« Fucking djävla KS | Startsidan | Lunchgodis »

1 juni 2005

Luttrade bloggare?

Jag kom äntligen in på en Bloggi-blog och skulle göra ett inlägg. Men det gick inte. Error. Gratistjänster i all ära, jag litar mer på dito när stora bolag ligger bakom dem.

De bakom MT driver Typepad.

Update:
Som Bengt skrev i en kommentar, Google ligger bakom Blogger.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 1, 2005 07:54 FM

Kommentarer

Jag tycker att www.rydis.se är en bra sida för den handlar om Ryderman. Dessutom är Annica Tigers HTML-skola en rätt bra och behändig grej, som dock borde fräschas upp rätt rejält :)
Trevlig blogg-blogg också :) Borde kanske börja blogga själv nån gång.

Skrivet av: Ryderman datum: juni 6, 2005 11:42 EM

Speciellt mycket mer tekniskt är det faktiskt inte att installera Wordpress mot att skaffa konto hos Blogger. Har man uppgifterna från webbhotellet så är det enkelt att komma igång (ett par knapptryck och fält at fylla i. Ska man in och rota i utseendet är det ungefär lika lätt/svårt.

Skrivet av: Patrick datum: juni 1, 2005 03:31 EM

Bengt slår huvudet på spiken och tyvärr är det vanligt bland, fr a mer amatörmässiga, gratistjänster att inte dimensionera med redundans. Sen tror jag helt enkelt att Säflund trott allt var enklare än det var.

blogg.se funkar även om det haft down-time. Om jag hade mer bandbredd skulle jag köra min privata blogg via min egen domän... Ni får säga åt Oderland att krana på mig :)

Skrivet av: N|. datum: juni 1, 2005 11:40 FM

Alla har inte lika lätt med tekniken Patrick. Jag tror att Blogger och Webblogg.se är bra att rekommendera...

enkla att starta och utvecklingsbara

Skrivet av: Bengt datum: juni 1, 2005 10:53 FM

Som nybörjare ska man definitivt välja en gratistjänst. Innan man vet att man tycker det är kul att hålla sig med egen blogg (vilket brukar ta några veckor) så är det verkligen bara dumt att kasta pengarna i sjön.
När man sen känner att man vill utveckla sitt bloggande så ska man verkligen pröva vingarna på egen hand. Man får en helt annan energi när man har 100% koll på verktyget (fast det kanske bara är jag ;))

Skrivet av: Patrick datum: juni 1, 2005 10:34 FM

Men du och vi vet att vi vill blogga och därför har vi domän och eget bloggverktyg. Men för en nybörjare är det nog bra att starta med en gratis eller billig tjänst. Många lär tröttna när nyhetens behag har falnat.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 1, 2005 10:18 FM

Jag skulle nog välja egen domän över att betala för en bloggtjänst (vilket jag ju också gjort). Det kostar ungefär lika mycket och jag får dels bättre kontroll och kan välja eget verktyg och dels får jag friare händer att skapa egna sidor/funktioner under domännamnet.

Skrivet av: Patrick datum: juni 1, 2005 10:09 FM

Patrick, jag blev nog lite lurad då Wordpress nämns på http://www.blogsome.com.

Gratistjänster är lite scary. Jag skulle nog välja SixAparts Typepad. Om jag nu blev blogglös. En betaltjänst är att föredra.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 1, 2005 09:53 FM

Vad jag kan hitta så drivs Blogsome inte av Wordpress utan av Browse the World Ltd på Irland.

Typepad är inte så jättegratis heller.

Skrivet av: Patrick datum: juni 1, 2005 09:12 FM

Roland på webblogg/blogg.se verkar fatta att han måste dimensionera om. Nya servrar och mer bandbredd planerad. Är han smart överdimensionerar han litet.

http://info.blogg.se/300505200542_driftstrning.html

Skrivet av: Bengt datum: juni 1, 2005 08:01 FM

Hallå...glöm inte Google ligger bakom Blogger...där man dessutom kan skicka bloggen till sin egen site...

Skrivet av: Bengt datum: juni 1, 2005 07:57 FM