« Chockskatt? | Startsidan | Nordeas e-legitimation »

21 mars 2005

Skatteverket

Jag har full förståelse om människor som jobbar inom vissa yrken har en jargong, sinsemellan. Men de borde väl kunna översätta denna jargong när de pratar med en som inte är familjär med dessa uttryck som de använder dagligdags.

Jag ringde Skatteverket för jag hade en, vad jag trodde, enkel fråga om hur inkomsterna från Google Adsense ska deklareras. De momsbeläggs inte vid utbetalning utan frågan från min sida var helt enkelt hur jag skulle hantera detta i min deklaration.

Finns det ingen som kan lära alla dessa byråkratspråktalande att prata vanlig hederlig svenska, som kan förstås av var och en?

Jag förstod inte ett jota av vad han sa och jag får väl försöka läsa mig till det i några broschyrer jag beställt istället. De är kanske lite mer lättbegripliga? Fast det vete sjutton, det jag läste på Skatteverkets hemsida om moms gjorde mig inte speciellt klokare.

Jag kanske ska ställa mig i skamvrån
med en hatt på mig där det står dumstrut på?

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 21, 2005 12:29 EM