« FRA varnar för IE | Startsidan | Män lyssnar bara på män? »

29 september 2004

Livstid

Livet är kort.
Tiden går fort.
Jag hinner inte med.
Jag vill alldeles för mycket.

Det är en vetskap som växer sig starkare i takt med att födelsedagarna kommer och går. Det är faktiskt så att tiden går märkbart fortare ju äldre man blir, likt en nedåtgående spiral som smalnar av mot slutet.

Jag känner mig lätt stressad. Det är så mycket jag vill göra och så mycket jag har ogjort, som jag kanske inte vill göra - men måste göra.

Det är lätt att skjuta allt till morgondagen. Men hur du än skyfflar så kommer den morgondagen som inte finns längre, kanske snabbare än vad du tror.

Har du skrivit testamente? Har du skrivit ned hur du vill att din begravning ska arrangeras? Vita arkivet är perfekt för detta ändamål. Har du tecknat livförsäkringar och andra efterlevandeskydd? Det gjorde jag redan när jag fyllde 40.

Jag har gjort en lista. Det kan synas som om det handlar om banala ting, men för mig är det de små tingen som är viktiga. Världsfred och en giftfri miljö kan jag drömma om, men det är inget som jag kan lösa :-), även om det vore skönt att kunna sätt upp sådana frågor på en lista och tänk vilken glädje att kunna stryka dem, en efter en.

Listan är i osorterad ordning.
Förhoppningsvis kan jag stryka
fler poster närmaste året, men
antagligen lär listan växa.

Dansa med vargar (snart så...)

Att se pyramiderna.

Att se kinesiska muren.

Snorkla i korallrev.

Testa parasailing.

Hoppa ett tandemhopp.

Gå ned i vikt för hälsans skull.

Sluta röka, en gång för alla.

Flyga luftballong.

Åka helikopter.

Tatuera mig.

Pierca mig.

Gå en danskurs, varför inte street-dancing?

Gå en amatörteaterkurs.

Börja tömma ryggsäcken.
(påbörjat, men ej klart)

Utbildning via Poppius.

Skaffa ett eget livsrum.
(påbörjat, men ej klart)

Åka till Liseberg.

Göra en fjällvandring.

En liten ny brun njuffe.

Safari i Afrika.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 29, 2004 8:59 FM