« Evolutionens irrfärder | Startsidan | Newfoundlandshund »

26 augusti 2003

Livet

När jag var yngre så vägde jag några kilon mindre. Jag behövde aldrig hålla in magen när jag hade en snäv klänning. Men nu när jag är äldre har min kropp gjort sig fri. Det finns elastisk komfort där min midja satt en gång. Italienska skor måste vara två storlekar större, om fötterna alls går i, och grenen på strumpbyxorna sitter alltför ofta nere vid knäna.

Men jag har också lärt mig, att det spelar ingen roll vad som händer, eller hur svart allt känns idag; livet går vidare och imorgon blir en bättre dag. Jag har lärt mig, att det säger mycket om en människa, hur han/hon hanterar dessa tre saker; en regnig dag, borttappat bagage och hoptrasslade julgransljus.

Jag har lärt mig att oavsett vilken relation du har till dina föräldrar, så kommer du att sakna dem, när de inte finns där mer. Jag har lärt mig att, att skaffa sig pengar och saker, är inte detsamma som att skapa sig ett liv.

Jag har lärt mig, att livet ibland ger dig en andra chans. Jag har lärt mig att man inte kan gå igenom livet med en plockhandske på båda händerna. Ibland måste man också kasta tillbaka bollen.

Jag har lärt mig, att när jag beslutar något direkt från hjärtat, så har jag också oftast tagit rätt beslut. Jag har lärt mig, att även om jag har smärta, så behöver jag inte ge andra det. Jag har lärt mig, att varje dag ska man sträcka ut handen till någon. Alla behöver en varm tanke eller en vänlig klapp på axeln.

Jag har lärt mig, att jag fortfarande har mycket att lära. Jag har lärt mig, att människor kommer att glömma bort vad du sagt och saker du gjort, men de kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna sig. Sänd detta till 5 fantastiska kvinnor idag och något bra kommer att hända.... Du kommer i alla fall att ha talat om för en annan kvinna att du tycker hon är fantastisk, och kanske ha fått henne att småle!

MEN...om du inte gör det...så kommer resåren att braka och dina strumpbyxor att ramla ner till fötterna!!!

---------------

Nu sände jag aldrig detta vidare. Men detta mail har legat länge i min inbox och grott. Jag har läst det flera gånger och för varje gång så inser jag att mycket i det stämmer. Trots att jag ryckte på axlarna första gången jag läste det och definitivt inte sände det vidare till någon annan. Men nu sänder jag det vidare här. Det kanske når fler än fem då :))).

Ha en underbar dag! Take care! Tänk på att hjärtat inte får rynkor.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 26, 2003 2:27 FM