« Varningsbilder | Startsidan | Bloggkartan, hur funkar det med dubbelt boende? »

1 april 2006

Den som står i skuld är icke fri

"Den som står i skuld är icke fri", är ett bevingat uttryck som statsminister Göran Persson myntat.

Han måste verkligen har gjort en kovändning, med tanke på det hus och de stora ägor han och hustrun köpt. Där lär han stå i skuld. Länge. Men jag hoppas han inte valt amorteringsfritt :-).

Jag hörde att Danmark numera är helt skuldfria. De har betalat av sin statsskuld. Tänk om vi också kunde beta av statsskulden lite snabbare.

Rapporter kommer om att statens finanser är goda och överskott beräknas, som inte är intecknade för reformer eller annat. Ta av det överskottet och betala av statsskulden lite.

Enligt Riksgäldskontoret:

Statsskulden är 1293 miljarder kronor enligt Riksgäldskontorets senaste beräkning från den 28 februari, 2006.

Hur som haver. Borgarna kommer till ett dukat smörgårdsbord, om de nu vinner valet. Tyvärr lär smörgårdsbordet vara rensat och tomt när de är klara.

Jag fattar inte hur borgarna kan vara i majoritet. Vad tänker folk på? Har de kort minne? Eller är det så att många inte minns hur det var förra gången de lyckades knipa åt sig några år vid makten. De blev inte omvalda. Det säger en hel del.

Varför minskar vänsterpartiet? Gudrun kom tillbaka och höj siffrorna över 10 procent. Som det är nu är det en katastrof. Vart tar de vägen, de som tidigare röstat och sympatiserat med vänstern?

Borgarna får inte vinna valet.

Jag gillar inte sossarna,
men det finns inget annat alternativ.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 1, 2006 5:36 EM