« Statliga kronjuveler säljs för 220 miljarder | Startsidan | Jag vill ha hem min dator. Nu! »

16 december 2006

Rena rama gissningsleken

En skinka på 5.6 kilo håller jag på att ugnssteka, men utan termometer. Den verkar ha lagt av. Den står på noll efter fem timmar :-) i ugnen. Det blir ren gissning :) med andra ord när skinkan kan tänkas vara klar. B. och jag har lite vadslagning om det hela just nu.

Jag får gå efter vad som står på förpackningen i tider, men det skiftar mellan 60 till 75 minuter per kilo. B. får ta den som den blir. Det är hans skinka. Han älskar julskinka och får karva på den här hela veckan fram till jul.

Det är mitt enda bidrag till julstök, samt de revbensspjäll som ligger i marinad just nu för att suga åt sig det gottaste.

Hushållsfaktor 10 i dag med andra ord.

Det är som tur ingen vana.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 16, 2006 04:10 EM

Kommentarer

I mina ögon blev den överstekt i ugnen och torr, men B.tyckte den var okey och det är huvudsaken. Jag steker i ugn, det var nog lättare med att koka den i kastrull och kolla med en strumpsticka. Men där finns ett aber. Jag äger ingen strumpsticka :-). Men tipset var bra och jag misstänker att din mormor visste exakt vad som var rätt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 19, 2006 05:03 FM

Jag antar att skinkan blev klar och perfekt.

Ett husmorstips jag fick från mormor när jag nån gång för länge sen frågade henne hur hon visste att skinkan var klar.

- Äsch, det är inget så exakt, sa hon. Skinkan ska sjuda väldigt långsamt. Efter några timmar börjar man kolla med strumpsticka (?) då och då. När det inte kommer ut nån rosa saft är den klar.

Skrivet av: coolamorsan datum: december 19, 2006 01:23 FM

Hans skinka väger nog inte 5.6 kg :), grisens ena skinka däremot hade den vikten. Ja, i helgen har jag fått vuxenpoäng så det räcker.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 17, 2006 06:21 EM

"Det är hans skinka." Är B. kannibal och äter på sig själv?

Skrivet av: Claes datum: december 17, 2006 01:43 EM

Då kan du vara trendig nu och säga att du fått 'vuxenpoäng' *skrattar*

Skrivet av: Monica datum: december 17, 2006 09:46 FM