« Mans | Startsidan | www.testadatorn.se »

12 april 2005

Tiger

Ibland får man vara egotrippad. Eller?

TIGER

TIGER i egyptiska hieroglyfer syns ovan.

Jag köpte faktiskt ett sådant hängsmycke när jag var i Kairo och har haft det sedan dess runt halsen. Jag tycker om att köpa sådana souvenirer, annars är jag inte mycket för allt turistkrimskrams. Förra gången jag var i Thailand köpte jag en guldring i 18-karat med elefanter som vandrar på rad. Försäljaren sa att elefanternas fötter alltid måste peka nedåt, the elephants walks with me, och då ger ringen mig tur. Jag får absolut inte vända den fel, det betyder bad luck.

Mitt efternamn är ganska ovanligt. En person frågade via mail i morse om folk brukar skämta om det. Nej, faktiskt inte. Konstigt nog. Men många tycker att det är ett häftigt efternamn. Det är inte taget, utan är från min mors sida - ett gammal knektsläktnamn från Norrland.

Det enda som jag minns att folk frågat på skoj är: om jag är farlig, om jag har vassa klor, om jag bits eller om det är klös i mig. Det sistnämnda minner mig om en artikel om mig som Passagen publicerade, om kvinnan med det djuriska namnet. Det var runt 1998. Nostalgifaktorn är stor.

En Tiger med klös

Alla som är någorlunda bevandrade i nätkulturen har förmodligen stött på namnet Annica Tiger nån gång. Hon är berömd för sin HTML-guide, engagerad i abusefrågor, artikelförfattare i tidningen Internetguiden, och nu senast synlig i SVT:s Reportrarna där hon bitskt uttalade sig om regeringens satsning Kunskapslyftet, och det sätt som arbetslösa snuvas på pengar. För hon är tuff. Hennes vassa tunga är känd, och hon väjer inte för att bita huvudet av den som försöker sätta sig på henne.

Det var därför med fjärilar i magen jag gick till vårt möte. Jag såg framför mig en bastant dam med missnöjesrynkor, beredd att hugga vid varje tveksamhet. Lite som "The Freak" i Kvinnofängelset. I stället träffar jag en 158 cm lång Tiger som spritter av energi, med bruna pepparkornsögon som lyser av värme, och en lång hårman. Hon är i fyrtioårsåldern, och själv säger hon sig vara i sina bästa år.

– Lagom ung för att ha mycket kvar att utforska, men lagom gammal för att undvika de värsta misstagen, skrattar hon.

Artikeln avslutades med denna rad.

– Internet speglar samhället. Där finns både gott och ont! säger hon bestämt innan hon med en varm kram lämnar mig för att åka hem till huset på landet och de två älskade New Foundlandshundarna. En stor liten kvinna med starka åsikter och ett stort hjärta.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 12, 2005 5:18 EM