Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

<---- Till mitten av månaden.

10/8-03

Jobba, sova, jobba och sova.

Rätten till dumhet skyddas i lag.
Den ingår i de mänskliga rättigheterna.
Mark Twain

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/8-98
"Man måste få tycka själv att man duger. Man måste få tycka att man är värd något. Man måste få ha ett självförtroende som kommer inifrån. Man måste tro på sig själv. Man måste få tycka att man presterat något. Yisses - vilka massor med *måsten* det blev?"
Läs mer: =>

10/8-99
"I´m singing in the rain :). Jag äääääääälskar regn. Ser ni någon likt den flaxande gubben i reklamen om jackpot på V75 så är det bara jag som dansar regndans. Njuter! Äntligen!"
Läs mer: =>

10/8-00
"Hej Annika, vill bara hälsa på hos dig och tacka för all hjälp jag fått från din sida. Jag lärde mig HTML via din HTML-guide och nu har jag fått mitt första jobb som webbredaktör!" Mail som ovan värmer alltid.
Läs mer: =>

10/8-01
"Jag är glad att det här paret åkte fast. Det är en klar nackdel med Internet att sådana här kriminella handlingar underlättas. 250000 kunder? Jag tvivlar på att alla lär åka dit, men man kan ju nära en förhoppning att så många som möjligt gör det. Men nu när de åkt fast står väl nästa "leverantör" i startgroparna. Att man kan tjäna så lättvindliga stålar på detta gör nog att det aldrig lär kunna stoppas helt, likt knarkhanteringen. Det som förundrar mig är alla dessa 250000 som köpt barnporr. Hur många dj*vla pedofiler finns det på denna jord? Jag har alltid trott att det var en udda böjelse som väldigt få ägnade sig åt. De flesta män lär ju bli far själv så småningom eller redan är det måhända. Men så fel man kan ha.....En enda rostig avbitare räcker inte långt här. Inget upprör mig så mycket som just detta, att barn skändas. Jo, en sak till. När barn och djur (domesticerade) misshandlas/far illa. Barn och djur är så försvarslösa och så ytterst beroende av oss vuxna människor. De kan bara sätta tilltro till att vi vill deras bästa. Men det verkar inte alla vilja......"
Läs mer: =>

10/8-02
"Hur länge är ett barn ett barn? Rent juridiskt går väl brytgränsen vid 18 år. Men för en mor och far tror jag att ett barn alltid är ett barn. Jag misstänker att mina föräldrar fortfarande ser mig som ett barn, trots min relativa mogenhet; om man nu räknar mogenhet i antal år (48 år). Själv ser jag mitt barn som ett barn, om än speglad i en mycket vacker, mogen kvinna. Jag har med all säkerhet inte varit eller är rentav inte världens bästa mamma eller mormor. Detta kanske beroende på vilken betraktaren är förstås. Men jag har alltid försökt att göra det bästa jag kunnat, trots att en del val varit svåra. Mycket svåra! Nu har jag bara ett barn, fler lär inte komma – med tanke på min ålder. En sak som är mycket viktig när det gäller barn är att man inte särbehandlar barnen, varken positivt eller negativt. Jag fick mig till livs en historia häromdagen som gjorde mig fullkomligen rasande; å andras vägar. När jag var liten fick jag tyvärr uppleva detta med särbehandling – negativ dito. Jag växte upp med en känsla av att jag inte dög, jämfört med min några år äldre bror. Det var min farmor som var största boven i dramat, om än kanske inte fullt medvetet – men jag vet att min plastfarfar ofta försökte påpeka detta faktum för henne. Utan resultat. Att sedan min storebror påverkades av detta var ganska naturligt skulle jag tro. Han fick lite hybris månne? Han var utstuderat elak mot mig när vi var små. Men det är inget som går att göra något åt nu. Bägge två är döda. Jag lever med den hälsan. Men det jag ville komma fram till är att man som förälder eller annan anhörig måste behandla barn lika. Nu gäller det inte att ingen aldrig någonsin ska få en centimeter längre glassbit eller inte. Det jag listar nedan är vad jag tycker. Men det är inte med automatik rätt. Jag tror de flesta förstår vad jag menar? Lika regler för alla barn. Lördagsgodis till alla eller ingen. Lika mycket tid till barnen. Kalle blir ledsen om han aldrig får följa med till Zoo, eller om han bara får följa med varannan gång. Lika många julklappar i antal (gäller framförallt små barn – förleds icke att tro att de ej kan räkna), om än innehållet givetvis inte kan vara lika krona för krona. Uppmuntra barnen lika mycket. Alla behöver uppmuntran och bejakning. Alla barn är olika, precis som vi vuxna. Men vi är alla lika inombords. Kärleks- och ömhetstörstande. Aldrig blir vi stora :)."
Läs mer: =>


9/8-03

Skydd mot virus och spam?

Jontas skyddar sig oxå :).

Jag fick äntligen se Artos bilder från picknicken. Färglada. Roliga. Fina. På de andra. Att se sig själv på bild är inte roligt. Jag har aldrig gillat kameror, i alla fall inte att stå framför dem. När jag skrattar ser jag – i alla fall i mitt tycke – inte riktigt klok ut :). På dessa bilder skrattade jag på många av dem. Ett kvitto på att vi hade roligt hur som haver. Men VaFan. Hellre en glad och ful skit, än en söt och sur dito.

Nu är det jobb som gäller. Hela helgen. Jag börjar känna mig lite utanför. Det känns som om alla gör roliga saker, jag blir knappt tillfrågad längre – då de tycks tycka att jag jobbar jämt och ständigt. Lite småtråkigt. Det spär på min gamla "utanförskapskänsla". Bort. Bort.

Tjejer lever ett farligt liv.
Att röra sig ute är en risksituation.
Men ni är ju inga slavar under männen.
Ni har en fri vilja. Att undvika att bli berusad
är den enda faktorn som går att påverka vad det gäller våldtäkt.
Nils Östby, byråchef på Folkhälsoinstitutet

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/8-98
"<snip>
Herregud mänska, du är ju underbar!!! Och gillar hundar dessutom! Vilka sidor och vad hjälp jag fått! Tack för alla skratt!!!! ;-)))
</snip>
Detta möttes jag av på lördagsmorgonen bland alla mail i *låddan*. Måste erkänna att det värmde! Det är ju precis det jag vill med mina sidor, att någon ska ha nytta av det jag skriver samt att kunna roa någon. Skulle man _aldrig_ få sådana här mail kunde man ju lika gärna *packa ihop sidorna* för gott."

Läs mer: =>

9/8-99
"Internet innehåller en hel del *crap* och konstiga människor - vad som är vad överlåter jag till andra att bedöma. Jag kan bara bedöma det jag ser/hört varit med om själv - iofs räcker det gott *skrattar* - jag har själv haft mina *näsbrännor* och besvikelser, därav har jag blivit än mer försiktig och vet vad som gäller. IRL är det lättare att sålla ut *crap* och konstiga människor genom tolkning av kroppspråk och även hörseln är en viktig faktor. Fråga mig - jag anser mig ofta kunna avgöra på en människas röst vad det är för typ av människa - det finns så mycket att lyssna på/efter i en röst - så mycket som ej går att dölja. Att etablera en kontakt via mail på nätet kan resultera i en katastrof för den ena eller bägge inblandade om man inte ser upp och tar hänsyn till att man via mail/chatt kan fabulera, ljuga, hitta på, överdriva och den andra har inte en chans att kolla det via som jag nämde ovan kroppspråk och andra sinnen vi använder IRL. En dagboksskribent har haft oturen att stöta på en kvinna som inte förstår vad NEJ betyder, som inte förstår att känslorna icke är *both way* och envisas med att tränga sig på trots att hon blivit slutligen ombedd att sluta med det. Jag *skällde* lite på honom och sa att till viss mån så fick han skylla sig själv - det _gäller_ att vara rak redan från början när man märker att det håller på att spåra ur - det har jag lärt mig av bitter erfarenhet (nåja - inga sådana historier *fnissar* - jag använder inte nätet till flirt) utan mer vanliga kompis/kamrat-relationer - tänker speciellt på en sak som hände för några år sedan, se anteckningarna för dec-97. Detta *kramande* och *pussande* som i mångt och mycket bara är falska tomma gester, _kan_ misstolkas in absurdum - näras i bröstet och förstärka en inre sjuklig eld. Jag tycker synd om bägge! Det är synd att det behövde gå så långt."
Läs mer: =>

9/8-00
"Busarna fick följa med igår till *byn*. Inne på affären köpte jag Best Friend Tripe Natural Snacks till dem. Det såg ut som korta tjursnoppar. Priset var bara 26.50 så påsen slank raskt ned i kundkorgen. Väl ute i bilen öppnades påsen, hundarna var som galna i baksätet av prasslet :). Öhhhhhhh - vilken lukt som fyllde bilen. Jag har ett bra luktsinne för att vara rökare så det var en ren plåga. Jag kastade mig handlöst ur bilen och drog snabbt fram de två minsta bitarna i påsen och gav hundarna som hade blivit rejält ledsna annars och stod och väntade utanför tills de glufsat i sig dem. Att de kan äta sådana *stinkbomber*? Jag tycker inte att grisöron och tjursnoppar luktar illa i vanliga fall och jag ogillar inte ens doften av torkad hundfisk. Men det här var bara för mycket. Påsen med resterande innehåll slängdes resolut på stående fot. Mindre kul var oxå att sedan när jag satt och åt min pizza jag hade köpt så satt Smulan bredvid och lade av en illaluktande rap som resultat av det hon ätit tidigare. Jag brukar inte vara kräsmagad, men det var nästan så pizzan blev pizza :) på riktigt." Jag brukar inte vara kräsmagad.
Läs mer: =>

9/8-01
"Så sant som det var sagt. Jag läste i helgen (i någon bilaga till kvällspressen) om vår prima primadonna Alice, som alltid har, i alla för mig, tett sig som ett övervintrat åkerspöke, hårt uttryckt. Jag menar inget elakt, fast det kan tolkas så kanske, men hon har alltid vimlat runt både här och där i de mest omöjliga och möjliga situationer, hårdsminkad och uppklädd. Jag har inte greppat henne, tidigare. Men nu, efter att ha läst hennes gripande historia, så förstår jag henne bra mycket bättre. Vilket livsöde! Tre äktenskap, alla med inslag av kvinnomisshandel och/eller förnedring. Hennes barndom var inte så mycket ljusare den heller. Det var hennes sätt att överleva att spöka ut sig, att få lite *glitter* på tillvaron. Nu på senare år har hon hittat en man, som tydligen visste att trycka på de rätta knapparna och ge henne den första orgasmen vid 80 års ålder. Jag säger då det :). Det var en intressant och framförallt upplyftande läsning. Ge aldrig upp, världen är full av tappade sugar är ett bra mantra. Man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet. Heders åt Alice! Bra att gå ut och berätta. Vem vet! Kanske det finns andra kvinnor som kan uppmuntras och stimuleras av att ha läst detta?"
Läs mer: =>

9/8-02
"Till en början verkar psykopaten varm, omtänksam, trevlig och fin – rena rama svärmorsdrömmen. Läs artiklarna jag länkar till ovan så förstår ni vad jag menar. Det är väl inte konstigt att folk duperas – i början? Sedan när helvetet brakar loss är det ofta för sent. Rena rama hjärntvätten."
Läs mer: =>


8/8-03

Linda Rosing är hemlös. Stora rubriker och feta löpsedlar upplyste mig om detta faktum. Välkommen in i gänget! Mitt erbjudande om att hon kunde få bo i mitt hönshus ville inte Aftonbladet ens ta in i blaskan *vinkar till Z.* :)))). Dessa dokussåpeskådisar som figurerar i media gör mig så less, så less. Vad för allmänintresse ligger det i det? Eller är det krasst ekonomiskt? Feta löp om kändisar säljer? Jag fick mig även serverat i blaskan att Göran Persson söker lägenhet inne i stan. Välkommen även du in i gänget. Turligt för dig då att många hyresvärdar vill ha just dig som hyresgäst. Vad jag har fått höra på bakvägar har du redan fått en hel del erbjudanden. Välja och vraka. Du behöver kanske inte ens hosta upp tre mille för en bostadsrätt. Vem vill inte ha en statsminister i sitt hus? Statusfaktor 10. Minst sagt. Att hyra ut till en vanlig dödlig hemlös är kanske inte lika intressant? Det kan tolkas så eftersom bostadsförmedlingen får allt mindre lägenheter att förmedla. Priserna på bostadsrätter eller nyproduktion har passerat anständighetens gräns för länge, länge sedan. Bostadssituationen är katastrofal i Stockholm. Det är till och med är flera års väntetid för att få en lägenhet i Botkyrka (för utomsocknes). Förr slängdes de lägenheterna efter hugade spekulanter á la masse. Allt var bättre förr :))). Det stämmer ibland.

Det finns ett helvete - att vara ensam.
Det finns ett himmelrike - att kunna vara det.
Poul Bjerre

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/8-98
"Varje dag kan vara den sista i ditt liv! Eller rättare sagt, en del verkar vara så stressade att de längtar till att få lägga sig till ro för evigt i kistan! Tja, igår fick man en tankeställare. Skulle in till apoteket en sväng. Det är in facto en 70 väg, höll farten då jag vet om att den är riskabel då älgar ofta korsar vägen just på den sträckan. Ser i backspegeln en svart BMW som kommer farande i en dj*kla kareta! Tänker stilla, nu får du nog sakta ned lite. Bah .. han brakar om precis i en kurva och en mötande bil dyker upp. Enda jag hinner tänka var att - skönt att busarna inte är med. Mötande bilen och jag får styra ut i vägrenen, men det gick bra. Den här gången! Hade det varit en lastbil som mött är det tveksamt."
Läs mer: =>

8/8-99
"Blev lagom förbannad på en gubbe igår morse under morgonrundan med Nalle. Att ha sin hund lös säger jag inget emot - om man har pli på den vill säga samt tar hänsyn till andra. Vi mötte en hund, en blandning av spets och karelare skulle jag tippa på och han var lös såg jag på långt håll men det såg ut som om gubben hade full koll. Det enda som oroade mig var att han inte ens hade ett koppel löst i handen utan bara en käpp? Han lät hunden ligga plats när han såg oss komma och jag tänkte att det är väl ok då och gick förbi på andra sidan vägen med Nalle i koppel. Tjoflöjt - vad _pli_ han hade på sin hane - som precis när vi passerade reste på sig och sprang emot Nalle med raggen rest. Nu är inte Nalle någon fajter - men han är som mig - backar inte om det gäller. Gubben kom ursäktande fram och sa något om att hundslagsmål kan inte undvikas och att det är deras liv????? att utforska varandra och spänna sig? Ett tag trodde jag att han pratade om sig själv och sitt kön ;), men förstod efter ett tag att han givetvis menade hundarna. Skitsnack menade jag, jag anser att det är mitt jobb som matte/husse oxå för den delen att se till att min/a hundar slipper sådant. Gärna att andra hundar får hälsa - men på _mina_ villkor. Jag bestämmer och avgör vem/vilka jag tycker är lämpliga att umgås med mina hundar. Hundar kan umgås utan att slåss och göra upp. Det är mitt jobb att skydda mina hundar från ont. Nu slutade det väl - denna gång men jag hoppas att jag slipper se både hund och gubbe i fortsättningen. Skulle jag nu möta dem igen då kommer jag inte att vara lika diplomatisk. Det _finns_ något som hetter kopplingstvång!"
Läs mer: =>

8/8-00
"Psykopater är omöjliga att bota, säger Sten Levander och ger sin syn på hur en psykopat fungerar. Jag håller med honom om det finns en annan kategori som är väl värd att uppmärksamma. Det är människor med andra störningar, de som väver ihop fantasi och verklighet så skickligt i sin inre värld, att de inte riktigt vet om de talar sanning eller inte. Kanske man numera kan tillägga att en del till synes inte ens verkar veta vem/vilka de är :) heller för den delen." Jag vet faktiskt inte vilka som är värst. Jo, kombinationen av dem bägge. Tro mig. De finns.
Läs mer: =>

8/8-01
"Min bärbara har kommit! Jag måste leka lite med den :). Ha en trevlig dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>

8/8-02
"Jag drömde att jag grävde upp Nalle. När jag vek undan filten så levde Nalle. Han piskade med svansen och log brett gentemot mig. Han var så glad och lika glad var jag över att allt var som vanligt – igen. När jag vaknade insåg jag att det bara var en dröm. Gud – vad jag saknar honom. Jag trodde inte att man kunde sörja en hund så. Det är inte första gången jag har varit tvungen att ta ett sådant här beslut, men de tidigare tillfällena var inte alls lika svåra.

År 1864 blev hustruaga ett brott enligt svensk lag. Tyvärr har det nog inte hänt så mycket på alla dessa år. Jens Orback blev intervjuad om vårdnadslagen av tidningen Bang, han anser "att genom att ha gemensam vårdnad för alla så slutar män att slå på sikt". Enkel förklaringsmodell. Det fanns en tid, inte för så länge sedan, då mannen hade en oinskränkt makt över familjen. Kvinnan hade inget att säga till om, var inte myndig, hade inte vårdnaden om barnen, hade ingen rösträtt och hennes enda roll i livet var att producera mannens barn. Inte var problemtiken med kvinnomisshandel mindre på den tiden. De flesta fall av våld mot kvinnor begås av hennes partner eller före detta partner. Jag hörde på TV att allt fler och fler bryter mot givna besöksförbud. En kvinna är inte lika mycket värd som en man, kan det tyckas. Är det så enkelt att det handlar om en maktkamp? En ganska onödig sådan oxå. Feminism är för många män synonymt med ett rött skynke framför ögonen och verkar väcka reptilhjärnan hos dem. Har vi inte kommit längre? Kommer vi att komma längre? Jag hoppas att mitt barnbarn – Linus – kommer att växa upp som den generation där jämlikheten är ett faktum. Jag avslutar med ett citat från Lisa Marklund:
– Jag tycker att män ska ha samma rätt som kvinnor att bestämma över barnen - om de tar lika stor del av ansvaret för dem. Så brukar nu inte vara fallet. Mitt ointryck av faderskapsrörelsen är att männen vill tvinga tillbaka kvinnorna till oberoende, underkastelse och maktlöshet."

Läs mer: =>


7/8-03

KGB i går.
Trevligt. Kul att se lite nya ansikten.
Roligt att träffa Petra och Sofia. Det _var_ länge sedan.
Vi satt utomhus mestadels. KGB har en uteservering. Kvällsvärmen var skön. När jag kom hem hörde jag syrsorna spela serenader för mig. Alltså är jag inte sååååååå gammal än. Förmågan att höra de små liven avtar i stigande ålder. Till slut hör man dem inte. Den dagen....den sorgen. Den som lever får se. Jag känner att jag är på väg in i ett mörker. Må det lysas upp. Av mig. Av andra. Ja, jag känner igen symptomen så väl. Hade jag fortfarande menstruerat hade jag funderat på om det var dags för ett PMS-skov. Men så är inte fallet. Tyvärr!

Ja, förutom att hålla sig nykter kan man
ju till exempel ta med sig ett pepparkar
och ett signalhorn när man är ute och joggar.
På så vis kan ju tjejer ändå leva ett normalt liv.
Nils Östby, byråchef på Folkhälsoinstitutet

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/8-98
"Nalle är så deprimerad. En granntik löper! Han bara ylar och låter såååååååå ledsen. Fast vi satt i solen och *pratade*, jag smekte honom på bröstet och han bara njöt, så ylade han så sorgset. Finns inget som kan låta så ledsamt som en ylande hund. Tänk om vi människor skulle sätta oss och yla så när vi var ensamma och ledsamma? *Annica ler*, vad det skulle låta ibland i våra trista förorter :)."
Läs mer: =>

7/8-99
"An empty heart is like an empty life..."
Läs mer: =>

7/8-00
"Att surfa via ett nätverk är ungefär lika dumt som att ha ICQ installerat - iaf i mina ögon."
Läs mer: =>

7/8-01
"Kvinnans gener har utvecklat världen. Finns det en Gud så är Gud en Hon, helt klart. Hon skapade mannen som en första outvecklad prototyp, sedan kom det fulländade orginalet, kvinnan. (Om jag menar allvar? De flesta, likt mig, tar det för vad det är, en ordlek - för att roa, reta och engagera. Andra, likt mentala analfabeter, skärskådar varje bokstav, vrider och vänder på orden till sin fördel.)" De inte bara skärskådar. De misstolkar medvetet.
Läs mer: =>

7/8-02
"Ha en bra dag."
Läs mer: =>


6/8-03

Ja, man kanske borde trä på en kondom eller liknande på kontakten till modemsladden? Det kanske funkar bra mot dödspingar (fick min första dito häromdagen) och annat otyg? Jag fick en bild, se här. Vem som har coppyn på den vet jag inte. Hågade spekulanter får höra av sig så ordnar vi det hela. Rolig var den hur som haver.

Tro vad du vill.
Det är i alla fall ingen som tror dig.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/8-98
"Fick läsa ett mail avsett för någon annan, jag kunde ju garva åt saken eftersom jag bara såg *det fåniga* i det men förstod att den mailet var avsett till tog illa upp. Att folk inte kan ha lite mer hyfs på nätet? IRL finns ju vissa regler, man vräker ju inte ur sig vad som helst åt främmande människor men varför tappar så många den insikten så fort de hamnar *anonymt* på nätet, dvs man ser inte varandra ansiket mot ansikte. Jag försöker iaf att i mina mail hålla en korrekt ton :). Hamnar jag på en privat hemsida som ser fördjävlig ut så använder jag BACK-knappen istället för att *spy ut ilska* via ett mail till den som gjort sidan. Är den bra däremot, kan man snabbt tota ned några rader och skicka iväg. Det är alltid kul att kunna ge någon positiva ord på vägen. Som någon sa - Har man inget vettigt att säga kan man lika gärna hålla käft - fritt översatt."
Läs mer: =>

6/8-99
"Var och klippte mig igår - radikalt mycket...nästan inget kvar nu efter att ha haft långt böljande hår i många herrans år. Jag får mina ryck ibland. Kan man ångra sig? Funderar? Nej, det _kan_ man nog inte :). Jag vänjer mig nog. Gjort är gjort och kommer aldrig mer igen. Fast en ångervecka vore ju *nice*. Skit samma! Luftigt och skönt blev det iaf. Även om det känns ovant, underligt och som om något saknas." Jag ångrade mig djupt.
Läs mer: =>

6/8-00
" Annars - lukten av ren tvätt som hängt ute är underbar." Såvida man inte skaffar bra skydd vill säga.
Läs mer: =>

6/8-01
"Carina höll på att bryta ihop när hon hörde att jag köpt den ;)." Morsor ska inte lyssna på sånt?
Läs mer: =>

6/8-02
" Jag har annars inte orkat bry mig om varken ditt eller datt senaste tiden. Jag har knappt ögnat igenom tidningarna eller surfat speciellt mycket ute på nätet. Dels är det alldeles för varmt för dylika aktiviteter och sedan tillåter jag mig att sörja. Ja, jag sörjer Nalle – likt som jag skulle sörja en närstående människa."
Läs mer: =>


5/8-03

Nu har jag dödat adressen atiger@swipnet.se. Det tog emot lite, den har jag haft i många år. Visserligen har jag inte använt den det senaste året. Men den adressen finns tydligen kvar i mångas adressböcker. Nu när folk kom hem från semestern började det strömma in mail från olika kommuner och företag om att atiger@swipnet.se försökt sända dem virusmail. Nu kan de sända hur mycket virusmail de vill med den adressen. Jag behöver inte klä skott för admins och postmasters ilska eftersom den inte längre ens finns. Att de inte kan konfigurera sina reply-mail att plocka upp den riktiga syndaren är bara sorgligt. Deras virusprogram skulle mycket enkelt kunna kika i mailets header och läsa av Return-Path:. Där väl dolt finns den riktiga avsändaren.

The mail message (file: xx.scr) you sent to education.sweden@sap-ag.de contained a virus or hoax (PE_GANDA.A-O). Please clean your mail traffic, before sending to SAP AG. Regards SAP Internet Services.

The mail message (file: xx.scr) you sent to webmaster@sap-ag.de contained a virus or hoax (PE_GANDA.A-O). Please clean your mail traffic, before sending to SAP AG. Regards SAP Internet Services.

Subject: Norton Antivirus för Lotus Notes har upptäckt virus i ett dokument som du skickat.
Date: Mon, 4 Aug 2003 11:13:37 +0200 From: ITavdelningen%SFAB@skogssallskapet.se
To: atiger@swipnet.se
För hjälp, kontakta system administratören. The infected component in the scanned document was deleted. Violation Information: The attachment xx.scr contained the virus W32.Ganda.A@mm and was deleted.

----------||-Ett virus har hittats-||---------- Följande virus W32/Ganda@MM har hittats i bifogad fil unknown från atiger@swipnet.se och den har blivit Cleaned and Quarantined. Kontakta din lokala administratör för mer information. ----------||-A virus has been detected-||---------- The following virus %VIRUSNAME% has been detected in attachment %ATTACHMENTNAME% from %SENDERNAME% and it has been %ACTIONNAME%. Contact your local administrator for further information.

Recipient of the infected attachment: IHSSRV02, First Storage Group\Mailbox Store (IHSSRV02), Anne-Britt Xxxxx/Inbox Subject of the message: Olaglig skärmsläckare? One or more attachments were quarantined. Attachment pp.scr was Quarantined for the following reasons: Virus W32.Ganda.A@mm was found.

ANTIVIRUS SYSTEM FOUND VIRUSES From: atiger@swipnet.se
To: info@lejbrinkbennerhult.se
Subject: =?iso-8859-1?Q?Olaglig_sk=E4rmsl=E4ckare=3F?=
dfh74EE56N028233 archive: Mail dfh74EE56N028233/html ok. dfh74EE56N028233/pp.scr infected: I-Worm.Ganda 554 5.6.0 Viruses were detected 501 5.6.0 Data format error

Problem description:
Email data:
MessageID: 200308040913.h749DQj01844@d1o899.telia.com
From: atiger@swipnet.se
To: info@ki.se
Subject: =?iso-8859-1?Q?=D6verviktiga_f=F6rnedras.?=
Scanning part [] Scanning part [] Scanning part [xx.scr] Virus identity found: W32/Ganda-A

ur virus detector has just been triggered by a message you sent:-
To: webmaster@oru.se
Subject: =?iso-8859-1?Q?=D6verviktiga_f=F6rnedras.?=
Date: Mon Aug 4 11:13:24 2003
Any infected parts of the message have not been delivered. This message is simply to warn you that your computer system may have a virus present and should be checked. The virus detector said this about the message: Report: Virus 'W32/Ganda-A' found in file xx.scr Windows Screensavers are often used to hide viruses (xx.scr)

Logi Vasaloppet/Turism@Malungs Kommun When atiger@swipnet.se sent e-mail to Logi Vasaloppet/Turism@Malungs Kommun (1/1/2) På grund av virusrisken accepterar inte Malungs kommun dessa filtyper i e-mail.

Folksams automated content monitoring gateway has stopped the following message:
From: atiger@swipnet.se
To: folksam.sport@folksam.se
Subject: =?iso-8859-1?Q?Olaglig_sk=E4rmsl=E4ckare=3F?=
Because it believes an attachment to this message contains a virus. Please clean the file and resend it.

Vår smtpguard har upptäckt ett virus W32/Ganda@MM i mailet med ärendet =?iso-8859-1?Q?Olaglig_sk=E4rmsl=E4ckare=3F?= och bilaga pp.scr, från atiger@swipnet.se till rolf.xxxxx@edu.norrkoping.se . Mailet därför stoppat..Din dator kan vara infekterad med virus och Du bör göra en virusscanning av den, innan du försöker skicka mailet på nytt.

Detta mail innehöll en bifogad fil som tagits bort pga. eventuellt skadligt eller otillåtet innehåll. /Postmaster
From: atiger@swipnet.se
To: kommun@herjedalen.se

File(s): pp.scr Matching filename: *.scr

Detta är ett automatiskt meddelande från Umeå Universitets e-postserver. I ett e-postmeddelande från dig (atiger@swipnet.se) till
kontakt.utbdb@adm.umu.se> med ärende
"=?iso-8859-1?Q?=D6verviktiga_f=F6rnedras.?=" hittades följande virus:
Bilaga: Virusnamn: W32.Ganda.A@mm.enc Bilaga: xx.scr Virusnamn: W32.Ganda.A@mm Mer information om viruset finns på http://securityresponse.symantec.com Mailet har inte levererats till någon av de mottagare som finns vid Umeå Universitet. Se till att avlägsna viruset från din dator och sänd eventuellt om mailet till mottagaren/mottagarna.


Jag kommer att numera i alla fall slippa ta emot påpekanden från olika postmastrar och andra att jag sänder virusmail. De lär studsa ut i cyberrymden och då kanske de fattar vad det är frågan om. För jag sänder inte ut virusmail och har faktiskt aldrig gjort. Ta i trä *bankelibank i huvuet*. Skönt att jag slipper alla virusmail själv nu. De fastar på min mailserver. Tack och lov. Det är skönt att slippa ladda hem dem och sedan bara radera dem, efter Nortons Antivirus påpekanden om att de innehåller virus. De som nu försöker få tag på mig via gamla adressen hoppas jag förstår att de kan surfa in på mina sidor och ta fram nya adressen. Även den en skitadress, men mailen kommer fram då den forwardas. Den dagen då det börjar strömma in virusalerter på den adressen är den lätt att ta bort och ersätta med en ny. Det är bara till mina vänner jag delar ut min riktiga mailadress.

Tro inte på allt du ser.
Det kan vara en synvilla.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/8-98
"Smulan har smeknamnet Fislisa - varför kanske namnet antyder *ler*, hon har en lite orolig mage. Hon gjorde skäl för det igår under borstningen *Annica höll för näsan*, samtidigt som hon låg och *småpratade* frenetiskt - Ja ja, jag vet att du måste, men jag giiiiiilllar inte det här! Nalle hade massa *hotspots* såg jag, lustigt det har ju inte varit någon direkt värme men dock blöta förstås. Älskar mina hundar, blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dem. Skulle kunna offra mitt liv för dem, fast *funderar* det gör jag ju på sätt och vis redan...."
Läs mer: =>

5/8-99
"Vi föds lika nakna och sårbara, enda skillnaden är internt respektive externt könsorgan. Men, sedan kan man ju undra! Att en _liten_ kuk kan göra så _stor_ skillnad i senare skede av livet."
Läs mer: =>

5/8-00
"Drottningen sade 1996 att hon tyckte att pedofilerna skulle hängas ut på nätet med namn och bild, för att kunna göra det skulle tryckfrihetslagen ändras ansåg hon. Jag hoppas hon är nöjd nu! En kille dömd för 14 år sedan för att haft sex med en knappt byxmyndig tjej hängs ut på nätet. Han har sedemera inte ägnat sig åt dylikt och ångrar djupt det som då hände. Vem kan för övrigt garantera att allt som sägs/skrivs/visas på uthängningssidan är sant/korrekt? Vart går gränsen? När preskriberas brottet? När har man sonat det? Finns det inga gränsfall? Vilket är värst, lägra en 14-åring? Ett spädbarn? En 7-årigt barn som inte ens vet vad det handlar om? Incest?"
Läs mer: =>

5/8-01
"Jag läste i tidningen igår om en gammal man som fick insulinkänning inne i butiken. Han öppnade en godispåse av ett värde av c.a 10 kronor och tog några godisbitar för att få ordning på sockerhalten. Han fortsatte sedan att handla, men glömde bort att betala godispåsen han lagt i sin ficka. Affären polisanmälde honom, det är säkert per default att göra så av affärsinnehavaren - men själv tycker jag ju att man får kika på uppsåt och summan av det stulna godset, framförallt använda sunt förnuft. Det som jag däremot reagerade mer på var att åklagaren haft tid och ork att dra detta vidare. Åklagaren utfärdade ett strafföreläggande på 1000 kronor. Mannen vägrar nu betala och ska nu ställas inför Uddevalla tingsrätt. Jodu...då finns det resurser hos domstolsväsendet. Jag skrev i mina anteckningar den 28/9-00 (bläddra gärna tillbaxs och läs) att åklagarna enligt en artikel ansågs tycka att det är roligare med mål som är lätta, snabba och enkla och gärna med lite snaskigare innehåll, vapen och dylikt. Mycket lägger de ned enligt löpande band-principen, bara för bekvämlighetsskäl kan tyckas."
Läs mer: =>

5/8-02
"Nalle har fått ett fint vilorum.
Med en staty av en Nalle (björn).
Här sover Nalle"

Läs mer: =>


4/8-03

Nu drar det mot höst. Augusti är den sista sommarmånaden. Nu börjar det bli mörkt på kvällarna. Tiden går fort. Alldeles för fort. Hela livet känns som en nedåtgående spiral. Jag tycker nyss det var juni. Men å andra sidan har jag alltid gillat hösten, i alla fall de senaste femton åren. Fast hur denna höst kommer att fortskrida vet jag inte än. Jag misstänker att min saknad efter mina hundar kommer att fördjupas. Jag tyckte om våra höstpromenader. Nu blir det inte av att jag ensam drar till skogs. Tråkigt nog.

Övertygelse är farligare fiender
till sanningen än lögner.
Nietzsche

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/8-98
"Njae ... fick ett mail från M. en gammal arbetskamrat som tyckte att det jag skev i min 100-lista om att jag var blyg inte alls stämde in med vad han kom ihåg av mig. Både och! Jag är inte blyg när det gäller att säga ifrån om någon behandlas orättvist, när jag möter fördomsfulla människor och mulliga mansgrisar. Jag säger vad jag tycker och tänker om olika företeelser som i mina ögon är helt fel. När jag jobbade som facklig förtroendeman var jag inte heller blyg :) direkt. Kan bli en rasande *tigrinna* när jag möter sådana som killen som hängde ut sitt ex. på nätet med nakenbilder och elaka kommentarer. Men ... när det gäller mig själv, mina innersta tankar och känslor är jag desto blygare. Har mycket svårt att släppa andra människor in på livet, väldigt få känner mig väl och väldigt få får ens tillfälle till att försöka ;-). Går ekvationen ihop? Inte för mig, det var detta jag bl.a försökte sortera ut i helgen i *det svarta hålet*. Utan att lyckas, men tankar och minnen har väckts. Både på gott och ont!" Ingen kommer över bron här inte.
Läs mer: =>

4/8-99
"Mulen dag igår, normal temperatur..nästan iaf! Skönt!"
Läs mer: =>

4/8-00
"Gårdagens uppdatering kom upp väldigt sent. Väldigt sent! Irriterande! Ett hårdvarufel som uppstod på servern under natten gjorde att det inte gick att ftp:a upp filer, ja - inget funkade. Med den underbara logik som har påvisats av andra kan jag bara dra en enda slutsats. OBS - ironi :). Min server hade blivid *hackad* av vissa element i föreningen FRIS. Någon/några orsakade detta genom att surfa förbi mina sidor och via målsökande virus från deras egna hårddiskar så måste de ha smittat servern så den slutade fungera. Inte finns det väl någon annan förklaring?" Underbar logik.
Läs mer: =>

4/8-01
"*Jag svävar fortfarande på moln*. Jag dröjer mig kvar i min egen, lilla privata rosafärgade himmel. BTW - hur har lilla moi kunnat få en sådan vacker dotter ;)?"
Läs mer: =>

4/8-02
"Flugorna gör mig galen. Dessa flugor är enerverande. I går morse väckte en fluga mig klockan 05.00. Han hade då övat start och landning på min panna tills jag inte längre stod ut. De flyger inte direkt ljudlöst. Intelligenta har de små rackarna blivit, eller kanske har de alltid varit det? Flugor och kackerlackor lär vara de enda arter som kommer att leva vidare i alla oändlighet misstänker jag."
Läs mer: =>


3/8-03

B:s kommentar när jag skulle in och kika på Pride.
– Sånt kikar väl inga normala människor på?
Nå, där står vi en bra bit ifrån varandra, minst sagt. Jag är hetero och gillar bara män. Det är inte så bara det heller :). Jag har inget behov av att utforska min sexualitet på andra plan. Men jag bryr mig inte om vad andra gör i sängkammaren, bara de inte gör det i min. Kanske bryskt formulerat, men jag kategoriserar inte folk efter deras sexuella läggning. Däremot tycker jag att ingen ska tvingas på något, men så länge alla är glada och nöjda så är det bra. Jag tyckte det var jättekul att se Pride-festivalens parad. Det var faktiskt första gången. Jag är imponerad. Vilket glam och glitter. Vilken shov! Än roligare var det att träffa delar av Succé-gänget. Att äntligen få träffa Arto med sambo var trevligt, för att inte tala om alla de andra, ingen nämnd och ingen glömd. Jag missade att ta med kameran. Men en bild finns redan under Dagens Bild. Missa inte den :).

Jag såg sedan på Rapytt med väder att nazisterna hade kastat sten/flaskor mot paraden vid slottet. Så lågt. Så fegt. Tur att jag inte såg det. Då hade jag tagit min handväska och slagit den i de rakade skallarna, som har så få hjärnceller till trots. Mer symboliskt kan det inte bli menar jag. En mjuk handväska skadar inte. Men det gör en sten. En flaska.

Allting har en ända utom
kvinnoarbete och helvetets pina.
Lars G

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/8-98
"Usch, det sägs att klimakteriet är ännu värre? Ser _inte_ fram emot det :(." Jag hade hemska PMS-perioder, men klimakterie-perioden märks inte alls av. Turligt nog.
Läs mer: =>

3/8-99
"Läste om den schizofrena kvinnan vars hem visades upp i kvällsblaskan, köket var ett enda *mess*, kladdig slask och gammal disk och toan detsamma, massa intorkade gamla bindor på golvet som matta :(. Kvinnans läkare hade sagt att hon ville ju vara ifred på frågan varför ingen uppmärksammat hennes misär. En myndighetsperson LJÖG (faaaaaaan, vad jag hatar folk som ljuger) och sade att detta är trots allt ovanligt! Shit! Bullshit! Människor som är så gravt sjuka fixar inte att bo själv och ta ansvar. De orkar inte med så enkla saker som att bära ut sopor, glömmer/orkar inte att äta, glömmer/orkar inte att diska, glömmer/orkar inte att städa, glömmer/ids inte att spola i toaletten och fixar inte detta med normal *grann-etikett* typ att man inte springer med träskor mitt i natten eller sitter och skriker ut sin ångest när andra vill sova. När de stängde mentalsjukhusen och som det så fint heter skulle anpassa de kroniskt sjuka ut i samhället så hände sådant här och händer fortfarande, inte sällan utan tämligen ofta. En gravt sjuk människa behöver sjukhusets rutiner och omvårdnad. Punkt slut... Kommer aldrig att glömma när jag kom hem till C. för många, många år sedan. Hemmet såg ut som kom och hjälp mig (flera gånger värre än på bilderna hos tanten) och han orkade inte bry sig om det - jag tror inte ens att han såg det. Det som var värst var att det blivit stopp i toan, en hög med skit toppade muggen och han måste ha stått och skitit de senaste veckorna. Svensk mentalvård! Jag har aldrig varit rädd för lite skit, så jag kavlade upp armarna och tog ett avlångt föremål och rensade bort skiten och efter ett tag släppte proppen. Vad hjälpte det honom? Kanske för stunden men hans mentala misär fanns ju kvar och den kunde inte jag lindra. Bara se på! Sjukhuset hade ju gett sig sjutton på att han skulle återanpassas ut i samhället. Ett samhälle som inte ville ha honom. Grannarna var inte glada över att ha honom boende i huset. Jag förstår dem, helt och hållet. Kan vi inte ens ta ett *kollektivt* ansvar för barn hur ska vi kunna göra det för psykiskt sjuka?"
Läs mer: =>

3/8-00
"Ha tålamod, loppor, natten är lång!"
Läs mer: =>

3/8-01
"Det är tur att man inte vet vad som "väntar bakom hörnet". Tänk vad tråkigt livet skulle bli då. Så förutsägbart! Ett mycket bra exempel på detta hände igår. Lite mulen, ilsk åkte jag iväg, med tankar på om Voodoo är ett alternativ :), stannade till vid postlådan och sprättade upp ett intressant kuvert. Stora krigsdansen av glädje, resten av dagen gick jag på moln. Jag kom in på den journalistutbildning jag sökt, trots reservplats 12."
Läs mer: =>

3/8-02
"Det är inte svårt att vara huslig (ibland när andan faller på) när det finns roliga maskiner som bakmaskin, juicepress,, kaffebryggare, diskmaskin, fritös, riskokare, elektrisk spis- och ugn, dammsugare, tvättmaskin, torktumlare, micro....ojoj – vad utveckligen har gått framåt."
Läs mer: =>


2/8-03

Internet består enbart av ettor och nollor.
Vilken kategori tillhör du?

I dag blir det picknick.
Må vädergudarna vara med oss.

Vad som kommer efter Internet?
Då kommer jag att vara död så
jag bryr mig faktiskt inte.
Donna Campbell

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/8-98
"Busarna fick åka med, de älskar att åka bil. Svårt att neka dem det nöjet :-), svårt att smyga överhuvudtaget. Jag behöver bara TA i bilnyckeln och Smulan kommer galopperande i vild förväntning eller om jag planerat att ta med dem, viska ordet bil så har det samma effekt :). De är roliga de små liven, okey då stora liven."
Läs mer: =>

2/8-99
"Lagom mix av sol, lojhet, grillning, god mat, liten eftermiddagsslummer, bara må gott, ingen dator och promenader."
Läs mer: =>

2/8-00
"Igår åt jag egenodlade persikor. Odlade utomhus mot en spaljé. Smaskens. Det kan jag lova." Tyvärr fick jag kapa ned trädet i år. Det hade frusit.
Läs mer: =>

2/8-01
"Leve yttrandefriheten! Jag tycker uppriktigt synd om alla som kommer att bli veritabla måltavlor nu. Erik hade visst funderingar på att hänga upp nakenfoton på sitt hemska, räviga, umgängessaboterande ex. Anders pular med sin hemsida som ska handla om hur han har blivit misshandlad av sitt ex, med fejkade bilder och dito bandinspelningar (fast oss emellan var det han som misshandlade henne). Lisa funderar på att lista alla som gjort abort på Nacka-sjukhuset senaste månaden, hon är kd:are och jobbar mot fria aborter. Anna tänkte visst presentera några av de torskar hon haft på Malmskillnadsgatan med foton, adresser och allt, allt i syfte att hämnas på dem som hon upplever har uppträtt illa. Vad ska du fixa till för hemsida - nu när det verkar vara fritt fram?" Tankar om PUL.
Läs mer: =>

2/8-02
"Det finns folk till allt! Mannen hämnades – satte in falsk sexannons i kvinnans namn. De hade lärt känna varandra via nätet. De träffades ett par gången men kvinnan avslutade förbindelsen. Varför förtäljer inte historien. Men det spelar ingen roll. Det han gjorde som hämnd finns ingen ursäkt för. Han publicerade en annons på en sexsajt. Han skrev den i kvinnans namn och gav sken av att hon var en kåt liten rackare. Flera – för henne – okända män började ringa upp och undrade varför hon inte dykt upp på mötena som avtalats via e-mail. En man uppgav även att han hade fått nakenbilder på henne via e-mail. Kvinnan gjorde en polisanmälning. Vem skulle inte gjort det? Här var polisen i alla fall alert. De lyckades spåra mannen via hans ip-nummer på sin arbetsplats – platschef på ett statligt företag i Göteborg. Nu åtalas han för grovt förtal. Åklagaren anser att de uppgifter mannen lämnat ut i annonsen hade som syfte att misskreditera henne och utsätta henne för andras missaktning. Åklagaren menade även på att brottet var grovt med tanke på hur uppgifterna spritts. Heders åt den åklagaren. Förtal faller inte annars under allmänt åtal*. Sätt dit skitmolusken. Att hämnas via nätet är en ny trend som – tack vare luddiga regler/lagar – verkar vara framgångsrik." Även här var PUL på tapeten.
Läs mer: =>


1/8-03

Nu åskar det.
Nu får jag skynda mig att skriva några rader.

Hur kan en vuxen man ens komma på tanken att våldta en nio-årig flicka? Fyra sekunders njutning för honom och för flickan fysiska och psykiska skador resten av livet. Rättvist? Nej!!! En rostig avbitare är vad som gäller. Jag hoppas verkligen polisen får tag på honom. För en gång kan bli fler gånger. En gång blir oftast fler gånger. En liten flicka kan inte göra motstånd. Det är inte fair play. Men killen är väl för feg för att försöka ge sig på någon i sin egen ålder antar jag.

De flesta övergrepp på barn anmäls inte. Det är ett stort mörkertal. En våldtäkt i en hiss ger stora rubriker. Det är många fall som inte kommer fram i ljuset, både våldtäkter och andra övergrepp. Jag minns när jag var i tio-årsåldern då höll jag på att bli våldtagen av en ung man. Jag minns än handen som lades över munnen och hur jag knuffades in i mörkret. Jag hade tur. Några vuxna passerade precis när han skulle fullborda det hela. Grannarna anade oråd när de hörde prasslet i buskarna. Bara en sådan sak har präglat mig i mångt och mycket. För att inte tala om en äldre släktings otillbörliga tafsande på mig när jag var runt fem år. Det sätter sina spår. Inte outplånliga, men ända nätt och jämnt skönjbara. Så jag kan ana hur denna lilla flicka mår i dag och hur hon kommer att må i morgon. Nästa vecka. Nästa månad. Nästa år. Om tio år. Resten av livet.

Från det ena till det andra. Diskrimineringsombudsmannen ska göra rätt för sin lön hörde jag. DO ska utreda om ett bageri bryter mot lagen genom att skylta med namnet "negerbollar" framför just – negerbollarna i disken. Vem tänker på substantivet neger när man äter negerbollar? Inte gör jag det i alla fall. Gör du? Ordet negerbollar har blivit ett ord, inget mer. Jag kan inte se något nedsättande i att varken äta negerbollar eller att köpa dem över disk. Ska vi som gillar negerbollar gå under jorden nu? Jag ser framför mig svartklädda bagare som har dem innanför rocken och säljer dem svart. Hmmm...får man använda ordet svart? Jajaja...då har man inte mycket att göra om man ens ids anmäla en sådan liten skitsak till DO. Måste man sluta använda ordet färgad nu? Färgat hår kanske blir olagligt att uttala i offentliga miljöer? Eller fransk painrich? Grekisk youghurt? Turkiskt bad? Kan inte det bryta mot några eventuella diskrimineringslagar att använda dessa benämningar/ord?

Svenska Akademiens ordlista
neger|boll s. <vard.> sötsak

Norstedts stora svenska ordbok
negerboll subst. ~en ~ar
en klotformad småkaka gjord på smörkräm, havregryn och kakao <SYN chokladboll> ~arna hade rullats i pärlsocker

De sanningar som vi inte vill höra är oftast nyttigast för oss.
Men vill ingen tala om sanningen för dig så kan du inte höra den.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/8-98
"Läste om NewFoundlandshunden Maui som räddade tre turister ur Medelhavets vågor utanför Korsika, men drunknade själv pga att ansträngningen blev för stor i vågorna. Stackars vovve, stackars husse som själv fick en hjärtattack i kampen att rädda turisterna. Lite fånigt - men detta var det som jag kom ihåg av genomläsningen av tidningen :), allt annat elände bara *passerade* förbi. Selektiv läsning? Man måste sortera lite. Men dock på Aktuellt kunde jag ju inte blunda när de visade bilder på barn i svältens Sudan. Det _kändes_ i hjärtat!" Barn och djur som far illa berör mig.
Läs mer: =>

1/8-99
"Annars? Jag har sett! Hört! Noterat! Men ej förstått! Bara förvirrad! Konfunderad! Kommer nog aldrig förstå heller för den delen känns det som. Jag har kommit på varför jag inte stressar med *tio mil in i skogen*, antagligen skulle jag isolera mig där :). Helt och hållet! Ibland känner jag mig som ett *socialt missfoster* :/ *flinar* nå - det var väl att ta i, men jag är nog lite speciell eller så är det andra som är det? Hur som haver, jag känner mig utanför ibland. Fast jag har alltid varit en ensamvarg :) och har för det mesta trivts bra med det. Men det finns stunder då jag vill/försöker bryta det, men det slutar ofta med att jag *storögt* bara ser på det *sociala spelet* som jag har så svårt för, som jag inte passar in i. Inbillning kanske, vad vet jag - men känslan finns där och jag kan inte förneka den. Det är väldigt få människor jag känt/känner mig avslappnad med och det tenderar att bli allt färre nuförtiden. Eller....eller så är det jag som anstränger mig mindre nuförtiden?"
Läs mer: =>

1/8-00
"Augusti! Smaka på det ordet. Kräftor! Månsken! Mörker!"
Läs mer: =>

1/8-01
"Jag fick ett sådant rart mail igår. Det kom från en tjej i min egen ålder.
Tack för alla dina dagboksblad - det har varit en mycket intressant läsning. Jag har försakat både min skönhetssömn och vår vackra sommar för att läsa igenom allt detta. Jag bara kände för att ge dig en stor eloge för dessa timmar som jag uppskattade mycket. "
Ord som värmde.
Läs mer: =>

1/8-02
"Vi reagerar olika på saker och ting. Men man kan bara utgå från sig själv. Att sedan därifrån kunna ge sig utanför sina egna referensramar är viktigt. Att försöka förstå andra är en del av livet. Det är det som skiljer oss från djuren." Några tankar om minnen vi bär med oss i ryggsäcken.
Läs mer: =>


<---- Till mitten av månaden.

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1