« Flyttstök | Startsidan | Dålig tajming »

5 april 2005

Vårtecken

När märker man att det är vår?

Jo, när alla bilägare (oftast män) börjar köa på bensinstationerna för att få komma in i tvätthallen eller till biltvätten. De riktigt inbitna står sedan och polerar bilen efter tvätten så att lacken riktigt glänser. Och? Ja, sedan hinner de ett par kilometer och sedan är bilen skitig igen, i alla fall om de kör här ute på landet. Vår lilla väg är en lervälling just nu på grund av snösmältningen.

"Tvättomaten", som jag kallar biltvätten för, är en riktig lackförstörare och jag har slutat tvätta bilen i sådana automater. Jag misstänker att borstarna innehåller gruspartiklar som gör märken i lacken. Eller så har Skodan väldigt tunn lack, i och för sig inget som vore otroligt – med tanke på att det är en billig bil, fast jag är helnöjd med den.

Min aversion mot tvättomater gör att bilen sällan tvättas numera. Jag kanske inte ska pika Eniro för att deras gula "fula" bilar inte var tvättade :). Min egen ser inte speciellt vacker ut just nu. Den är inte tvättad sedan i höstas. Jag hoppas det blir regn snart så lite skit rinner av. Störtregn.

Skoda Felicia

I lördags var en fotograf här och skulle ta lite bilder. Han tog några när jag satt på bilens motorhuv (för att få med registreringsskylten A TIGER), gissa hur jag såg ut i rumpan sedan :). Han tog även några närbilder av mig, samt några med huset i bakgrunden. Ujujuj...jag hatar att bli fotograferad. Jag kan inte slappna av och ser alltid så stel och tillgjord ut. De bästa korten på mig är de som tagits när jag inte sett fotografen.

Lite blogglight över det hela i dag känns det som :).

Det kan bli så ibland, eller ofta eller....

// Annica Tiger

Annica Tiger april 5, 2005 3:26 EM