« Visst låter det bra? | Startsidan | Vatikanen snett ute? »

26 februari 2009

Avskaffa monarkin

Ett prinsessbröllop är en angelägenhet för hela landet skriver Aftonbladet. Jaså? Personligen ger jag blanka f*n i detta bröllop och tycker nog att det mer är en angelägenhet för enbart dem drabbade, det vill säga familjen personligen.

Alliansen tycker att apanaget bör ökas inför detta så kallade stora eventet. Varför ska vi skattebetalare betala för deras bröllop nästa år? Skattepengarna kan användas till bättre syften. Både kungen och Victoria får pengar via sitt apanage. Kungen själv, och de andra i familjen, har förmögenheter vid sidan om. Nalla lite på dessa pengar så kan familjen själva stå för fiolerna. Det gjorde den norska kungen, vilket hedrar honom.

Giftermålet skulle urvattna ätten Bernadotte? Yisses Amalia. Det borde väl kungen tänkt på när han gifte sig med Silvia? Vattna gärna ur den helt så är saken ur världen. Då behöver det inte uppstå bekymmer som att någon inte är fin nog för att den är ofrälse, driver ett gym eller vad det nu är som inte är fint nog för kungligheter.

Avskaffa monarkin.
Den hör inte hemma i modern tid.
Prinsar och prinsessor,
kungar och drottningar,
hör till fablernas värld.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 26, 2009 1:09 EM