« UTROTA FATTIGDOMEN NU | Startsidan | Varför ska tjejerna åka billigare taxi? »

29 juni 2005

Oinbjudna svar på Sigges frågor

Sigges frågor:

1. Berätta om ögonblicket då du förstod att du skulle ägna ditt liv åt att skriva.

När jag lärde mig att läsa och skriva, forma ord till meningar, meningar till texter. Mina uppsatser jag lämnade in i exempelvis 6:an var rena rama romanerna. Undra om läraren orkade läsa igenom dem :)?

2. Berätta om det ögonblick i ditt liv då du insåg att du inte var världens centrum.

Det lärde jag mig tidigt, redan som litet barn - alldeles för tidigt för att det skulle vara en nyttig erfarenhet.

3. Vad hade du för åsikt om bloggar exakt en månad innan du själv började blogga?

Eftersom jag började skriva dagsnoteringar redan 1997 så minns jag inte det. Är det frågan vad jag tänkte innan jag började använda bloggverktyg var det nog mer rent tekniska funderingar jag hade om jag skulle installera MT eller inte.

4. Hur känner du idag när du läser ditt första blogginlägg?

Nostalgi. Det handlade om Dianas dramatiska död.

Söndagar är tråkiga! Lady Di är död. Måste anses som dagens överskuggande nyhet. Tja nu får Charles anledning att leka Camillas tampong varje dag ..... Synd och tragiskt att Lady Di dör när hon äntligen tycks ha hittat en karl med stort K och till synes fått rätsida på livet. Vem har påstått att livet är rättvist????? Inte ens *rikedom* och ädla titlar skyddar mot livets vedermödor. Fast hellre sitta och gråta i en fräsch porsche än i en rostig Folkvagnsbubbla..... Ursäkta min brist på empati. That´s the fact, sorry!

5. Känner du att du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg? Eller tänjs den gränsen hela tiden?

Personlig, men inte privat. En skarp gräns.

6. Skulle du kunna tänka dig att överge allt annat skrivande och bara skriva blogg, om din blogg rent teorietiskt blev lika läst?

Fick jag betalt för det så :). Det jag skriver annars hamnar alltid i byrålådan (datorn). Nej, inte allt – men det mesta.

7. Om din blogg bara kunde läsas av fem personer i världen, vilka skulle det då vara?

Det skulle inte kännas särskilt meningsfullt att skriva för så få personer.

8. Händer det att du står inför frågan: Ska jag skriva om detta tema i bloggen eller i en artikel/roman?

Nej.

9. I vilken utsträckning funderar du på vad du skrivit i din blogg och på vad du ska skriva härnäst i din blogg?

Nej, när jag sätter mig ned och ska skriva brukar fingrarna rassla på tangentbordet nästan av sig självt, ofta styrda via någon tanke eller fundering jag burit på under dagen, eller något jag läst eller hört.

10. Vad tycker dina närstående om att du har börjat blogga?

Jag har aldrig frågat dem. Jag vet att min dotter och min lillasyster läser ibland.

11. Tror du att du fortfarande skriver blogg om två år?

Ja. Har jag skrivit sedan 1997 så varför lägga av?

12. Hur tror du att din blogg har förändrats om två år?

Ingen aning. Två år är lång tid. Det hinner hända mycket under den tiden.

13. Hur många andra bloggar besöker du kontinuerligt? Nämn fem favoriter och förklara kort varför du återvänder till dem.

Jag vill inte peka ut fem (jag tycker inte om sådant), jag hänvisar till min högermeny - där listar jag dem jag besöker mer eller mindre regelbundet, samt till nyligen.se.

14. Skulle det vara svårt att sluta blogga nu? Varför?

Finns ingen anledning att sluta. Efter så många är är det en daglig vana. Jag ska i alla fall fira 10-årsjubileum 2007.

15. Några bloggande skribenter som jag skulle vilja svarade på dessa frågor:

Jag blev aldrig tillfrågad. Men jag tog mig friheten att svara ändå. :).

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 29, 2005 02:04 EM

Kommentarer

Gnällspik? Intressant ip du kommenterade ifrån. En av Sveriges största Internettidningar. Varför vågade du inte stå för vem du är? Varför överhuvudtaget göra inlägget?

inetnum: 213.132.120.0 - 213.132.127.255
netname: IDG-I1
descr: IDG International Data Group Sweden

Jag tror inte mina svar var mer eller mindre meningslösa än andra som svarat.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 30, 2005 10:22 FM

Vilka meningslösa svar. Varför svara överhuvudtaget?

Skrivet av: gnällspik datum: juni 30, 2005 10:12 FM

Big Party augusti 2007, Globen kanske :-).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 29, 2005 06:19 EM

..och det e ju klart att du inte kommer att sluta. ;) Ser fram emot party i 2007!

Skrivet av: Åsk datum: juni 29, 2005 06:16 EM

... Dianas död minsann. Lustigt det minns jag också som om det var igår, men inte för att jag bloggade. Den natten satt jag nämligen upp och mailade med kompisar på en mycket liten mailinglista och drack öl. Natten hann bli morgon och när min Skotska rumskompis och hans polare vaknade och kom in i det öppna köket/vardagsrummet satt jag minsann fortfarande vid datorm och fnissade. Under natten hade jag dessutom sprätt öl över hela skärmen i en fnissattack - om jag bara kunde minnas vad som var så roligt. Jag morsade på min rumskompis och sa "by the way, princess Di is dead" men han trodde inte på mig alls, tills han fick se det på nyheterna senare.

Skrivet av: Åsk datum: juni 29, 2005 06:15 EM