« POISONOUS LEGACY | Startsidan | Är jag smygrasist? »

30 juni 2005

Varför göra elaka anonyma inlägg med IDG:s ip-nummer?

Jag tycker att roligare om människor kommenterar under sitt namn eller det alias de använder i sin blog. Jag har inte för vana att kolla upp ip-nummer på dem som kommenterar. Men i mailet med herr Gnällspiks inlägg så kände jag direkt igen IP-numret som tillhörande IDG.

inetnum: 213.132.120.0 - 213.132.127.255
netname: IDG-I1
descr: IDG International Data Group Sweden
country: SE

A new comment has been posted on your blog Annica Tigers Blog, on entry #1800 (Oinbjudna svar på Sigges frågor).

IP Address: 213.132.124.X
Name: gnällspik
Email Address: gnall@spik.se
URL:

Comment:
Vilka meningslösa svar. Varför svara överhuvudtaget?

Jag vet inte, men jag tycker inte det känns speciellt roligt om etablerade journalister eller anställda hos IDG gör anonyma inlägg som ovan. Jag hoppas att det rör sig om något missförstånd, att fel person använt fel dator eller liknande.

Om nu skribenten inte gillade mina svar, tycker jag nog att kritiken hade kunnat vara lite mer konstruktiv än ovan.

Update: 17:00
Jag har satt ett X på sista ip-numrets siffra, då jag i mina gamla kommentarer sett att just detta ip-nummer använts av flera journalister på IDG, som kommenterat med sina riktiga namn eller sina alias. De ska inte lastas för vad ett rötägg sysslar med.

Vi har haft en lång mailväxling med ett fejkat namn på en Yahoo-adress (bara det faktumet har varit skumt), inte speciellt trevliga mail från hans sida heller. Jag har gett upp, det verkar vara en mycket underlig journalist och jag tycker enbart att är tråkigt att IDG har dito anställda.

Jag anser och har alltid ansett att Internetlinan på jobbet inte bör användas till sådant som ovan. IT-chefen på IDG tycker nog detsamma skulle jag tro.

Jag är en privatperson, som råkar skriva en blog, och varför ska en journalist hoppa på just mig på arbetstid?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 30, 2005 10:31 FM

Kommentarer

Jinge!
När det gäller filtret så tror jag faktiskt att det går att komma runt de spärrade IP numren genom att köra genom proxy servrar. Bodström kan ju bara spärra IP nummer för folk i Sverige, han torde knappast kunna spärra något IP för folk i Venzuela eller Burkina Faso. Men om någon oberoende dataexpert säger att jag har fel skall jag ge mig, till skillnad mot dig som aldrig ger dig, oberoende av hur många som säger att du har fel. I frågan om Winbergs agerande har alla, hitintills, sagt att du har fel, det är väl snarast det som är pinsamt. När det gäller IP så är det inte datorns IP som du ser utan routerns, vid fastställandet av om jag skrivit något här eller där spelar det inte någon roll, då Comhem lånat ut IP numret till just mig, när det gäller säkerhet mot angrepp spelar det dock stor roll, sedan är det en mycket enkel match att dölja sitt IP genom att köra genom proxyservrar, det vet du, dessutom var det just det frågan handlade om "in the first place", du snackar om "hang up", du borde titta dig i spegeln någon gång. Alla beteenden du skyller mig för uppvisar du själv, tror det heter "projektion" på fackspråk. Men det är klart, jag är ingen expert på psykologi heller, till skillnad mot dig som är expert själv. Du var dataexpert för 10 -15 år sedan, nu har nog utvecklingen sprungit i från dig, du nämner att ändrandet av IP paketens adressinformation skulle vara något ytterst ovanligt för hackers, I got news for you, det är så de gör nuförtiden, men kolla dina loggar du. Jag är ingen dataexpert, jag jobbar inte med data samt arbetar heltid, då kan man helt enkelt inte lära sig det som krävs. Enligt Matthew Strebe, en av U.S.A;s främsta säkerhetsexperter, så finns det i dag bara två typer av skickliga hackare, de som får betalt för att hacka och de som gör annat än arbetar, något annat alternativ finns inte i dag.

Skrivet av: Robsten datum: juli 2, 2005 06:29 FM

Patrick - det var säkert samma person. Det roliga i kråksången var att det han eller hon hade retat upp sig på var att jag svarat på Sigges frågor oinbjuden. Bara det! ?

Hade personen surfat runt lite hade hon eller han sett att flera än mig gjort det, ex. Monica och Jontas.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 1, 2005 11:25 FM

Jag har också haft påhälsning från gateway.idg.se i en kommentar med ungefär samma dignitet som den du fick.

Skrivet av: Patrick datum: juli 1, 2005 09:55 FM

Robert: "Letar du efter mig genom IP et så hittar du mig aldrig, mitt IP syns inte på nätet"

Det enda jag var ute efter Robert var att påvisa att du snackade skit när du skrev att ditt IP inte syns på nätet. Jag plockade upp det från tre olika ställen, sammanlagt 9 ip och efter sortering så visade det sig vara de 4-5 jag visade som var de som använts. M.a.o. surrade du bara..

Och sedan säger du att man kommer förbi bodströmfilter med en proxy. Det visar bara på att du inte hajjar vad bodströmfiltren gör. De skiter högaktningsfullt i VAD du tankar eftersom man ännu ej kan avgöra vad innehållet i en fil som heter abc.cde är för något. 99% handlar om att bannlysa vissa IP-nummer där man vet att det förekommer trafficking.

M.a.o. är IP 111.222.111.222 spärrat oavsett vilken väg du kontaktar det, om det är ifrån din ComHem-proxy eller en anonymiseringstjänst..

Jag tycker att det känns lätt pinsamt att behöva påpeka sakförhållanden för dig..

Skrivet av: Jinge datum: juli 1, 2005 07:46 FM

Jo, det är en anställd på IDG som skrivit det, så spoofing var det inte frågan om. Vad det nu är.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 1, 2005 06:03 FM

He, he, hur tar man sig förbi Bodströms spärr?? Finns ju proxy. Äkta spoofing innebär dock att man är oerhört mycket mer avancerad än så, då förfalskar man TCP/IP paketens avsändarinformation, och nej, jag kan inte göra det själv, dels har jag ett heltidsjobb, dels har jag inte haft anledning att lära mig det, jag anstränger mig för att vara legal, inte så lätt det heller. Klarar du av äkta spoofing?
Ja min leverantör är comhem och jag kör aldrig genom proxy.
Jag tvivlar ändå på att det är någon från IDG som besvärat Annica, hon gör nog ett misstag om hon far ut mot dem så jag avråder från det. Varenda hacker, (egentligen cracker, en hacker är en datakunnig person i ursprungsbetydelsen), spoofar sina kontakter, jag blev själv utsatt för intrångsförsök för ett halvår sedan men det var omöjligt att spåra något IP, ingen hacker numera är så urbota dum att de släpper till deras äkta IP, kriget har förts upp på en högre nivå helt enkelt, jag har inte ens installerat "verktygen" för spårning den senaste ominstallationen, det är lönslöst nuförtiden.

Skrivet av: Robsten datum: juni 30, 2005 11:56 EM

Robert: "Letar du efter mig genom IP et så hittar du mig aldrig, mitt IP syns inte på nätet"

Dessa ipnummer har du använd den senaste veckan:

83.251.2.118
83.251.3.192
83.251.3.56
83.251.4.194
83.251.6.14

Du har uppenbarligen dynamiskt IP och din bredbandsleverantör heter ComHem. Dessutom så kommer du alltid från IP som börjar med

83.251.XXX.YYY

Och du Robert. Hur gör man när man Spoofar ??


Skrivet av: Jinge datum: juni 30, 2005 11:33 EM

Robert! Du har ip 83.251.3.192 vilket är ett TeliaIP..
Man kan iofs fejka paketen men då ska man vara riktigt duktig..

Skrivet av: Jinge datum: juni 30, 2005 11:20 EM

Nä, jag tror inte någon anställd på IDG skrivit det. Någon har kanske spoofat genom deras dator eller mixtrat med IP paketen. Ingen datakunnig person förolämpar någon från sin arbetsdator. Ingen hacker förolämpar någon med sitt eget IP. Tar du kontakt med IDG så lägg fram det som att någon spoofat genom deras server, samt att de kanske gör något åt det eller kollar upp det. Mail t.ex. är ju världens enklaste sak mixtra med, läser en bok just nu där författaren skickat mail med avsändare gud.

Skrivet av: Robsten datum: juni 30, 2005 10:29 EM

Sanna - alla jag träffat på IDG IRL eller via bloggar och kommentarer har alltid varit trevliga och snälla. Därav min förvåning i dag.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 30, 2005 05:29 EM

Annica, vad bra att du inte drar alla oss IDG:are över en kamm. En del av oss är både snälla och trevliga. ;)

Skrivet av: Sanna datum: juni 30, 2005 05:24 EM

Just IP nummer är lätt att locka upp, gå till en url:
http://ipfinder.info/ klicka på fliken "Find IP/host, skrib inm IP och vips! har du hosten. Nu är denna tjäns i princip värdelös. Letar du efter mig genom IP et så hittar du mig aldrig, mitt IP syns inte på nätet, inga andra riktiga marodörer heller, (jag är ingenmarodör), de kör med routrar eller i värsta fall spoofar de sitt IP, då är de riktiga hackers. De som du kan låsa upp IP hos är ganska snälla och oförargerliga, tyvärr. Det bästa att kolla host IP med är ett litet gratis progg som heter "Hover IP", du kan leta på Googles. Att det gick att låsa up IDGs IP beror ju på att det är ett företag, som dessutom låter sina portar stå vidöppna! Nåväl inga kritiska portar kanske, förutom 21an då.

21 ftp File Transfer [Control]
264 bgmp -
389 ldap Lightweight Directory Access Protocol
500 isakmp -

Skrivet av: Robsten datum: juni 30, 2005 03:35 EM

En annan suverän sida som alla borde bokmärka är http://www.dnsstuff.com/ - där kan man kolla allt möljigt upp och ned kors och tvärs. :)

Kass kommentar för övrigt, det var ju lika meningslöst som de tycker att dina svara var. Ironi?

Skrivet av: Åsk datum: juni 30, 2005 01:02 EM

http://www.dataphone.se/%7Eastilbe/newbie/netsearch/
är en bra sida.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 30, 2005 11:54 FM

Ta dom vid örat Annica. Glöm förresten inte att kolla in gudmundsons blogg från Almedalen. Uppenbarligen har chefen slappnat av lite!

Skrivet av: Zaida Catalán datum: juni 30, 2005 11:53 FM

Annika: Hur kan man ta reda på vem som har en viss IP-adress. Finns det något register?

Gnällspikar som bara vill sprida elakheter har jag aldrig förstått mej på. Konstruktiv kritik kan ju vara tuff men saklig. Men rena elakheter går ju bara ut på att trycka ner någon annan - antagligen för att den gnällige själv ska känna sig lite bättre. Elaka människor - usch och och fy! Vi skiter i dom tycker jag.

Skrivet av: Cornelia datum: juni 30, 2005 11:27 FM