« Bloggtreklöver 24 | Startsidan | Utvecklingen går framåt »

21 december 2004

Vintersolen kan blända rejält

Sol
Bländad!

Thailand
Mina maskotar i bilen.

I morse var det kallt. Jordfelsbrytaren till bilvärmaren hade givetvis slagit ut så att bilen var som ett frysskåp som inte frostats av på månader. Att skrapa och tina upp bilen tog sin lilla stund. Solen sken och låg precis rakt framför mig hela vägen över I1, se bild ovan. Jag skrämde nog livet ur ett par killar som åkte rullskidor. Jag såg dem inte först (i normala fall ses de på långt håll), men som tur var höll jag en så låg hastighet att jag hann precis se dem framför mig och göra en gir. Att bli bländad av solen är inte roligt och efter en kvarts åkande var jag nästan solblind, så jag fick stanna bilen i skuggan och vila ögonen en stund. Då tog jag bilden ovan. Den minner mig om min kommande resa till Thailand. Jag har haft den i bilfönstret sedan förra resan. Det är nog inte många som har det i Sverige? Jag har då inte sett någon. Men jag tror på att den ger tur och skyddar mig i trafiken, tillsammans med mina andra maskotar.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 21, 2004 03:23 EM

Kommentarer

Fina blommor! De skulle gå bra med AC, ett nedsuttet passagerarsäte, en väg av packad röd jord och lite djungel. Sen vore julen räddad för mig. :-)

Skrivet av: EmilV datum: december 21, 2004 05:36 EM

Jag körde sakta, verkligen sakta och det var ingen som körde om så det innebär att efterföljande bilar gjorde detsamma, men det var jäkligt jobbigt för ögonen. Nu är vägen över I1 glest trafikerad. Hade det varit E18 eller annan större väg hade jag nog vänt. Jag känner fortfarande av det i ögonen. Jag gör nog inte om det.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 21, 2004 05:08 EM

Det är ju otroligt att du kunde köra i en kvart med den bländningen!

Själv så råkade jag ut för detta en gång och fick nästan panik. Jag var tvungen att stanna bilen och vända eftersom jag inte såg ett skit! Väldigt obehagligt minne!

Skrivet av: Jerry datum: december 21, 2004 04:59 EM