« Fan för att åldras i Sundsvall | Startsidan | Lämna hund/ar i varm bil = IQ noll »

15 juli 2005

Hundvakt

Lite regn skulle inte skada. Regn hör sommaren till. Gärna sol på dagen och lite lätt nattregn står på min önskelista just nu. Naturen är torr. Potatisstånden som stog i givakt så stolta, har gulnat och lagt sig ned och tynar sakta bort.

Jag har varit hundvakt i ett par dagar, en löptik och av rasen Rottweiler. En ganska bastant och bestämd dam i sina bästa år. Lina är snäll, men det kan man ju inte veta om man bara kastar ett kort ögonkast på henne.

Grannarna har flyttat mittemot och tack och lov tagit med sig sina katter. Jag har inget emot katter, de är keliga och gosiga. Men när katter använder vår trädgård som toalett blir jag lite grym. Det är många kattskitar jag tagit plockat upp och faktiskt haft funderingar på att återbörda i en plastpåse till ägaren av katterna :). För att inte tala om allt revirpinkande på verandorna. Hur kul är det att sitta där när det stinker kattpiss?

De nya grannarna träffade jag i förrgår. Ett ungt par. De hade med sig en blågrå fin raskatt. När Lina såg katten stelnade hon till och ställde sig i givakt. Jag sa, lite på skoj, att hunden inte gillar katter. Det verkar som grannarna inte gillar hundar, för efter en timme packade de ihop sina saker och drog iväg och jag har inte sett dem sedan dess.

Nu har jag ju inga hundar längre utan var bara hundvakt. :)

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 15, 2005 8:16 FM