« Hönsonligan | Startsidan | 1:a april »

1 april 2005

Styckmord

Styckmord tycks vara på modet. Bara ordet styckmord får mig att rysa. Mord, dödande med berått mod. Styckning, uppdelning av en djurkropp efter slakt. Kroppen klyvs i regel först och kan därefter styckas på olika sätt.

Två stycken styckmord har skett inom kort tid, ett i Danmark och nu ett i Stockholm. En 41-årig taxichaufför hittades styckad i påskhelgen i Köpenhamn. En okänd mördad och styckad kvinna hittades i förrgår i en plastsäck i Stockholm, eller rättare sagt delar av henne - torson fattas fortfarande.

Mannen i Danmark lär ha styckats med motorsåg. Effektivt, men det bör ha varit ganska slafsigt. Jag har inte sett filmen Motorsågsmassakern och har inga tankar på att så göra heller - tankarna for direkt till den filmen.

Hur kvinnan har styckats framgick inte, men delarna av hennes kropp var i alla fall väl omsorgsfullt paketerad, med plast och silvertejp. Silvertejp är bra till mycket tydligen. En metodisk mördare, rationell och effektiv.

Hur folk är funtade som efter att ha mördat någon även tar sig för att börja stycka upp mordoffret är för mig en gåta. Att använda motorsåg är nog inte så vanligt, det bullrar och lever om – motorsåg är inget man drar igång direkt i en lägenhet misstänker jag.

Jag har surfat lite på nätet och det verkar som de flesta offren styckas i badkaret med köttknivar och sågar. Brrrr....nej, usch. Jag förstår inte hur de kan utföra en dylik gärning. En empati-gen eller liknande måste saknas hos dessa som kan utföra sådana bestialiska dåd.

För mig räcker det med att försöka skära bitar ur ett stycke kött för att göra köttgryta, för att tycka att det är blodigt och slafsigt. Senor och märgbensbitar gör att jag ibland tappar jag lusten att göra köttgrytan överhuvudtaget. Köttet materialiserar sig och jag ser kossan (eller vilket djur det nu gäller) framför mig. Rar och gullig, levande.

Jag skulle aldrig kunna jobba som slaktare eller obducent. Jag har varit med på en obduktion, utan att svimma av – men det var en chockartad upplevelse.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 1, 2005 5:41 FM