« Bloggtreklöver 77 | Startsidan | Att vara arbetslös tär på självförtroendet »

18 augusti 2005

Surströmming

Sur strömming, ja - det är en bra särskrivning som talar om vad det handlar om. Surströmmingspremiären är för många årets höjdpunkt. Det är för mig obegripligt. Uppvuxen i ett hem där bägge föräldrarna är från norra delen av Sverige var surströmmingsfesterna en ren plåga. Jag rymde hemifrån så fort jag kände doften när burkarna öppnades.

Lukten. Lukten är värst. Lukten är olidlig. För att inte tala om dagen efter, när resterna kommer ut. Jag kan erkänna att jag faktiskt aldrig smakat på den så kallade delikatessen och inget i hela världen skulle få mig att så göra. Jag anser att den mat jag ska äta, ska lukta gott och fräscht. Punkt slut.

Men alla surströmmingsälskare har tur med vädret i år. De flesta kan nog sitta utomhus och njuta av sina sura strömmingar :). Solen har behagat visa sig allt mer, vilket jag tackar för.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 18, 2005 7:50 FM