« Kvinnovåld | Startsidan | Rättsövergrepp »

21 augusti 2003

Svarttaxi

Ja, då har man agerat lite lagom olagligt (för en gångs skull) då och kört svarttaxi i mörka natten. Jag själv skulle aldrig, jag säger aldrig sätta mig i en svarttaxi. Det händer så mycket olyckligt nuförtiden tycker jag. Eller så är jag bara *chicken* numera? Vem vill ofreda en gammal tant :)))), i sina bästa år?

Men här var det mer eller mindre en variant av liftning och betalning för att jag tog en omväg. Jag var på KGB i går (bara kaffe på krogen eftersom jag hade bilen i Kungsängen) och långt ute i mörkaste obygden stod en äldre man vid en bil och vevade med armarna. Jag stannade – trots att jag numera kör med låsta bildörrar – och tog faktiskt upp honom och körde honom hem, mot betalning. Men det var faktiskt han som erbjöd sig att betala. Det var två bilar som bara hade blåst förbi honom redan och han hade tydligen stått där ett tag.

Jag kom på att jag har nog lite fördomar, trots att jag tidigare hävdat att sådant lider inte jag av. Hade det varit en ung biffig kille, med tatueringar och säckiga kläder hade jag inte stannat.

BTW - Marina!!!! Här har du svaret!

Norstedts stora svenska ordbok
asymptot [-å't] subst. ~en ~er (asymptotisk)
rät linje till vilken en kurva obegränsat närmar sig vid stora koordinatvärden då endera koordinaten går mot oändligheten: asymptotisk; en hyperbel har två ~er

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 21, 2003 9:31 FM