« Texas Hold'em | Startsidan | Oinbjudna svar på Sigges frågor »

28 juni 2005

UTROTA FATTIGDOMEN NU

Jag ogillar påhopp som från SS och liknande xxxxx-bloggare (självcensur) som med pekfingrar talar om vad jag och andra ska skriva om eller inte skriva om, eller rättare sagt vad de tycker jag och andra borde skriva om. Det roliga i kråksången var att jag dagen innan faktiskt hade skrivit om valet i Irak och funderat hur det skulle gå, så långt orkade inte SS läsa innan de skrev sin drapa. Det kallar jag inte research.

Jag har, om nu någon noterat det, lagt in en bloggförklaring överst. Den gör att det jag skriver om är just vad det är, mina tankar och funderingar över smått och stort, sprungna ur ett rött hjärta.

Ibland till och med om jättestora frågor. Världsvälten. U-ländernas fattigdom. Jag är, helt utan att ha några som helst belägg för det, övertygad om att I-världen skulle kunna lindra eller till och med utrota världssvälten och fattigdomen, om de bara ville. Men jag tror inte att "gubbarna i toppen" vill det. "Marknaden" kanske inte heller vill det? That´s it!

Jag läste om hos denna kampanj hos Sassa. Så nu har jag lagt in ett vitt band. Ett litet tunt höstrå till hötappen, men tillräckligt många tunna strån bildar sent om sider en riktigt hög höstack.

Utrota fattigdomen nu:

Idag lever 1,2 miljarder människor i extrem fattigdom. Mer än 800 miljoner människor går till sängs hungriga varje kväll och mer än 30 000 barn dör varje dag av fattigdomsrelaterade orsaker...UTROTA FATTIGDOMEN NU är en del i en global kampanj för att utrota fattigdomen. Nationella kampanjer finns i över 50 länder. Förgrundsgestalter i Global Call To Action Against Poverty är bl a Bono och Nelson Mandela.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 28, 2005 05:12 EM

Kommentarer

Stockholm S. har en specialiserad inriktning för sin blogg. Irakvalet var en händelse som låg i centrum för deras intresse. När de sedan såg sig omkring och upptäckte att andra bloggare inte tycktes se valet som lika centralt som de själva började de kritisera dessa bloggare.

De verkar inte ha diskuterat att deras smala intresseområde gör dem hemmablinda för att andra bloggare har helt andra intressen och agendor. Det är inget fel i att vara specialiserad, med risk för inskränkthet, men det är väl bäst att hålla denna "specialisering" för sig själv.

Att de inte ens orkat söka bland dina inlägg är ju verkligen tragikomiskt för deras del. Det är bra att bloggare som utsätts för olika typer av inskränkta påhopp står på sig!

Skrivet av: Kristian Nilsson datum: juni 29, 2005 03:48 EM

Åsa - du har så rätt, men alla fattar inte det - eller vill inte göra det. Men nu har jag skrivit det. Min blog, mina tankar och funderingar som lekman. Jag är ingen Timbro-sponsrad bloggare eller får betalt för att blogga av annan eller annat.

Chadie fick ju på nöten minns jag. Det var diskussioner om hennes blogg var hennes privata och inte ett dugg hade något med hennes jobb att göra.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 29, 2005 06:09 FM

Ibland känner jag mig "tvingad" att skriva liknande formuleringar som du nu lagt in överst på din blogg. Men jag avskyr att göra det! Ska inte de som läser kunna förstå det själva, att det som skrivs är sådant som jag själv tänker, skriver, känner som en amatör? Att skriva ut att det är "min åsikt" t ex tycker jag är överflödigt, vems skulle det annars vara?

Skrivet av: Åsa datum: juni 29, 2005 12:32 FM

Sedan USA släckte några 100.000 tals civila japaners liv med svampbomber har 900 000 000 barn dött fattigdomsdöden. Dessa barns och japaners värde är inte större än några 100 talet vita ariska män som dör i attentat eller naturliga katastrofer om man ska tolka TV, politikers och tidningars reaktioner. På det sista halvåret har drygt 7 miljoner barn dött, detta att jämföra med de ca 500 vita svenskar som drunknade. Du måste förstå Annica att liv har olika värde och att den som går segrande ur en strid och blir dess domare. Stora arealer mark används för att behaga oss vita rika, som en direkt följd dör egendomslösa barn som flugor, och likt flugor har de lika lite värde i en marknadsekonomi. Problemet som vi har är lika stort som ett fåtal empatiska människor hade under 2 kriget. Intelligentsian och övrigamakthavare ser inte all verklighet och kan så heller inte göra för då skulle ingenting kunna fungera och vi skulle få bygga lika många dårhus som det finns giftsvampar.

De flesta som jag känner bekymrar sig mer för en trasig flugsmälla än de tänker på detta problem.

Trevlig fortsättning på sommaren
önskar Kjell

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: juni 28, 2005 07:16 EM