare sagt tänkt fel?

Jämställdhet i all ära, men ska den innebära att också mäns kroppar ska utnyttjas i reklamen, då är vi på fel väg. De flesta killar har inte tvättbräda och ser inte så här sexiga ut (tack och lov för det) i kalsonger. Betraktaren förförs av den snygga manskroppen (alternativ av kvinnan som skymtar bakom mannen) och fokuset från kalsongernas utseende försvinner. BTW - budskapet är dubbelt. Köp våra kalsonger så kommer tjejerna att hänga runt din hals (läs kåta som fan), alternativt så du blir med automatik en sexig man.

Målar jag Fan på väggen?

Tillägg 15.21:
Vilken tur att jag missat filmreklamen :).

----------------------

Det tar sin tid att se det klart
att det vi skapar själva,
det är det enda som blir av.
Vi kunde gott behövt din hjälp.
För ingenting förändras av sig självt.
...
Jag har slutat hoppats
att jag ska få dig att förstå.
Om något ska brinna krävs det eld.
För ingenting förändras av sig självt.

Text & musik Mikael Wiehe

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:35 EM | Kommentarer (15) | Google

28 oktober 2004

Krig på lek

Tystnad. Tystnad är en lisa för själen. Men det är inte alltid det är tyst, även här ute på landet – där vanligtvis det enda som hörs är tupparna som gal och fåglarna som kvittrar. Vi bor intill I1 och de har titt som tätt övningar och gränsen till övningsfältet ligger bara 800 meter bort, rakt över en åker. I förra veckan såg jag både KFOR- och FN-tanks passera revy på stora vägen. Lyssna gärna på hur det kan låta när tystnaden bryts (c.a 450kB). Det är tur att Avi eller att ingen av mina andra hundar har varit skotträdda. Jag kan ana hur jobbigt det skulle vara för en person som upplevt kriget att vara på besök eller bo här. För mig är det bara övning. Skotten betyder inget. Att det sprängs ibland så att rutorna skallrar gör mig bara oroad för att rutorna kanske ska gå sönder, men inget mer. För de som upplevt kriget kanske minnen skulle väckas till liv, obehagliga sådana. Jag är glad att jag bor i Sverige. Jag är glad över att jag inte upplevt krig. Tyvärr är krig vardag för många.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:10 FM | Kommentarer (5) | Google

26 oktober 2004

Ta en pepparkaka till

Ta en pepparkaka till - så du blir snäll.
Hur många gånger har inte den frasen uttalats?
Det kanske inte är snäll man blir, utan dum?
Pepparkakor innehåller fett och socker.

Råttor har visat sig få sämre minne och inlärningsförmåga när de ätit fett och socker.

Vi människor är djur, även om många försöker glömma bort det. Visst spelar kostens roll för hjärnans och kroppens välbefinnande. Vi blir vad vi äter. Jag vet att många ogillar ordet lagom och menar på att det är så typiskt svenskt, tråkigt och Svenne-aktigt. Men lagom är alltid bäst.

// Annica Tiger - ska ta en pepparkaka till

Annica Tiger 12:26 EM | Kommentarer (5) | Google

25 oktober 2004

Reflexer räddar liv

Reflexer räddar liv.
Varför är det få fotgängare
som använder reflexer?

Dessa tankar for genom mitt huvud nu när jag ute och körde bil nu på morgonen. Det var mörkt och dimmigt. Givetvis måste hastigheten anpassas till rådande omständigheter. Men varför bär så få fotgängare reflexer? De som har en eller flera reflexer på sig syns i trafiken. Reflexerna syns en bra stund innan människan som bär dem utkristalliseras och blir synliga i mörkret.

Bär du reflexer?
Bär dina barn reflexer?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:37 FM | Kommentarer (6) | Google

24 oktober 2004

Högskoleprov

Högskoleprovet har skrivits
och det finns nu ute, med facit.

Vete katten om jag vågar testa
om jag skulle ha klarat av att skriva det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:25 EM | Kommentarer (3) | Google

21 oktober 2004

Gammal skåpmat

GP har gjort en regeringsombildning.
GP har möblerat om rättare sagt.
Lite nytt har tillkommit, men det mesta återanvänds.
Varför blir jag inte upphetsad?
Varför känns det som gammal skåpmat?

Det enda intressanta var, i mina ögon, att Jens Orback blir ansvarig för storstads-, jämställdhets- och integrationsfrågor (må han göra bättre ifrån sig än Mona Sahlin) och att Ibrahim Baylan blir ansvarig för gymnasie- och grundskolefrågor. Nya fräscha förmågor som förhoppningsvis kan dra med sig en frisk fläkt in departementen. Annars verkar det bara röra sig om lite förflyttningar uppåt- eller i sidled, förutom två som får gå och får väl anses ha förflyttats nedåt. Men det är inga dåliga "ersättningsjobb" de får, landshövding respektive ambassadör.

Jag tycker faktiskt att det är lite underligt att inte miljö- och vänsterpartiet i alla fall får in var sin minister med i regeringen. Det är ju stödpartierna som bär upp sossarna, därav namnet. De borgeliga partierna, med helt olika åsikter i frågor som kärnkraft och familjepolitik – lär dela broderligt på ministerposterna om de vinner valet 2006.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:03 EM | Kommentarer (4) | Google

Gratis kondomer

Det finns en motion inlämnad som förslår att regeringen ska se över om inte kondomer ska vara gratis. Motiveringen är att kondom är fortfarande det bästa skyddet mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter. Det stämmer. Kostnaden beräknas enligt motionen till 2.500 kronor för den som har sex en gång om dagen, en del har säkert sex flera gånger någon dag :) – men de räknas inte i mina siffror.

Motionen är av en ung kille och han kanske har ett aktivt sexliv, men har majoriteten av svenskarna sex en gång om dagen? Det är en fråga jag lämnar öppen :). Jag räknar i alla fall i huvudet för skojs skull; att ha sex en gång om dagen skulle alltså kosta nästan sju kronor. Nu måste jag ta fram datorns kalkylator för tanken på alla kommande nollor bara svindlar; säg att tre miljoner par (oavsett kön) svenskar (här är det svårt att försöka hitta en korrekt siffra) idkar sex en gång om dagen á sju kronor och jag får då att kostnaden för gratis kondomer skulle landa på runt 7.665.000.000 kronor om året. Yisses, inga småsummor staten skulle bidra med. Nej, kondomer sorterar nog under privata utgifter tycker jag. Lägg hellre pengarna på åldringsvården.

Säga vad man vill om Gudrun, men hon är inte rädd för att sticka ut hakan – igen. Nu har hon lagt in en motion om att bindor ska vara kostnadsfria. Hon får tydligen många mail där kvinnor klagar över att mensskydd är så dyrt. Nå, inga män lär väl maila och klaga till henne på att rakattiraljer är dyra. Eller de kanske de gör, men någon dito motion om gratis rakattiraljer lär inte komma från Gudruns penna misstänker jag :). Det är nog inte heller billigt att hålla hakan slät och fin som en babystjärt :-).

Man måste inte köpa vingar för pengarna. Det finns billigare alternativ än Always och Libresse. Vill man betala för att varje binda ska ligga separat inplastat, vara så små att de inte märks, omvandla mensvätskan till gelé och ha självhäftande tejp på undersidan – ja, då är det upp till var och en. Apoteket har också bindor och om jag inte missminner mig har de ett lägre pris. Men det kanske inte är lika hippt och coolt att köpa bindor på Apoteket?

I motionen anges en siffra om att kvinnor får betala mellan 54.000 och 81.000 kronor för bindor och tamponger under de åren de har menstruation. Här blir det lite svårt att räkna, men säg kvinnorna mellan 15 och 50 bara för att ha något att räkna på och det skulle då bli cirka två miljoner kvinnor det rör sig om. Observera att detta är helt ovetenskapligt och bara som en tankenöt. Det blir i genomsnitt 420 mensperioder (35 år gånger tolv månader) per kvinna och livscykel (graviditeter undantagna för enkelhetens skull) och det skulle bli 129 kronor per mensperiod, om jag räknar med den lägsta summan 54.000. Kan det stämma? Jag har inget minne av att det var så dyrt, fast jag köpte ju mina bindor på Apoteket.

Kvinnorna betalar preliminärt per år totalt 3.096.000.000 kronor för mensskydd, om jag nu inte snurrat bort mig i nollornas förlovade land, 129 gånger tolv gånger två miljoner kronor. Yisses, inga småsummor staten skulle bidra med per år. Nej, mensskydd bör nog sorteras under privata utgifter. Lägg hellre pengarna på skolor och utbildning.

Det blev alldeles för mycket nollor.
Nu går jag och sätter på en kopp kaffe tror jag :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:14 FM | Kommentarer (7) | Google

28 september 2004

Estoniakatastrofen

Det är nu tio år sedan den natt fartyget Estonia förliste. I den mörka natten dog 852 människor, endast 137 överlevde katastrofen. Havet är en mörk och kall grav för 852 människor. Varför bärgades inte fartyget? Varför har inga svar framkommit som helt säkert kan fastslå orsaken till förlisningen? Jag personligen tycker att många frågor fortfarande är obesvarade.

Katastroferna avlöser varandra världen över. Det går inte att mäta dem. För dem som drabbas och dess anhöriga är alla katastrofer ofattbara och smärtsamma. Detta oavsett om det gäller en dödlig singelolycka i Ånge, folkmordet i Sudan, civila offer i Irak, gisslan i Beslan, en bussolycka i Turkiet, orkandrabbade i Haiti......listan kan göras lång och den kommer aldrig att få ett slut.

I dag är en dag som passar att använda till eftertanke. Livets tråd är skör. Vad eller vem avgör vilkens tråd som ska kapas, just då eller just nu? Gud? Annan makt? Ödet? Slumpen? Jag tror på det sistnämnda och det skrev jag om den sjätte juli i år.

Vem vet när din tråd ska brista? Vem vet när dina nära och käras trådar ska brista? Det går inte att gå och oroa sig om när, hur och var. Men det går inte heller att förneka att en dag kommer det att ske. Tills dess är det bara att njuta av att vara vid liv. Ta vara på livet och varandra. Livet, det är det som händer runt omkring dig just nu, se citat nedan. Livet är som en sinuskurva, än går det upp – än går det ned. Det är bara att hänga med i svängarna och njuta av ridturen.

Livet är det som händer medan du gör upp andra planer.
John Lennon

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:13 FM | Kommentarer (4) | Google

23 september 2004

Expressen tystar ned

Jag skrev häromdagen om bordellhärvan. Denna historia har sina likheter, Expressen skyddar misstänkt chef. Mörklägger Expressen nyheten bara för att det är en icke namngiven anställd som utpekas som skyldig? Varför togs den enda artikeln som skrevs om detta bort från Expressens nätupplaga? Intressanta frågeställningar.

En 44-årig kvinna misstänks ha blivit drogad och våldtagen på hotell Amaranten i Stockholm. Det har Aftonbladet skrivit om och normalt sett skulle Expressen ha gjort detsamma. Det har de gjort förut. En nyhet är väl en nyhet även om det nu råkar vara en anställd som är inblandad? När har en kvällstidning försakat artiklar av denna sort?

Jo, jag vet vem det är. Men det är helt ointressant. Det är Expressens hantering av händelsen jag tycker är lite underlig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:20 EM | Kommentarer (3) | Google

10 september 2004

Snedseglare?

En stupfull moderat riksdagsman som med sin son i en barnvagn vinglade fram i centrala Stockholm, slog ner en kvinnlig vakt. Efter sex timmar i en fyllecell lämnade han fram emot midnatt Södermalms polisstation, skriver DN i dag.

Jag gissar att Ågren sitter på hans axlar just nu och att baksmällan känns extra tung. Nu spelar det ingen roll om det var en moderat eller inte. Man ska inte vingla omkring berusad med en barnvagn, allrahelst om det finns ett barn i vagnen.

Men jag ser ironin i det hela, med tanke på vad moderaterna anser om den personliga friheten och systemets monopol.

- Det är hög tid att de sex förbudspartierna inser att skyhöga skatter, orimliga förbud och låg tillgänglighet och storebrorsfasoner inte är verkningsfulla. Vad Sverige behöver är en ny alkoholpolitik där det offentliga tar sitt ansvar och skapar förutsättningar för enskilt ansvarstagande, och bistår och värnar de medborgare som saknar förutsättningar att själva ta ett personligt ansvar, konstaterar Xxx Xxxx.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:23 FM | Kommentarer (8) | Google

6 september 2004

Utomjordingar?

Jakten på främmande intelligenser i rymden tog extra fart häromdagen när världens största radioteleskop snappade upp en avvikande signal. Men experter tror inte att det är någon utomjordisk intelligens som ligger bakom.

Intressant. Men det kan ju vara vad som helst, med tanke på hur mycket skräp vi människor lämnat kvar ute/sänt ut i rymden och den enorma matta av brus i olika varianter vi själva genererar här på jorden. Hade det funnit utomjordingar hade de redan varit här och sonderat terrängen antar jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:45 EM | Kommentarer (5) | Google

3 september 2004

Respektlöshet

Att sommaren hör ficktjuvar till är ingen nyhet. Året sommar har det varit rekordmånga ficktjuvar i farten i storstäderna, företrädesvis i Stockholm.

Men i år har ficktjuvarna specialiserat sig på äldre människor. Det är lågt, mycket lågt. Vart har respekten för äldre tagit vägen?

Så ett lappkast till något allvarligare.

Respekten för barn. Respekten för människoliv. Hur i helskotta kan man ta barn som gisslan? Hur kan man döda ett barn med berått mod? Flera barn. Än är inte dramat slut. Än verkar ingen veta vad som riktigt hände och vad som gick fel. Än har vi inte fått facit. Vi kanske aldrig kommer att få ett ärligt svar på hur många barn och vuxna som dödats. De ryska myndigheterna vill nog mörklägga det hela så långt det går. Inga siffror hitintills om hur stor gisslan var har stämt verkar det som.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:41 EM | Kommentarer (5) | Google

1 september 2004

Intimkirurgi

Intimkirurgi - kroppsmode eller rättvisefråga?

– Om män födde barn och genomgick en dramatisk förlossning med skador, då skulle de kräva att bli reparerade.

Det behöver inte alltid vara en förlossningsskada som kvinnor söker hjälp för. Det kan vara blygdläppar som är så stora att de hindrar kvinnan i hennes vanliga liv och då tycker jag inte det kan hänföras till kroppsmode. En man med en förstorad pung som gör att han inte kan sitta upp på en häst, cykla, sitta bekvämt eller på annat sätt får sitt liv radikalt inskränkt skulle nog inte ge sig, utan ställa krav att få detta korrigerat via sjukvården misstänker jag.

Att föda ett eller flera barn kan innebära skador i kvinnans genitalier. Ringmuskulaturen kan skadas. Kvinnan kan få en förslappning av blåsmuskulaturen. Kvinnan kan få bristningar i underlivet och ofta klipps de upp för att undvika detta. Både bristningarna och klippen kan sedan orsaka problem i form av stram ärrbildning och flikar i underlivet. Äldre kvinnor kan få problem med framfall.

Tvärsnytt (jag såg inslaget i morgonens reprisering av gårdagens Sverige Nu) hade ett inslag om Lena som har fött två barn och sprack upp mycket i underlivet när hon födde hemma. När hon försökte få hjälp på sitt sjukhus i Mellansverige blev hon inte tagen på allvar.

– Har du ont av det här?

Den frågan fick Lena och den kunde hon inte svara ja på. Att hon upplevde att hon trasig och hade svårt att springa och hoppa för att hon upplevde det som att vaginan inte höll ihop var inget skäl för en operation. Till slut gick hon till en privat klinik som opererade ihop henne för arton tusen kronor.

De som nu inte har dessa pengar? Ska de lida pin? Jag tycker inte att detta är ett lyxproblem eller har något med kroppsmode att göra. Det handlar om rätt att få skador efter förlossningen korrigerade. Bryter jag en arm blir den gipsad, utan frågor. Skulle en man få sin penis amputerad skulle läkarna försöka få den ditsydd igen. Blir vaginan eller omgivande vitala muskler skadad vid en förlossning ska det givetvis korrigeras av sjukvården.

Däremot försnävningskirurgi när kvinnor bara vill opereras för att mannen ska uppleva henne som trängre och snävare är inget som sjukvården ska belastas med. Det ska bekostas av egna medel. Ett bra sätt att undvika detta är att hålla musklerna i slidan i trim via knipövningar.

Tillägg 18:50.
Yukio blev lite oroad av min text. Det var inte meningen. Men som jag skrev i hennes blogg och även i kommentaren här så är det ett fåtal som drabbas av dessa komplikationer. Men detta är inget som det kanske talas så högt om. Men även sådant här måste man kunna skriva om tycker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:03 FM | Kommentarer (3) | Google

29 augusti 2004

Säljande nyheter, för vem?

I morse såg jag på filmen "Rånarna", en halvtaskig svensk film. Men den gick att se, mer var det inte. En film med ett dåligt manus och handlingen var ganska förutsägbar. Jag blev förvånad över den ohöljda varumärkesexponeringen av ett visst väktarföretag. Företaget namn nämndes flera gånger filmen och var alltså inskrivet i manus. Företagets logotyp var mycket väl placerat inom kameravinkeln ett flertal gånger, på dörrar, på bilar och speciellt effektfullt i en scen som utspelades på en mack i närheten där företaget har sitt säte. Företagets namn på en neonskylt brann som en eld i mörkret över skådepelarna. Denna exponering kan inte ha varit helt gratis misstänker jag. Jag ogillar detta sätt att smyga in reklam i filmer. Det tar loven av filmens konstnärliga ambitioner, fast denna film kanske nu inte hade några sådana?

När B. kommer hem med tidningarna slår jag upp en av kvällstidningarna och hamnar på en sida där rubriken är "Kvinnorna älskar det nya sexpillret". I tidningen är rubriken delvis täckt med en text i röd färg "mer med". Produkten som avses nämns i artikeln som sexpillret bara för kvinnor är en succé. En bild av förpackningen syns tydligt och klart lite längre ned på sidan och läsaren får veta att Bio Nordica har sålt 6.000 burkar vid årsskiftet. Men vilket nyhetsvärdet var i artikeln listade jag aldrig ut. För mig såg det helt klart ut som en reklamfinansierad artikel, kanske inte helt olikt som det jag beskrev ovan i filmen.

Tänk om någon en dag skulle kunna reda ut det här, en gång för alltid. Säljer kvällspressen ut sig och skriver artiklar som egentligen är ohöljd reklam? Eller skulle nyheten vara att Aftonbladet Söndag nyligen lät en kvinna testa medlet och att hon tyckte sig bli lite kåt efter ett par timmar och att hon fick två orgasmer? Tron kan försätta berg sägs det. Redan den gången reagerade jag på detta, men söndagsbilagorna är mer eller mindre nedlusade med förtäckt reklam och jag orkar inte bry mig om det. Men nyheter ska vara nyheter och inte reklam.

Placeringen av artikeln var av stor vikt. Sidan sex och sju handlade om mannen som gick bärsärkagång med ett järnrör och sidan åtta handlade om att några franska journalister hotas att dödas om inte Frankrike drar tillbaka lagen om slöjförbud i franska skolor. På sidan nio kommer då denna artikel, mitt bland nyhetssidorna för övrigt. Sidan tio till tretton handlade om att legionellabakterier antagligen har smittat tre personer via grönsaksfuktmaskinen på ett varuhus i Umeå. En person har avlidit, dock är det oklart om det var hans cancer eller legionärssjukan som tog hans liv.

Inom tryckeribranschen finns två uttryck, horungar och änkor (en del säger enkel och dubbel horunge). En horunge är när sista raden i ett stycke står överst på nästa sidaoch en änka är omvänt när den första raden i ett stycke står ensam längst ner.

Det finns tydligen även ett uttryck som heter horannons inom branschen såg jag nyligen på en mailinglista. Det innebär att en tidning skriver en artikel om ett företag, helt gratis och den ingår i tidningens redaktionella text. Företaget i artikeln förväntas som motprestation boka en dyr annons, som av en händelse händelsevis brukar publiceras i samma nummer.

Nu kunde jag inte hitta en horannons i tidningen. Då uppfinner jag ett nytt uttryck på stående fot, hortext – redaktionell text där det kan misstänkas att tidningen fått betalt för att skriva artikeln. Bara tanken svindlar. Jag hoppas jag har fel.

Svenska Akademiens ordlista
hor|unge s. <särsk. boktr.> utgångsrad överst el. begynnelserad underst på en sida el. spalt.

Norstedts stora svenska ordbok
nyhet subst. ~en ~er
ngt som inte tidigare varit känt men som nu kan förväntas väcka intresse.

Norstedts stora svenska ordbok
rekla'm subst. ~en ~er
• sällan plur. form av massinformation avsedd att påverka människor att köpa en vara e.d., vanl. med nämnande av firmanamn och uppräkning av positiva egenskaper; vanl. i tidningar, broschyrer och filmer el. på skyltar och anslag på offentliga platser.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:35 EM | Kommentarer (7) | Google

30 juli 2004

Fortfarande på rymmen?

Tony Olsson är fortfarande fri. Jag hittar i alla fall ingen info om att även han skulle vara gripen, nu när jag surfade runt på morgonkvisten. Inte irrar han omkring runt Hall. Han sitter väl och tar en bärs och har det bra, någonstans där det är lite mer bekvämt än under en gran. Han är väl ingen skogsmulle? Dessa tre killar som tagits har nog antingen dumpats av Tony eller så var de med på flykten bara som avledande manöver? Polisen letar tämligen begränsat, övertygade om att Tony ligger och trycker i skogen. Men vad skulle han göra det för? I så fall vore det väl historiens mest misslyckade rymning? De som var med från utsidan, tror polisen att de också ligger och trycker i skogen? Vad hände i så fall med dem? Vad säger att flyktgänget inte haft en bil stående där de dumpade den röda Saaben? Killarna som körde och Tony drog järnet med den och är långt borta. Polisen kan nog leta sig trötta i skogarna runt Hall. Har jag fel vore ingen gladare än mig. Sitter han och hukar i skogen må han få tusenfalt med fästingbett, samt mygg- och knottbett. Ett och annat ormbett också. Kanske ett möte med en ilsken älg?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:45 FM | Google

29 juli 2004

Solen skiner över Pride

Varmaste dagen denna sommar så här långt. Solen skiner, intet moln på himlen syns och det blåser inte ens den minsta fläktande bris.

Pride har tur med vädret. Fast inne i stan är det nog varmt som i en kokande gryta. Jag tänker bara åka in och kika på paraden på lördag. Det är det enda som intresserar mig när det gäller Pride-veckan, resten är nog mer för redan frälsta. Lite glamour och glitter skadar inte :). Det är lite Rio-karneval över det hela.

Fast jag tror paraden skulle vinna på att inte fokusera så mycket på själva sexualiteten i form av lastbilar med juckande läderbögar med piskor och andra SM- och bondageattiraljer. Det retar nog mest vanligt folk :). Det är ofta det som visas i media och det ger en helt fel bild av paraden i sig. Den visar upp så mycket annat, som är viktigare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:48 FM | Kommentarer (2) | Google

Tankeväckande spam

Saxat från en mailinglista.
Jag har sett den förut i olika varianter.
Det kanske de flesta har gjort?
Många ser det nog enbart som spam.
Jag vet ej om siffrorna är statistiskt säkerställda.
Men det stora blir smått. Blir begripligt.
Det som är smått är lättare att ta till sig.
Vi har det nog ganska bra i Sverige.

Om hela världen reducerades till en by
med 100 innevånare skulle där bo:

57 asiater
21 européer
14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)
8 afrikaner

52 kvinnor
48 män

70 ickekristna
30 kristna

89 heterosexuella
11 homosexuella

6 personer skulle äga och nyttja 59% av alla tillgångar
(och alla 6 skulle vara från USA)

80 skulle ha otillräckliga boendeförhållanden
70 skulle vara analfabeter
50 skulle vara undernärda

1 skulle vara döende
2 skulle födas

1 skulle ha dator
1 skulle ha akademisk examen

Om Du är frisk när du vaknar i morgon, så är Du lyckligare lottad än den miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka.

Om Du aldrig har upplevt krig, fångenskap eller dödskamp, så är Du lyckligare lottad än 500 miljoner människor här på jorden.

Om Du kan utöva din religion utan ångest och utan att vara rädd för att bli satt i fängelse eller dödad, så är Du bättre lottad än 3 miljarder människor.

Om Du har mat i kylskåpet, jobb, tak över huvudet och en säng att sova i, så är Du rikare än 75% av alla människor.

Om Du har pengar på ett bankkonto och lite kontanter i börsen, så är Du rikare än 92% av alla människor.

När Du läser det här så är Du
dessutom mångdubbelt gynnad, för:

Du tillhör inte de 2 miljarder
människor som inte kan läsa och

Du har en dator.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:33 FM | Kommentarer (2) | Google

22 juli 2004

Homfobi ingen sjukdom

Högerextremister från hela landet planerar en attack mot Pridefestivalen i Stockholm nästa vecka, enligt Aftonbladet.

Jag hoppas inte det blir någon repris på förra året då några knäppgökar under förra årets parad gav sig på deltagarna i paraden och särskilt en kille drabbades allvarligt. Det hindrade tydligen inte knäppgökarna att barn var i farozonen.

Jag har aldrig förstått varför en del lider av homofobi. Jag ogillar föresten ordet homofobi, fördomsfull är mer korrekt. För just koppligen med ordet fobi som betyder sjuklig ångest är märklig. Homofobi är ingen sjukdom, likt agorafobi och klaustrofobi. Jag har aldrig hört talas om att någon blivit fri från sin homofobi genom psykoanalys, terapi eller fobiträning. Fast det kanske är precis vad högerextremisterna behöver.

Min man har lite fördomar om homosexuella. Jag har gett upp att försöka få honom att se det på samma sätt som jag gör. Jag förstår inte varför gemene man inte kan acceptera att alla inte är stöpta i samma form när det gäller kärlek. Vad folk har för sexuella preferenser spelar ingen roll för min del. Jag struntar vad folk gör i sängen, bara de inte gör det i min säng ;-).

BTW - någon som tänker kolla på paraden? Jag har funderingar att åka in till stan och kika på den. Förra årets parad var toppen och jag tror inte den blir sämre i år.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:14 EM | Kommentarer (9) | Google

10 juli 2004

Dyr (o)äkta tavla

En målning av den holländske mästaren Jan Vermeer gick under auktionsklubban på Sothebys i London på onsdagskvällen för rekordbeloppet 16,2 miljoner pund, nära 225 miljoner kronor.

En tavla som under några år inte ens ansågs som äkta? Oavsett äkthet eller inte, det är en svindlande summa pengar. Kan en liten tavla verkligen vara värd så mycket pengar?

Ordet "konst" är nog sprunget ur ordet "konstig".
Konst är ofta konstig, svårbegriplig minst sagt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:34 EM | Google

6 juli 2004

Ödet eller slumpen?

På tal om tillfällighet. Jag tror inte på ödet, i den måtto som ordet ödet oftast tolkas; bakomliggande makt som på ett opåverkbart sätt styr alla händelseförlopp i världen uppfattad antingen som personlig eller mekanisk, men aldrig som beräkningsbar för människan; mest betraktad som nyckfull och hänsynslös.

Ödets nycker. Du ska inte utmana ödet. Lägg ditt liv i ödets händer. Vadå öde? Jag köper inte tanken att det finns en bakomliggande makt bakom varje människas liv. Vad eller vem skulle det vara då? Gud? Nej, att tro på ödet känns så opåverkningsbart.

Jag tror mer på slumpen, resultat eller yttring av omständigheter som inte kunnat förutses eller kontrolleras. Jag tror att det är slumpen som ofta styr. Det som händer, det sker. Slumpen kan påvisas rent statistiskt. Det ligger mer rimlighet bakom slumpen. Gå rakt ut i gatan och undvik att se dig omkring. Det går säkert att räkna ut rent statistiskt hur många gånger du kan göra det innan du till slut blir överkörd.

Om jag missar tåget, som sedan kolliderar med ett annat tåg och alla ombord dödas eller skadas, är det i mina ögon inte ödet som gjorde att jag missade tåget utan slumpen. De som kom med tåget i tid hade otur. Jag som missade tåget hade tur.

Om jag köper en trisslott och vinner 50.000 kronor är det enbart slumpen som gjorde att ingen före mig hann köpa lotten som gav vinst. Hade jag haft otur hade mannen före mig i kön helt plötsligt fått för sig att han också skulle köpa en trisslott och då hade han förmodligen fått trisslotten, såvida han inte valde att begära att inte få den lott som låg överst i lotthögen – utan ville välja själv och drog en annan lott som var en nitlott.

Tur – ogynnsam händelse(utveckling) som enbart beror på slumpen.
Otur – gynnsamma omständigheter som enbart beror på slumpen.

Slumpen kan man påverka. Jag tror på intuition och att man bör följa sina inre vibrationer, bejaka sina känslor, lyssna på sina ingivelser och framförallt inte förneka den medfödda instinkten.

Ta en våldtäktsman. Ofta sker hans urval av offer rent slumpmässigt. Du kan motverka att du blir våldtagen genom att undvika att gå genom mörka parker eller ta en taxi hem ända till porten. Sitter du på bussen och får dåliga vibbar av någon, som dessutom kliver av vid samma hållplats som dig? Stanna där det är ljust och ring någon och berätta att du är orolig. Be sedan den personen komma och möta dig eller ringa efter en taxi.

Du själv kan påverka i vilken riktning ditt liv ska gå. Visst kan du gå och göra högskoleprovet och chansa på att du har tur och grejar det rakt av. Men förbereder du dig innan har dina chanser ökat rejält att klara det.

En kvinna kan ha samlag utan preventivmedel och hoppas på att hon inte blir gravid. Blir hon gravid är det en kalkylerad slump/risk. Men risken att bli gravid minskar om kvinnan gör något aktivt för att detta inte ska ske, exempelvis käkar p-piller eller ber killen använda kondom.

Röriga tankar.
Bara för att jag spann igång på ordet tillfällighet som är en synonym till slump.

Citat:
"Så snart en kvinna tänker någorlunda
snabbt så kallas det intuition."
BARBRO ALVING

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:22 EM | Kommentarer (6) | Google

Saxat från en mailinglista

Den 20:e april i år skulle Hitler fyllt 115 år.
Se Dagens Industris första sida samma dag i år.
Tillfällighet?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:32 FM | Kommentarer (3) | Google

21 juni 2004

Midsommar

Hur många firade midsommar i går? Antagligen inga förmodar jag. Men natten till i dag var den kortaste natten denna sommar enligt meteorologen på TV, i alla fall för oss som inte bor uppåt Norrland och norra polcirkeln och där de har midnattsol. I dag är det sommarsolståndet (brukar infalla 21:a eller 22:a juni) och det är då dagen är som längst för denna sommar, förutom som sagt vid och ovan polcirkeln. Det var alltså den riktiga midsommaraftonen i går, om jag inte missförstått det hela radikalt. I dag skulle det då vara den riktiga midsommardagen. Nu går vi mot mörkare tider, sakta men säkert. Glöm det där med sju blommor under kudden nu på fredagnatten som kommer :). Det var förmodligen i natt ni skulle ha lagt dem där. Inte undra på att de flesta inte drömmer om sina tillkommande :) under den icke-traditionella midsommaraftonen.

Årets längsta dag (midsommardagen) var på hednatiden en viktig högtid, och vid kristnandet slogs den ihop med firandet av Johannes Döparens födelse 24 juni (han föddes enligt evangelierna sex månader före Jesus). Midsommardagen, traditionellt förlagd till Johannes Döparens dag, firas i Sverige sedan 1953 på den lördag som infaller under tiden 20–26 juni. Det är väl praktiskt att firandet sker fredagkväll och lördag. Jag skulle dock föredra den gamla hedniska traditionen, att fira midsommarafton och midsommardagen på dess rätta dagar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:17 FM | Google

18 juni 2004

Gratis barnmodeller

Butikskedja med märkeskläder bara för barn ska dra igång en stor reklamkampanj. De sitter i ett möte och pannorna läggs i djupa veck.

– Hur ska vi få tag på barnfilmer och barnbilder? Det kostar ju skjortan att anlita modellagenturer och reklambyråer, säger Tripp.

– Jag har en idé! De flesta spelar in filmsnuttar på sina egna barn eller tar kort till tusen. Varför inte utnyttja det på ett smart sätt, så det kostar oss så lite som möjligt, inflikar Trapp.

– Ja, vilken toppenidé, svarar Trull. Vi lockar med något hemligt pris, har vi inte kvar några sockiplast som blev osålda förra året? De som vi väljer ut bilder och filmer av får ju sina barn visade och bryr sig nog inte så mycket om att det hemliga priset bara är ett par sockiplast.

– Vi slänger ut lite info på vår hemsida så får vi se om några nappar, säger Vickevire.

Hej och hå! Sagt och gjort.

Samtliga bidrag som skickas in är avsedda att användas som reklamfilm. Guppi förbehåller sig därmed rätten att i samtliga inskickade bidrag:

* Ta bort "opassande" inslag
* Lägga till grafik, text och musik
* Använda filmerna för marknadsföring på internet, i TV, i butiker samt i e-postutskick till klubbsmedlemmar

Ren ekonomisk ersättning utgår ej för det material som används.

Rent spontant tycker jag nog att en rimlig ersättning ska utgå för de bidrag som väljs ut och används. Ett mjukt paket, vad kan det vara? Kanske ett klädesplagg för några hundringar? Hur mycket kan reklamen där barnen används generera till företaget? Säkert mer än ett mjukt paket. Jag tycker inte om när folk utnyttjas. Speciellt i sammanhang där det är lätt att ryckas med. Vem vill inte visa upp sitt vackra, rara, söta och alldeles underbara barn? Men varför göra det för att någon annan ska få avans?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:52 EM | Kommentarer (2) | Google

12 juni 2004

Kryonik

Innan vi stack i väg till B.s barns grillfest fastnade jag en stund framför TV:n. Det var ett program i ettan som handlade om medlemmarna i Alcor som efter döden fryser ned sina kroppar (kryonik kallas det) i förvissningen om att i framtiden kommer det teknik som gör det möjligt för dem att återupplivas. En del väljer att bara frysa ned huvud och hjärna, i övertygelse om att en dag kommer det gå att klona en kropp som går att koppla ihop med huvudet och hjärnan och på så sätt återupplivas.

Det är i stora plåtcylindrar, inte helt olikt stora termosar, kropparna förvaras flytande kväve i -196 °C. Kroppsvätskorna ersätts med glukol. Men härsknar inte cellerna ändå? Kommer man någonsin att kunna väcka dem som frusit ned sig i väntan på att få återupplivas? Vem vill vakna upp år 2204? Vem vill vakna upp 2404 med en ny kropp som kopplats ihop med huvudet?

Dyrt verkar det vara. Jag drar alltid öronen åt mig när det handlar om pengar i sådana här sammanhang. En bra affärsidé verkar det i alla fall vara. Fundersam var i alla fall förnamnet för min egen del efter att ha sett programmet. Jag har lite svårt att anamma sådant här. Jag personligen tror inte alls på kryonismens teorier. Men de som tror på det dör kanske lyckligare? De dör med förvissningen att åter en dag få återuppstå?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:35 EM | Kommentarer (6) | Google

30 maj 2004

Fräslningssoldater i krig?

Frälsningssoldat.
Vilket ord egentligen?
En soldat förknippar jag med krig.

Norstedts stora svenska ordbok
solda't subst. ~en ~er
person som tjänstgör i krigsmakt och vid behov sätts in i strid

Medlemmarna i Frälsningsarmén kallas för frälsningssoldater. De ska kanske med våld tvinga folk att bli religiösa? Eller så är det så att de tycker att det är ett krig, ett krig mellan kristna och icke-kristna? Namnet frälsningssoldat ger mig i alla fall dåliga vibbar. Förstår de inte själva hur det kan uppfattas?

Jag läste om den kvinnliga frälsningssoldaten som dels misstänks ha misshandlat två pojkar i flera år, samt under många år misshandlat och misskött sina djur.

Det finns en stor mängd ärenden på henne sedan 1990-talet som gäller misshandlade och vanskötta djur. Då ställer jag mig frågan med automatik. Varför förbjuder de inte en sådan person att ha djur överhuvudtaget? Bilden i artikeln på den strypta hästen fick mig att se rött.

Hur misshandel av människor och djur, samt vanskötsel av djur går att kombinera med att påstå att man är djupt religiös är för mig en gåta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:34 EM | Kommentarer (8) | Google

29 maj 2004

Ta fram nya skällsord

Wopp! Wopp! Hur ska det här sluta? Det var min första tanke när jag läste om killarna som dömdes för att ha kallat några tjejer för horor. Att kalla någon för hora verkar mer eller mindre vara etablerat. Det ser man i gästböcker och anslagstavlor på nätet. Jag har till och med, för den sakens skull, censurerat bort ordet hora – det ersätts med ***.

Det verkar vara vanligt att ungdomar skriker hora åt varandra, både tjejer och killar; i tid och otid. Jag såg framför mig en lång radda rättegångar, som skulle tynga ned hela rättssystemet. Jag såg framför ett annat scenario – kanske än värre, alla besvikna tjejer som nu, i kölvattnet efter denna dom, anmäler de som kallat dem för hora och inte får samma gehör hos åklagaren. Jag såg framför mig rättvisans våg väga ojämnt och bli helt obalanserad.

Vad jag kan förstå så har killarna mer eller trakasserat tjejerna under en lång tid. Killarna har skrikit nedsättande ord (bland annat då användes orden hora, slampa och slyna) när tjejerna mötte dem i skolans korridorer. Domen ger en bra signal om att det inte är okey att uppträda på detta sätt. Ingen ska behöva bli utsatt för detta. Tänk om detsamma hade skett på en arbetsplats? Det hade aldrig accepterats. Varför ska det accepteras på en skola, som ju är ungdomarnas motsvarande dito?

Problematiken, när det inte handlar om långvarigt ofredande som ovan, att människor slentrianmässigt använder ord som hora och andra nedsättande omdömen är nog mer att vi måste få till en attitydförändring. Hur det ska gå till vete sjutton? Jag antar att det anses vara ballt, coolt och tufft att kalla någon för hora. Eller är det inte ett skällsord, utan en signal på en snedvriden kvinnosyn?

Föräldrar, skolorna och samhället i övrigt måste lägga ned mer krut på att informera, diskutera och argumentera för att få både killar och tjejer att förstå att det inte är ballt, coolt och tufft att kalla någon för hora. Hora är ett ord som faktiskt finns i ordböckerna, men det kanske är mer tillämpbart på en kvinna som mot betalning (yrkesmässigt) har sexuellt umgänge med män; om man nu ska använda det överhuvudtaget?

Vad har de gamla vanliga hederliga skällsorden tagit vägen? Dumskalle. Knäppgök. Döskalle. Din jävla åkersork låter väl coolt? Ballt? Tufft?

Det är i alla fall inte lika nedvärderande som ordet hora. Mer förslag på lite "häftigare" skällsord kunde kanske tas fram? Det kanske skulle kunna utvidga ordförrådet hos de som bara tycks ha ett eller ett par ord i lager? Något för Socialstyrelsen eller Skolverket att bita i? Regeringen kanske ska starta tre nya utredningar för att lösa problematiken? Det är väl det de brukar göra numera när det hettar till?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:15 FM | Google

27 maj 2004

Copycat

På femårsdagen av massakern på Columbine High School i USA skulle ett liknande dåd ske på Slottsstadens skola i Malmö. Den 20 april 1999 sköt två tonåringar ihjäl tolv klasskamrater och en lärare på Columbine high school i Colorado, USA. Därefter tog de sina liv.

Denna copycat av dådet för för fem år sedan hade en sextonårig kille planerat tillsammans med några kamrater. De skulle mörda lärare och elever vid skolan, utlösa flera sprängladdningar och slutligen ta livet av sig själva, planeringarna har dokumenterats i en digital dagbok i sextonåringens dator. Ryktena gick och till slut ingrep polisen.

Frågan är om inte både polis och andra myndigheter skulle ha ingripit mycket tidigare. Killen har ju minst sagt ett "record" och varit stökig i många år, misstänkt för olika brott, bland annat rån, misshandel, inbrott och annat. Föräldrarna borde väl ha märkt att killen hade vapen och sprängmedel hemma. Eller hade det gått så långt därhemma att föräldrarna inte längre orkade bry sig?

Jag försöker tänka efter hur jag uppfattade världen som sextonåring. Inte planerade jag massmord i alla fall. Men visst kan jag ha förståelse för att man mår så dåligt att man tänker och funderar destruktivt. Men på min tid förblev nog tankar och funderingar – just tankar och funderingar. Frågan är om detta som sextonåringen skrev om i sin dagbok var just tankar och funderingar eller om planerna verkligen skulle ha satts i verket? Medlen fanns, vapen och sprängmedel, bara det är oroande att unga handskas med sådant nu för tiden.

När jag var ung fanns inga vapen i omlopp. Visst hände det att en del killar hade kniv på sig, men vapen - nej, inte såg jag något sådant. Det hände inga liknande våldsamma händelser utförda av unga människor, som massakern på Columbine High School, vad jag kan minnas. Det mest upphetsande som hände i Huddinge på den tiden var att en gubbe sprängde sig själv i tusen bitar genom att stoppa en dynamitgubbe i munnen och fjutta på. En del ungdomar, som det då hette var på glid, rökte hasch och en del knaprade på Preludin och Ritalina – det var väl de enda olagliga aktiviteterna jag lade märke till runt omkring mig. Det var mest love, peace and understanding i Woodstocks-anda.

Jag avundas inte alls de som är tonåringar i dag. Jag tror att det är svårare att vara ung i dag än vad det var när jag var ung, för si så där 34 år sedan. Samhället har genomgått en radikal förändring under alla dessa år, det gäller inte bara Sverige utan hela världen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:36 FM | Kommentarer (3) | Google

26 maj 2004

Misslyckad kupp i LRF

Är det skillnad mellan manligt och kvinnligt ledarskap? Är kvinnor med automatik pratigare? Är det fel att vara kommunikativ? Mjukare? Måste en ledare vara handfast och hård? Mindre dugliga? Är det inte mer frågan om hur man är som person, inte vilket kön man har?

Frågorna kommer efter att ha läst om LRF:s inre maktkamp, som fick mig att tänka på att det mer liknade en kamp mellan könen och inte mellan vilken som var mest duglig. Stämman skulle avsätta, var det planerat av vissa, nuvarande ordförande som kritiserats för att inte vara tillräckligt handfast. Men efter att medlemmarna sagt sitt vid omröstningen förlorade den manliga kandidaten och han hoppade därmed av styrelsearbetet med omedelbar verkan. Surt sa räven om rönnbären?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:34 FM | Google

24 maj 2004

Opec visavi G7

"Låga oljepriser skulle vara bra för hela världsekonomin".

Detta uttalade G7, som samlar världens rikaste länder. Jag tror inte att de ser längre än vad näsan räcker, så jag läser deras uttalande som, "låga oljepriser skulle vara bra för ekonomin i G7:s länder". Det finns väl inga länder som förbrukar så mycket olja som medlemmarna i G7 gör?

Jag är förvånad över att Opec inte använder sin makt för att försöka påverka världsordningen (de flesta länderna inom OPEC finns ju i Mellanöstern). Säg att de skulle kräva att konflikten mellan Israel och Palestina måste lösas innan de skruvar på kranarna, till för G7 en rimlig nivå, igen. Det skulle ta skruv misstänker jag. Jag tror att G7 då skulle anstränga sig lite mer att påverka världsordningen, istället för som nu; bara godkänna resolutioner i FN, som ändå ingen inte bryr sig om att följa eller följa upp.

Ja, jag är naiv.
Men det är jag glad över.
Det är lättare att leva då.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:35 EM | Kommentarer (2) | Google