« NSA | Startsidan | Undvik utvik om du vill behålla jobbet »

21 juni 2006

Enhetstaxan

Den 1 maj 2006 infördes enhetstaxa i SL-trafiken och zonindelningen försvann. De gamla kontant- och rabattkupongerna ersattes av enkelbiljetter. Zonerna i SL-trafiken togs bort och långa resor blev därmed mycket, mycket billigare, medan korta resor blev något dyrare. Det går dock att köpa häften för 180 kronor, vilket motsvarar 18 kronor per biljett.

Alla köper inte månadskort av olika anledningar, men måste ibland ta sig in till stan eller till andra delar av Stockholm med omnejd. Förut kunde en enkelresa kosta skjortan. De som gynnas är de som bor i förorterna och än längre ut i länet. De som missgynnas är de som bor i stan.

Nu hörde jag i går på TV att om moderaterna vinner ska de slopa enhetstaxan för att de tycker att den är orättvis. Har tanterna på Östermalm gnällt på att de får betala någon krona mer nu för att ta sig in till city?

Orättvist eller inte. För förortsborna har en pandoras ask öppnat sig och alla har fått råd att ta sig vart de vill inom SL för 20 kronor per enkelresa. Är det orättvist att ge dem denna chans? De har ofta inte mycket pengar att vifta med.

Jag skulle bli grymt förbannad om de plockade bort enhetstaxan.

Detta är ett bra grepp och enligt SL helt okey.
http://www.bytbiljett.nu/

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 21, 2006 6:35 FM