« Gym | Startsidan | Tipito »

16 mars 2004

Nyhetsfreak

Jag är en nyhetsfreak. Jag ser på två eller fler nyhetssändingar per kväll, fick jag skulle jag se på fler. Men eftersom vi är två som bor med en TV får jag ta lite hänsyn :). Eller rättare sagt jag ids inte ta den konflikten. Kampen om fjärrkontrollen.

Jag läser minst två tidningar varje dag i pappersform och några till besöker jag på nätet. Men jag har börjat fundera på varför detta intresse är så starkt hos mig. Är det ett sätt för mig att försöka kontrollera en okontrollerbar värld? Förut var jag inte alls lika intresserad av nyheter, varken på TV eller i tidningar. Jag brydde mig inte.

Det är oftast bara eländes elände. Mord. Krig. Terrorism. Svält. Jordbävningar. Översvämningar. Kvällens femton minuters Aktuellt-sändning handlade om mordet på Anna Lind och det faktum att förövaren anses psykiskt friskt. Mordet på de två sjuttonåriga flickorna (det som hände när jag var i Thailand) togs upp, i rättegången nekar den ene killen fortfarande till allt. Mordet på de två kvinnorna på behandlingshemmet i går togs även det upp. Ett hus i Ryssland kollapsade inatt och det saknas fortfarande människor, som förmodligen ligger i husresterna. Terrordådet i Madrid var också på tapeten. Har jag missat något?

Varför är bara nyheter negativa? Det måste finnas positiva nyheter att ta upp? Eller försvinner de i mängden? Det enda positiva jag kunde se i dag var att det i söder blir sol och varmt i morgon. Grattis till er i Skåne med omnejd. Här kommer det fortfarande att vara grått och lite regn.

BTW - bonusurlar för dig som orkade läsa ända hit :).

En del nyheter är inte alltid sanna.
Vem minns inte Bonsai Kittens?
Som visade sig vara ett s.k hoax.
Här kan du hitta många fler.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 16, 2004 6:39 EM