« Vintersolstånd | Startsidan | Snö, stress och virus »

22 december 2003

Baltic Inkasso

Robert Aschberg och hans familj hängs ut på nätet. Genom att publicera bilder från bostäder, personnummer och adressuppgifter på Internet försöker indrivningsföretaget Baltic Inkasso tysta honom. Detta är en hämd för att Baltic Inkasso synats i sömmarna.

Det erkänner Johan Dahlsten, vid (http://www.balticinkasso.com/) Baltic Inkasso i Tallinn som tycker att Aschberg får skylla sig själv. Sjuka idioter är min åsikt. Egentligen skulle jag inte posta länken till Baltic Inkasso, för det förtjänar de inte. Bara för att visa vilka avskum det handlar om så publicerar jag länken. Skadan för Robbans del är redan skedd.

Ja, skicka mig ett grishuvud per post om ni så önskar. Men jag hävdar att det Baltic Inkasso sysslar med är olagligt och oetiskt. De skriver på sin hemsida att de följer de svenska och estniska lagar och förordningar som gäller. Jodu! Dröm i rosa. Jag hoppas polisen tar tag i detta å det snaraste.

Jag håller på dig Robban och ger dig en stor elogé att du inte räds typer som dessa. Jag ser fram emot fler avslöjande reportage. Vi skulle ha fler journalister som dig.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 22, 2003 07:48 FM

Kommentarer

Du säger det. Tja, det kanske du borde veta eftersom du tydligen i alla fall verkar befinna dig i deras ursprungstraker om jag ska döma av din IP-adress.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 2, 2004 11:05 FM

Tiger pissa på dig om du skulle möta dessa skulle du skita på dig

Skrivet av: nörd datum: september 2, 2004 10:18 FM

Tack för ditt snabba svar!

Vänligen
/Anna

Skrivet av: Anna B datum: augusti 26, 2004 02:42 EM

Du bör nog bilda dig en uppfattning själv, olagligt eller inte är svårt att avgöra för en lekman, men det de gjorde mot Aschberg kanske inte kan kallas etiskt. Det kanske är bättre för det företag du hänvisar till att kanske kolla in andra lösningar. Det finns många firmor att välja på.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 26, 2004 02:09 EM

Hej,
Jag har blivit rekomenderad att använda Balticinkasso för mitt företags fordringar. När jag söker efter dem så hittar jag, bland annat, denna sida och blir lite förskräkt. Är det olaglig verksamhet de bedriver?

Vänligen
/Anna

Skrivet av: Anna B datum: augusti 26, 2004 02:03 EM

Det kan tilläggas att Leif Larsson på Baltic Inkasso har ett gediget brunt förflutet i Nordiska Rikspartiet, Riksfronten och Hembygdspartiet/Konservativa Partiet. Och när han skulle börja på arbetspraktik eller liknande på Katrineholms stadsbibliotek, dök han upp med brun skjorta och hakkors på överarmen ...

Dessbättre verkar deras hemsida vara nere nu. Hoppas detsamma gäller företaget.

Skrivet av: Robert K Huselius datum: augusti 25, 2004 11:30 EM

Självklart skall vi inte acceptera ett *maffioso*-inkassoföretag i Sverige.

Däremot tycker jag inte ett dugg synd om Aschberg. Journalister kan begå vilka övergrepp som helst under täckmanteln av vår grundlag. Det borde finnas bättre legala möjligheter än nuvarande (=0) att bestraffa journalism/journalister/"tredje statsmakten", som i värsta fall krossar individer, utan att detta får en rättsligt motiverad påföljd.

"Just my 2 cents"

Skrivet av: swedpdlr datum: januari 31, 2004 05:57 FM

är i och för sig emot det generellt sett men robert aschberg ägnar ju sig åt liknande arbets metoder,skälet till detta var ju att han gav ut person uppgifter i tv på en av baltic inkassos delägare.
det händer allt för ofta att personer hängs ut i media i sverige på väldigt lösa grunder av slarviga b-journalister.
detta kanske ger dom något att tänka på

Skrivet av: mange datum: december 27, 2003 12:30 FM

Så du tycker det är helt okey att hänga ut folks personnummer, telefonnummer, hemadresser och annat privat bara för att hämnas för att den personen inte tycker som dig?

Gör du likadant mot dina egna opponenter?

Annica

Skrivet av: Annica datum: december 26, 2003 04:17 FM

tycker det är rättvist att någon med medie monopol äntligen får tillbaka för riktigt dålig journalistik,robert aschberg har ju genom tiderna inte stått för direkt rumsrena åsikter själv.
baltic inkassos arbete kan man ju diskutera men det finns många människor som livnär sig gott på att blåsa hederliga företagare och personerna blir knappast rädda för fogden,ger man sig in i leken får man leken tåla tycker jag

Skrivet av: mange datum: december 25, 2003 09:17 EM

Du har så rätt Calle.
Done!

Annica

Skrivet av: Annica datum: december 24, 2003 05:28 FM

Ett litet tips bara: det kanske är bättre att ta bort länken till ligisterna och istället skriva deras adress så att folk får köra copy/paste om de vill titta på idioternas hemsida. Detta med tanke på att puckona annars får ett litet snäpp bättre placering i Googles sökmotor när Google ser din länk...

GOD JUL förresten!! Du får en cyber-kram i present! :-)

Peace!
/C

Skrivet av: Calle datum: december 23, 2003 09:02 EM

Jag känner igen tendensen. Har någon kritiserat dig. Häng ut dem på nätet, ingen bryr sig och inget händer. That´s it. Internet är på väg att bli rena rama Vilda Västern.

Nej du, Claes - det är väl ingen bra idé att sälla sig till dessa typer? ar du inte ett bra jobb as it is?

Annica

Skrivet av: Annica datum: december 22, 2003 08:48 EM

Där kom nästa inkassoföertag som beter sig som idioter. När ska myndigheten bry sig i dessa skitstövlar till företag? Jodå...det finns ett flertal på den svenska sidan som inte är ett dyft bättre än detta.
Undrar om man skulle öppna ett eget med utlåning. Verkar vinstgivanda iaf.

Skrivet av: Claes datum: december 22, 2003 04:15 EM