« Sveriges nationaldag | Startsidan | Första fallet på 24 år tas upp angående könsstympning »

6 juni 2006

Två flugor i en smäll

När jag passerade Hötorget såg jag Esbati tala och jag var tvungen och stanna och lyssna. Som vanligt satt orden precis exakt som de skulle. Rasisterna försöker ju utnyttja och överta nationaldagen för sina mörka syften. Det är bra att motkrafter ställer upp, på ett fredligt sätt.

Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti och de har alltid deltagit i kampen mot rasism och högerextremism. Jag gick fram och frågade efteråt om jag fick lägga ut bilden ovan på nätet. Jag tyckte det var bäst att fråga, för säkerhets skull.

Esbati

Varför det var så mycket poliser där förstod jag inte. Men de kanske var rädda för att högerextremister skulle vilja störa Vänsterpartiets talare?

Polis

Det jag egentligen skulle göra på Hötorget var att gå på bio. Åsa diskuterade en gång i sin blog att det fortfarande anses vara lite udda att gå ensam på bio och restaurang. Varför det? Vill ingen hänga med så går det lika bra att gå själv. Det var fler än jag som var ensamma vad jag kunde se, när jag kikade runt lite.

Nu blev jag dock besviken på filmen jag sett framemot att se, Mission Impossible 3. Seg. Småtråkig.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 6, 2006 06:02 EM

Kommentarer

Jag är ganska förvånad över att nästan ingen kom och lyssnade på Ali Esbati (se bilderna).

Troligen beror det på att vänsterpartiet och Ung Vänster har förknippats med stöd till rasistiska och antisemitiska rörelser, däribland islamister.

Trovärdigheten i den viktiga kampen mot nazismen är därför inte så hög, vilket är mycket synd.

Skrivet av: Tomas datum: juni 10, 2006 06:12 EM

Avundsjuk på dig, hade gärna velat här Ali tala :-)

Lustigt (!) förresten att massmedia idag alltid framställer vänstern som bråkstakarna. På 60-talet var det alltid högern, då kallade "raggarna" som störde och provocerade vid exempelvis Vitenamdemonstrationerna. Är det verkligen så att det är vänstern som bråkar, eller passar det bara polisen bättre att skydda dessa idag???

Skrivet av: Kerstin datum: juni 7, 2006 01:18 FM

Det enda polisen gjorde vara att jaga vänsterextremister. Man kan säga vad man vill om nazister, vänsterextremisternas kusiner, men det är oftast vänsterextremisterna som startar bråken och upploppen.

Skrivet av: Andreas Ekström datum: juni 6, 2006 09:49 EM

Vänstern har alltid fört en bra kamp mot rasism och främlingsfientlighet. Även på min tid :-).

Skrivet av: Björn datum: juni 6, 2006 08:33 EM

Du vet ju att mitt hjärta klappar åt, med och för vänstern. Det var rena rama turen att du just klev framför mikrofonen när jag gick förbi. Då var jag ju bara tvungen att stanna och lyssna, jag hade ju tid kvar innan bion skulle börja.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 6, 2006 06:27 EM

Hej,

Kul att du gick förbi och att du uppskattade det. Håller med om att det var överdimensionerat med poliser. Men de höll sig lugna ;-)

/Ali

Skrivet av: Ali Esbati datum: juni 6, 2006 06:21 EM