« Googleannonser | Startsidan | Solkrämsbekymmer »

1 juli 2006

Finns ingen Fader som hjälper

Fader vår, som är i himmelen; helgat varde ditt namn; tillkomme ditt rike; ske din vilja, såsom i himmelen, så ock på jorden; vårt dagliga bröd giv oss idag; och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro; och inled oss icke i frestelse, utan fräls oss ifrån ondo.

Jag misstänker att det finns liknande böner med likalydande text för dem som har en annan religiös tro. Men vad hjälper böner? Vanliga civila människors böner hjälper inte mot bomber eller kulor. Jag är glad att jag inte bor i Gaza, utan el och vatten och under beskjutning, eller i Irak där ingen går säker och ingen vet var och när nästa självmordsbomb ska utlösas. Jag funderar ibland på om människorna i Irak tycker att de fått det bättre eller sämre efter USA:s invasion och Saddam Husseins fall, eller om palestinierna tycker detsamma efter valet.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 1, 2006 09:46 EM

Kommentarer

Det är skrämmande även hur blasé den svenska allmänheten blivit, med från det direktsända tevekriget i samband med det första Irakkriget på nittiotalet. Man stänger slentrianmässigt av och låter lidandet förvandlas till ett likgiltigt bakgrundsbrus. men vad ska man göra?

Skrivet av: Lars Anders Johansson datum: juli 3, 2006 11:32 EM

Helt flata är inte regeringen. Jämtin har ju visat att hon vågar säga vad hon tycker, särskilt i Palestinafrågan.

Men jag håller med om din poäng. Och jag är också övertygad om att det inte skulle bli ett dugg bättre med en borgerlig regering. I deras fall är det inte flatheten som är problemt, utan det okritiska stödet till Nato-sidan och deras intressen i de flesta (om inte alla) konflikter.

Det som sker i Irak är ett fruktansvärt övergrepp. På många sätt är det värre än under Sadam. Vardagen för de allra flesta är i alla fall betydligt värre. Dessutom har man en ockupationsmakt som dödar (och nu också våldtar) oskyldiga civila. Gång på gång.

Jag har preces starta en blogg som ett försök att inte glömma övergreppen i Irak.

Lidandet i Irak idag är ju ingen överraskning. Alla visste att något sådan skulle hända om USA skulle attackera och störta regimen. Det går aldrig smärtfritt och blir mycket sällan bättre än det var tidigare.

Skrivet av: Staffan datum: juli 2, 2006 12:18 EM

Palme roterar säkert konstant i sin grav. Jag tror inte flatheten blir mindre om Alliansen vinner, tvärtom. Bort med Göran Person och sätt dit någon som har stake att återuppta och utveckla de grundläggande socialdemokratiska värderingar som numera slarvats bort under Göran Perssons ledning.

EU är lika flata, så Sverige är inte ensamma.
FN vad gör de, förutom mycket snack och lite verkstad? Det undrar jag ibland.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 2, 2006 01:02 FM

Somliga i Irak anser tydligen att det var bättre på Saddams tid, det säger en del om amerikanerna. Och nu har jag börjat fårstå vad USA menar med att "befria Irak", det handlar om att befria landområdet från irakier.

Sak samma gäller för Israel, som vill befria det de menar med Storisrael från palestinier, de som bebott området i flera tusen år.

Det är så fruktansvärt att man inte orkar ta in eländet och det värsta är den svenska regeringens flathet och eftergivenhet gentemot både USA och Israel. Man skäms numer för att man är svensk och Palme torde rotera i sin grav.

Får vi en borgerlig regering vid nästa val så har är vi väl fullvärdiga medlemskap i NATO innan vi hinner blinka och har svenska "modiga" soldater i Irak på nolltid.

Skrivet av: Kerstin datum: juli 2, 2006 12:39 FM