« 30 barn blev fläskmos | Startsidan | Hundvakt »

15 juli 2005

Fan för att åldras i Sundsvall

För att fortsätta fundera på det här med att åldras. Min fasa inför att åldras är att dö ensam hemma och att sedan där ligga och ruttna. Att få bo hemma så länge det går är det ultimata. Så vill i alla fall jag ha det. Här spelar hemtjänsten en stor roll. Eller borde kanske det är läge att säga.

Hemtjänsten i Sundsvall har en telefontjänst som innebär att de ska ringa två gånger varje dag och checka av att allt är som det ska vara. Det, tror i alla fall jag, måste kännas som en trygghet för den äldre. Jag skulle tycka det, om jag var i den åldern. Det verkar vara flera kommuner som har denna telefontjänst, hoppas den fungerar bättre i andra kommuner än Sundsvall.

Men det verkar inte fungera i Sundsvall.
Inte bara en utan två gånger
har det hänt just i Sundsvall
att telefontjänsten inte larmat,
trots inget svar erhållits via telefonen.

I måndags hittades en död kvinna i sitt hem, hon har troligen legat död i flera dagar. I denna värme! Trots att hemtjänsten ringt och ingen svarat, dag efter dag, har ingen larmat chefen eller anhöriga. Så mycket är den servicen värd i Sundsvall. Må detta bli en tankeställare till alla kommuner så att denna telefontjänst verkligen fungerar som tänkt och att inga nya fall av detta slag kommer att upprepas.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 15, 2005 5:19 FM