« Bloggtreklöver 56 | Startsidan | Barn svälter i USA »

12 juni 2005

Olycksfallsförsäkring

Vilka försäkringar man har är inget man ligger sömnlös och funderar över. Men jag skulle rekommendera en översyn över vilka försäkringar du/din familj har och om de gäller.

Det blev aktuellt för mig i samband med olyckan som gav mig två oanvändbara händer. På vänstra handen kommer jag förmodligen att få bestående skador, typ 10-15 procent invaliditet på långfingret.

I medlemsavgiften till facket brukar ju ofta en olycksfallsförsäkring TFF vara inbakad (dock inte hos SIF verkar det som). Blir du arbetslös upphör avtalsförsäkringarna att gälla efter en tid. Det var ju intressant. Vet gemene man detta? Jag visste det definitivt inte. Jag betalar min fackföreningsavgift varje månad, men till vilken nytta? SIF suger fett just nu i mina ögon.

Jag trodde att jag hade full koll på försäkringsfronten. Nopp! En enda ynka försäkring fattades. Den jag verkligen hade behövt nu. Jag har bilförsäkring, livförsäkring (privat), den via facket gäller inte längre, hemförsäkring (Tigerlyan), villaförsäkring, två reseförsäkringar och i den ena ingår "hör och häpna" olycksfallsförsäkring utomlands, men ej hemmavid. Jag har i alla fall gått igenom alla försäkringar nu och har tecknat en separat olycksfallsförsäkring som börjar gälla 1/7-05.

Så dra lärdom av min enfald.
Kolla upp dina och din familjs
försäkringar.
Innan det är försent.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 12, 2005 10:14 FM