« Rattfylla | Startsidan | Rättslöshet »

8 mars 2004

8:e mars

8:e mars, Internationella kvinnodagen. I morgon är det väl internationella mansdagen? Sedan kan vi leva i jämlikhet i harmoni med varandra med humanistiska värderingar resten av året?

Jag läste om ett projekt för nyblivna pappor, "Pappa på riktigt". Syftet med projektet är att främja papporna att bli aktiva jämställda förädrar och få dem att känna sig hemma i den nya rollen.

Lovvärt! För visst är det en omställning både för mamman och pappan både före och när barnet anländer. Fokus läggs ofta på kvinnan. Det vore bra om även papporna blev mer aktiva i sin nya roll. Ju aktivare de blir, desto bättre. Än så länge finns möjligheten att delta i Nacka, Värmdö, Tyresö, Haninge och Nynäshamn. Men man kan ju hoppas att Stockholms läns landsting utökar detta efter att projektet utvärderats.

Sedan har vi ett seriöst Manligt nätverk som jag rekommenderar. De förnekar inte att kvinnomisshandel (som många andra mansgrupperingar gör) är ett problem utan arbetar aktivt mot mäns våld och övergrepp. Flera sådana föreningar behövs. Det är inte alltid lätt att vara man heller, i alla lägen. Många behöver stöd och det kan de få via dessa nätverk.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 8, 2004 02:25 EM

Kommentarer