« februari 2006 | Startsidan | april 2006 »

31 mars 2006

Varningsbilder

Jag har nu samlat ihop de bilder jag tog på cigarettpaketen i Thailand. Jag hoppas att det kan avskräcka en och annan, att ens börja röka eller kanske kan få någon att trappa ned. Jag var förut motståndare till bilder på cigarettpaketen och jag tyckte att varningstexterna räckte. Jag tyckte till och med i början att varningstexterna var lite smålöjliga. Men jag har ändrat uppfattning. Inför bilder på de svenska cigarettpaketen. Bilder som visar verkligheten.

Dessutom tycker jag att de kan sätta motsvarande bilder på alkoholrelaterade produkter. Alkoholen har tyvärr sina skadeeffekter som många negligerar.

En del bilder blev lite suddiga, men kameran är från 1998 och har två zoom-lägen och det går inte att krama ur den så mycket. Jag måste köpa en ny digitalkamera, men efter datorköpet nu lär det få vänta ett bra tag. Pengar växer inte på träden. Tyvärr.

Lungemfysen

Killen ovan har nog haft KOL och ligger för döden i lungemfysen och kommer att kvävas av sina egna lungors vätska.

Tandlossning

Att rökning kan orsaka tandlossning är väl dokumenterat.

Inte röka med barn i famnen

Till och med de lokalt producerade cigaretterna (smakade urk på burk) finns varningstexter. Givetvis ska man inte röka när det finns barn i närheten.

Rökning leder till döden

Tyvärr lite suddig bild, men döskallarna i bakgrunden talar sitt språk. Rökning leder oftast till döden, på ett eller annat sätt. Även om det nu finns undantag, pigga 96-åringar som röker och mår bra. De måste ha bra gener?

Lungcancer

Lungcancer kan drabba både rökare och icke-rökare, dock torde risken vara större för rökare.

Rökning får dig att åldras i förtid

Rökning får dig att åldras i förtid, det är oemotsagt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:50 EM | Google

Smånonsens

HUR SMART ÄR DU EGENTLIGEN?
Jag är inte mycket för tester,
men det här var faktiskt roligt.
Att läsa svaren gav mig en hel del skratt.

BREAST INTENTIONS
Sting ska öppna strippklubb? Sting som string?

Har du Flash installerat missa inte denna film.
Delad glädje är dubbel glädje.
Här kan vi tala om fyrtal i glädje.

Jag går igenom alla mail, tar lite i taget.
Länkarna ovan kommer från diverse mailinglistor.

Jag tänkte att med dagens väder kan det
behövas lite uppmuntrande länkar :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:13 EM | Google

Moderna tiders skampåle

Nu på morgonens TV-nyheter diskuterades det som jag skrev i natt. Den moderna tidens skampåle kallade de fenomenet. Hur upplever sambon och barnen det i dag? Utpekade, fast de inte gjort något. Jag har undvikit att läsa kvällstidningarna hela veckan, mycket beroende på att jag inte orkat gå ut och köpa dem :), men vad jag förstår har jag inget missat.

Varför jag var uppe i natt? Det är inte likt mig, men jag sover oroligt och har fortfarande Thailands tidszon i kroppen. Jag har inte landat mentalt än och så gör febertopparna sitt till den rubbade dygnsrytmen.

Från det stora till det lilla.

I går flörtade jag med solen genom köksfönstret och såg att gräsmattan började synas. I dag är gräsmattan åter försvunnen under ett snötäcke. Var är våren? Har våren glömt att den ska komma hit? Jag minns förra året, då var det helt annorlunda. Mitt i snön skottade jag fram en fyrkant och plockade fram solstolen och satt och solade och gosade i solens värmande strålar. Jag hoppas att väderprognosen för helgen stämmer. Att solen ska visa sig.

Jag längtar till våren och sommaren.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:25 FM | Google

Pressetiska regler

Pressen har sina etiska regler, vilka Expressen bröt mot tycker jag när de publicerade namn och bild på den gripne så kallade Hagamannen. Okey, DNA-matchningen väger tungt. Men alla är oskyldiga tills dess motsatsen bevisats.

En annan risk är att i och med denna publicering så kan vittnen påverkas, mer eller mindre omedvetet. Den risken är stor och inte försumbar.

Vad är det för vits med pressetiska regler om de inte följes?

Överklamp görs oftare och oftare i jakten att sälja tidningar via braskande rubriker. Jag ger mig sjutton på att i går så köpte fler Expressen, som lockade med namn och fotografi på löpet. Kortsiktigt tänkt. Jakt på köpare. Klirr i kassan.

Expressens chefredaktör försvarar sig med att han ansåg att det var i allmänt intresse att publicera uppgifterna. Jag kan då säga att jag klarar mig utan den informationen. Jag är glad om det nu är Hagamannen som polisen har sytt in, men jag tänker inte döma honom förrän han fått en rättvis rättegång.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:14 FM | Google

30 mars 2006

Virus

Saxat ur en mailinglista:

En blog skriven av en irakisk ung kvinna som använder pseudonymen Riverbend får sin blogg nominerad till ett av de största priserna inom det engelska språket the Samuel Johnson prize.

Bloggen det gäller är
Baghdad Burning
och om jag inte minns fel har jag tagit upp den förut.

Själv koncentrerar jag mig på att bli frisk. Jag var sjuk strax innan jag åkte till Thailand och fick penicillin eftersom sänkan var hög. Därnere var jag helt okey till de två sista dagarna då jag blev sjuk, igen med samma symptom. Febertoppar och tryck över bröstet, samt hjärtat som slår som en pistong.

Jag var nere på vårdcentralen häromdagen och tog ett EKG för säkerhets skull, hjärtat är något jag är rädd om eftersom det finns hjärtproblem i släkten. Pappa hade två hjärtattacker när han var i min ålder. Men nu verkar det vara något virusrelaterat, ingen reaktion syns i form av förhöjd sänka så penicillin är ingen option.

Virus?
Fågelinfluensa?
Nej, så illa ska det inte vara.
Men jag orkar inte så mycket, om nu någon
undrar varför det är så låg aktivitet i min blog.

Jag hoppas att det snart går över.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:24 FM | Google

29 mars 2006

Ett till barnbarn

Jag har i dag fått ett nytt barnbarn.
Carinas sambo ringde i morse.
En efterlängtad liten lillasyster till
de två söner som redan finns i familjen.
Vad glad jag blev. En liten flicka.

Grattis Carina, med sambo!

// Annica Tiger - som bara fått en ny dator som jag försöker få ordning på.

Annica Tiger 12:01 EM | Google

27 mars 2006

Ingen blog längre

Nu har jag ingen blog längre, om vi ska hårddra det hela. Jag har tagit bort trackbacksmöjligheten. Bloggen blev avstängd i morse, eller rättare sagt databasen. Jag har ingen aning vad som segar men misstänker att det kan vara Blacklist som jobbar hårt för att stoppa trackbacksspam. Jag döpte även om MT:s fil som hanterar trackbacks. Vad ska jag göra, anslagstavlan på html-guiden drabbas varje gång de stänger av databasen för mig och den tycker jag är viktigare att den fungerar än att det går att sända trackbacks till min blog.

Du som vill göra en annan variant av trackback skriver helt enkelt in direkturlen till inlägget i din blog som en slags trackback i kommentera-formulärets urlfält. Då leds intresserade till rätt inlägg per automatik.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:18 EM | Google

22 mars 2006

Miss World

Miss World

Visst var hon söt? Rar liten fröken och det kändes lite förunderligt att sitta och hålla en apa i handen. Men hon verkade må bra och tycka det hon gjorde var kul, till skillnad från elefanterna på samma camp.

Tigertatuering

I början på veckan då jag var och åkte flotte i en fors (rafting) hade en kille en snygg tigertatuering. Min lilla tiger på axeln kändes fjuttig :).

Effektiv antirökpropaganda

De har väldigt effektiv antirökpropaganda på cigarettpaketen här nere. Något för oss att ta efter hemmavid? Jag lovar, motiven är inte roliga att titta på och kan säkert påverka en och annan att kanske sluta röka.

Jag påverkas av bilderna, inbiten rökare som jag är.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:17 FM | Google

21 mars 2006

We save the elephants

We save the elephants stod det på t-shirtsen på killarna på den camp jag var i dag och tog en elefanttur. Men hur de behandlar dem. Killen som hanterade den elefant jag åkte på bankade elefanten i huvudet med en stor pinne och använde dess spetsiga hake ovanligt mycket, med tanke på att jag har erfarenhet sedan tidigare och ingen har behandlat sin elefant så illa vad jag upplevt. Han fick ingen dricks, en liten markering från min sida samt att jag flera gånger frågade honom om han måste banka på sin elefant som han gjorde. Elefanten lunkade ju fram och var inte alls bångstyrig. Jag fick inget svar.

Jag tror inte alls att elefanterna har det så bra i alla camps, definitivt inte i denna jag var på.

Jag brukar planera så att jag solar och badar varannan dag och sedan hittar jag på något intressant den andra dagen. Snorkling. Elefantridning. The Tiger Temple. Rafting. Trekking.

På torsdag ska jag ut och snorkla och sedan ska vi kolla in ett akvarium med rockor, hajar och andra stora fiskar. Det kan bli intressant.

28,5 grader på rummet. Ute betydligt varmare. I går åskade det och regnade. Regnade och åskade med stor bokstav. Det var häftigt, faktiskt det värsta jag varit med om. Men det var bara kul att sitta och kolla in blixtarna och lyssna på knallarna. Det ligger åska i luften i dag också

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:52 FM | Google

20 mars 2006

Triss i tigrar

Tigrar

Handen på tigerns rygg var ett måste, men det kändes bara behagligt och jag kände mig inte rädd. Med tanke på hur stor den var kanske en och annan skulle banga ur?

Tigrar

De var respektingivande. Det kändes mastigt att sitta bakom dem. Här kan uttrycket en triss tigrar användas?

Ja, då kom jag äntligen iväg till The Tiger Temple i Kanchanaburi, några timmars bussresa från Bangkok.

Jag bara fick ett ryck i onsdags morse, bokade nattbussen till Bangkok från Phuket. Den resan tog tolv timmar och mycket finns att säga om den, men fram kom jag. Hem flög jag lågbudgetflyg, typ Ryan Air, fast det var Thai Air Asia.

Mycket hände, både roligt, skrämmande och fantastiskt huller om buller, men värst var nog taxiresan från södra busstationen till flygplatsen. En idiot till taxichaufför körde the Highway på ett sådant livsfarligt tempo och med ett körsätt som jag aldrig tidigare upplevt så att hjärtat satt i halsgropen.

Webhotellet släckte ned databasen både till bloggen och anslagstavlan i onsdags. Om någon undrar? Nu har jag fått en chans att rensa bort lite trackbacks, men bli inte förvånade om bloggens databas stängs igen om det inte löser problemet. Servern där min blog ligger på blev lixom lite seg, alltför seg tyckte webhotellet och släckte lampan. De hade kanske inget annat val, men jag hoppas att bloggen kommer att fungera fullt ut.

Trackbacksspammare borde det vara skottpengar på!

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:55 FM | Google

12 mars 2006

Tsunamivarning

Thailand varnar för nya tsunamis efter jordbävningar i havet, men inga här verkar vara oroliga. Stranden stängdes visst av ett par timmar i går, enligt ett franskt par jag snackade med nu på morgonen.

Faran blåstes sedan över.

Jag är inte orolig.
Dock ringde jag B. och lugnade ned honom.
05.00 i morse :).

Tragisk olycka, men trafiken är i princip livsfarlig här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:12 FM | Google

10 mars 2006

Dåligt mantra

Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga.

Det mantrat har jag gått och nynnat på hela dagen. Men inte har det hjälpt. Hur sjutton funkade det för Stig Helmer :) i Sällskapsresan? Visst är jag rädd för att flyga eller rättare sagt mer rädd för att planet ska störta eller explodera i luften. Jag är mer eller mindre som ett nervvrak just nu.

Men nu ska jag flyga, i hela tolv timmar, så det är bara att bita i det sura äpplet. Det är ingen som tvingar mig. Men hur ska jag annars kunna komma till sol och värme utan att flyga?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:01 EM | Google

Porrannonser

Porrannonser i tidning för unga tjejer. Vad sänder det för signaler?

Frida - den största svenska tjejtidningen i åldersgruppen 10-14 år - har i flera nummer publicerat porrannonser. "Vi tittar inte på alla annonser. Så sådant här slinker igenom", säger vd:n och den ansvarig utgivaren för tidningen Frida.

Sämsta bortförklaringarna jag hört på länge:

– Jag vet inte vad det är för tjänst som annonseras ut.

– Jag tycker inte att jag borde ha känt till det innan annonsen togs in.

Men betalt har tidningen Frida fått, säkert ganska bra också. Vad stod det på fakturan? Annons för läppstift. Bullshit. Såklart den ansvarige utgivaren måste ha koll på vilka annonser som tas in i en tidning som riktar sig till en sådan speciell målgrupp.

Money Makes the World Go Around

Med automatik kommer jag in på det faktum att klådan i skrevet hos 17 miljoner porrsurfare kanske kommer att utbytas mot klåda och huvudvärk i huvudet. Finns det kändisar med så finns en stor risk för utpressning misstänker jag.

17 miljoner porrkunder kan vara riktigt illa ute. Privat information om kunderna har nämligen kommit på avvägar från betalfirman iBill. Nu finns informationen om de porrintresserade kunderna i händerna på hackare och bedragare.

Jag är inte skadeglad – tro inte det, utan tycker att det faktiskt är fördjävligt att information om kreditkortsnummer och privat information KAN komma på avvägar på detta sätt. Det gör att nätet känns mindre säkert. För nästa gång kanske det gäller alla som handlat med kort på Ellos eller Amazon.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:39 FM | Google

8 mars 2006

Internationella kvinnodagen

8:e mars.
Internationella kvinnodagen.

Nej, jag har inte glömt bort det, men i ärlighetens namn tycker jag att den börjar bli lite tjatigt. Det händer ju inget.

Som jag skrev i en kommentar.

En upplysande url, även om det nu är AB ger artikeln en bra sammanfattning.

I Expressen (hittar ej url) på sidan 4 berättar en iransk dotter om sin mor som kämpade för kvinnors rättigheter i Iran och mördades på grund av detta. Dottern vet inte ens vart modern är begravd.

Men för kvinnor i länder där kvinnorna har det än sämre eller mycket sämre är denna dag viktig. Jag misstänker dock att för dem gör denna dag varken till eller från.

Jag kanske inte har så mycket mer att tillägga?
Jag har skrivit om detta några gånger, se nedan.

8:e mars är den Internationella kvinnodagen, men gör den skäl för namnet?

8:e mars

Våldets ansikte

// Annica Tiger - luttrad

Annica Tiger 4:42 EM | Google

Vete fåglarna?

Jag och fåglar är en dålig kombination. De jag är tvärsäkra på är koltrastar, eftersom vi har många tama dito på tomten och vanlig hackspett går inte att missa heller, men någon ornitolog är jag inte.

Men jag (och framförallt B.) gillar fåglar och vi stödmatar dem för 6000 till 7000 kronor om året i form av solrosfrön, talgbollar och hampfrön.

Kråkorna (tror att det är kråkor) har börjat bygga på sitt gigantiska bo precis utanför mitt fönster här. De hämtar pinnar, pular och trixar. Nu när trädet är avlövat syns det hur stort boet är, men i sommar kommer det antagligen inte ens synas genom lövverket.

Ja, det är ju positivt att i alla fall fåglarna börjar få vårkänslor. Våren är inte på väg, verkar vara mer istid just nu än vår – nätterna är kalla och det är väl när det är plus minus noll, eller rättare sagt dygnmedeltemperaturen ska hålla sig över nollan, som ska till för att det ska kunna kallas vår?

Annars? Allt är packat och klart. Hämtade sommarkläderna i helgen och har nu lyckats fylla resväskan med så mycket att den knappt går att stänga. Jag slår vad med mig själv att jag inte ens kommer att använda en tredjedel, men bra och ha finns det mycket som är och ska givetvis med.

Den bärbara hänger med då jag åker första klass och får ha 35 kilo bagage. Vem vet, jag kanske fotograferar något som kan vara värt att lägga upp på bloggen? Ett foto om dagen har jag haft tankar på att lägga upp, i mån av tid. Så ni hemma kan få sukta över bilder med sol, elefanter, tropiska växter och badstränder :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:50 EM | Google

7 mars 2006

Tvetydig mus

Dagens roligaste reklam. Bilden blev lite suddig då tricken var på väg in och jag fick ta kortet snabbt som ögat.

Gör det bekvämt för din mus.

Vem som står för reklamen är inte så svårt att gissa kanske? En tampongtillverkare.

Men visst var musen söt
som ligger och vilar på tampongen :)

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:56 EM | Google

Statliga bolag

Jag tycker och har alltid tyckt att de statliga företag, som vi faktiskt äger eftersom det är vi som är "staten", inte ska säljas utan behållas. Högern vill ju ha konkurrens och att marknadskrafterna ska styra.

Jag ser ingen motsättning i att staten behåller sina bolag. De nya bolagen som vill slå sig in på just den marknaden får väl göra som alla andra företag får göra, slå sig fram.

Saxat ur GP:

De borgerliga allianspartierna har tidigare enats om att vid en valseger inleda en utförsäljning av statliga företag till ett värde av cirka 50 miljarder kronor per år.

Samtidigt säger de:

Samtidigt slås fast att det inte finns skäl att "sälja företag som utvecklas bättre med staten som ägare eller där marknaden är sådan att en utförsäljning skulle försämra konkurrensen eller motverka en god sysselsättningsutveckling".

Nu ska de bara sälja några företag och behålla vissa, de är inte riktigt sams kan tyckas.

Som lekman är min första reaktion på det faktum att de säger att vid en valseger ska en utförsäljning av statliga företag inledas till ett värde av cirka 50 miljarder kronor per år. Varför?

För att täcka de skattesänkningar som kommer att komma som ett brev på posten? Dock ej med utdelning till oss alla, utan bara till vissa. För jag tror inte de har täckning för alla sina vallöften och då är det behändigt att lösa den ekvationen med att sälja ut våra bolag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:24 EM | Google

6 mars 2006

Datorstrul igen

Jag måste vara förföljd av en ond ande, ja - det är jag ju i och för sig, men tror ni inte att den nya tysta datorn har klappat ihop igen? Värmen är boven. Ja, inga fläktar och kylflänsar istället skulle ju vara toppen. Hmmmm.....

Jag vet inte längre vad jag ska tro. De har lovat att bygga en ny, mycket bättre – men tyvärr inte ljudlös. Vi får se hur det blir med det. Jag är något uppgiven just nu.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:44 EM | Google

Mobbad in i döden

När det gäller Internet har jag för länge sedan slutat förvåna mig över människors beteende och myndigheternas flathet.

En ung kille tar sitt liv för att han utsatts för mobbing. Hans föräldrar gör en minneshemsida på nätet. De har även startat en minnesfond.

I gästboken fortsätter människor att både mobba och kränka. Det är så att man baxnar. Hur elak och dum får man vara egentligen? Varför gör man sådant? Är det för att känns tryggt och anonymt att gömma sig bakom en dataskärm? Då växer de små hornen fram?

Saxat ur Expressen:

Med hjälp av ägaren till hemsidans server kunde nämligen IP-adressen spåras och avsändaren blockerades. Claes Jenninger och hans hustru gjorde en polisanmälan.
- Vi kände oss hotade, men polisen rubricerade det som förtal, säger Claes.

Kammaråklagare Maria Sterup Preijde i Borås har beslutat att anmälan inte ska utredas. "Något väsentligt allmänt eller enskilt intresse åsidosätts inte genom att förundersökning inte inleds", skriver hon i sitt beslut. Om föräldrarna vill få saken prövad i domstol får de driva målet själva.

Politiskt korrekt kanske en del tycker. Förtal tas sällan upp utan ska drivas som enskilda mål, men vilka har råd med det? Jag tycker att Internet har börjat bli ett laglöst land, ett rena rama Vilda Västern där folk tycks kunna få göra vad som helst. Den utvecklingen gillar inte jag.

Någon gång måste någon sätta ned foten och bestämma vad som gäller. Vart tog den gamla nätetiketten vägen? Hur långt ska man få gå på Internet? Kommer det att sättas gränser? Eller skiter myndigheterna i Internet? Den där flugan, som snart skulle gå över.

Vi behöver en Internetombudsman.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:08 FM | Google

5 mars 2006

Galenvirus

Jag hittade en död fasan i går vid tomtgränsen. Ska jag bli orolig? Givetvis inte. Fåglar dör varje vinter, av utmattning, svält och för fåglarna vanliga sjukdomar, exemeplvis virus av olika slag.

Jag tycker att rapporteringen börjar bli lite väl utformad i tanke om att göra folk rädda och oroliga.

"Ny död vigg hittad i Oskarshamn."

Jag är inte orolig. Fåglar har burit på virus i alla tider. De har väl varierat under tidens lopp, likt våra influensor. De som smittats och dött av fågelviruset är ofta människor som lever i samspel med sina fjäderfän. Hönsen kanske till och med hålls inomhus om det är för kallt ute och barnen leker med hönsen. Hönsen säljs levande på marknader osv.

Vi har inte den levnadsstilen i Sverige. Jag kommer att fortsätta att äta svensk kyckling och ägg utan dåligt samvete eller vara orolig. De som kan drabbas är våra hönor och tuppar, men de går under tak så den risken är nog mininal.

Jämför det antal avlidna (145 är en siffra jag sett) i fågelinfluensan med alla som dött i aids, tbc, malaria och andra sjukdomar som sprids mellan människor, som borde ha prio ett.

Då kommer man snabbt ned på jorden.

Så har galna ko-sjukan hittat hit till lilla Sverige. Jag är övertygad om att det finns fler äldre kor som kan bära på smittan. Men nu när vi ändrat reglerna får vad vi får ge kossorna är risken minimal att nya kossor blir smittade. Kor ska inte äta nedmalda kompisar, punkt slut.

Jag tänker fortsätta äta svenskt kött. Svenska slakterier är noga med att avlägsna de delar som inte bör komma i kontakt med övrigt slaktkött och på den punkten tror jag faktiskt att de sköter sitt jobb.

Vad det än gäller, så är hygien a och o. Efter att använt skärbrädan till kött eller kyckling så ska den rengöras innan den används till annan mat. Det bästa är att ha separara skärbrädor. Till sist, värm upp maten ordentligt när du tillagar den. De som äter halvrått kött har jag aldrig förstått mig på. Jag vill ha mitt kött genomstekt, detsamma gäller givetvis kyckling.

Nu är det Vasalopp.
Nu ska det hejas :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:36 FM | Google

3 mars 2006

Vibramycin

Jag har varit hängig i ett par veckor.
Nu kanske det har fått sin förklaring.
Jag har haft något skit i kroppen som inte brutit ut.

Jag brukar alltid bli sjuk när jag åker utomlands, typ får blodförgiftning och annat smått och gott, men det hör till :) - det är jag van vid. Men inte innan jag ska resa.

För några nätter sedan vaknade jag 03.00 med sprängande huvudvärk, tryck över bröstet och 40 graders feber. Jag låg däckad i ett par dygn i feberfrossa. Tredje världskriget hade kunnat bryta ut och jag skulle inte ha märkt det.

Äntligen kom jag i väg till läkaren i dag och fick penicillin, sänkan var hög och jag förklarade att jag ville ha en penicillinkur, vad det nu än är vad jag lider av. Vibramycin brukar bita på det mesta. Jag vill ju faktiskt åka. Jag skulle tycka det vore tråkigt att ställa in en resa. Nu har jag en vecka på mig att bli frisk.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:11 EM | Google

1 mars 2006

Up and running

Mars! Visst låter det som om våren är på väg? Fast kikar jag ut genom fönstret är det snö, snö och bara snö. Men dagarna blir ljusare. De tunga månaderna december, januari och februari är nu avklarade. När jag kommer hem från Thailand då hoppas jag att all snö har smält bort.

Jag har haft lite problem med att få ett fungerande antivirus och en brandvägg. Norton Internet Security 2006 fuckade upp hela datorn, den åkte fram och tillbaka som en jojo ett tag mellan affären och hem en sväng, innan det var dags igen.

Jag testade i dag flera andra alternativ som F-Secure och Panda, men de scannar inte igenom Mozilla-mail utan verkar vara helt insnöade på Microsofts mailklienter. Men jag har hört gott om Norton Internet Security 2006 så jag ringde Symantecs kontor och frågade varför de inte sålde den längre?

Efter mycket om och men så fixade hon fram en svensk Norton Internet Security á la årgång 2005, som enligt henne inte skulle gå att ladda hem via webben. Nu har jag testat och än så länge håller datorn och verkar fungera okey. Men med tanke på hur denna dator har åkt jojo fram och tillbaka har jag mina tvivel.

De bytte hårddisk och den låter och det stör mig, detta ska ju vara Sveriges tystaste dator. Vilket den definitivt inte är när hårddisken valsar runt.

Jag har, av naturliga skäl tappat lusten för datorer, men snart så blir nog uppdateringarna mer regelbundna och kanske mer intressanta :). Vad vet jag? Betraktaren avgör.

BTW - orkar knappt kommentera klantsossens mail sänt från sin arbetsplats. Hur dum får man vara? Både bokstavligt och bildligt talat. Man sänder inte sådana mail, det är inte god mailetikett.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:49 EM | Google