« Surströmming | Startsidan | Sprängstoff i datorn »

19 augusti 2005

Att vara arbetslös tär på självförtroendet

Att gå arbetslös är ingen sinekur, även om nu många tycks tro det. Ju fler jobb du söker och ej ens får en bekräftelse på att ansökan inkommit eller besked om att tjänsten tillsatts av annan, desto mindre självförtroende får du. Så har det funkat för mig i alla fall. När jag häromdagen fick ett erbjudande om en provanställning på sex månader, var det på vippen att jag tackade nej.

Jag tänkte att jag kan inte ta jobbet eftersom det innebär att jobba med en hel del applikationer som jag inte har erfarenhet av sedan tidigare. Jag velade och tvekade. Jag ifrågasatte min egen förmåga att klara av det. Jag tänkte "tänk om det inte funkar"? Men så gaskade jag upp mig och tackade ja. För om han som kontaktade mig och erbjöd mig jobbet, tror på mig måste jag ta mig i kragen och kavla upp ärmarna och börja tro på mig själv. Hur skulle det annars se ut?

Som vanligt är det samma policy som förut. Jag kommer inte att blogga om jobbet. Jag kommer förmodligen knappt få tid att blogga överhuvudtaget :) om någon vecka, om allt går som tänkt. I alla fall inte i samma utsträckning som tidigare.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 19, 2005 5:12 EM