« Bloggade - fick sparken | Startsidan | Luttrade bloggare? »

31 maj 2005

Fucking djävla KS

Jag hade tänkt återknyta till det jag skrev i morse "Bloggade - fick sparken", men det får jag ta en annan dag.

Just nu är jag så arg att jag nästan kokar över. Jag är i alla fall av med den där stora skenan på vänster hand och har nu ungefär sex veckors träning för att få lång- och ringfingret tillbaka till defaultläge, med hjälp av en arbetsterapeut. Just nu ska jag inte gå ut och lyfta på handen :), för långfingret har fastnat i ett "fuck you-läge". Kan kanske missuppfattas :). Nu känner jag smärta i de skadade fingrarna, när de låg still i skenan kändes inget. Jag inser att de närmsta veckorna blir tuffa. Men det som inte dödar en, härdar en – eller hur det nu var.

Men det jag är heligt förbannad på är att jag har gått omkring med en fraktur på strålbenet i snart tio dagar bara för att KS missade den helt. Jag har haft så ont i höger hand att jag inte kunnat tända en cigarett, använda bilens växelspak eller ens vrida låsvredet på ytterdörren. Men när sjukhuset sa att handen var okey (trots att den hade kunnat tävla med vilken blågul flagga som helst) så trodde i alla fall jag på det. Läkarna kan lite mer om handskador och frakturer än jag. Trodde jag i alla fall.

Min lösning för att lindra smärtan var att linda handen och armen, så hårt jag bara vågade. Det var det enda sättet som gjorde att smärtan lindrades. Stukning tänkte jag, dum som man är. Det går över.

Distriktsläkaren undersökte min högerhand i dag och hon sände mig direkt till akutröntgen på Jakobsbergs sjukhus. Där träffade jag förövrigt en person som jag blev jätteglad att se och få krama om. Jag har funderat mycket och ofta på henne, men inte vågat ringa. Sån är jag. Jag ogillar att prata i telefon och addera lite blygsel till det så blir det en dålig kombination.

För att återgå till högerhandens strålben som har en tio-dagars gammal fraktur, som i princip har börjat läka ihop, lite snett - men ändå. Så nu sitter jag här med en av läkaren väl bandagerad högerhand och är sjukskriven till den 21/6, då jag ska på återbesök.

Men tänk hur mycket smärta jag skulle ha sluppit dessa dagar om KS sett frakturen och lagt en skena eller gipsat på en gång.

Nu kom skärmtangentbordet väl till pass!
Lång drapa - lättare att skriva med det,
men jag är arg och framförallt besviken.
Men det kanske en och annan kan förstå?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 31, 2005 04:45 EM

Kommentarer

N|.Två år. Psykisk tortyr.
Angående att bråka om detta vet jag inte om jag orkar- Hade det varit att facit blivit ett amputerat finger eller så är det en sak. Men fel kan vi alla göra, även om kraven kanske kan tyckas vara större hos läkarna. Men med tanke på vilka långa pass de har som jour är jag förvånad att det inte händer fler saker.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 1, 2005 04:20 FM

Tja, en av mina arbetskamrater väntar på ett provsvar för sin son på två år. Ett positivt svar (dvs. negativt för henne) innebär stor omställning på livet eftersom det innebär att grabben har cystisk fibros. Och hon får verkligen vänta... läkaren var inte där igår och idag har hon gått och väntat på telefonsamtal. Hela dagen. Det är fan tortyr!

Skrivet av: N|. datum: maj 31, 2005 10:57 EM

Aj, aj vad jobbigt att vara av med händerna, säger jag som måste sysselsätta mig med nåt hela tiden.

Skrivet av: Desirée datum: maj 31, 2005 10:33 EM

Annica: "Det var mitt emellan två passbyten av jourläkare, bilder försvann och återfanns efter ett par timmar och läkarna var ganska oengagerade verkade det som."

Det låter som om www.hsan.se bör få ett besök från en browser nära dig.. Till att börja med..

Skrivet av: Jinge datum: maj 31, 2005 08:26 EM

Illa,illa och så slarvigt av KS. Vet inte om du vet om det men du borde ha rätt från PSR för patientskada. Värt att kanske skiva en ansökning om det iaf. Deras hemsida är www.psr.se

Skrivet av: Undraren datum: maj 31, 2005 08:02 EM

Hej!
AJAJ vad man blir sur på sjukvården. Men ibland fungerar det fast det är självförvållat... kom på det när du skrev att du inte slutar röka om dom inte syr ihop munnen. Jag behövde i januari, något att blogga om, så jag bestämde mig raskt för att sluta snusa och det blev en omtumlande resa genom sjukvården. Minst sagt. Nikotin är ett högaktuellt gift och ett mycket starkt sådant. Hade ingen aning om hur starkt. Jag skrev anonymt då men nu bryr jag mig inte längre. Krya på dig!

Skrivet av: Anette Blomqvist datum: maj 31, 2005 06:50 EM

Ajajajajdå, det var då typiskt att de skulle överse en bruten hand, helt otroligt. :(

Skrivet av: åsk datum: maj 31, 2005 06:36 EM

Jinge - glömde ju bort din fråga. Det var mitt emellan två passbyten av jourläkare, bilder försvann och återfanns efter ett par timmar och läkarna var ganska oengagerade verkade det som. När jag ringde idag har de fortfarande inte ens fått in allt i journalen, så ingen kunde ge en förklaring.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 31, 2005 06:31 EM

Johnny, inget kan hindra mig från att röka om de så sydde ihop käften :).

"The hand has spoken, eller så." ja, passande.

Carina grattis, det hade inte jag klarat.

Kerstin, jag brukar ofta att man måste veta vilken sjukdom man har INNAN man besöker läkaren. Jag börjar fundera på om det inte ligger lite sanning i det.

Annica - forfarande arg som ett bi och morrar som en tiger.

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 31, 2005 06:22 EM

Annica, nog var det fan att din skada skulle bli så långlivad och antagligen kännas lite evig. Du har väl fått ordentligt med smärtstillande nu så att du står dig tills dom värsta smärtorna lagt sig och du börjar känna dig mer normal i handen.

Kul med mötet i Jakan. Liten parantes av onödigt vetande, jag cyklade Öppet Tramp jag på 1 timme och 25-30 minuter helt otränad jag. Kul var det och vilket kämpande men...

Johnny-> Du citerade och skrev: ""Jag har haft så ont i höger hand att jag inte kunnat tända en cigarett, använda bilens växelspak" men tänk om just detta har räddat dig från lungcancer eller bilkrock."

Min kommentar-> Skrattar gott för visst kan man se det från det hållet också men jag tror nog att är man envis går det mesta ändå, eller hur Annica :)

Skrivet av: Carina datum: maj 31, 2005 06:04 EM

Min medkänsla. Känner igen situationen! Ska man vara sjuk, eller skadad, ska man själv veta vad det är för fel på en.

Skrivet av: Kerstin datum: maj 31, 2005 05:59 EM

Oh nej! Gud vad jobbigt för dig! Jag förstår att du blir arg, det har du all rätt i världen att bli!

Skrivet av: David datum: maj 31, 2005 05:49 EM

"Jag har haft så ont i höger hand att jag inte kunnat tända en cigarett, använda bilens växelspak" men tänk om just detta har räddat dig från lungcancer eller bilkrock.

Skrivet av: Johnny datum: maj 31, 2005 05:46 EM

Kan det vara så att handen medvetet installerade sig i just ett fryst "fuck-you"-läge, för att påminna KS om hur de har behandlat handen?
The hand has spoken, eller så.

/R
http://skriverier.blogspot.com

Skrivet av: R datum: maj 31, 2005 05:06 EM

Jag förstår helt och fullt att du är arg och besviken. Ut med det bara!

Klantigt är bara förnamnet, men det är väl hetsen och stressen som du nu fått lida för?

*blåser lite på det onda*

Skrivet av: BiKupa datum: maj 31, 2005 05:05 EM

Fyy sjutton! Men det var inte bättre förr i alla fall. Fick du någon förklaring till hur de kunde missat frakturen..?

Skrivet av: Jinge datum: maj 31, 2005 05:04 EM