« Smånonsens | Startsidan | Den som står i skuld är icke fri »

31 mars 2006

Varningsbilder

Jag har nu samlat ihop de bilder jag tog på cigarettpaketen i Thailand. Jag hoppas att det kan avskräcka en och annan, att ens börja röka eller kanske kan få någon att trappa ned. Jag var förut motståndare till bilder på cigarettpaketen och jag tyckte att varningstexterna räckte. Jag tyckte till och med i början att varningstexterna var lite smålöjliga. Men jag har ändrat uppfattning. Inför bilder på de svenska cigarettpaketen. Bilder som visar verkligheten.

Dessutom tycker jag att de kan sätta motsvarande bilder på alkoholrelaterade produkter. Alkoholen har tyvärr sina skadeeffekter som många negligerar.

En del bilder blev lite suddiga, men kameran är från 1998 och har två zoom-lägen och det går inte att krama ur den så mycket. Jag måste köpa en ny digitalkamera, men efter datorköpet nu lär det få vänta ett bra tag. Pengar växer inte på träden. Tyvärr.

Lungemfysen

Killen ovan har nog haft KOL och ligger för döden i lungemfysen och kommer att kvävas av sina egna lungors vätska.

Tandlossning

Att rökning kan orsaka tandlossning är väl dokumenterat.

Inte röka med barn i famnen

Till och med de lokalt producerade cigaretterna (smakade urk på burk) finns varningstexter. Givetvis ska man inte röka när det finns barn i närheten.

Rökning leder till döden

Tyvärr lite suddig bild, men döskallarna i bakgrunden talar sitt språk. Rökning leder oftast till döden, på ett eller annat sätt. Även om det nu finns undantag, pigga 96-åringar som röker och mår bra. De måste ha bra gener?

Lungcancer

Lungcancer kan drabba både rökare och icke-rökare, dock torde risken vara större för rökare.

Rökning får dig att åldras i förtid

Rökning får dig att åldras i förtid, det är oemotsagt.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 31, 2006 6:50 EM