« Nyligen har lanserats | Startsidan | Polisens hundar angriper förarna? »

15 december 2004

Yoga och teater

Lite navelskåderi är alltid bra. Jag har precis anmält mig till en grundkurs i Yoga. Jag har alltid varit nyfiken på Yoga. Nu ska jag sluta med att bara vara nyfiken, utan nu kommer jag att förhoppningsvis kunna få min nyfikenhet stillad. Kursen startar i mitten av januari och jag hoppas på att det finns plats kvar. Frågan är bara om jag hinner få en kallelse innan jag drar iväg till varmare nejder.

På tal om kurser. Jag var en riktig teaterapa när jag var ung. Jag spelade teater i flera år och var med om en hel del uppsättningar och spelade inför publik. Sedan kom puberteten med sina hormomstormar och jag förlamades av en blyghet, parat med ett dåligt självförtroende, som innebar att jag valde att sluta i teatergruppen. Men jag minns hur kul det var. Nu ska jag testa om jag fortfarande tycker det är lika kul. Jag har anmält till en grundkurs i teater. Moment som scenisk närvaro, lyhördhet, koncentration, avslappning, samarbete. uttrycka känslor fritt, scenframställning, rollgestaltning och improvisationsövningar låter väl spännande?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 15, 2004 10:33 FM

Kommentarer

Grundkurs Yoga Nidra - praktiska metoder som ger välmående, klarhet och energi, andningsövningar och djupavspänning. Säger det dig något Chadie?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 15, 2004 06:39 EM

Vilken yoga är det du ska fördjupa dig i? Det finns så många och de flesta har mer eller mindre anknytning till hinduismen.

Skrivet av: Chadie datum: december 15, 2004 05:22 EM

Det kommer nog :). Det ska i alla fall bli mycket intressant att gå kursen. Inte för att jag har planer på att byta yrkesinriktning, men all lärdom och kunskap är ofta lätt att bära och ofta har man nytta av den i andra sammanhang.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 15, 2004 01:54 EM

Teaterkursen låter otroligt kul! Det rycker nästan lite i ap-tarmen... Jag förväntar mig naturligtvis regelbundna reflektioner från scenen. :-) Minns att jag älskade att improvisera, men att alla gå-runt-i-ring-övningar var så velour-sjuttiotal att jag inte kunde hålla mig för skratt.

Skrivet av: Carina D datum: december 15, 2004 01:20 EM