« Fuktskador default på mobiler? | Startsidan | Bloggtreklöver 90 »

7 april 2006

Homo- och bisexualitet helt okey

Gud skapade allt levande, det påstår i alla fall de som tror på Gud. Men Bibeln fördömer homo- och bisexualitet hos människan. Många läser den och tror på vad som står där, i sagoboken som jag brukar kalla den.

Vad säger de religiösa som fördömer homo- och bisexualitet hos människan och andra som lider av homofobi om att det förekommer i naturen hos djur? Det vore intressant att veta.

Inte heller för djuren betyder sex alltid fortplantning utan handlar ofta om lek och njutning. Homo- och bisexualitet är inte ovanligt.

Detta ovan finns i en artikel i F&F 4/03.

Redan på 1700-talet blev detta vetenskapligt belagt och under 1800-talet publicerades ett antal uppsatser om homosexualitet bland frilevande fåglar och däggdjur. Även under 1900-talet har det beskrivits och verkar faktiskt vara mer vanligt än vad som tidigare antagits.

Jag tycker att andkillarna i Malmös Pildammar är ett bra exempel i nutid. Jag såg det på nyheterna i morse och där berättades även om två svanar av manligt kön som adopterade (eller rakt ut skrämde iväg gåsfamiljen) ett gåsägg och ruvade, samt födde upp ungen som om det vore deras eget.

Lesbiska måsar parar sig med hanmåsar, men lever sedan med sin hona och ungarna. Naturen måste anses vara naturlig. Alltså måste många omvärdera sin värderingar och fördomar gällande homo- och bisexualitet. Eller?

// Annica Tiger

Annica Tiger april 7, 2006 07:06 EM

Kommentarer

Den var inte särkilt bra innehöll inget särkilt. jag är verkligen inte troende så ^^

Skrivet av: Mela datum: november 17, 2006 11:29 FM

Jättebra skrivet! Tänk om fler var så öppensinnade. Fortsätt så!

Skrivet av: Blabsan datum: april 14, 2006 10:22 FM

Man kunde ju hoppas.

Skrivet av: crrly datum: april 8, 2006 07:20 EM

Nog för att jag är kristen och troende och allt det där, men jag anser att riktig djup tro kan man bara få om man har älskat någon djupt och innerligt. Och sen om det är en man eller kvinna...det gör det samma för mig. Däremot blir jag lite mer anti om man börjar dyrka pengar eller andra materiella saker än att man värdesätter de människor som man omger sig med. Jag ser Bibeln som en guide, lite av ett rättesnöre, men att man inte kan ta allt på fullaste allvar. Men mycket av det som är skrivet i den är tillräckligt bra för att man ska få sig en funderare även idag, ca 3000 år senare efter det att texterna skrevs ner.

Skrivet av: Linnea datum: april 8, 2006 04:35 EM

Jag säger bara - Elefanter!

Matriarker av stora mått *ler*

Skrivet av: Tant Monica datum: april 8, 2006 09:16 FM

Jag tror att en del i skapelsen är just att kunna älska vem som helst oavsett kön. Sen får de bibelsprängda säga vad de vill.

Men jag måste också säga att Svenska kyrkan tagit stora steg de sista 10 åren. Jag vet ju hur det var i början på 80-talet...*huva*

Skrivet av: Ordbankaren datum: april 7, 2006 07:11 EM