19 juli 2005

Regnet det bara öser ned ...

I och för sig tycker jag om regn.
Men nu får det sluta, annars ligger
väl mitt tandemhopp i farozonen
i morgon att inte bli av.

Dalmasar surfar hellre på nätet än läser böcker under regniga sommardagar.

Själv gör jag tvärtom. Jag läser mer än
vad jag surfar. Nu har jag börjat på en ny
bok, "Rum nummer 10" av Åke Edwardson.
I går avslutade jag "Berättelsen om Pi".
En förunderlig bok skriven av Yann Martel.
Den rekommenderar jag varmt.

Jag tycker att det är synd om folk
väljer bort böckernas underbara värld.
Visst är Internet i sig en förunderlig värld,
men kan aldrig stå sig gentemot bra böcker.
Jag har läst böcker som en tok sedan jag
började kunna läsa själv.

Skulle jag vara tvungen att välja:
böcker eller Internet, tog jag det förstnämnda.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:07 EM | Kommentarer (9) | Google

18 juli 2005

Cykelsadel

Cykelsadel

Cykla hör sommaren till. Nu saknar jag bara en cykelhjälm med tigermotiv. Jag har inte hittat någon butik som säljer det. Men visst skulle en tigerhjälm matcha cykelsadeln :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:20 EM | Kommentarer (11) | Google

13 juli 2005

Tandemhoppning

Här är det inget chicken-race. Nu har jag bokat ett tandemhopp. Må det bära eller brista :). Jag frågade just om det hänt att en hoppare "tappat" någon i luften :), men det hade aldrig någonsin hänt.

Hoppas vädret blir bra. För att kunna hoppa måste det vara någorlunda fri sikt ned till marken från 4000 meters håll uppe i luften. BTW - flygrädd som jag är kollade jag om planen var någorlunda moderna. Två propellrar, nå - slutar en funka går det ju att flyga ändå.

Varför jag gör detta? Jo, jag tycker det ser så mysigt ut att bara ligga och sväva uppe i det blå. Det är även en personlig utmaning. Flygrädd och höjdskräck, ont ska med ont bedrivas.

Allvarligt talat.
Jag ser verkligen fram emot detta!

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:59 FM | Kommentarer (18) | Google

1 juli 2005

Laddad inför en regnsommar

Med tanke på vädret så har jag nu buffrat upp.

Böcker:

Karin Wahlberg – Hon som tittade in
Jag har läst första och tredje boken och
vill därför även läsa den andra.

Svenska språknämnden – Språkriktighetsboken
Ingen sträckläsare, men säkert nyttig att bläddra i.

Traci Lords – Nattens barn

Kaerina Janouch - Anhörig

Lotta Thell - hela trilogin
Utan en tanke
I skuggan av värmen
Bortom ljus och mörker

Musik:

Eminem – The Eminem show 2002
En låt spelade jag i midsomras gång
på gång, den gick rakt in i hjärtat.

Näslund Totta – Bättre beg./Greatest hits 95-2005
R.I.P

VHS

8 mile (Eminem/105 min) 29 pix enbart

Nu får det regna hela sommaren :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 FM | Kommentarer (10) | Google

22 juni 2005

Liseberg

Liseberg, i år blir det av. Jag har pratat så många år om att i år måste jag åka ned. Nu SKA jag åka ned, hotell är bokat via Coops hotellpremie. Jag läste om det hos Chadie.

Jag kommer att stå utanför grindarna när Liseberg öppnar och köpa ett åkpass så jag kan åka allt, allt...

Gammal tant på 52 år?
För gammal för sånt?
Aldrig i livet.
Det finns ett barn i oss alla.
Bejaka det barnet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:21 EM | Kommentarer (18) | Google

13 juni 2005

Fuck you

Jag visar fortfarande fingret på ett olämpligt sätt om jag försöker knyta handen.

Kan kanske missuppfattas :).

Vilket gjordes.
Update:
En bild och en text som ger lite mer bakgrund till min ofrivilligt obscena gest.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:47 EM | Kommentarer (5) | Google

12 juni 2005

Olycksfallsförsäkring

Vilka försäkringar man har är inget man ligger sömnlös och funderar över. Men jag skulle rekommendera en översyn över vilka försäkringar du/din familj har och om de gäller.

Det blev aktuellt för mig i samband med olyckan som gav mig två oanvändbara händer. På vänstra handen kommer jag förmodligen att få bestående skador, typ 10-15 procent invaliditet på långfingret.

I medlemsavgiften till facket brukar ju ofta en olycksfallsförsäkring TFF vara inbakad (dock inte hos SIF verkar det som). Blir du arbetslös upphör avtalsförsäkringarna att gälla efter en tid. Det var ju intressant. Vet gemene man detta? Jag visste det definitivt inte. Jag betalar min fackföreningsavgift varje månad, men till vilken nytta? SIF suger fett just nu i mina ögon.

Jag trodde att jag hade full koll på försäkringsfronten. Nopp! En enda ynka försäkring fattades. Den jag verkligen hade behövt nu. Jag har bilförsäkring, livförsäkring (privat), den via facket gäller inte längre, hemförsäkring (Tigerlyan), villaförsäkring, två reseförsäkringar och i den ena ingår "hör och häpna" olycksfallsförsäkring utomlands, men ej hemmavid. Jag har i alla fall gått igenom alla försäkringar nu och har tecknat en separat olycksfallsförsäkring som börjar gälla 1/7-05.

Så dra lärdom av min enfald.
Kolla upp dina och din familjs
försäkringar.
Innan det är försent.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:14 FM | Kommentarer (7) | Google

9 juni 2005

Spindelled

Vi var och besiktade Opeln nu på morgonkvisten. B. har fått för sig att han vill åka till Enköpings bilprovning och han har en point där, de är väldigt trevliga och anläggningen verkar bra mycket bättre än den vi besiktade våra bilar på förut.

Jag är väl en av de få som tycker att Svensk Bilprovning är toppen? Tänk vilka vrak det skulle åka omkring ute på vägarna om inte bilarna kollades upp med jämna mellanrum. Jag tycker att det innebär en viss ökad trafiksäkerhet för oss alla trafikanter.

Det gällde en ombesiktning, glapp i spindelleden höger fram. Spindelled, vad är det kan man undra? Jag ser framför mig en elak led med en massa ben. Fast så ser den tydligen inte ut. Hur som helst, den är bytt och ombesiktningen är klar och bilen gick igenom, som väntat.

Ett klonkande ljud underifrån kan vara en antydning till dylika problem och min Skoda Felicia klonkar av bara helsike ibland, så jag har beställt den årliga grundservicen - plus att de ska få kolla upp varifrån det klonkande ljudet härstammar, samt några andra smågrejer.

Jag inbillar mig att bilen håller längre om jag sköter alla serviceintervall, men å andra sidan - hur vet man att verkstaden verkligen gör det som det står så fint i serviceboken står ska kontrolleras och bytas?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:19 FM | Kommentarer (5) | Google

31 maj 2005

Fucking djävla KS

Jag hade tänkt återknyta till det jag skrev i morse "Bloggade - fick sparken", men det får jag ta en annan dag.

Just nu är jag så arg att jag nästan kokar över. Jag är i alla fall av med den där stora skenan på vänster hand och har nu ungefär sex veckors träning för att få lång- och ringfingret tillbaka till defaultläge, med hjälp av en arbetsterapeut. Just nu ska jag inte gå ut och lyfta på handen :), för långfingret har fastnat i ett "fuck you-läge". Kan kanske missuppfattas :). Nu känner jag smärta i de skadade fingrarna, när de låg still i skenan kändes inget. Jag inser att de närmsta veckorna blir tuffa. Men det som inte dödar en, härdar en – eller hur det nu var.

Men det jag är heligt förbannad på är att jag har gått omkring med en fraktur på strålbenet i snart tio dagar bara för att KS missade den helt. Jag har haft så ont i höger hand att jag inte kunnat tända en cigarett, använda bilens växelspak eller ens vrida låsvredet på ytterdörren. Men när sjukhuset sa att handen var okey (trots att den hade kunnat tävla med vilken blågul flagga som helst) så trodde i alla fall jag på det. Läkarna kan lite mer om handskador och frakturer än jag. Trodde jag i alla fall.

Min lösning för att lindra smärtan var att linda handen och armen, så hårt jag bara vågade. Det var det enda sättet som gjorde att smärtan lindrades. Stukning tänkte jag, dum som man är. Det går över.

Distriktsläkaren undersökte min högerhand i dag och hon sände mig direkt till akutröntgen på Jakobsbergs sjukhus. Där träffade jag förövrigt en person som jag blev jätteglad att se och få krama om. Jag har funderat mycket och ofta på henne, men inte vågat ringa. Sån är jag. Jag ogillar att prata i telefon och addera lite blygsel till det så blir det en dålig kombination.

För att återgå till högerhandens strålben som har en tio-dagars gammal fraktur, som i princip har börjat läka ihop, lite snett - men ändå. Så nu sitter jag här med en av läkaren väl bandagerad högerhand och är sjukskriven till den 21/6, då jag ska på återbesök.

Men tänk hur mycket smärta jag skulle ha sluppit dessa dagar om KS sett frakturen och lagt en skena eller gipsat på en gång.

Nu kom skärmtangentbordet väl till pass!
Lång drapa - lättare att skriva med det,
men jag är arg och framförallt besviken.
Men det kanske en och annan kan förstå?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:45 EM | Kommentarer (16) | Google

24 maj 2005

Omanikyrerad

Monica har en bild på sina vackra välmanikyrerade fingrar överst på sin blog.

Jag får nog säga att mina inte ser lika vackra ur, de bara ser ut :-).

Händer

Vänsterhanden är obrukbar – en stor skena innanför "paketet" hindrar mig från att använda handen överhuvudtaget (vilket är meningen), jag kan köra med pekfingervalsen med höger pekfinger, utan större smärta nu – när värktabletterna har kickat in. Men det tar sin lilla tid att hamra ned en bokstav i taget.

Det är nog bara bra att få känna på hur det känns att vara handikappad. Jag förstår nu hur en reumatiker har det, bara att få ur värktabletterna ur aluminiumförpackningen är ett helt företag. Man, eller rättare sagt jag i alla fall, tar så mycket för givet. Kroppen ska fungera, ben och armar ska vara intakta och fullt brukbara. Jag tillhör den "turliga" skara som aldrig brutit eller skadat varken ben, armar eller andra vitala lemmar.

Nackskott och ryggskott någon eller några gånger per år, okey – men det är jag van vid och kan hantera. Men utan fullt ut fungerande fingrar är det värre.

Nu kan jag i alla fall greppa musen :-), och ska ut och surfa lite på bloggar. Det känns som jag har lite att ta igen. Men mail och mailsvarande lär jag vänta med, så ni som mailat – svar kommer; men det kanske dröjer lite.

Ont krut förgås inte så lätt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:37 FM | Kommentarer (10) | Google

23 maj 2005

Pekfingervals

Luxation, urledvrickning med skada på omtilliggande ligamenten/senor - två fingrar ur led och skadade rejält, vigselringarna fick de klippa bort.

Så bloggsemestern kanske kommer att förlängas lite. Det är svårt att hantera ett tangentbord med en hand i ett stort paket och den andra handen så svullen att jag inte kan greppa musen ordentligt. Detta skrivit med ganska stor möda och framförallt smärta.

Men jag överlevde.
Det hade kunnat sluta riktigt illa.

// Annica

Annica Tiger 7:41 FM | Kommentarer (22) | Google

15 maj 2005

Tiger-Graffiti

När Angela var ute och joggade såg
hon denna tiger och tog ett kort.

En trött gammal tiger

Den var fin, men vem målar tigrar? Graffiti för mig
brukar mesta vara ett obegripligt klotter.
Men denna tiger var fin och illustrerar
lite hur jag själv känner mig just nu :).
Lite hängig, gammal och trött.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:42 EM | Kommentarer (12) | Google

28 april 2005

Storstädning av hårddisk

Lite bloggning-light så här på eftermiddagen, medans jag väntar på att scandisk ska ha jobbat klart med min externa hårddisk. Jag kör back-up på den och nu har jag raderat nästan alla filer och sedan ska jag köra defrag, storstädning med andra ord. Men det tar sin lilla tid, den externa hårddisken är på 120 Gb. Sedan ska jag göra en ny back-up, på ett lite smartare sätt. Onödigt att ha back-up på browserns cachefiler, i den mappen fanns det 12789 filer. Dessutom eftersom jag flyttat filer och mappar,samt ibland bytt namn på dem har det blivit lite rörigt och ostrukturerat. Nu ska jag ha en komplett spegel av en av mina partitioner, den jag lagrar filer på. Rent och snyggt. Tänk om det skulle gå lika lätt och smidigt att köra en scandisk och defrag via datorn när det gäller städning hemma. Tänk att slippa dammsuga, damma och skura, bara trycka på några knappar så sköttes det diskret i bakgrunden.

Tandläkarebesök avklarat. Jag går två gånger om året. Varför vet jag inte, det har blivit en vana. Jag röker och gillar starkt kaffe och det sätter sina spår på tänderna. Varje gång ägnas en stor del åt att ta bort tandstensbeläggningar på tänderna, som beror på mina dåliga (o)vanor. Undra hur lungorna ser ut :). De lär inte kunna doneras och återanvändas vid min död i alla fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:05 EM | Kommentarer (2) | Google

18 april 2005

Inget att skriva om

För en gångs skull har jag inget att skriva om. Det är sällan det händer, men jag känner en viss leda. Det finns inget jag funderar över jag läst eller hört, inte heller känner jag att det finns viktigt något viktigt eller intressant att skriva om just nu. Därför skriver jag att jag inget har att skriva om. Så har jag i alla fall något att skriva om :-))).

Ha en bra kväll!

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:42 EM | Kommentarer (3) | Google

12 april 2005

Tiger

Ibland får man vara egotrippad. Eller?

TIGER

TIGER i egyptiska hieroglyfer syns ovan.

Jag köpte faktiskt ett sådant hängsmycke när jag var i Kairo och har haft det sedan dess runt halsen. Jag tycker om att köpa sådana souvenirer, annars är jag inte mycket för allt turistkrimskrams. Förra gången jag var i Thailand köpte jag en guldring i 18-karat med elefanter som vandrar på rad. Försäljaren sa att elefanternas fötter alltid måste peka nedåt, the elephants walks with me, och då ger ringen mig tur. Jag får absolut inte vända den fel, det betyder bad luck.

Mitt efternamn är ganska ovanligt. En person frågade via mail i morse om folk brukar skämta om det. Nej, faktiskt inte. Konstigt nog. Men många tycker att det är ett häftigt efternamn. Det är inte taget, utan är från min mors sida - ett gammal knektsläktnamn från Norrland.

Det enda som jag minns att folk frågat på skoj är: om jag är farlig, om jag har vassa klor, om jag bits eller om det är klös i mig. Det sistnämnda minner mig om en artikel om mig som Passagen publicerade, om kvinnan med det djuriska namnet. Det var runt 1998. Nostalgifaktorn är stor.

En Tiger med klös

Alla som är någorlunda bevandrade i nätkulturen har förmodligen stött på namnet Annica Tiger nån gång. Hon är berömd för sin HTML-guide, engagerad i abusefrågor, artikelförfattare i tidningen Internetguiden, och nu senast synlig i SVT:s Reportrarna där hon bitskt uttalade sig om regeringens satsning Kunskapslyftet, och det sätt som arbetslösa snuvas på pengar. För hon är tuff. Hennes vassa tunga är känd, och hon väjer inte för att bita huvudet av den som försöker sätta sig på henne.

Det var därför med fjärilar i magen jag gick till vårt möte. Jag såg framför mig en bastant dam med missnöjesrynkor, beredd att hugga vid varje tveksamhet. Lite som "The Freak" i Kvinnofängelset. I stället träffar jag en 158 cm lång Tiger som spritter av energi, med bruna pepparkornsögon som lyser av värme, och en lång hårman. Hon är i fyrtioårsåldern, och själv säger hon sig vara i sina bästa år.

– Lagom ung för att ha mycket kvar att utforska, men lagom gammal för att undvika de värsta misstagen, skrattar hon.

Artikeln avslutades med denna rad.

– Internet speglar samhället. Där finns både gott och ont! säger hon bestämt innan hon med en varm kram lämnar mig för att åka hem till huset på landet och de två älskade New Foundlandshundarna. En stor liten kvinna med starka åsikter och ett stort hjärta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:18 EM | Kommentarer (7) | Google

8 april 2005

Hall of Fame

Hall of Fame

Hall of Fame? Vad gör jag där? Nehej, lite besviket – var det bara Walk of Fashion i Kista galleria (annons i Metro i dag). BTW - kanske läge för en omvänd Bill Wyman:are? Släktnamnet Tiger är bra mycket äldre än klädföretaget Tiger eller krogen Tiger :-).

En gång fick jag faktiskt ett mail med en fråga om det var jag som ägde krogen Tiger på Kungsgatan i Stockholm, som vad jag minns numera har bytt namn. Klädföretaget Tiger, undra hur intresserade de är av domänen www.tiger.se?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:07 EM | Kommentarer (1) | Google

5 april 2005

Flyttstök

Förut var det flera som inte såg kommentarerna. Det hoppas jag fungerar nu i och med uppgraderingen till 3.15. Men nu verkar det som om ett annat problem tycks föreligga, några säger att även om de klickar i Ja för att spara uppgifterna så finns de inte kvar nästa gång de ska kommentera. Är det många som har det problemet på just min blogg? Jag har inte ändrat något som borde påverka detta. Kan det vara specifikt 3.15? För om det fungerade i 2.64 blir jag lite fundersam.

Som i dag kånkar på kartonger så
jag är alldeles vrålsvettig.
Nomad? Det är mitt mellannamn :).
Jo, jag bor kvar i huset med min man.
Det är min lilla Tigerlya jag flyttar,
för tredje gången nu och sista förhoppningsvis.
På ett tag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:14 FM | Kommentarer (5) | Google

4 april 2005

Guldkant

Det är mail som nedan som ger livet en guldkant, i alla fall när det gäller Internet.

Vill bara skicka till Dig en STOR tack! För att 6 veckor sedan visste jag inte ens vad ordet "taggar" betyder och nu ligger jag ute med en egen websida som låter duga. Och det är Din förtjänst... eller snarare dina pedagogiska förklarningar på nätet. Tack Annika

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:16 EM | Kommentarer (1) | Google

28 mars 2005

Påskat

Är jag slö eller inte? Nej, jag har bara påskat. Det vill säga firat påsken på mitt sätt. Bra böcker. Bra filmer. Sovit gott, till och med tagit en middagslur mitt på dagen. Lite datoranvändning, datorn har mest stått och surrat med nedsläckt skärm. God mat, dock inga ägg. I morgon är det vardag. Då är det färdigpåskat :). Fast jag gillar vardagar. Helger i all ära, men det är vardagen som är roligast och mest givande.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:20 EM | Kommentarer (3) | Google

3 mars 2005

Längtar bort från kylan

Kylan verkar stanna.
Jag läste att våren lär bli en månad sen i år.
Brasa, dubbla koftor, raggsockar och halsduk inomhus.
Det kan inte vara rimligt att kylan får härja fritt,
Snart fryser väl vattnet. Det brukar frysa om tjälen blir djup.

Börjar redan drömma om att resa till
sydligare nejder med lite mer mänsklig värme.
En Sista Minut-resa kanske?
Vilket ord. Sista minuten i livet eller sista resan?
Sista Minuten ger inga bra vibbar för en flygrädd :).

Eller kanske jag ska ta och köpa mig ett en solhimmel.
Genereras det inte lite värme under en dito?
Jag har aldrig solat i en solariumsäng, misstänker starkt
att jag skulle få cellskräck och panik.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:14 EM | Kommentarer (1) | Google

1 mars 2005

Kylan går genom ben och märg

Minus 22 grader i morse var det när jag kikade på termometern. Där min själ fortfarande finns var det 34 plusgrader när kroppen for hemåt. Hela 56 graders skillnad! Inte undra på att jag börjar känna mig snuvig och jag fryser som en mört. Det är mars nu och jag hoppas våren är på ingång inom kort, sisådär lagom efter att alla barn har fått sina sportlov och kunna åka skidor, pulka eller vad de nu gör på sportlovet.

Jag har fortfarande inte riktigt ställt om min inre klocka. Första natten vaknade jag kvart över tolv, alltså en kvart över midnatt - pigg som en mört eftersom det var den tid jag brukade gå upp i Thailand, kvart över sex på morgonen för att avnjuta hotellfrukosten. I natt vaknade jag någon timme senare, lika klarvaken :). Jag hoppas att min själ snart kommer hem så att min kropp börjar fungera normalt.

Förövrigt vill jag avskaffa vintern.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:53 FM | Kommentarer (3) | Google

31 januari 2005

Papperskopior

Jag har plåtat med min digitalkamera sedan 1999, min gamla kamera hamnade i runda arkivet. Bilderna finns på datorn. Det blir inte så ofta att jag kollar på dem. Många är de, både bra och dåliga. De flesta bilderna är på mina hundar. Kanske inte så svårt att gissa :)? Men för någon vecka sedan plockade jag ut 286 bilder och brände ned på en CD och sände in den för att få dem i form av papperskopior.

Det blev inte alls så dyrt, med porto blev slutsumman 459.50 och det blir ett styckepris på 1,7 kronor per bild. Ja, allt är relativt, men jag tycker att det var värt pengarna för bilderna blev bra och jag ser fram emot att sätta in dem i mina två nyinköpta fotoalbum. Jag har många fotoalbum, en hyllmeter ungefär, och jag tycker det är kul att sitta och bläddra i dem ibland och minnas.

Tyvärr har jag nästan inga bilder på mig själv eller min familj som barn eller tonåring. Jag vet att mina föräldrar har några bilder från det jag var liten, men kamera var inte var mans egendom på den tiden och det var säkert dyrt att framkalla, därav så få bilder. Mitt liv kan tyckas ha börjat först, om jag ska gå efter fotografierna, när jag var cirkus 17-18 år.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:18 EM | Kommentarer (5) | Google

26 januari 2005

Livet är det som händer...

Livet är det som händer medan du gör upp andra planer, citat av John Lennon. Ja, livet är det som sker runt omkring dig under tiden du själv försöker planera och styra det. På tal om flyttkaruseller, så kan livet ibland tyckas vara en karusell som bara snurrar på, ibland av bara rena rama farten.

Jag hade planer. Livet ville annorlunda. Nyårsafton skulle jag tillbringa uppe i luften i lyxklassen på ett flygplan, skålande i champagne. Det skulle ha varit en symbolisk handling för ett nytt år som jag hoppas mycket av.

Av det blev det intet utan det blev flera veckors 9/11-känsla efter Tsunamikatastrofen. Jag, utan att själv ha drabbats av det personligen, grät nästan varje dag, kunde inte sluta följa nyhetssändingarna på TV och kände en sådan maktlöshet över hur hårt naturkrafterna kan slå mot oss människor. Är vi människor inte förunderligt sårbara? Jag förbannade Gud, Allah och alla makter, fast jag inte ens tror på dem.

Efter den tänkta resan skulle jag gå en Yoga-kurs och en grundkurs i teater nu i vår. Yoga-kursen är påbörjad, men kommer inte att avslutas då min planering, återigen, har rubbats. Teaterkursen har jag fått hänskjuta till i höst eller vid ett senare tillfälle. Resan i mars har jag varit tvungen att tidigarelägga och åker redan om några veckor. Allt för ett möte den 2:a februari, ett möte jag inte ens vet utgången av, men via positivt tänkande har jag stuvat om i min agenda. Bara utifall.

Nu nåddes jag av ett besked att min far akut åkte in i ambulans till sjukhus i natt. Återigen. B. berättade att pappa i telefon hade klagat på att han kände sig lite förkyld i fredags. Den förkylningen blev tydligen förödande för hans blodcancer.

Mamma är ensam hemma nu med Avi, hon som egentligen inte tycker om hundar. Snart behöver kanske en vän hundvakt, i alla fall några dagar innan jag åker. Mitt i allt står jag här och känner mig ganska maktlös över livets virrvarv och irrgångar. Jag som är ett kontroll-freak har noll koll och det tycker jag inte om. Dessutom känner jag mig som en stor egoist som oroar sig för mina små bekymmer, när resten av världen ser ut som den gör.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:17 EM | Kommentarer (8) | Google

24 januari 2005

Bilbekymmer

Bilar, de ska starta när man vrider om nyckeln och tuffa och gå utan mankemang. Allt annat är bara jobbigt. Jag kan inget om bilar, mer än att byta glödlampor, säkringar, fylla på olja, glykol och spolarvätska.

När jag körde hem över I1 tyckte jag det luktade bränt, men tänkte att det är väl någon som eldade gamla bildäck på något av övningsfälten. Värmen var på men jag drog ned den för jag tyckte att det kom ovanligt mycket värme. När jag kom hem och parkerade utanför staketet, då började det ryka rejält från motorhuven och luktade pyton, stora rökmoln bolmade fram och jag blev lite skraj, jag tänkte nu djävlar i helskotta kommer bilen att brinna upp. Jag snabbade mig på att ta ur ryggsäcken och posten jag hämtat vid brevlådorna. So what – tänkte jag och gick in. Jag har ingen eldsläckare i bilen, men i huset finns det en sådan så jag greppade den och kikade ut genom fönstret för att se om det fortfarande bolmade ur huven och var beredd på att göra en tjurrusning, men lyckligtvis hade det slutat bolma – det bara smårykte lite.

När jag gick ut efter ett tag så öppnade jag huven. Hela motorn smårykte fortfarande och jag såg att glykolbehållaren var tom, men intakt. Men den röda glykolen fanns över hela motorn. Ett mysterium hur det gått till. Det var inte länge sedan jag kollade glykolen och behållaren var då full, som vanligt. Nå, jag har bokat tid hos min verkstad i morgon så får de lösa problemet. Nu har bilen svalnat. Jag har fyllt på glykol (fast den var grön) och har en flaska i reserv om jag måste fylla på efter vägen. Har jag tur är inget skadat. Har jag otur? Ja, då kanske det blir dyrt.

Jag tycker inte om bilar som ryker.
Jag tycker inte om okontrollerad eld överhuvudtaget.
Förutom där den ska vara, i vedspis eller kamin.
Det har hänt med två telebilar förut, en
gång mitt på Sergels Torg och en annan
gång på Norrmalm när bensinvärmaren började brinna.
Ja, man ska inte ha den påslagen när man kör :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:30 EM | Google

22 januari 2005

Inget nytt under solen

Ingen inspiration i dag.
Ha en trevlig lördagskväll.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:59 EM | Kommentarer (4) | Google

18 januari 2005

Inte visste jag att Yoga kunde orsaka träningsvärk

Ajajajaj, inte visste jag att Yoga var så fysiskt krävande. Min bild av en meditativ rofylldhet i sittande ställning fick sig verkligen en knäck. Jag vet faktiskt inte mycket om meditation om jag ska vara ärlig. Men förhoppningsvis lär jag veta mer om åtta veckor. Nu har kursen startat. Det blev en rivstart.

Jag har redan träningsvärk i muskler jag inte ens visste om att jag hade. Det ska bli intressant och se om jag kommer ur sängen i morgon :). Ryggen känns det i. Det får inte bli som förra våren då idog träning i gym resulterade i ett gravt ryggskott.

Lejonet var roligt. Jag undrar bara vad grannarna ska tro om jag gör den övningen hemma :). Den var liksom inte helt ljudlös. I utandningen ska man forma tungan och låta ett "a" följa med utandningen. Det var ganska roligt att höra hur en kvinna kunde hålla a:t nästan en halv minut längre än oss andra. Haren var jobbig, brösten var i vägen.

Det var inte så många andningsövningar, men jag antar att det kommer fler sådana. En övning var intressant, att andas in via ena näsborren och ut genom den andra och vice versa. Först skedde det genom mankraft, det vill säga att den näsborre som skulle vara inaktiv stängdes antingen via tummen eller lillfingret. Det roliga var att det funkade nästan lika bra sedan att försöka samma övning utan mankraft utan genom att enbart koncentrera sig.

Det är en grundkurs i Yoga med avspänning. En timma och 45 minuter aktivt jobbande i olika ställningar och en halvtimma avspänning. Jag föredrog den sista halvtimmen. Yoga Nidra var en upplevelse.

Vi låg alla i ett nedsläckt rum och lyssnade på instruktörens röst. Hon nämde aldrig orden "slappna av" (som vanligtvis får mig att reagera tvärtom) utan avspänningen skedde genom att bara följa hennes anvisningar. Nu var det bara en liten smakbit, men jag är redan övertygad om att Yoga Nidra är något för mig.

Jag har testat hypnos och traditionell avslappning, det funkar inte för fem öre. Det här var något helt annat. Grundbulten är att i Yoga Nidra försöker man inte slappna av, man sysselsätter sinnet med de instruktioner som ges och avspänningen sker av sig själv.

Från det sinnliga till det världsliga.

Ringde CSN i dag när jag kom hem.
Upptaget vid tjugo försök.
När jag väl kom in i telefonkön
var det inte kul att höra:

– Det är 66 samtal före dig.
  Tack för att du väntar.

Varsågod! Så lite så.
Men det var inte den månatliga
avgiften de vill ha av mig i år.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:33 EM | Kommentarer (1) | Google

14 januari 2005

Motivlackning

Detta eller ett liknande motiv vill jag ha på motorhuven!

Desirée sände denna bild nedan.

En snygg Tiger

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:45 FM | Kommentarer (2) | Google

9 januari 2005

Odla din trädgård

Voltaire menade på att till syvende och sist var det viktigt att odla sin egen trädgård. Det kan tolkas på olika sätt. Jag har odlat min trädgård (kopplat av från allt och allting och försökt få sinnesro) i dag genom att först kika på ett program på TV4:a om Mick Jagger. Brad Pitt, släng dig i väggen :).

Tvära kast blev det sedan för jag tittade på ett program om konstnären Michelangelo. Nu tänker jag krypa upp i soffan och fortsätta att läsa min bok, som jag påbörjade innan tsunami-katastrofen inträffade och inte har rört sedan dess, Tjuvarnas marknad av Jan Guillou.

Ha en underbar söndagskväll.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:04 EM | Google

21 december 2004

Vintersolen kan blända rejält

Sol
Bländad!

Thailand
Mina maskotar i bilen.

I morse var det kallt. Jordfelsbrytaren till bilvärmaren hade givetvis slagit ut så att bilen var som ett frysskåp som inte frostats av på månader. Att skrapa och tina upp bilen tog sin lilla stund. Solen sken och låg precis rakt framför mig hela vägen över I1, se bild ovan. Jag skrämde nog livet ur ett par killar som åkte rullskidor. Jag såg dem inte först (i normala fall ses de på långt håll), men som tur var höll jag en så låg hastighet att jag hann precis se dem framför mig och göra en gir. Att bli bländad av solen är inte roligt och efter en kvarts åkande var jag nästan solblind, så jag fick stanna bilen i skuggan och vila ögonen en stund. Då tog jag bilden ovan. Den minner mig om min kommande resa till Thailand. Jag har haft den i bilfönstret sedan förra resan. Det är nog inte många som har det i Sverige? Jag har då inte sett någon. Men jag tror på att den ger tur och skyddar mig i trafiken, tillsammans med mina andra maskotar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:23 EM | Kommentarer (3) | Google

18 december 2004

Elden fascinerar

Brasa

Jag vaknade tidigt i morse. Jag gick upp redan vid fyra-snåret. Det var ruggigt och kyligt så jag tände en brasa i Roslagsspisen. I mörkret satt jag sedan och myste, lyssnade på eldens sprakande och såg elden utföra sin uråldriga dans. Eld fascinerar mig och förmodligen många andra. Att sitta runt en lägereld och grilla korv är mysigt. Jag tror att vårt omedvetna påminner oss om vårt förflutna som grottmänniskor, då elden var det element som höll människan vid liv. Eld kan även vara en fara. Eld vid fel tillfälle, på fel plats. Tänk på det. Lämna inga levande ljus obevakade.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:17 FM | Kommentarer (4) | Google

15 december 2004

Yoga och teater

Lite navelskåderi är alltid bra. Jag har precis anmält mig till en grundkurs i Yoga. Jag har alltid varit nyfiken på Yoga. Nu ska jag sluta med att bara vara nyfiken, utan nu kommer jag att förhoppningsvis kunna få min nyfikenhet stillad. Kursen startar i mitten av januari och jag hoppas på att det finns plats kvar. Frågan är bara om jag hinner få en kallelse innan jag drar iväg till varmare nejder.

På tal om kurser. Jag var en riktig teaterapa när jag var ung. Jag spelade teater i flera år och var med om en hel del uppsättningar och spelade inför publik. Sedan kom puberteten med sina hormomstormar och jag förlamades av en blyghet, parat med ett dåligt självförtroende, som innebar att jag valde att sluta i teatergruppen. Men jag minns hur kul det var. Nu ska jag testa om jag fortfarande tycker det är lika kul. Jag har anmält till en grundkurs i teater. Moment som scenisk närvaro, lyhördhet, koncentration, avslappning, samarbete. uttrycka känslor fritt, scenframställning, rollgestaltning och improvisationsövningar låter väl spännande?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:33 FM | Kommentarer (4) | Google

12 december 2004

Inspirationen tryter

Jag finner ingen anledning att tala om färger med människor som varit blinda från födseln heller. Ser man inte så gör man inte.

Saxat ur Monicas eminenta text "Varför ta kvinnor på allvar?"

Bra skrivet!
Rekommenderad läsning!

Jag känner mig oinspirerad. Jag ligger 800 mail efter i mailinglistorna. Jag kommer nog inte ens orka skumma igenom subjecten. Jag måste i alla fall försöka ta itu med den vanliga inkorgen, där en mängd mail ligger obesvarade sedan flera dagar, både privata mail och mail från främmande människor som undrar över stort och smått. Jag är annars känd för att svara snabbt på mail, men just nu får de ligga där obesvarade och gnaga lite på mitt samvete. Jag har betat av några, men sedan tappade jag både lust och ork.

Jag har däremot varit huslig i dag. Kors i taket! Jag är inte mycket för hushållsarbete eller pyntande för övrigt. Julen är något som jag inte firar, har inte så gjort på över 30 år. Det enda jag gör i julmat är julskinka, men inte för min skull utan för B. Och på detta sätt har en tradition smugit sig in i vårt hem. Jag gör en julskinka varje år till Lucia. B. älskar julskinka och han får därmed möjligheten att tjuvstarta redan ikväll :). Lucia-skinkan brukar räcka till dagen innan julafton – då gör jag en ny. Tänk om jag kunde äta lika mycket som min man utan att gå upp i vikt. Men vem har sagt att livet ska vara rättvist?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:16 EM | Kommentarer (3) | Google

6 december 2004

Benvärmare och värme

Benvärmare

Benvärmarna kom med posten i dag.
Tack Desirée!
De får värma mig ett par veckor.
Sedan kommer solen att göra det :).
Jag har bokat en resa till Thailand i dag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:26 EM | Kommentarer (5) | Google

4 december 2004

Akvarium och brasa på DVD

En stycken DVD Fireplace och en DVD Aquarium beställde jag i går. Jag har alltid velat ha ett akvarium, nu kan jag ta fram det när jag känner för det. Vedkamin har jag hemma i kåken, men det kan vara kul att en artificiell sådan också.

Skapa rätt stämning med DVD Fireplace. Du kan nästan känna värmen när brasan glöder och sprakar i din TV. Sätt bara in DVD:n i din spelare, välj mellan klassisk musik eller naturliga brasljud och luta dig tillbaka och njut.

Tänk dig ditt eget akvarium utan att mata fiskar, rengöra eller någon form av underhåll! DVD Aquarium förvandlar din TV till ett realistiskt akvarium. Förutom de naturliga akvarieljuden kan du välja att lyssna på avslappnande musik.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:17 FM | Kommentarer (3) | Google

14 november 2004

Omvärldsbevakning

Med tanke på den debatt som försöker klura ut vad som är omvärldsbevakning och opinionsbildning. Jag tänker därför dyka djupt ned i min egen omvärld, även det en slags omvärldsbevakning :-).

En surhöna låg länge och ruvade i ett bås inne i hönshuset. Vi kollade och det var ett enda ägg hon vaktade frenetiskt. Nå, nu har vi, mitt i november, en liten gul kyckling som går mot en kall uppväxt. Hönan sätter sig ned då och då för att låta kycklingen krypa in under henne för att värma sig en stund. Men frågan är om den lilla rackaren klarar den kommande vintern. En höna är det, så långt har jag sett i alla fall. Tur det, för hade det varit en tupp hade den redan vilat i tupphimlen. Fyra vuxna tuppar är vad denna hönsgård klarar av utan att de ska börja slåss med varandra.

Return to sender blev det för Avi. Det funkade inte denna gång. Hon är så pass gammal att det blev svårt för henne att hänga med i svängarna på dagarna. Hon trivdes inte med andra ord. En hund som snart blir femton har det nog bäst hemma. Men hemma blev det inte heller, men näst hemma – hos mina föräldrar och det är väl snäppet bättre eftersom pappa alltid som oftast är hemma.

Solen har visat sig nådig i helgen. Kallt om nätterna och kvällarna, braskaminen eldas det flitigt i. Men solen finns. Än har inte den mörka vintern besegrat ljuset. Det är bara drygt en månad till och det vänder återigen mot ljusare tider. Ja, ett glas är halvfullt och inte halvtomt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:43 EM | Google

4 november 2004

Trial and error

Jag fick ett kassetband. En mono-inspelning via mikrofon, med ett ganska risigt ljud måste jag säga. När jag körde bandet i min gamla Walkman och lyssnade på det via dess hörlurar så hördes rösten i ena pluppen och i den andra pluppen bara brusade det, så som det brukar låta vid en taskig kassetbandsinspelning – det lät inte bättre om jag spelade upp det via min HiFi-anläggning heller för den delen. Vad göra? Det är ett viktigt band. Jag är ingen ljudtekniker. Jag fick improvisera lite :). Trial and error kallas det visst.

Nu har jag lyckats skapa en brusfri digital kopia med perfekt ljud. Jag spelade bandet på HiFi-anläggningen, lade mikrofonen vid den högtalaren där rösten hördes och spelade in via programmet Audacity. Jag fixade så att spåret delades upp på två kanaler, konverterade det till en mp3-fil och brände den sedan på en CD. Nu har jag en perfekt CD, utan brus, som jag kan spela upp i datorn, på HiFi-anläggningen eller i min CD-Walkman, och talet hörs i bägge högtalarna/lurarna.

Nu kan jag lyssna på instruktionerna på bandet utan att irritera mig på biljud. Jag är en oerhört ljudkänslig person. Jag är även ett kontrollfreak, så det ska bli intressant att försöka lyssna på instruktionerna och följa dem. Vad det handlar om? Att jag ska öva mig på att försätta mig i en form av hypnos-liknande avslappningstillstånd. Jag tvivlar på att jag kommer att lyckas, men med hjälp av CD:n kan jag köra ett pass varje dag och se om övning ger färdighet. Skam den som ger sig :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:53 EM | Kommentarer (3) | Google

31 oktober 2004

Nonsensbludder

Vintertid.
Det har väl ingen missat?

I dag har jag knappt haft tid att sitta framför datorn, i den bemärkelsen att jag varit uppkopplad och surfat på nätet. Jag har däremot suttit framför datorn och skrivit en dötråkig text, som jag har dragit ut på huuuuuuur lääääääääänge som helst. Men det går inte att skjuta allt till morgondagen. Jag måste forstätta med sammanställningen resten av kvällen misstänker jag.

Så! Kort och koncist!
Ha en underbar söndagskväll.
Det kommer inte jag att ha,
men det blir skönt när det blir klart.
Imorgon hoppas jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:25 EM | Kommentarer (3) | Google

15 oktober 2004

Hundår

Mitt 358:e hundår har inletts.
På tal om hund och hundår.
Nu ska lilla taxen Avi återigen
bo hos oss ett tag. Det har börjat
bli lite kallt för henne att vistas
i lillsyrrans hundgård. Inte bara
kallt skulle jag tro utan också ensamt.

// Annica tiger

Annica Tiger 5:37 FM | Kommentarer (6) | Google

13 oktober 2004

Benvärmare

Nostalgi.
Lyckan är fullständig.
Benvärmare är på tapeten igen.
Det märkte jag när jag var inne i stan i dag.
Mer á jour än så är jag inte när det gäller mode.
Det är mer av en slump jag uppmärksammar trender och modenycker. Nu har jag införskaffat tre stycken benvärmare, två färglada randiga par och ett lite tjockare stickat helsvart par. Det par jag haft och slitit på i många år kan jag numera med gott samvete förpassa i runda arkivet. De har gjort sitt :). Jag uppskattar att modet alltid har sina "re-run"-faser. Jag ser att även ponchon är inne igen. Jag sneglade på en svart stickad poncho, men det får bli nästa gång. Kanske. Att jag handlar kläder tillhör ovanligheterna. Det gör jag oftast bara när jag är nödd och tvungen, eller om jag hittar något som jag verkligen vill ha och kommer att använda, som benvärmarna. Här finns inga lik i garderoben. Jo, en sak jag köpte för några år sedan som jag faktiskt aldrig använt. En poncho-liknande svartgrå kappa kantad med fuskpäls. Någon som vill ha?

BTW - bilder på barnbarnen finns under länken Dagens bild. Bilder på vargarna kommer när det lider. Dygnet har bara 24 timmar. Tyvärr!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:24 EM | Google

12 oktober 2004

Duktigt Posten!

Många klagar på Posten. Men jag tycker de är rent av otroliga ibland. Förmodligen är jag färgad av att jag själv har jobbat som brevbärare kanske?

När jag kom hem i dag fanns
ett brev från Dublin i brevlådan.

Annika Tiger
Sweden

Det kom fram med dessa knapphändiga (rättare sagt obefintliga) adressuppgifter ovan och det tycker jag var imponerande. Jag vet inte hur länge det har snurrat runt, men det var mobilförsäkringen och det var inte så länge sedan jag köpte mobilen. Brevet var oöppnat, vilket innebär att ingen annan har fått det av misstag innan det landade hos mig..

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:29 EM | Kommentarer (4) | Google

5 oktober 2004

Nomina

Nomina - Våra förnamn, en intressant sida där man kan mata in sitt förnamn och se vad det har för historiskt ursprung och betydelse. Länken hittade jag hos Life de Luxe.

Annika (modernare stavning Annica) kommer från "Lilla Anna". En tysk diminutivform av Anna som härstammar från det hebreiska namnet Channa som betyder "nåd".

Jag har roat mig att kolla upp min familj, släktingar och mina vänners namn. Intressant läsning. För det mesta stämmer det, men det är nog bara en slump.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:31 EM | Kommentarer (6) | Google

1 oktober 2004

K700i

Sony Ericsson K700i

Jag skulle bara ha en mobil med kamera, kravet var att den skulle ha blixt och att det skulle gå att spela in små videosnuttar också. Min Nokia 3210 funkar alldeles utmärkt, men jag vill ha en mobil med kamera. Nu har jag det. Billig var den inte, eftersom jag köpte den obundlad. Jag har ett bra förmånligt avtal med Comviq som har halverat mina mobilräkningar nuförtiden. Jag ska bara kolla upp nu vad det abonnemanget har för tjänster jag kan använda nya telefonen till. Det kanske inte är så mycket :).

Denna nya mobil hade varit lämplig att ha i morse när jag passerade ett gäng unga killar som hade stod och kliade sig i huvudet mitt i en korsning. De hade smällt, ena bilen hade kört rakt i häcken på en bil som skulle svänga vänster i korsningen. Den klarade sig hyfsat, men den andra bilens motorhuv och front såg inte så kul ut.

Mobilen är alltid med. Därför kommer det att bli kul att kunna ta bilder, spontana bilder och kanske mer planerade sådana. Blixt tyckte jag var ett krav eftersom vi bor i ett så mörkt land; i alla fall nu när vi går mot vinter och mörkret infinner sig tidigare och tidigare mot kvällen och morgnarna ska vi inte tala om.

Jag har en digitalkamera, men den är sällan med i väskan. Däremot köpte jag ett minneskort till den på 64 Mb och nu kan jag ta 152 bilder på raken, istället för som tidigare 38. Ett flashminne kostade bara 249 kronor. Det var inte alls farligt.

Nå, nu jag att göra i helgen. Lära mig mobilen och jaga ringsignalen "Born to be Wild", om den nu finns att hämta ned någonstans.

BTW - någon som vet varför tågen inte stannade i Spånga? Polisen hade gett order om det var den enda informationen vi passagerare fick. De som skulle av där blev lite långa i synen. Tacka sjutton för det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:44 EM | Kommentarer (5) | Google

29 september 2004

Livstid

Livet är kort.
Tiden går fort.
Jag hinner inte med.
Jag vill alldeles för mycket.

Det är en vetskap som växer sig starkare i takt med att födelsedagarna kommer och går. Det är faktiskt så att tiden går märkbart fortare ju äldre man blir, likt en nedåtgående spiral som smalnar av mot slutet.

Jag känner mig lätt stressad. Det är så mycket jag vill göra och så mycket jag har ogjort, som jag kanske inte vill göra - men måste göra.

Det är lätt att skjuta allt till morgondagen. Men hur du än skyfflar så kommer den morgondagen som inte finns längre, kanske snabbare än vad du tror.

Har du skrivit testamente? Har du skrivit ned hur du vill att din begravning ska arrangeras? Vita arkivet är perfekt för detta ändamål. Har du tecknat livförsäkringar och andra efterlevandeskydd? Det gjorde jag redan när jag fyllde 40.

Jag har gjort en lista. Det kan synas som om det handlar om banala ting, men för mig är det de små tingen som är viktiga. Världsfred och en giftfri miljö kan jag drömma om, men det är inget som jag kan lösa :-), även om det vore skönt att kunna sätt upp sådana frågor på en lista och tänk vilken glädje att kunna stryka dem, en efter en.

Listan är i osorterad ordning.
Förhoppningsvis kan jag stryka
fler poster närmaste året, men
antagligen lär listan växa.

Dansa med vargar (snart så...)

Att se pyramiderna.

Att se kinesiska muren.

Snorkla i korallrev.

Testa parasailing.

Hoppa ett tandemhopp.

Gå ned i vikt för hälsans skull.

Sluta röka, en gång för alla.

Flyga luftballong.

Åka helikopter.

Tatuera mig.

Pierca mig.

Gå en danskurs, varför inte street-dancing?

Gå en amatörteaterkurs.

Börja tömma ryggsäcken.
(påbörjat, men ej klart)

Utbildning via Poppius.

Skaffa ett eget livsrum.
(påbörjat, men ej klart)

Åka till Liseberg.

Göra en fjällvandring.

En liten ny brun njuffe.

Safari i Afrika.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:59 FM | Kommentarer (7) | Google

24 september 2004

Back in business

Glasögonen återfunna. I tvättkorgen. Underligt ställe att förlägga dem på. De måste ha hamnat där när jag bytte tröja i morse. Det är läsglasögon och jag har blivit mycket beroende av dem, de är dubbelslipade - dels för skärmläsning (blicken rakt fram) och för att läsa tryckta alster (blicken snett nedåt). Förövrigt ser jag bra (ut) :-) och kör bil utan glasögon för jag är närsynt och skulle bara se sämre om jag hade läsglasögonen på i andra sammanhang än när jag läser text inom 50 cm avstånd.

I dag har jag i alla fall, innan jag stängde datorn och drog in till stan, känt på hur det kan vara att vara lätt synskadad och surfa på nätet och jag undrar hur det är för de personer som är gravt synskadade. Tror alla att folk har en skärmupplösning på minst 1280x768 eller? Scrollning är ett otyg och det ska man inte behöva göra ens i 800x600. Hmmm...det var ett tag sedan jag kollade mina egna sidor i den uppläsningen, men jag klarar nog det kravet. Jag minns hur förbannad jag blev när Everyday-portalen lanserades. Då var det 640x480 som var en normal skärmupplösning och jag tyckte inte om att användarna skulle behöva scrolla i en portal. Men nu är det andra tider. Det var ett tag sedan jag såg statistik över vilken skärmupplösning som är vanligast nuförtiden. Men ju högre upplösningar, desto mer problem måste det innebära för de synskadade.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:19 EM | Kommentarer (2) | Google

Åldern tar ut sin rätt

Du vet när du börjar bli gammal när följande händer:

* du glömmer bort vart du lagt dina glasögon.

* trots att du skaffat senilsnöre till dem glömmer du att använda det.

* inser att dubletter är bra att ha.

* hittar du inte glasögonen du förlagt så kan du inte läsa vad som står på skärmen trots att du ändrat till 800x600 från 1024x768.

* trots att skärmupplösningen är ändrad måste du knipa ihop ögonen och kisa för att se texten och det lär innebära att huvudvärken kommer som ett brev på posten.

* jag kan inte ens läsa en tidning eller en bok just nu.

* väljer att stänga av datorn och återkomma när glasögonen återfunnits.

* du bryr dig inte nämnvärt utan tänker som så att glasögonen återfinns inom sinom tid.

* linser är ingen option eftersom det bara är läsglasögon jag har.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:14 FM | Kommentarer (4) | Google

22 september 2004

Salmonella

Jag var tvungen att gå till läkaren i dag. Salmonella kan vara orsaken till de besvär jag har just nu. Hur som haver, vad det nu än beror på, roligt är det inte. Jag har fått lämna faeces-prov och blev sjukskriven en vecka. Vätskeersättning i pulverform är ett måste att köra ett par dagar enligt läkaren. Hjärtat jobbar som en pistong på grund av obalans i systemet. Effektiv bantningsmetod är det. Jag har gått ned två kilo på två dar, helt ofrivilligt.

Jag som hatar att vara sjuk!

Djävla skit :-(

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:30 EM | Kommentarer (4) | Google

20 juli 2004

Laddat för regn

Saxat från Bokus:
Var börjar en berättelse?
Under en granrot kanske.
Ja, under en granrot. Där låg en liten grå en. Han låg hopkrupen med nosen under svansen. En hund. Men det visste han inte. Han kunde inte minnas. Det var bara ett stort hål inuti honom, ett gnag, en hunger efter värmen och efter det starka ljumma som fyllde munnen och efter tikens bett i nackskinnet och slicken i mungipan när hon kom utifrån med främmande lukter i pälsen. Hur hade han kommit att hamna under granen? Det mindes han inte och inte hade han kunnat berätta. Men Kerstin Ekman har berättat hans historia: enkel, stark och fängslande i varje rad.

Den boken kunde jag inte bara låta bli att beställa. Hundälskare som jag är. Den är på väg hem till mig och förväntas anlända i morgon, plus några till bland annat Svek av Karin Alvtegen och några deckare om rättsläkaren Kay Scarpetta skrivna av Patricia Cornwell. Jag har läst några böcker tidigare om denna rättsläkare och de har varit helt okey underhållning - kanske inte på högsta kulturella nivå, men fungerar bra att läsa i hängmattan.

En bok som jag tror kommer att bli mycket intressant är Förlorad Heder, en sann berättelse om hedersmord, kärlek och vänskap - skriven av Norma Khouri.

Nu får det regna hur mycket det vill.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:44 EM | Google

14 juli 2004

Himlen gråter

I går kom det över 50 millimeter regn på bara drygt en timme. Men vi bor på en kulle så vi behöver aldrig oroa oss för översvämningar, det är sämre med grannarna lite längre ned utmed vägen Det var det värsta skyfallet hitintills i sommar. Men intet mot vad andra platser i Sverige har fått ned via tårar från himlen. Jag har fått lov att exponera en länk från hur det ser ut i Värnamo (bredband - Windows Media Player 9). Skickligt filmat och redigerat av Rickard Ericsson.

Det åskade rejält, så jag drog ur TV:n och datorns kontakter, samt telefonsladden som går in i modemet. När väl åskan passerat satte jag på datorn. Precis när jag knappat in bios-lösenordet går strömmen. Den kommer tillbaks inom fem minuter så jag gör ett nytt försök. Nu hinner jag fram till Windowsinloggningen och precis när jag skulle knappa in lösenordet gick strömmen åter igen. Efter tio minuter kom den tillbaks och jag tänkte att nu kan den inte gå igen så jag gör mitt tredje försök att slå på datorn, sagt och gjort – gissa vad som hände. Strömmen gick igen. Då väntade jag ett bra tag innan jag gjorde mitt fjärde försök. Datorn mår inte bra av alla dessa brutala avstängningar. Det märkte jag när jag slog på datorn vid fjärde försöket då jag hamnade rakt i SETUP:en och tillfrågades om jag ville spara ändringarna? Vilka ändringar? Där ska man helst inte ska vara och pilla i onödan. Jag lyckades ta mig ur utan att ändra några vitala settings, tror jag i alla fall. Datorn funkar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:19 FM | Google

12 juli 2004

Tigrar är populära

Tatueringar är tydligen hur populära som helst. Fler och fler tatuerar sig. Det sprider sig i alla åldersgrupper. Numera är det inget tabu runt tatueringar. Förut rynkade en del på näsan och de som var tatuerade ansågs antingen kriminella eller lite på glid.

Angelina Jolies nya tatuering är en tiger, stor som ett A4:a ark, på ryggen. Motivet var snyggt, men lite väl stort; i alla fall för min smak. Den tiger jag har på axeln är snygg, då den är lagom stor och innehåller många färgnyanser och ser verkligen ut som en riktig tiger.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:10 FM | Kommentarer (2) | Google

10 juli 2004

Vad skulle du göra?

En 68-årig städerska vann två miljarder kronor. En ofattbar summa. Vad skulle du göra med så mycket pengar?

Jag skulle inte vilja ha så mycket pengar. Pengar är bara till bekymmer och ju mer man har, desto mer tycks man vilja ha. Girighet och snålhet verkar öka i takt med summan på banken. De som är superrika verkar inte vara speciellt lyckliga, så jag är övertygad om att lycka inte kan köpas med pengar.

En miljon eller två skulle jag behålla, efter att ha köpt ett hus långt in i skogen och en stadsjeep för att ta sig dit. En miljon skulle min dotter få och barnbarnen en var. Okey då, mina syskon och mina föräldrar kan väl få en var de också.

Resten av pengarna skulle jag försöka att fördela rättvist mellan olika behjärtansvärda ändamål. Det finns så mycket gott man skulle kunna göra, bara man hade pengar.

// Annica Tigerr

Annica Tiger 12:26 EM | Kommentarer (3) | Google