« Valborgsfirandet | Startsidan | Full kareta »

4 maj 2008

Sanningens ögonblick

Åter ett program jag nu förstått att det inget gör att jag missat. Jag köpte Aftonbladet i dag, vilket numera inte alls tillhör mina vanor längre. Där fick jag läsa om programmet Sanningens ögonblick och jag fattar inte poängen med själva programidén. Sanning och konsekvens? Varför ställa upp i något sådant dito program? Visst ska man hålla sig till sanningen, men vilka djävla underliga frågor deltagarna tycks få. Vad är vitsen med dessa frågor? Att provocera fram sanningen för att folk ska gotta sig i eländet?

Programledaren Pontus Gårdinger inledde förhöret med Linus i torsdagens avsnitt då han bland annat fick frågorna om någon av hans vänner har snyggare flickvän än han själv har, och om han önskar att hans flickvän skulle ha silikonbröst. Linus svarade ja på båda frågorna.

Jag förstår att flickvännen bröt ihop. Är de eller kommer de att fortsätta vara tillsammans? Jag skulle nog inte kunna tänka mig att vara ihop med någon som inte sagt till mig öga mot öga hemmavid, att han föredrar silikontuttar eller att han tycker att hans vänner har snyggare tjejer. Än mindre skulle jag acceptera det om han sade det i TV framför mina ögon.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 4, 2008 04:10 EM

Kommentarer

Det är ett hårt pogram, men det krävs styrka och mod att delta i pogrammet och sanningen är ofta illa hörd. Jag anser att den som ger sig in i leken får tåla steken, men måste va beredd att få höra saker man inte tycker om, men även positiva, livet är ju en karusell mellan himmel och helvete.

Skrivet av: Lina datum: december 5, 2008 08:19 FM

Programmet tilltalar det lägsta i människor, nämligen att se andra förnedras för pengar. Det får oss andra att känna oss moraliskt överlägsna.

Skrivet av: Kapten Nemo datum: maj 25, 2008 05:14 FM

Att Gårdinger är programledare är ett första varningstecken och skäl att inte se.

@Daniel: Du är rolig! :) Uppenbarligen skulle inte resten av Sverige göra vad som helst för pengar. När människor påstår något sådant säger det mest om dem själva.

Skrivet av: Mattias Wirf datum: maj 14, 2008 08:36 FM

Skit program, har inte sett det kommer heller aldrig att se det.
Det verkar som om man gör vad som helst för att synas och vara med på tv eller hamna i tidningen.

Det enda av de där programmen jag sett någon gång är glasklart, går på SVT1. Kan rekommenderas. Verkar baa vara vanligt folk.

Skönt att du verkar vara igång igen.

Ha de gott

Skrivet av: crille datum: maj 10, 2008 07:55 FM

Som ABBA en gång sjöng: Money, money, money....

Skrivet av: Jerry datum: maj 9, 2008 11:34 FM

fortsätt kolla!!!

är man med i leken får man lekan tåa

Skrivet av: greger datum: maj 7, 2008 06:49 EM

Hi hi för egen del ger jag egan förslag på program .. Skön blogg..

Skrivet av: Joakim datum: maj 6, 2008 02:25 FM

Mian: Taktik? Lögndetektorn fångar det nog ändå... Han var ju dum som ett skåp.
Skönt att hon lämnat honom. Hon förtjänar förmodligen så mycket bättre.

Skrivet av: Tomas datum: maj 5, 2008 02:25 EM

Har man rent mjöl i påsen när man deltar i ett sådant program, kommer heller inte frågorna vara till något större problem.
Men alla ni där ute i världsdjungeln som hymlar om både det ena och det andra, prova och lev ett samvetsrent liv tillsammans med era nära och kära istället, så kommer inga förnedrande överaskningar slå sönder er tillit till varandra.

Sug på den!

//Tony

Skrivet av: Tony Deckert datum: maj 5, 2008 12:43 EM

Den som ger sig in i leken får lekan tåla.

Skrivet av: Agilitydream datum: maj 5, 2008 12:34 EM

Läste om programmet på aftonbladet och jag fattar inte att det finns ås dumma människor som vill vara med i programmet. Visst det är ett ruttet skitprogram, men det är frivilligt att ställa upp. Att sedan lipa i dagstidningarna efteråt är inte så lyckat. Personligen hoppas jag att skiten läggs ner och att man satsar på något vettigt istället.

Skrivet av: johan datum: maj 4, 2008 09:53 EM

Det är verkligen förnedrings-TV!
Men just denna snubben hade ju bestämt sig för att svara JA på alla "otäcka" frågor, även om det inte var sant! Hans taktik för att vinna, påstod han. Men nej, de bor inte ihop längre. Däremot hav han tjejen större delen av prispengarna. Men visst är de botten-napp dessa program!

Skrivet av: Mian datum: maj 4, 2008 09:01 EM

Jag tycker det är lågt att någon vill göra programmet, att det finns folk som vill vara med och att någon tittar på det och tycker det är bra.
Det är synd om människorna.

Skrivet av: Göran datum: maj 4, 2008 08:32 EM

Sådana här program är djupt oetiska och borde aldrig sändas. Att det finns folk som vill se är ingen ursäkt - det finns säkert folk som vill se offentliga spöstraff och hängningar också.

Skrivet av: ab datum: maj 4, 2008 05:51 EM

Jo, men det kanske inte är så konstigt, vi människor är ju bara djur, och vad kan man förvänta sig av oss?

Skrivet av: Nietzsche datum: maj 4, 2008 05:25 EM

Men snälla, varför ska sambon vara ledsen eller något, de var båda medvetna vad som skulle kunna hända i programmet och hur det skulle spela ut sig till slut. De gjorde det mycket för pengarna och resten av Sverige skulle göra.
Programmet ger jag betyg 10 av 10.
Folk som tvekar på sig själva bör inte ens anmäla dig till programmet alls!!!

Danijel Miljkovic

Skrivet av: Daniel Miljkovic datum: maj 4, 2008 04:47 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?