« Hundvakt | Startsidan | Bloggtreklöver 70 »

15 juli 2005

Lämna hund/ar i varm bil = IQ noll

Hund instängd i bil räddades
En hund som satt instängd i en stekhet bil vid Globen i Stockholm räddades häromdagen av en väktare som efter en stund bestämde sig för att krossa rutan på bilen och hjälpa hunden till djursjukhus. På plats fick hunden stanna över natten och få dropp, då hunden var så svag att den inte ens kunde gå själv. Hundens ägare har nu anmälts för djurplågeri. (FL-Net)

Häromdagen läste jag om några afghanhundar som lämnats i en större kombi-bil vid kajen, ägaren hade tagit en skärgårdsbåt. Polisen tog sig in i bilen och hundarna klarade sig. Den ägaren skulle jag vilja ta och dra i örat! Åka iväg och lämna bilarna på kajen. Hur dum får man vara. Afghanhundar anses vara lite smådumma, men i detta fall kan jag säga att de klart torde ha ett större IQ än sin ägare.

Andra hundar går det sämre för, lämnades i stekhet bil utanför Liseberg och dog av värmeslag. Det händer år efter år. Samma sak, Lär sig inte folk något?

En sådan hemsk incident i England berörde mig djupt
och fortfarande blir ögonen tårfyllda när jag läser texten igen.

18/8-99
Jordbävning!
Hemskt! Tragiskt! Men det som berörde mig igår var några bilder i Expressen. Ett par hade lämnat sin NewFoundlandshund i bilen under shoppingturen i London. De tänkte bara vara borta en liten stund. Det räckte. Hunden kokade i värmen, fick värmeslag och dog. Vilken död? Den sjuåriga tiken Lucy försökte febrilt ta sig ut, skällde, kastade sig mot rutorna och bet i sätena. Men försent...när hjälpen kom via polisen låg hon död i framsätet. Jag tänkte på detta hela kvällen, varje gång jag kikade på någon av mina små bruna *nallar* blev jag gråtfärdig. Skärmar man av sig? Orkar man bara bry sig om det man har kärt självt? Jag talade om selektivt minne igår men det kanske är mer adekvat att tala om selektiv *beröring* av fasor och hemskheter.

De tragiska bilderna visade att ägarna var förtvivlade över sin dumhet och alldeles förstörda för att deras älskade hund var död.

Varmt ute. Varm bil.
Inga hundar i bilen.
Solen vandrar,
skugga kan strax bli brännande sol.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 15, 2005 1:34 EM