« Rötmånad? Vi har ju kylskåp numera! | Startsidan | Drickbart vatten? »

25 juli 2007

Att någon vill mig död? Jag kanske har dålig humor?

Jag fick ett mail om ett bloginlägg på en blog jag aldrig hört talas om. Men det finns så många bloggar numera att det går inte att hänga med i svängarna. Det är kul att fler och fler börjar blogga.

Jag VISSTE det! (Att få vara arg)

Det finns verkligen folk som tror att högerregeln gäller bland gångtrafikanter!

VAD ÄR DET FÖR MIFFE SOM GÅR TILL HÖGER BARA FÖR ATT PROVOCERA!

Säkert smaskar hon när hon käkar också. Med andra ord förtjänar hon att döden dö.

Någon hade kommenterat:

Då dödar vi henne. Knufftanter förtjänar det värsta.

Kontentan av det hela var mitt bloginlägg, Håll till höger Svensson. Det hade tydligen inte fallit blogägaren på läppen. Det är väl okey, alla kan inte tycka lika.

Jag kunde med kort några dagar efter visa att jag hade rätt, i alla fall gällande den sträckan som jag skrev om.

Håll till höger

Men hur sjukt är det från en skala från noll till tio att öppet önska att någon ska dödas, bara för att personen skrivit ett bloginlägg som ogillas. Dessutom ett harmlöst sådant, om vilka regler som gäller för gång- och cykeltrafikanter.

Men att blogägaren tyckte att mitt inlägg skulle vara ett incitament att jag borde döden dö och någon i en kommentar skriver att då dödar vi henne var lite väl magstarkt i mina ögon.

Skämt? Humor? Elakhet? Tanklöshet? Oförståelse? Jag vet inte vad personen tänkte på och varför inlägget publicerades. Men det finns gränser för vad man bör publicera tycker jag och att önska döden ur andra och uppmana till att döda andra är i mina ögon kanske inte helt korrekt. Jag tycker i alla fall inte att det är roligt.

Inlägget är borta.
Blogägaren kanske förstod att det kanske inte så smart?

BTW :-) jag smaskar inte när jag äter.
Knufftant? Nej, inte alls faktiskt.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 25, 2007 06:52 EM

Kommentarer

Duger trafiklagstiftningen som officiell källa? Där står att att högertrafik gäller i Sverige. Det finns inget undantag för gående UTOM om det är på bilväg som saknar trottoar.

Skrivet av: Officiell Källa datum: januari 5, 2008 10:29 EM

Riktigt illa att skriva på det sättet, och jag tycker det är bra att du uppmärksammar det. Tycker inte det går att ursäkta med att det skulle vara studentikos ironi när den är på så låg nivå. Dödshot blir aldrig kul.

Skrivet av: Fred datum: juli 27, 2007 03:07 EM

Annica Tiger

Varför förvånas du? Du o jag har varit där ute LÄNGE

Kram på dig
www.kolumnen.com

Skrivet av: wojjen datum: juli 27, 2007 01:33 FM

MTV-jargon eller inte, det är inte okey tycker jag att skriva så.

Jag har bara bildbeviset för den kombinerade gång-och cykelbana jag skrev om. Huruvida den gäller på andra vete gudarna, men det vore rimligt då det finns en trafikskylt?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 26, 2007 01:39 EM

Annica. Stilarten på uttrycket "döden dö" avslöjar en skämtsamt melodramatisk hållning, som är vanlig mellan studenter. Svaret "Då dödar vi henne" är helt säkert samma uttryck för en jargong a´ la MTV-generation. Det rör sig om ett sätt att få ur sig känslor (jmf. "jag skulle kunna vrida nacken av dig!" eller "jag döööör!") inspirerat av en massiv konsumtion av nöjesmaterial med temata som våld och död. Så du behöver inte vara orolig. Men naturligtvis är språkbruket olämpligt och skulle säkert kunna fällas i domstol som olaga hot, då även offrets upplevelse vägs in i bedömningen av huruvida det rör sig om ett hot. Och du har ju tagit illa vid dig.

Men jag vill fråga: Har du en officiell källa på att högerregeln gäller på gångbanor? Saken intresserar mig, jag vill ingalunda håna dig - för jag är själv en pedant vad gäller regler för säkerhet och trivsel.

Skrivet av: Tobioas Struck datum: juli 26, 2007 11:41 FM

Jag håller helt md dig Annica! Det finns gränser för vad man kan skriva. Det är så barnsligt att skriva att någon borde dö. Usch!

Skrivet av: Yohannah Leidefors datum: juli 25, 2007 09:16 EM

Man får väl hoppas att det var oförstånd.

Skrivet av: Brittis datum: juli 25, 2007 08:00 EM