« januari 2009 | Startsidan | mars 2009 »

26 februari 2009

Avskaffa monarkin

Ett prinsessbröllop är en angelägenhet för hela landet skriver Aftonbladet. Jaså? Personligen ger jag blanka f*n i detta bröllop och tycker nog att det mer är en angelägenhet för enbart dem drabbade, det vill säga familjen personligen.

Alliansen tycker att apanaget bör ökas inför detta så kallade stora eventet. Varför ska vi skattebetalare betala för deras bröllop nästa år? Skattepengarna kan användas till bättre syften. Både kungen och Victoria får pengar via sitt apanage. Kungen själv, och de andra i familjen, har förmögenheter vid sidan om. Nalla lite på dessa pengar så kan familjen själva stå för fiolerna. Det gjorde den norska kungen, vilket hedrar honom.

Giftermålet skulle urvattna ätten Bernadotte? Yisses Amalia. Det borde väl kungen tänkt på när han gifte sig med Silvia? Vattna gärna ur den helt så är saken ur världen. Då behöver det inte uppstå bekymmer som att någon inte är fin nog för att den är ofrälse, driver ett gym eller vad det nu är som inte är fint nog för kungligheter.

Avskaffa monarkin.
Den hör inte hemma i modern tid.
Prinsar och prinsessor,
kungar och drottningar,
hör till fablernas värld.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:09 EM | Google

Visst låter det bra?

Hur många kommer att luras av detta? Pengar överförda till mitt konto? Vad säger att jag sedan för dem vidare? Vem skulle vara så dum att de sände pengar till någon de inte känner? Varför skulle denna man lita så obetingat på mig? Just mig. Nej, det är ju inte just mig eftersom mailet är sänt till "undisclosed-recipients: ;" och inte ens adresserat till mig personligen.

Spam verkar vara en företeelse som bara eskalerar. Hur många mail som helst fastnar i mina spamfilter, men detta gick igenom. Men så länge bara en promille av alla svarar på spammen och låter sig luras så är det lönsamt att fortsätta spamma. Det kostar ju inget att sända massmail och sedan hoppas på att någon dum ska fastna på kroken.

Egentligen borde jag svara på mailet och oförstående låtsas som att det vore en hemskt bra idé att sända pengar till mitt konto. Men det tänker jag inte göra.

// Annica Tiger

För er uppmärksamhet.
(Verkställande direktör och Chief Financial Officer)
Hang Seng Bank Limited
83 Des Voeux Road, Central
Hongkong
Email: patrick_kwchann@yahoo.com.hk

För er uppmärksamhet

Det är förståeligt att du kanske är lite orolig, eftersom du inte känner mig men jag har en lönsam verksamhet förslag har ett gemensamt intresse av att dela med dig. Jag fick din referens i mitt sökande efter någon som passar min föreslagna affärsförbindelsen.

Jag Patrick KW Chan verkställande direktör och Chief Financial Officer av Hang Seng Bank Ltd Jag har en dold verksamhet förslag åt dig. Jag behöver dig att hjälpa mig när det gäller att verkställa ett affärsprojekt från Hong Kong till ditt land. Det innebär att överföring av en stor summa pengar. Allt om denna transaktion skall juridiskt göras utan problem. Vänligen strävan att iaktta största möjliga diskretion i alla frågor som rör denna fråga.

När medlen har flyttas in på ditt konto kommer vi att dela i förhållandet som skall godkännas av oss båda. Jag föredrar du nå mig på min privata e-postadress nedan (Email: patrick_kwchann@yahoo.com.hk) och till sist efter att jag skall förse dig med mer information om denna operation.

Ange om du inte är intresserad av att ta bort det här mailet och inte jaga mig, eftersom jag sätter min karriär och livet av min familj på spel med denna satsning. Även om inget vågat är ingenting vunnit.

Din första svar på denna skrivelse kommer att uppskattas.

Med vänlig hälsning,

Patrick K. W. Chan

Annica Tiger 12:41 EM | Google

25 februari 2009

Ingen jakt på varg

Jag brukar inte signa alla upprop som ramlar ned i mailboxen. Men vissa är sådant som ligger mig varmt om hjärtat. Ingen jakt på varg är ett sådant.

// Annica

Annica Tiger 3:54 EM | Google

Bokrean

Jag fick tag på en katalog inför bokrean och upptäckte en del böcker som jag ville ha. Jag gjorde en koll på Bokus och samtliga böcker fanns som pocket, med ett betydligt lägre pris. Pocket eller kartonnage - spelar roll - för läsupplevelsen? Nu fick jag ett mail som talade om att böckerna är på G. Nu har jag något att se fram emot. Läsandet överskuggar Internet numera. Jag ligger hellre och läser en bra bok än sitter vid datorn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:39 EM | Google

19 februari 2009

Varning för HTMl-mail

Många kör html-mail. Att det medför risker förstår nog inte alla. En del förstår, men struntar i det. De bryr sig nog inte om det jag skriver nedan. Men kanske någon som inte förstår riskerna blir lite mer upplysta, det är i alla fall min förhoppning med detta bloginlägg.

HTML-mail

Detta ovan ser väl ganska ofarligt ut. Bildvisning har jag slagit av i min mailklient men att slänga in lite loggor gör att mailet ser officiellt ut. Fast bilderna kan ju komma från vilken webserver som helst. Det behöver inte alls vara Microsofts loggor eller vilka loggor nu som missbrukas i skumma syften.

Ej HTML

Så här ser det ut i normalfall i min mail då den varken visar bilder eller html, utan ren text. Länken ser nu helt plötsligt lite underlig ut. Det får i alla fall mig att fundera. Den är visserligen fullt klickbar i textvarianten, men just detta exempel är en länk jag aldrig skulle klicka på. Jag tror inte att Microsoft är avsändaren. Någon annan som har en annan åsikt?

Bilderna plockas från
http://213.79.39.121/images.jpg
och
http://213.79.39.121/images1.jpg

Koden för länken är

<a href="http://64.208.28.197/ldr.exe">
http://update.microsoft.com/microsoftupdate</a>

Så var vaksam på länkar du inte känner till även om avsändaren verkar seriös. Men det går bra att fejka avsändare, lika bra som det går att manipulera html-koden som ovan i en HTML-mailklient.

Se upp där ute!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:48 EM | Google

14 februari 2009

Tänk med hjärtat

Alla hjärtans dag

I dag är det Alla hjärtans dag. De flesta tänker kanske på att ge bort choklad och blommor till sina nära och kära. Varför inte göra något annat, som kan förknippas med denna dag? Skänk pengar till Hjärt-Lungfonden. Du kan skicka telegram och blombuketter och samtidigt stödja verksamheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:31 FM | Google

11 februari 2009

Janis Joplin på svenska

Caroline af Ugglas har bitit sig fast hos mig. Jag har nu beställt hennes skiva via webben (Ginza). Jag har lyssnat på ett urval och visst lyckas hon bra med att tolka Janis Joplin på svenska.

Behöver jag säga att Janis Joplin var den jag lyssnade på som ung? Janis Joplin, Jimi Hendrix, Steppenwolf, Stones med mera och flera. Ja, jag har Born to be wild som ringsignal på min mobil. Bara det säger väl en hel del :-) om mig. Dö ung och bli ett vackert lik var min devis då. Numera får jag nog revidera den devisen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:05 EM | Google

9 februari 2009

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas låt Snälla Snälla var faktiskt bra. För bra att delta i skämtet Melodifestivalen. Jag såg inte programmet när det sändes, men i dag när jag slog på TV:n såg var det Caroline af Ugglas som hamnade i min blickpunkt och jag satte mig ned och lyssnade på Snälla Snälla. Janis Joplin-inspirerat, men på Caroline af Ugglas eget sätt. Jag vill höra låten igen. Men den finns ingenstans på nätet. SVT har visst rättigheter så klipp på YouTube har tagits bort. Jag vill höra låten igen, den gick rakt igenom kropp och själ, samtidigt som den fastnade i hjärtat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:13 EM | Google

6 februari 2009

Oranga kuvertet

Orangae eller oranga kuvertet - same same shit? Byt färg på kuvertet. Varför inte byt till svart? Svarta kuvertet? Eller röda kuvertet. För nu börjar det bli röda siffror, det vill säga premiepensionens belopp har minskat. Brukar man inte ha röda siffror när det är minus i bokslutet?

Jag brukar ibland se förundrat på när pensionärer går och plockar i papperskorgarna på stan efter tomburkar. Men jag inser att jag själv kanske får sälla mig till dem när jag går i pension. Motviljan att öppna kuvertet blir bara starkare för varje år.

Ärligt talat förstår jag inte vitsen med att lägga en stor del av pensionerna i händerna på en skakig börs. Hur länge kommer denna ekonomiska kris, med börsnedfall att vara denna gång? Kommer börsen att återhämta sig. Vem har ansvaret?

Pensionfiaskot.

Börsen är inte pålitlig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:06 FM | Google

5 februari 2009

Skrämmande polismentalitet?

En film som spelades upp i Malmös tingsrätt som en del av utredningen inför ett åtal av en man för våldsamt upplopp i samband med kravallerna i Rosengård förra året visade prov på polisens mentalitet, som en slags omvänd bonus - ogenomtänkt kanske av poliserna, men det lär bli efterverkningar av det hela. Det bör det bli. Det måste det bli.

En polis säger:

- Jag håller med han gubben på Ica i Vellinge: "Ni har kommit till fel kommun, blattejävlar".

Lite senare ser poliserna i bussen den nu åtalade 21-årige mannen:

- Den lille jävla apajäveln. Ska jag göra han steril när jag får tag på honom? frågar en polis sina kolleger.

En annan polis svarar direkt:

- Ja, han ska ha så duktigt med stryk så han inte kan stå på benen.

Att denna film finns i utredningen måste bero på att ingen annan inom poliskåren har reagerat på uttalandena ovan. För mig är förklaringen att rasismen är vardagsmat hos somliga poliser. Hur ska jag annars kunna tolka det hela?

Poliser är bara människor, men i och med valet av yrke så har de tagit på sig ett stort ansvar. Poliser behövs. Poliser är en av grundpelarna inom svenskt rättsväsende. Därför krävs det att det går att lita på poliserna. Poliserna ska ha god kännedom om etik och moral och får inte vara korrumperade, rasister, nazister eller på annat sätt i sin yrkesroll påvisa att de inte är neutrala i sin yrkesutövning.

Jag är van att poliserna i Tunisien är korrumperade och försöker klämma åt sig så mycket "fluss" - pengar - de bara kan. Inte alla, men tillräckligt många att jag tycker det är obehagligt varje gång jag är där. Men i Sverige? Absolut inte. Men hur är det med det? Egentligen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:43 FM | Google

4 februari 2009

Bloggar som reklampelare

Börsbolaget Q-Med erbjöd flera unga bloggare att testa produkten Macrolane som används för bröstförstoring. Om de skrev om produkten skulle de få den gratis.

Jag undrar vad marknadschefen tänkte på eller vad han kanske borde ha tänkt på? Varför uppmuntra unga människor att använda konstgjorda medel för att.....ja - för att vadå? Varför unga människor ens kan fundera på att plastikoperera sig eller manipulera kroppen via olika produkter är för mig förunderligt. Det man begåvats med både kroppsligt och psykiskt är arv att förvalta väl. Men på naturligt sätt. Jag tror inte att speciellt många blir lyckligare av bröstförstoringar, ansiktslyft eller botox-injektioner - eller vad nu plastkirurgerna har på sin meny.

BTW? Är det inte fel målgrupp? Unga bloggare? Mardrömmars mardröm om Q-Med eller liknande företag skulle lyckas i sina försök att värva nya patienter - via bloggande reklampelare. En blog är en blog och hur många skulle kunna särskilja en manipulerad blog från en vanliga blog? En tankeställare hur lätt det egentligen är att påverka människor via en blog.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:29 EM | Google