Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till början av månaden. ---->

OBSERVERA!

Du har väl inte missat att dagboken, eller bloggen som det numera heter, finns numera på helt ny adress!
www.tiger.se/blog/.

Denna Reload uppdateras inte längre.

19/8-03

I morgon fortsätter jag mitt reloadande på en ny adress.
Du får styra kosan mot
www.tiger.se/blog/.
Byt gärna ut ditt bokmärke. Om du nu har ett sådant. Eller om du länkar till denna sida. För här kommer inte att komma några nya anteckningar. Det här blir ett arkiv över sex års tankar och funderingar, upplevelser och händelser ur mitt liv. Ja, inte komplett. Ett selektivt urval. Det är mycket jag inte skriver om. Det är mitt privilegium att så göra. Jag hoppas innerligt att de flesta kommer att fortsätta läsa min reload på den nya adressen. Om inte. Tack för denna tid.

     __ _-==-=_,-.
    /--`' \_@-@.--<
    `--'\ \  <___/.    Annica
      \ \\  ´" /    *vinkar*
       >-\\_/`> 
 ____    /= | \_|/
 '  `\  _/=== \___/
 `___/ //\./=/~\====\
  \  // /  | ===:
   | ._/_,__|_ ==:    __
   \/  \\ \\`--|     / \\
    |  _   \\:   /==:-\
    `.__' `-____/    |--|==:
      \  \ ===\   :==:`-'
      _>  \ ===\  /==/
     /==\  | ===\__/--/
     <=== \ / ====\ \\/
    _`-- \/ === \/--'
   |    \ ==== |
    -`------/`--' /
        \___-'

Jag har aldrig riktigt lyckats ta reda
på vad feminism är. Jag vet bara att
folk brukar kalla mig feminist så fort jag
uttrycker en åsikt som skiljer mig
från en dörrmatta.
Rebecca West

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/8-98
"- Det står i tidningen att polisen söker en man som antastar kvinnor.
- Skriver de vad man får i lön?"

Läs mer: =>

19/8-99
"Idag blir det kort - men som jag alltid säger - det är inte storleken/mängden/kvantiteten det hänger på :) utan mer känslan/ivern/kvalitét som gäller :). Fast det sistnämda är ju subjektivt."
Läs mer: =>

19/8-00
"Noterade att igår hade Aftonbladet en lika spektakulär löpsedel. Mark Levengood skriver själv om misshandeln. Frågan kommer med automatik. Skulle en lesbisk tjejs egen berättelse vara på löpet? Kanske det? Längre in på sidan 8 fanns några små korta rader längst ned med rubriken - Mamma hittad mördad. Proportionerna? Jag vet inte om jag överdriver här? Men förstå vad jag menar. Visst är jag för ett mer jämlikt samhälle även när det gäller familjepolitik. Det har jag skrivit om förut här i min dagbok. Alla vet ju vid det här laget att jag är emot AGV - automatisk gemensam vårdnad för till syvende och sist tror jag inte det gynnar barnen. Det finns andra sätt att åstadkomma den eftersträvbara jämlikheten. Papporna kan ju börja med att se till att de utnyttjar pappaledigheten - ett stort steg i rätt riktning. Papporna kan se till att de själva bidrar till jämlikheten i de basala frågorna som städning, blöjbyte och *ta för sig* hemmavid. Papporna kan visa sin delaktighet genom att byta ut karriären mot att delta mer i barnens liv och leverne. Min filosofi är att resten kommer då med automatik. De som det säges huldas så mycket om (läs barnen) försvinner någonstans i periferin och det hela har utmynnat i rena rama egoistiska *pappavindar*. Pappor som driver vårdnadstvister in absurdum utan att förstå att det drabbar barnen då barnen oftast inte lämnas utanför de vuxnas konflikt. Ett annat bra exempel på dessa *pappavindar* är fallet med Kimberly. Politiker och andra grupperingar får gasta sig blåa om barnkonventionen tills de avlider av syrebrist. Men i detta fall bland många andra anser jag inte att de tar hänsyn till barnet och barnets bästa. Skit i könet på vårdnadshavaren. Skit i politiken. Använd hjärnan för en gångs skull. Tänk på barnets bästa. Hennes bröder får stanna hos vårdnadshavaren i Sverige. Kimberly anses för liten för att ha en egen åsikt men alla vet att den sammanfaller med brödernas åsikt som det ju tagits hänsyn till. Kimberly ska ensam och övergiven (i barnets ögon) sändas till en dokumenterat aggressiv och labil vårdnadshavare i Sydafrika, vars mor har erbjudit sig att komma till Sverige för att vittna mot sitt eget barn och till den svenska vårdnadshavarens fördel. Kimberly har i ren desperation hoppat från tredje våningen en gång. Vem ansvarar för att hon inte gör det igen och kanske avlider?"
Läs mer: =>

19/8-01
"Sååååå....ha en underbar söndag! *kram* Annica"
Läs mer: =>

19/8-02
Ha en bra dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>


18/8-03

I dag är det näst sista gången jag skriver här i reloaden. Wow, säger kanske en del. Äntligen! Men då ska jag genast göra dem besvikna och glädja alla er andra. Jag kommer att fortsätta. Men i en annan form (Movable Type). På en annan url. I övermorgon firar jag och min reload sex-årsjubileum. Firar och firar :). Men så blir det. Så är det.

Det gäller att ha mod att vara den man är,
och inte tappa modet för att man är den man är.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/8-98
"I går morse kände man igen sig. Bilköer! Skolan började tydligen och det märktes i trafiken. Märks även på jobbet! Full rulle! Men numera känns det bara bra, känner en trygghet och stabilitet jag inte kände i början. Då var jag orolig att inte räcka till, att inte ha tillräckliga kunskaper, men den oron har försvunnit. Det ger mig en styrka och ett enormt självförtroende, vilket som sagt brukar vara en *bristvara* :)."
Läs mer: =>

18/8-99
"Jordbävning! Hemskt! Tragiskt! Men det som berörde mig igår var några bilder i Expressen. Ett par hade lämnat sin NewFoundlandshund i bilen under shoppingturen i London. De tänkte bara vara borta en liten stund. Det räckte. Hunden kokade i värmen, fick värmeslag och dog. Vilken död? Den sjuåriga tiken Lucy försökte febrilt ta sig ut, skällde, kastade sig mot rutorna och bet i sätena. Men försent...när hjälpen kom via polisen låg hon död i framsätet. Jag tänkte på detta hela kvällen, varje gång jag kikade på någon av mina små bruna *nallar* blev jag gråtfärdig. Skärmar man av sig? Orkar man bara bry sig om det man har kärt självt? Jag talade om selektivt minne igår men det kanske är mer advekat att tala om selektiv *beröring* av fasor och hemskheter."
Läs mer: =>

18/8-00
"Det ringde en journalist igår. Det var J.M på IW som hade tipsat henne om mig. Jag var lite undrande först när hon berättade vad det handlade om, en programserie som ska ta upp fenomenet hat-sidor/konsumentmakt på Internet. Det gällde min sida om Kunskapslyftet som jag gjorde 1997, J.M hade sagt att jag var nog den första ut i Sverige med en sådan sida som kritiserade ett företag/kommunal verksamhet. Inte vet jag? Nå - kanske stämmer? Fast jag rubricerar den inte som en hatsida, mer som en sida som kom till för att andra skulle få ett forum att uttrycka sitt missnöje på. Det _var_ många som var besvikna på kunskapsföretaget Ldt. Edition och komvux i Upplands Bro samt på andra ställen runt omkring i Svedala, mail har droppat in så sent som i somras. En tanke slog mig. Jag undrar om det var den sidan som *låg mig i fatet* nu när jag sökte en kurs i våras på komvux :) som jag inte kom in på?"
Läs mer: =>

18/8-01
"Förutom praktiska "bygg din egen hemsida"-tips, så gör Annica Tiger även en sida om kvinnor, om hundrasen New Foundland, om trakasserier på nätet och ett centrum för kritik mot Kunskapslyftet! Allt detta engagerar Annica och hennes engagemang smittar uppenbarligen av sig. Annica har även lagt ut sin dagbok på nätet, där hon ur ett feministiskt perspektiv reflekterar över saker som händer i vardagen.
+ En mycket personlig sajt som bottnar i en sann vilja att förmedla något till dem som vill lyssna (läsa).
- Tangerar bitvis gränsen till en egotripp "
Tre tips i samma tidning angående tre av mina sajter.
Läs mer: =>

18/8-02
"Att folk aldrig lär sig. Man _kan_ inte lämna hundar eller små barn heller för den delen i en sommarvarm parkerad bil. Jo, det förekommer. Jag vet inte hur många gånger jag läst nu i sommar om både barn och hundar som kolavippat i en varm bil. Enkel ekvation, varmt+instängd=död. Den som ändå gör det borde få ett straff. Öga för öga, tand för tand. Jag brukar inte rekommendera den straffsatsen i vanliga fall, men här gör jag ett undantag. Lämna förövaren i en het och låst bil i ett par timmar så kanske personen aldrig gör om det. Om han nu kan."
Läs mer: =>


17/8-03

Tiden går fort när man har det roligt.
I går var jag hemma hos Carina hela eftermiddagen. Hon hjälpte mig mig min nya blogg. Hon har installerat x antal stycken dito. Det är så mycket finesser så lilla jag blir alldeles snurrig. :) Men det känns som om jag börjar greppa det hela nu. HTML:andet är inget problem för mig. Det är mer att kunna förstå vad man kan göra och hur det ska göras. Det finns så mycket plug-ins att installera, så hälften vore nog.

Women constitute half the world´s population,
perform nearly two-thirds of it´s work hours,
recivie one-tenth of the world´s income
and own less than one-hundredth of the world´s property.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/8-98
"Visst jag är fånig! Men mina hundar är mina ögonstenar och mina barn, nästan :-). Vem lämnar bort två barn till helt främmande människor och en ovan miljö i onödan? Inte jag iaf, som förövrigt inte ens varit ifrån dem en hel natt under 10 år."
Läs mer: =>

17/8-99
"Jag är Våg, Vågarna är ju kända för att vara diplomatiska och att alltid vilja göra alla till lags. Dock är jag säkert undantaget som bekräftar regeln. Igår blev jag arg och var _brutalt_ ärlig i ett mail till en person. Men vad gör man? Det går att driva mig till en viss gräns, sedan är det stopp."
Läs mer: =>

17/8-00
"Jag fick svar igår från Gör Så Här-redaktionen. De bad om ursäkt för den *huvudlösa* (ja - det var vitsigt uttryckt) annonsen och försäkrade att det var ett misstag samt att det inte skulle upprepas. Gott! Sedan hur det blir med det får vi väl se :), säger pessimisten i mig. BTW, något helt annat - jag vet att en del kanske tycker att jag ställer för stora krav både på mig själv och andra, att jag vill att det ska hända saker idag och inte i morgon, att jag har dåligt tålamod, är hetsig och att jag är för *gåpåig*. Men när det är något som jag tycker är viktigt brukar jag rusa åstad - med skygglapparna på. Jag är van att köra solo, det kan vara en av förklaringen. Jag är en ensamvarg och ofta har mitt motto varit "Ensam är stark" och det är väl det fortfarande stundtals. Men jag jobbar på det. Ensam är inte alltid starkast. Teamwork är bra och kan vara bra mer effektivt i de flesta lägen. Ordspråket hungriga vargar jagar i flock kan väl där vara tillämpligt :)? Fast *kliar sig i huvudet* - vad händer när vargarna blir mätta?"
Läs mer: =>

17/8-01
"En modern Lysistrate? Kvinnorna i den turkiska byn Sirt tvingas gå flera kilometer varje dag för att hämta vatten. Nu har de tröttnat på detta. Nu sexvägrar de för att männen inte lagar byns vattenledning. Den manliga ledaren för byn menar, enligt nyhetsbyrån AP, att männen i byn lider mer än kvinnorna av denna strejk. Well, well. Fixa vattenledningen då :). Enligt de kulturmönster som råder i Turkiet är det väl mannens uppgift? Jag misstänker att anledningen till att den inte lagas är för att männen i byn slipper gå denna sträcka varje dag för att hämta vatten. Det är ungefär lite likt det faktum att krisen i förlossningsvården skulle inte alls vara lika akut om det var männen som födde barn. Det är ungefär lite likt det faktum att P-pillrens biverkningar skulle säkerligen vara helt minimerade om det var männen som tvingades ta P-piller/ansvaret för barnbegränsning. Det är ungefär lite likt det faktum att adekvat smärtlindring/tillgång till kejsarsnitt vid alla förlossningar skulle vara per default om det var männen som födde barn. Eller? Drar jag med för grovkornig kam nu? Det är iofs lätt hänt........Vad skulle skett i motsvarande situation i en svensk by? Tanterna hade nog fixat vattenledningen själv eller hyrt in en entreprenör. Go figure!"
Läs mer: =>

17/8-02
"Snart är det lucia, jul, nyår och bitande kallt. Blött, mörkt och kallt. Framför allt mörkt."
Läs mer: =>


16/8-03

Polis körde bil knarkpåverkad - slipper avsked. Jajomenhallojdär. Poliser har tydligen en egen gräddfil i rättssystemet.

Saxat ur Aftonbladet:
Helt färska siffror från Brå, Brottsförebyggande rådet, visar på en skrämmande verklighet. I juli ökade anmälningarna om fullbordade våldtäkter mot barn under 15 år med 22 procent jämfört med juli förra året. Det är fler än någon annan julimånad de senaste tio åren. Siffrorna gäller våldtäkter utomhus. Hittills i år är anmälningarna 71 stycken.

Våldtäkter utomhus var det. Hur många som sker inomhus och inom hemmets väggar framgår inte. De lär inte vara mindre. Hur man än vrider och vänder på det så är det flickor och kvinnor som drabbas av detta. Det är sällan en man eller pojke våldtas. Det förekommer, men inte alls i samma utsträckning. En våldtäkt är ofta en maktdemonstration, mer än ett tillfälligt kåtslag. Det är min personliga uppfattning. Här drar jag en parallell med våld mot kvinnor. Den problematiken är i paritet med detta, beträffande förekomsten mellan könen. Att blanda in mäns misshandel mot män i dessa sammanhang är inte relevant. Fler män misshandlar kvinnor, än kvinnor som misshandlar män. Även här gäller det en maktdemonstration.

Om du vill skaffa dig fiender,
försök att förändra någonting.
W. Wilson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/8-98
"Ähhhh - då kan man ju lika gärna börja jiddra om TV-beroende, bok-beroende eller vad man nu väljer för förströelse. Dock finns det givetvis de som använder Internet fel och kanske kan räknas till dem som anses som beroende. Man får ju inte bygga upp hela livet runt *modemet* och bara ha vänner på nätet och/eller sakna andra intressen vid sidan om. Men jag tycker man inte ska vifta med varningsflaggan i topp - många har ju stor nytta av Internet och använder det på rätt sätt. Vad är värre? Sitta framför dumburken hela kvällen eller vara uppkopplad några timmar istället?"
Läs mer: =>

16/8-99
"En väl skriven dagbok *hittar* alltid sina läsare och vem har sagt att det är mängden besökare som räknas. Jag har aldrig förstått *mätandet* av besökssiffror - hellre 30 stycken som läser än 130 stycken som bara råkar hamna på sidan av en eller annan anledning och inte ens orkar läsa och försöka förstå det som skrivits än mindre kommentera det. Det kan bli lite ensidigt då :-)."
Läs mer: =>

16/8-00
"Extremhögern växer sig starkare och starkare i Tyskland och tendensen märks även här i Svedala. Skrämmande. Jag sänder en tanke till de besättningsmän i ubåten som sitter instängda på havets botten. Aftonbladet visade häromdagen vilket *värde* den nyheten hade då de valde att ha Carolas utbrändhet på första löpet istället. Hur kan detta generera ett löp samt ett helt mittuppslag? Vad ger det för signaler? Är det vi köpare av tidningen som är dumma, ägarna av Aftonbladet eller är det journalisterna? På tal om Carolas utbrändhet. Jag läste om Carolas hårda sommar. Det som rabblades upp verkar enbart ge besked om att hon haft semester halva sommaren, samt mer fest och *glitter* än hårt arbete. Jag tror att Gerda i snabbköpskassan har det värre om vi ska tala om utbrändhet/dåliga arbetsvillkor. Men vem vill läsa om Gerda? Jo, jag. Vill du? Jag hoppas det! Som orsak till utbrändheten nämdes även krocken den 10/8 samt att den 12/8 avslöjades det att var bilen oförsäkrad. Min kommentar är bara att Carola verkar köra bil väldigt illa samt att det då torde vara en självklarhet att ha bilen försäkrad. Ajjjj - nu slår jag mig på fingrarna :), men förstå mig rätt." Är det inte Carola så är det Linda.
Läs mer: =>

16/8-01
"Sircam-viruset måste vara det hittills mest långvariga virus som drabbat användare på länge? Det droppar fortfarande in mail á la masse med detta virus bifogat. Numera trycker jag faktiskt alltid på Reply och skriver kort och gott; "Du har Sircam virus på din burk". Det kommer mail från både privata personer och företag, nu senast maxvell.se och audiopro.se. Har inte företag full viruskoll? Om inte, är det skrämmande. Det är en tragedi för somliga, det finns faktiskt folk som vet hur man läser de bifogade filerna, utan att själva infekteras av virus. Men varför man nu ska göra det förstår jag inte? Det var samma attityd jag hade när Hotmail hade säkerhetsproblem och i princip var och varannan visste om detta och tjuvläste andras mail, långt innan det skrevs om det i pressen. Men varför man nu ska göra det förstår jag inte? Det är ungefär samma sak som att om någon råkar glömma att låsa sin ytterdörr; inte stolpar man rakt in bara därför?"
Läs mer: =>

16/8-02
"Tropiska nätter utlovas av meteorologerna. Vill jag ha det åker jag utomlands. Här hemma ska det vara lite lätt och lagom tycker jag :). Det är kväjande varmt. Det är äckligt varmt. Det utlovade regnet uteblev. Jag dansar regndans. Dansar och dansar. Förtvivlad! Förvirrad! Inget händer. Jo, nere i Tyskland och länderna runt om vräker regnet ned, samt i Asien och på andra ställen är det extrem torka. Miss i planeringen? Ur led är tiden brukar man säga. Kanske dags att säga "Ur led är vädret"? Skämt åsido. Jag är orolig. Är det klimatförändringar genererade av växthuseffekten? Det där smogmolnet över Asien oroar mig." Vädret är fortfarande ur led.
Läs mer: =>


15/8-03

Tröttheten tycks ge mig snyting efter snyting. Jag hinner knappt resa mig upp mellan varven. Jag känner mig totalt däckad. Aldrig utsövd. Hur mycket jag än sover är jag alltid trött, intill illamåendets gräns.

Som sagt. Trött är jag. Trött blir jag. Men inte mer trött än att jag nog tror att antingen behagar han skämta eller så har han allvarliga problem. Bigga? Vad säger man om motsvarande manlig dito? Bigge? Bugge?

-------- Original Message --------
Subject: Bigga
Date: Fri, 15 Aug 2003 03:41:37 +0300
From: pekka pekka@digi.net.sa
To: a_t@tele2.se

Lyssna nu

Av alla kvinnor ar:

50% Ointresserade av sex 25% konstlat intresserade (Fake orgasm)
10% halvt intress.....
5% Goa
10 % horor

Det ar de sista 10 jag ar ute efter.
En hora:(later hemskt men ar ett karleksord)

Klagar inte
Har ej huvudvark
Sager att mannen ar snygg
Suger vid tillsagelse
berommer mnnens biceps
tycker att mannens genitalia ar viktiga
gnaller ej vid mensbesvar
har ej mens
har en trang o fin mus for mannen att kolla efter oldrickandet
tycker att olstinkande andedrakt ar gudomligt

Kom igen

klaga mindre o sug mer det ar vad vi man kraver av er br, kvinnor.

Tårar märker man, men om hjärtat blöder - vem ser det?
Hsuh Wen

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/8-98
"Råttorna har i flera dagar demonstrerat i skåpen - Vi vill ha mat! Vi vill ha mat! Drar mig alltid in i det längsta när det gäller att åka och handla. Inte för att jag måste vända på slantarna utan för att jag tycker det är sååååååååå tråkigt att storhandla. Igår skulle jag koka thé, fick slå ihop alla tomma påsar så jag fick ihop så pass att fylla tesilen. Tigerblandning - citron, svartvinbär, earl grey samt jasmin. Ser att det även avslöjar hur ofta jag rensar ur skåpen *skrattar*."
Läs mer: =>

15/8-99
"Kollektiv skuld! Kollektivt ansvar! Margareta Winberg väckte ont blod med sitt resonemang om att män har en kollektiv skuld när det gäller bl.a sexualvåld mot kvinnor. Här är det nog fråga om lite ordklyveri...jag anser själv inte att män har en skuld - dvs alla män ska straffas bara får att några få inte *sköter* sig. Men däremot helt i paritet med att den som tiger samtycker anser jag att de liksom vi kvinnor har ett kollektivt ansvar. Likväl i denna fråga som att vi har ett kollektivt ansvar när det gäller barn, även andras barn. Inte behandlar du väl barn orättvist? Inte förutsätter du väl att de minsann ska kunna *ta för* sig själva? Ser du ett barn bli misshandlat av sina föräldrar upprepade gånger, vad gör du? Blundar? Ser du ett barn bli mobbat i skolan, vad gör du? Blundar? Ser du att grannpojkarna sexuellt trakasserar grannflickan, vad gör du? Blundar? Nej - jag skulle inte tro det, för jag hoppas att du inte skulle blunda. Varför uppträda/tänka/agera annorlunda om det gäller vuxna - både män och kvinnor? Vi blir inte jämlika om vi inte tillsammans strävar för ett bättre, mänskligare samhälle. Det som förvånar mig mest och alltid har förvånat mig genom alla tider är att så få män protesterar, yttrar sig, har synpunkter på, försöker göra något åt vårt ojämlika samhälle. Där har de ett kollektivt ansvar! Så det bara osar fett om det. Jag dammar av mina gamla rader om hur det skulla vara om det var omvänt, läs dem här :) om du orkar. Är vi alla så avtrubbade? Är männen så dumma i huvudet att de inte ser/hör/förstår? Eller vill de inte? Det anses traditionellt vara manligt att vara aggressiv och dominant, alla män som inte visar dessa tendenser kallas felaktigt mesproppar eller *velour-nissar* - sådana många, kanske de flesta kvinnor egentligen drömmer om men inte väljer utan släpar hem testeron-fyllda IQ-fiskmåsar från krogen :-) - ibland kan man ju ifrågasätta om en del kvinnor inte har IQ-fiskmås själva ibland. Det jag försöker säga är att vi alla är lika skyldiga till att försöka bryta det manligt traditionella mönstret som samhället genomsyras av. Herrtidningarnas kvinnobröst-fitta-objektifiering! Killarnas omklädningsrumsjargong! Reklamen som förvanskar och *pluttifierar*! Samhället som trycker ned kvinnor. Flickor i skolorna som försöker *ta för* sig likt killarna av lärarnas tid och resurser anses vara stökiga och bökiga istället för att uppmuntras. Ungdomar som tidigt får lära sig att killarnas fritidsintressen värderas högre. TV:ns såpoperor som inte har mycket till verklighetsbakgrund! Skolan som fortfarande har pojkarna som *norm*! Sjukvården som fortfarande har mannen som *norm*! Arbetslivet som fortfarande har mannen som *norm*! Att det spelas på kvinnornas vårdande instinkter! Att kuken har så satans stor betydelse som måttstock :-)."
Läs mer: =>

15/8-00
"Jag såg Norra Magasinet igår som handlade om pedofiler/incest. En kula i pannan är vad som gäller! Min första reaktion - men visst är det en komplex problematik? En otrolig siffra nämdes, att c.a var tionde kvinna som barn har blivit/kommer att bli utsatt för detta. Lägg då till de killar som råkar ut för detsamma. Våra myndigheter måste få bättre utbildning så de kan ta tag i detta. Det är ju helt fel metod som en viss kvinnlig advokat använder - att hon stämmer de sociala myndigheter som ligger bakom anmälan. Begär skadestånd i en civilprocess. Snacka om att gå till ytterligheter åt andra hållet? Till slut kommer ingen att våga agera såvida personen inte själv erkänt och/eller ertappats på bar gärning."
Läs mer: =>

15/8-01
"Mansgrupp förföljer frigjorda kvinnor De kallar sig Manliga skräcknätverket. Detta gick att läsa i Expressen igår. Jajajagsägerdådet! Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ur. Men varför blir jag inte förvånad? Varför drar jag med viss automatik paralleller med en viss manlig nätgrupp? Bara för att jag och andra har kritiserat och kommenterat nätgruppen FRIS framfart på nätet så ska vi klä skott för en hoper orimliga anklagelser utan substans. I Aftonbladet läste jag en bra artikel. Den spann vidare på en artikel från 7:e augusti där det fastslogs att det begicks 125 brott mot kvinnor varje dag och polisen har inte resurser så det räcker att reda ut alla fall. Ingen nyhet! Lite likt - Been there, done that! Inga nyheter precis. Den har vi hört förut! Gårdagens artikel spann vidare på att det var än viktigare att kvinnorna får rätt bemötande hos polisen när de gör sin anmälan. En del poliser tar inte misshandlade kvinnor på allvar. Å 2000 polisanmäldes 20517 fall av kvinnomisshandel, polisen medger att mörkertalet är stort. Polisen hanterade 9345 fall och 4825 ledde till åtal. Men ingen kan få mig att ens i det närmaste tro att resterande som inte ledde till åtal är falska anmälningar av umgängessaboterande räviga ex, som det är så populärt att hävda i vissa kretsar. Inte många går till polisen frivilligt och utsätter sig för den behandling/"stigmatisering" som följer med automatik. Go figure!"
Läs mer: =>

15/8-02
"Nalle förekommer ofta i mina drömmar, de jag nu minns rester av på morgonen."
Läs mer: =>


14/8-03

Den finansman som erkänt sexköp slipper åtal eftersom myndigheterna inte lyckats delge honom stämningen. De har haft tre månader på sig. Nu har brottet preskriberats per den 1 augusti. Polisen påstår sig inte ha lyckats lämna över stämningen till mannen. Detta trots att han bor på en känd adress på Östermalm och trots att han har sitt kontor inne i city. Undrar om de varit lika medvetet slöa om det gällt en vanlig medelsvensson? Det är många vanlig dito som fått böta rejält. I samma härva/sörja. Dem fann de – utan några problem. Konstigt!

Min älskade dotter har drabbats av Blaster. Jag ska försöka guida henne i kväll på jobbet så hon får bort skiten.

Män är känslomässiga dvärgträd.
Man måste hälla gödningsämne på dem
för att få ut några känslor från dem.
Kathy Lette

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/8-98
"Lika förvånad är jag över det tilltagande *teflonminnet* man fått. Som häromdagen när jag skulle knappa in PIN-koden på mobilen på morgonen, samma kod jag haft sedan i januari, fyra ynka små siffror att hålla reda på :) som suttit klockrent. Det var bara TOMT, soprent rent ut sagt i *teflonminnet*. Tog en lång stund innan jag kunde *locka* fram dessa små siffror i rätt följd, först tredje försöket lyckades. Tur det, slapp man gräva fram PUK-koden, för vad den lappen har hamnat kommer jag inte ihåg *ler*. Dock något irriterande när man är van att ha full koll på allting..."
Läs mer: =>

14/8-99
"Men jag är så in i nordens trött på alla mina sidor :-) just nu. Vill inte! Bryr mig inte längre! Jo - men kanske inte just nu. Ibland känner jag vemod, en stor sorg i bröstet, känner av en stor leda och funderar på att *regga av* min domän. Sluta skriva dagbok! Ta ned Dagbok på nätet! Ta ned HTML-guiden, ja _alla_ mina sidor. Säga upp internetabonnemanget! Låta mailen studsa bäst de vill på mina e-mailadresser! Men inser på en gång att det kommer aldrig att ske - inte detta sekel iaf :). Det lät det! Inte detta sekel! Men det går inte så länge jag jobbar med det jag gör - Internet ingår lixom i det hela. Men tanken finns att helt sadla om _igen_."
Läs mer: =>

14/8-00
"Försäkringskassan argumenterar för att övertyga pappor att ta pappaledigt på denna sida. De rabblar upp 10 goda skäl till att ta pappaledigt. Tja, det kanske behövs lite upplysning då det fortfarande är alldeles för få pappor som tar pappaledigt. Konstigt nog."
Läs mer: =>

14/8-01
"Sluta mobba Leijonborg - tjafs, politiska intriger, rävspel och vuxemmobbning i kubik. Ju mer de håller på desto mer troligt är det att den borgerliga oppositionen förlorar i nästa val. Detta är iofs inget jag skulle sörja över *ler*. Men jag tycker uppriktigt synd om Leijonborg just nu. Att utsättas för denna hetsjakt i media kan inte vara roligt och av de egna leden dessutom."
Läs mer: =>

14/8-02
"Häromnatten (mot morgonen till) vaknade grannen av att en grå Passat smygkörde sakta omkring här runt husen och bilarna, rutorna var nedvevade och föraren verkade alldeles för nyfiken för att vara en vanlig Svensson; speciellt med tanke på tidpunkten. När hon yrvaket gick ut och frågade honom vad han sysslade med svarade han bara att han inte kunde tala svenska. När hon då hotade med att ringa polisen drog han järnet med en djädrans kareta. Så mycket svenska kunde han i alla fall. Det känns inte speciellt tryggt att veta att folk sonderar terrängen nattetid. Bodde jag ensam skulle jag nog vara än mer uppskärrad. Jag känner mig i alla fall trygg med att min make är fullt kapabel att hantera vem det än månde vara som försökte ta sig in. Men ändå....."
Läs mer: =>


13/8-03

En dag lär hela Internet drabbas av härdsmälta. För mig med modem ter det sig bara allt segare och segare. Kan det bero på detta? Viruset Blaster sprider sig snabbt.
Läs vilka operativsystem som det främst drabbar. Gissa vilka? Pyttemjuks. Såklart. Så förutsägbart.

Jag håller på och filar på min Blogg. URL kommer snart. Jag filar och putsar och blir aldrig nöjd. Petimäter. Kontroll-freak. Ordning och reda, städdag på fredag. Men det är jobbigt att vara så petig. Ibland!

På tal om filmen i går. Jag håller med Tiinas kommentar om att ingen såg den unga pojkens smärta. Det är ju så att det alltid är barnen som kommer i kläm. Att de inte ringde polisen på en gång är en annan femma. Det skulle varit enklast så. Det hade nog de flesta gjort. Fast då hade ju hela filmen rasat ihop. Ingen vill nog göra en dito film på ett verkligt fall? På tal om detta. Med förfäran läser jag om att pedofilen – som förgrep sig även på sina egna barn – vill ha gemensam vårdnad med motiveringen:
Det är "mest förenligt med barnens bästa"
Ja, detta hävdar han i en inlaga till tingsrätten. Jaha, vartifrån känner jag igen denna motivering? :) Barnens bästa? Fädrernas bästa är det nog enbart frågan om. Må sinnesundersökningen påvisa att pedofilen i detta fall med all sannolikhet inte är lämplig som vårdnadshavare. Umgänge under kontrollerade former är ett alternativ.

Nej. Här kommer något att glädjas åt. En hund som satt 68 dagar i en brunn, men överlevde.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/8-98
"Jag skulle aldrig kunna bli urmakare eller ha ett annat *pilleri-jobb* - det är en sak som är säker."
Läs mer: =>

13/8-99
"Seklets sista fredagen den 13:e. Bäst att hålla sig hemma :)."
Läs mer: =>

13/8-00
"Jag fick två mail igår som verkligen trängde in i själen, annars brukar det vara svårt för andra att hitta vägen dit in. Det mesta rinner lixom bara av :). En kille mailade och gav mig beröm och uppskattning för mina sidor. Han brukar ofta besöka HTML-guiden och nu sist hade han hamnat han på min nya kvinno-sida som han tyckte var jättebra. Han avslutade mailet med "Hoppas att detta mail med lite uppskattning kan få dig att fortsätta inspirera också tjejer att använda internet." Jag tycket det var så rart att ta sig tid och skriva dessa rader, helt apropå och tonen kändes så äkta. En annan kille sände ett rart mail och sa bl.a att han aldrig hade ens hade fått till ett embryo till en egen hemsida utan min guide." Dissade även Gör Så Här:s kvinnoförnedrande annons.
Läs mer: =>

13/8-01
"Mailboxen kan vara riktigt rolig att tömma ibland. Bara de där *usliga* Sircam-mailen kan sluta droppa in i snabb takt.
guiden suger totalt.
stäng av den jävla fag sidan.
tant-jävel.

Vad svarar man på det? Inget :). De är rara de små liven. Tant-jävel satt lixom tonen på det hela och gjorde att resten av eventuellt allvar i kritiken bara försvann i det blå. Det är ganska roligt att min ålder kan reta gallfeber på snorungar, alla kategorier. Jag anar ett allmänt missnöje över deras egna mammor som överföres på mig. Jajävlarihelvete - kärringar över 40 ska fanimej inte komma här och ta plats. Vänd upp och ned på kärringarna och använd dem som sparbössa. Varken mer eller mindre. Sådeså! ;-) Senare läste jag detta mail:
Man - 56 år
Nykter alkolist sedan tre år
har en liten gråhund
lite förenings liv
mest hemmakvällar framför tv

Jodu :))) *skrattar* - why me? Varför posta detta till mig? Ska jag byta ut min 55-åring (B.) så lär det bli för en bra mycket yngre man i så fall :). När man ändå håller på och krånglar med byte, ska det vara en WIN-WIN situation, annars är det knappt värt besväret. Men lycka till, vem du än är! Jag håller tummarna att du finner det du söker. Det är du säkert väl unt."

Läs mer: =>

13/8-02
"Vad folk gör i sängen är helt ointressant och påverkar inte deras yrkesroll. Detsamma gäller generellt vad de pysslar med på fritiden. En person som odlar liljor på sin fritid är inte sämre i sin yrkesroll än den som har som hobby att knyta ryor, slöa på soffan, bowla, spela på trav, lyfta skrot, snida träslöjd och allt vad man nu kan tänkas hitta på att göra på sin fritid. Inga människor är felfria. Men vissa bör vara mer felfria än andra och hit räknar jag människor som arbetar inom rättsväsendet och polis. En man som misshandlar sin fru och/eller sina barn är inte lämplig att vara polis. Punkt slut! Han är definitivt inte lämpad att bli omplacerad till att utreda andra fall av kvinnomisshandel. Basta! Utsatta kvinnor måste kunna känna sig trygga hos och med farbror polisen. Inte undra på att så många kvinnor inte törs anmäla fall av kvinnofridskränkning. De känner inte att de blir tagna på allvar. Ett akut trovärdighetsproblem!
– Man måste se på varje enskilt fall. Mannen kan exempelvis har varit utsatt för en stark provokation, säger Ulf Berg i artikeln som jag länkar till ovan; chefsjurist på Rikspolisstyrelsen och ledamot i ansvarsnämnden.
Och? Jaha? Vadå?
Våld löser alla problem?
När orden tryter så ta till näven!
Bättre slå än illa fäkta?
Varför tycker jag det låter som om denna Ulf Berg har samma mantra som de extrema mansgrupperingarna? Kvinnan får skylla sig själv. Hon har provocerat fram våldet. Hon har brist på social kompetens.
– Hon hade saltat dåligt på maten, därför gav jag henne en hurring.
– Hon hotade med skilsmässa därför hällde jag whisky på min frus – av mig – sönderslagna ansikte för att poängtera min inställning till detta påfund.
– Hon hade varit ute på en date med en ny kille därför trängde jag mig in hos min före detta flickvän nattetid och misshandlade henne inför våra barn. Jag ville markera min äganderätt.
– Hon stod och diskade. Jag var lite på röken. När jag började tjafsa om den förestående skilsmässan kastade hon en tallrik på golvet. Då blev jag förbannad och tog köksstolen och svingade den mot hennes rygg så hon stöp. VaFan, lite ordning får det väl vara på torpet. Det är jag som bestämmer! Hon har ingen talan.
– Hon tog sig ton. För att tysta henne gav jag henne en rak höger.
– För att hindra henne från att ens kika på andra karlar så brukar jag regelbundet klå upp henne i rent avskräckande syfte.
– Hon hotade med skilsmässa. Det accepterade jag inte och det var därför jag stack kniven i henne."

Läs mer: =>


12/8-03

Jag spelade in den svenska filmen "Hem ljuva hem" via jobbet och såg den i går. Hemma har vi inte nymodigheter som kanal 3 :). Den handlade om en familj, där både sonen och modern levde i skräck för sin aggressiva fader/make. Sonen drevs till att försöka döda sin egen far. Men fadern hamnade i rullstol istället och blev i sin tur då beroende av dem han själv plågat innan. Inledningsscenerna där både sonen och modern fick stryk var realistiska. Jag hade själv kunnat vara i samma rum. Så kändes det. Så var det. Men sedan började filmen spåra ur. Vad regissören hade tänkt förstår jag inte. Skulle man tycka synd om fadern? Skulle man fatta sympati för honom? Skulle man "förstå" hans fysiska och psykiska misshandel av sin familj? Taskig barndom? Inneboende ilska? Skulle man tycka att frun var en kall och känslolös ragata? Fick hon skylla sig själv? Jag tappade både ork och tråd, samt fingerborg. Synd på så goda föresatser. Tror jag i alla fall.

När jag sett filmen började jag bläddra i kvällstidningarna B. hade kommit hem med. I Expressen läste jag på sidan 14 om mannen som tog stryptag på sambon inför barnvakterna, efter hemkomsten från en fest. Hon hamnade illa skadad på sjukhus, han flydde och kraschade med bilen – samt försökte köra över en granne och hotade att döda tre andra grannar. Så där bara i förbifarten kan tyckas. De eventuella funderingar som filmen väckte försvann med en sjujädrans fart när verkligheten kom ikapp. En film är en film. IRL är IRL. En psykopat är en psykopat. En som slagit fortsätter att slå. En våldsam man blir inte "snäll" över en natt. Gamla mönster är svåra att bryta. Inget är bara svart eller vitt. Det finns sällan några lyckliga "slut" i verkliga livet när det gäller kvinnomisshandel. Förlåt mig att jag inte skriver om mansmisshandel. Förresten, jag tar tillbaka ursäkten. Jag är fortfarande fullt och fast övertygad om att den problematiken inte alls i det närmaste är i paritet med problematiken som finns med våld mot kvinnor och kvinnofridskränkningar. En del må gasta sig blåa. En del gör det. Varsågoda!

Du slog mig med knuten näve.
Jag vände bort kinden.
Vad hjälpte det?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/8-98
"En kvinna misshandlade sin sambo eftersom han vägrade fixa till käk och servera den klockan 23.00 på kvällen! Var 10:e dag dödas en man av sin kvinna eller någon kvinna han har/haft en närstående relation till! Aha - en och annan kanske lyfte på ögonbrynet nu :). Men givetvis kör jag bara *vänd*-metoden, igen! Men visst reagerar man mer om man vänder på det? Det var en kvinna som vägrade fixa käk åt sin sambo. Jo, hustru-aga blev in facto förbjuden enligt svensk lag redan *ler* 1864. Det är kvinnor som dödas av män. Jag tror faktiskt att vi alla har blivit avtrubbade på något sätt. Vi ser inte orättvisorna och de faktiska förhållandena. Vi ser inte hur ojämlikt det fortfarande är eller vill inte se rättare sagt. Stoppar huvudet i sanden som strutsen - det man inte ser, finns inte. Blir bara så upprörd när jag läser om att sådant här förekommer fortfarande anno 1998. " Som sagt!
Läs mer: =>

12/8-99
"Solförmörkelsen såg jag inte ett dyft av igår, jag hade inga specialglasögon och fick bara ont av att kisa mot solen med vanliga solglasögon. Nå - jag överlevde :), kanske inte överlever _till_ nästa gång det sker solförmörkelse - vad vet jag. Om framtiden kan man inget säga och tur är väl det. Tänk om man visste att exakt om 9 månader ska man dö i en bilolycka eller om 5 veckor ska hela huset brinna ned och inget kunna göra för att förhindra det. Tänk vad många *tappade* sugar det skulle finnas, fler än vad det finns nu. Nu har man ju iaf hoppet och tron kvar :). Hopp om en bättre framtid. Tron på att allt ska bli bättre. Tänk om man visste att det inte skulle bli det? Snurrigt? Njae, hoppas någon förstår vad jag menar - knappt jag gör det själv :(."
Läs mer: =>

12/8-00
"Fyra kvinnor av tio utsatta för våld! Skrämmande siffror från Sverige idag!"
Läs mer: =>

12/8-01
"Man kan iaf förledas att tro detta då jultidningar redan har börjat säljas :(. B.s barnbarn lämpade av en dito katalog häromdagen. Lite tidigt? Stress.....i kubik. Jag vill inte tänka så långt framåt. Vem bryr sig om julen nu?"
Läs mer: =>

12/8-02
"Har du en tonårsdotter? Har du full koll på vad hon sysslar med på nätet? Den nya trenden att sälja sex-bilder via nätet har inga globala gränser. Jag tycker inte att utvecklingen alltid går framåt."
Läs mer: =>


11/8-03

Sooooooooooooooooooooooooooooooooooover.
Jag drömmer om att sova. Jag sover och drömmer.

Slår man flinta mot flinta, blir det gnistor.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/8-98
"Det är valfritt att anmäla sig till en ring så därför har jag svårt att förstå att en del inte vill se poängen med det hela. Ungefär som att äta kakan men ändå ha den kvar? Nog gnällt om detta :). För övrigt är det jättekul, trots lite extra jobb som det genererar för mig. Roligt att höra att de flesta anser att besöksantalet ökar, precis som avsett. Vem vill skriva dagbok på nätet om ingen läser den?" Dagbok på nätet är numera integrerad med www.succe.com. Ett lyckat äktenskap.
Läs mer: =>

11/8-99
"Nu kommer kill- och tjejdatorer! Saxat ur Aftonbladet! Vad ledsen i ögat jag blir när jag ser sådant här. Barbie-datorn ska lära flickor kläddesign, klistermärkestillverkning, mode och hästar och datorn går i rosa *pluttenuttig* ton. Killarnas motsvarighet är fräck med guldlack och eldsflammor och kallas Hot Wheels, den innehåller massor med äventyrsprogram och de får öva sig på matte och teknik. Killarna har tre matteprogram installerat men tjejerna har bara ett? Mein gott! Hur ska vi kunna få ett jämställt samhälle? Hur ska tjejer uppmuntras att ta för sig och framför allt intressera sig för annat än mode och hästar? Matematik är kul, tjejer är inte sämre än killar på matte men däremot uppmuntras de inte i samma utsträckning. Tjejer är inte sämre än killar på teknik heller för den delen, men samma sak gäller här. Uppmuntran! Hur ska tjejer kunna inse hur kul det är med teknik, matte och datorer när de *dumförklaras* redan från start. Fnyser! Rosa datorer! Mode! Hästar! Dagens risbuske till leksaksjätten Mattel som beräknar att sälja minst 500000 (en halv mille) av dessa datorer."
Läs mer: =>

11/8-00
"Aha - är jag en huvudfigur för pippisarna :). Kriminell sådan skrivs det oxå på samma sida. Jajajaja - det är nästan roligt att läsa det hon skriver. Vi är fortfarande under utredning? Tja, polisen måste jobba väldigt långsamt för fortfarande har ingen hört av sig till oss. Jag är faktiskt t.o.m väldigt tveksam till att deras orimliga anklagelser ens har kommit så långt. Jag är mer inne på teorin att de bara är ute efter att förtala och trakassera mig och Fågel Fenix. De har inte hittat något annat sätt att komma över sina s.k oförätter, exempelvis då att alla sidor friades av Datainspektionen. Jag har inte ringt till hennes jobb. Däremot har jag gjort flera formella abuseanmälningar till hennes jobb via mail angående flera av hennes tidigare inlägg både på Fågel Fenix och Aftonbladets Tyck Till-sida gjorda via slg.se. Det är lite skillnad det, inte så lite heller för den delen. Men *be my guest* - fortsätt sprid lögner för det är inte jag som drabbas av det till syvende och sist." Ja, jag ör förundrad än idag över denna kvinna.
Läs mer: =>

11/8-01
"Puss!"
Läs mer: =>

11/8-02
"Mina ögon tåras! Hur kan vi människor vara så här grymma mot försvarslösa djur?"
Läs mer: =>


Till början av månaden. ---->

För dig med javascript avaktiverat finns följande länkar.
Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1