« Varför göra elaka anonyma inlägg med IDG:s ip-nummer? | Startsidan | Laddad inför en regnsommar »

30 juni 2005

Är jag smygrasist?

Jag försöker äta något var tredje timme, för att hålla ämnesomsättningen i gång. Ibland blir det så att jag inget har till hands och då brukar jag köpa en Nogger Black. Synda lite samtidigt :). Den är bara såååå god. Vilket syns på golvet i bilens framsäte i soppåsen.

Nogger Black

Jag förstod mig aldrig på den där anmälningen om att Nogger Black skulle vara ett rasistiskt namn, än mindre att glassen 88:an skulle anspela på nazism eftersom 88 används av nazister som kod för Heil Hitler.

Namnen nedan skulle då även kunna anmälas om GB tänker göra någon ny variant av gamla hederliga Nogger.

Nogger White
Nogger Red
Nogger Yellow

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 30, 2005 03:40 EM

Kommentarer

Ordningsman? Nej, det har jag aldrig varit i skolan när jag var mindre. Allvarligt talat minns jag inte ens vad en sådan hade för uppgift.

Men en soppåse på golvet är ett måste, du skulle ha sett hur det såg ut innan jag började köra med det :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 5, 2005 04:02 FM

Imponerande att du har en soppåse på golvet i bilen. Du var bergis ordningsman i skolan.

Skrivet av: Tommy datum: juli 4, 2005 09:28 EM

Bengt, jag kanske missförstår din kommentar men om det handlade om att barn kallade andra barn för Nogger så måste vi förbjuda (ordet/namnet) morot för det har jag fått bli kallad till leda.

Skrivet av: Åsk datum: juli 4, 2005 01:03 EM

Nej, där håller jag inte med.. Om GB (uppköpt av Unilever) fått för sig att lansera "Nogger black" utomlands så är namnet en helt otroligt stor j*vla miss. Mycket större än att bara sälja glassen med idiotnamnet i Sverige (som redan gett oss gott om internationell utskratting thankyouverymuch). Som Oivvio säger, försök sälja den på gatorna i Harlem, good luck!

http://oivviosarkiv.polite.se/arkiv/lt-gb-slja-nogger-black-i-harlem/

Men nu är ju Nogger en svensk glass såld i Sverige och kommer att så förbli, en internationell lansering är inte på hyllan.

Skrivet av: Åsk datum: juli 1, 2005 12:42 EM

Jag pratade sjaelv med en av de som gjorde anmaelningarna och det handlade om barn som blev kallade foer Nogger Black. Barn aer fyndiga och det laer inte goera naagon skillnad foer namnet paa en glass aer inte sjaelva problemet och det insag nog de som gjorde anmaelan. Sjalva poangen var ju att skapa oro hos media och fokus paa sakfragan.

Jag tror att de skadade sin sak mer aen att det gjorde nytta dock. Det foersokte jag paapeka ocksaa.

Skrivet av: Bengt datum: juli 1, 2005 07:41 FM

Smygglassätare - ja, jag sitter ju i bilen när jag äter glassen. :)

Ha det bra själv joh@n. I dag lär du stinka vitlök då :).

Åsk - du tror inte att de tänker sig en internationell lansering? Säljs GB i andra länder? Då låter ju Nogger Black rimligt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 1, 2005 06:06 FM

Om det är rasistiskt att äta Nogger Black så borde det väl också vara tveksamt att käka gul lök, krydda med svartpeppar, dricka absolut black currant, äta 88:an listan kan göras lång.... Nä det är enligt mig viktigare att fokusera sin energi på viktigare saker än att fundera ut vilka saker som man kan hitta rasistiska undertoner i. Nu ska jag gå ut i köket och slänga ihop en tsatsiki med mycket VITlök......

ps kul att jag lärde mig html av dig för ett antal år sedan... hade nytta av det när jag slängde ihop min hemsida... ha det bra annika!

Skrivet av: joh@n datum: juni 30, 2005 08:24 EM

Det är ett korkat namn. Varför måste den heta "black"? Vad var det som var så hemskt med det svenska ordet "svart"? Dög inte "lakrits"? Nogger svart röd vit gul och lila! Är det för svårt att hålla sig till ett språk i taget? När de valde att använda det engelska ordet black så kan jag faktiskt förstå att en del såg ordet framför det - Nogger alltså - på engelska också ... Och då helt plötsligt insåg det att om man bara bytte ut en vokal...... Ingen hade tydligen tänkt på det sedan Nogger dök upp på marknaden någon gång i slutet på 60-talet.
Hade aldrig hänt om de hållit sig till svenska, skulle kunna slå vad om det, men man kan ju inte göra gjort ogjort. ;)

Skrivet av: Åsk datum: juni 30, 2005 08:00 EM

Du kanske är en smygglassätare? ;-)

Skrivet av: Desirée datum: juni 30, 2005 05:46 EM