« Åldrandets gåta | Startsidan | Dansa med vargar »

27 maj 2004

Compact-living

Compact-living i elva kvadrat och med en hyra runt tusenlappen. Jag skulle nog få klaustofobi. Det får jag nästan bara jag kikar på bilden av prototypen på bild.

Det går att leva i små lägenheter, men elva kvadrat är nog i minsta laget. Jag har bott i en lägenhet på sexton kvadrat och i en på arton kvadrat när jag var yngre, bägge låg på Söder. Den ena lägenheten var ett ombyggt soprum och den andra en före detta portvaktslägenhet. Det funkade, med säng i taket fick man lite extra space att ha en soffa under eller matbord.

Jag tror inte att dessa elva-kvadratslyor är en lösning på bostadsbristen. Är man ung och sällan hemma kanske det funkar med elva kvadrat? Men i längden? Nej, det tror jag inte. Skulle det bli så mycket dyrare att göra dem i storleken tjugo kvadratmeter?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 27, 2004 3:10 EM