« Släktträff | Startsidan | Cykelsadel »

18 juli 2005

Åska

Åskan går runt i trakterna och gör sina besök, då och då. Jag är numera noga med att stänga av datorn och dra ut huvudsladden, dessutom givetvis modemsladden som är kopplat till telefonjacket. Det är ett par modem åskan tagit med sig genom årens lopp.

TV:n är det samma sak med. Numera, för förut har jag inte brytt mig om den, Den som packade ihop och sa tack och adjö för ett tag sedan var antagligen skadad av åskan. Nu dras även huvudsladden till TV ur när åskan mullrar.

Men jag gillar åska, det ska smälla och blixtra – himlavalvet ska vara som ett enda stort skådespel. Regn tycker jag också om, det känns tryggt när det smattrar mot verandans tak.

BTW - Vi bor utmed en högspänningsledning. Parallellt med den går en stig där jag ofta gick med hundarna. Där blev jag en gång jagad av en klotblixt. Jag greppade tag i Buster och slängde mig rakt ned i diket och kände nästan när den fräste förbi på stigen. Buster fattade nada. Va? Har matte också börjat gilla blöta, fästingfyllda diken :). Jag gick faktiskt de 700 meterna hem på lite darriga ben. Det är mäktiga krafter.

Datorn är jag lite extra rädd om nu. Jag misstänker att den håller på att packa ihop. Jag har inte kunnat lokalisera det återkommande diskreta pipet, jag har ingen aning varför det hörs. Bios och inloggning till XP fungerar bara varannan gång. När jag passerat bioslösenordet (som en gång inte ens funkade), kommit fram till XP:s blå inloggningssida och skrivit in lösenordet och tryckt på enter börjar inladdningen. Men sedan händer något och jag hamnar på ruta Gå – får alltså börja om från början.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 18, 2005 2:51 EM