« Tvetydig mus | Startsidan | Internationella kvinnodagen »

8 mars 2006

Vete fåglarna?

Jag och fåglar är en dålig kombination. De jag är tvärsäkra på är koltrastar, eftersom vi har många tama dito på tomten och vanlig hackspett går inte att missa heller, men någon ornitolog är jag inte.

Men jag (och framförallt B.) gillar fåglar och vi stödmatar dem för 6000 till 7000 kronor om året i form av solrosfrön, talgbollar och hampfrön.

Kråkorna (tror att det är kråkor) har börjat bygga på sitt gigantiska bo precis utanför mitt fönster här. De hämtar pinnar, pular och trixar. Nu när trädet är avlövat syns det hur stort boet är, men i sommar kommer det antagligen inte ens synas genom lövverket.

Ja, det är ju positivt att i alla fall fåglarna börjar få vårkänslor. Våren är inte på väg, verkar vara mer istid just nu än vår – nätterna är kalla och det är väl när det är plus minus noll, eller rättare sagt dygnmedeltemperaturen ska hålla sig över nollan, som ska till för att det ska kunna kallas vår?

Annars? Allt är packat och klart. Hämtade sommarkläderna i helgen och har nu lyckats fylla resväskan med så mycket att den knappt går att stänga. Jag slår vad med mig själv att jag inte ens kommer att använda en tredjedel, men bra och ha finns det mycket som är och ska givetvis med.

Den bärbara hänger med då jag åker första klass och får ha 35 kilo bagage. Vem vet, jag kanske fotograferar något som kan vara värt att lägga upp på bloggen? Ett foto om dagen har jag haft tankar på att lägga upp, i mån av tid. Så ni hemma kan få sukta över bilder med sol, elefanter, tropiska växter och badstränder :).

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 8, 2006 2:50 EM