« Mälardalens högskola | Startsidan | Apotekets nätförsäljning »

19 juli 2004

Mörk historia

Avdelning roliga inlägg i gästböcker:
----------
Kommentar:
ASSÅ ALLA FRÅGOR HÄR KAN JAG SVARA LÄTT OCH SNABBT, ERA FRÅGOR KUNDE JAG JU SVARA PÅ NÄR JAG GICK I ETTAN, MEJLA MIG OM NI BEHÖVER HJÄLP, ASSÅ ANIKA TIGER, HON ÄR LIKA DÅLIG SOM MIN LILLASYSTER
----------
Hans lillasyster måste vara ganska okey på att koda med andra ord :).

På tal om något helt annat. Lite allvarligare.

Norge var det bästa landet att bo i, enligt FN:s undersökning. Sverige kom som hedersam tvåa. Men Norge har en mörk historia som kanske inte så många vet så mycket om. En mörk historia som fortfarande kastar skuggor över landet.

Läs denna artikel om tysketöser och tyskerunger.

Artikeln gav mig kalla kårar. Under ytan...

Det jag inte förstår är att de inte såg/ser likheten med den företeelse de så frenetiskt bespottade. Hat, rädsla, fördomar och inskränkthet är likadana, oavsett hur den paketeras på "ytan" – nazism eller rasism.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 19, 2004 06:16 FM

Kommentarer

Fördomar och Fanatism.
Rädsla och Förtryck.

Alla bär vi friheten inom oss att välja. Sartre sa att det var vår skyldighet att välja.

Många är de som vill välja att inte välja och låter andra välja åt en.

Det är de som springer med i demonstrationer och skriker slagord som deras ledare skrivit åt de. Det spelar ingen roll om de skriker "Vi ses på gullmarsplan" (Blue saints eller Black army skrek det vid matcher på Isstadion) eller "Ner med nasismen".

Det verkar som gemenskapen i en liten sluten grupp med ett riktat hat ger en så stor positiv värme att det förtar det negativa budskapet hatet bär.

Det här gäller också vid mobbning. Gemenskap är något vi alla behöver och söker. Vi söker den överallt oavsett vad den står för och vilka konsekvenser den har.

Se upp. Du kan själv slutas in i en sådan om du inte ser upp. Se därför till att alltid välja vid alla val. Var den individ du föddes till.

Skrivet av: Bengt datum: juli 19, 2004 07:51 FM