Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->

20/2-03

Marina och jag infiltrerade KGB i går.

Age quod agis!
Do what you are doing!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/2-98
"Vill man ha något får man kämpa för det iaf om man kommer från arbetarklassen och inte fötts med silversked i munnen. Fast jag brukar säga, rent teoretiskt, att den som fått kämpa och haft det stundtals svårt är mer förberedd och härdad än den som haft det lätt här i livet. Fallet blir lixom högre och hårdare när de *säckar* ihop, skilsmässa, arbetslöshet, psykisk ohälsa och annat smått och gott som dock drabbar oss andra då och då :))). Men jag säger som Maggan jämt sa - Du Annica är som en bowlingkägla, du *faller* gång på gång men reser dig lika snabbt. ;-)" Fast till slut blir väl även ett bowlingklot utslitet?
Läs mer: =>

20/2-99
"Riktigt småhemtrevligt att slå på datorn när jag kom hem på fredagskvällen. Kan dock med gott samvete säga att jag inte saknat den en sekund under de dagar jag var borta. Så *hooked on the feeling*, dvs Internetberoende kan jag inte påstå att jag är. Däremot har jag saknat mina hundar :). Jättemycket! Kick-offen var bra, fast när jag åkte iväg hade jag egentligen ingen lust. Vissa dar har jag den här känslan av *utanförskap* och torsdagen var just en sådan dag. Men i sällskap av trevliga arbetskamrater försvann den känslan och det hela blev mycket bra, kul och givande. Bra mycket bättre än vad jag vågats hoppas på. Resans slutmål var Utö, en underbar oas i mörkret och jag kan tänka mig att den platsen är gudomlig om det är svensk sommar ute :-)." Mera kick-offer till folket :).
Läs mer: =>

20/2-00
"Det som slår mig är att de inte verkar förstå att de gör mer skada än nytta med alla sina inlägg och hot om rättsliga åtgärder hit och dit. Så bara de ska få uttala sig? Vi andra som har andra åsikter och kritiserar deras framfart, på ett mer balanserat sätt ska inte få yttra sig?" *skakar på huvudet*
Läs mer: =>

20/2-01
"Jag läste om kvinnan från ett afrikanskt land, som hade blivit våldtagen av tre män och dessutom oturligt nog blivit gravid efter våldtäkten. Hon straffades med 100 piskrapp, männen fick inga straff - de var ju män, minsann. Hon ansågs vara den som begått ett brott? Que pasa? Man kan ju få krupp för mindre. Addera det faktum att USA;s president drar in bidrag till organisationer som propagerar för barnbegränsande medel i bl.a. afrikanska länder. Vart ligger logiken? Är det bara jag som missar den?" Den däringa logiken har jag insett att den inte finns och kommer förmodligen aldrig ens att finnas.
Läs mer: =>

20/2-02
"Den ensamstående föräldern är inte längre detsamma som "ensamma mamman". En av fyra ensamstående med barn är i dag en pappa. Antalet kvinnor som betalar underhållsstöd har ökat kraftigt. Det visar en ny undersökning bland 300 underhållsskyldiga mammor och pappor som presenterades på DN Debatt i december förra året. Tyvärr fann jag inte någon länk till debattartikeln. Men visst låter det bra? Det bråkas kanske lite i onödan från vissa håll? De som bråkar mest verkar även vara den kategori som är minst lämpliga som vårdnadshavare. Alla kan se det tydligt, utom de själva. Givetvis!" Jag skrev även om en milt sagt underlig dröm.
Läs mer: =>


19/2-03

I går när jag skulle släppa ut hönsen var det ett rejält slagsmål inne i hönshuset. Ut ramlade vår tillgivnaste tupp, tilltufsad och alldeles blodig. Vi hoppas att han repar sig. Ögonen är svullna och just nu ser han säkert inte så mycket. Den andra slagskämpen tog B. av daga. Hur vet jag inte och vill inte veta. Det är skönt att han var hemma så jag slapp. Jag tog en promenad med Smulan istället. Det går inte att ha tuppar som fajtas, det är djurplågeri och stör övriga innevånare i hönshuset. Nu har vi två tuppar plus en ungtupp. Må de kunna samsas om alla hönorna i fortsättningen.

Jag har fått dille på att lösa korsord. Underligt! Det var länge sedan sist. Men å andra sidan har jag läst att det är nyttigt och håller hjärnan i trim. Kanske det stämmer? Kanske det håller seniliteten i shack ;)? Jag brukar lösa de helsideskorsord som finns i kvällsblaskorna på en halvtimme vardera, utan hjälpmedel som synonymordbok och korsordslexikon. Det är fusk att använda hjälpmedel tycker jag. Så än finns det brukbara celler kvar.

Avdelningen söta, rara, trevliga mail :):
Usch vad ful denna sidan var!
Det var bland det fulaste jag sett...

Mitt svar blev kort och gott:
Och?

Kontaktmailen fortsätter att strömma in:
jag bor i sverge 5 manader jag behöver en flick att
lära mej faktes för att jag kan bra svenska . ni
måste förklara mej hur jag har kontakt . jag bor i karlstad

Där iddes jag inte ens svara eftersom jag inte vet avsikten med avsändandet. Jag vill ju inte såra någon i onödan. Jag börjar misstänka att min mailadress finns utlagd på någon sida, där den inte ska finnas – milt uttryckt.

Alla dessa dagar som bara kom och gick
– inte visste jag att det var livet...
Stig Johansson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/2-98
"Så sens moral! Det är ALDRIG försent att försöka ändra inriktning på ditt liv. Bara för att du fyllt 40 är inte livet slut :). På tal om inget :) undrar sa flundran om Fagerlund fått käka upp sitt uttalande om att satsningen på damhockeyn var helt meningslös och bara kostat pengar nu när pojkarna *floppade* mot Finland :->>." Ålder är inget hinder. Kan tyckas....men jag börjar inse att det till syvende och sist ändå är det.
Läs mer: =>

19/2-99
"Pappa är hundvakt, sover över igen." Kick-off!
Läs mer: =>

19/2-00
"Vad driver denna man?" Berättigad fråga.
Läs mer: =>

19/2-01
"Jag upptäckte en ny författare i helgen, Anna Maria Lenngren 1754-1817. Jag skrev en fördjupningsuppssats om henne i går. Det var motstridiga fakta som kom fram i min research. Men mycket fakta verkar finnas i det fördolda och de kunde inte hittas, hur jag än letade. Hur var hennes man? Vad ansåg han om hennes skriverier? Varför var hon så opersonlig i sitt skrivande? Vad drev henne? Satir är mitt vapen, men även min sköld? Det är bara att inse att jag ofta tycker människorna bakom diktandet/skrivandet är intressantare, än dikterna/texten i sig." Intressant kvinna.
Läs mer: =>

19/2-02
"Spenderbyxorna på till helgen med andra ord. Jag handlar alltid cash. Efter sista februari är det mer snåla vanor som gäller. Men det ska inte vara några problem. Det finns perioder i mitt liv då jag levt på ris och stekt lök. Så illa är det inte nu. Men....visst kommer det att bli skillnad. Lite!" Spenderbyxorna börjar samla damm nu :).
Läs mer: =>


18/2-03

Jag ylade mot fullmånen.
Jag fick dock inget svar. :)
Det var en vacker fullmåne i går när jag kom hem mot kvällningen, efter mitt besök inne i stan. Kolmörkt, ja – verkligen kolmörkt som det bara kan bli på landet och så det däringa klotet på himlavalvet. Vackert! Jag gjorde en snabbvisit hos Katinka och Danne. Många pussar fick jag. Ja, inte av dem :), utan av Lina. Smulan kände att jag varit otrogen när jag kom hem. Full inspektion. Nosen for runt ansiktet. Gummanpumman! Jag älskar henne bara sååååååååååå mycket. Kan livet bli bättre? Lyckan är de små stunderna som sker medans du väntar på att lyckan ska komma till dig.

Alla människor har rätt att framföra en åsikt,
men ingen har rätt att framföra felaktiga fakta.
Bernard Baruch

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/2-98
"Kallt som i graven! Ja, uttrycket kallt som i graven har en vidare innebörd för mig. När min storebror Tommy dog för några år sedan, han skulle nu ha varit 47 år, förstod jag vad som menades med det uttrycket. När jag stod vid graven, djup så in i helsike kände jag riktigt kylan strömma upp från djupet ur graven. Det var ingen rolig påminnelse om vår förgänglighet och vår korta tid här på jorden. Det var nog då jag själv kom till en vändpunkt i mitt eget liv. Insåg att jag inte var odödlig :). Att livet är kort! Man har bara ETT liv! Sen är det slut .... punkt slut!" Jag funderade även över myten om den lyckliga horan.
Läs mer: =>

18/2-99
"Datorfri! Hundfri!" Kick-off.
Läs mer: =>

18/2-00
"Det blev ingen Norge-resa idag. Den ställdes in sent igårkväll. Nå, ingen förlust - jag gillar ju inte att flyga. Dock så är den bara uppskjuten, så var det med det...." Flygresor är inte min favoritsysselsättning.
Läs mer: =>

18/2-01
"Svenska hästar skickas bundna, sammanpackade och plågas svårt på långa, långa mardrömsliknande resor till slakterier i Italien. En siffra på tio dagar har nämnts. Många dör, en plågsam död, innan de ens hinner fram. Fy fan, säger jag bara. Hästhandlare och/eller den som säljer sin häst till densamme - samma skrot och korn. Jag är ingen hästmänniska, men jag hyser en stor respekt för hästar och tycker att de är mycket vackra djur. Hästarna verkar vara kloka djur och behandlas ofta mycket väl av sina ägare vad jag förstår, utom då av skrupelfria hästhandlare. Många tycks knyta *vänskapsband* med sina hästar, speciellt tonårsflickor. Att då, sedan när djuret blivit gammalt alternativt sjukt, sälja det vidare till okänt öde? Nej, jag förstår ingenting? Då förstår jag mer att kineserna tycker om S:t Bernhardshundar. De tycker om dem så mycket att de föder upp dem för att äta dem. En del anser kor vara heliga och den äter inte grisar för att de anses vara orena. Matvanor är olika. Men jag förstår inte att kineserna tycks anse att köttet blir godare och saftigare om man piskar hunden rejält innan slakt. Då smärtar det i mig, när jag hör detta och jag förstår ingenting. Är vi människor inte riktiga barbarer? Vi säger att djuren är primitiva. Naturen är grym, dö eller dödas. Vi människor förutsätts ha lite mer känslor, empati och framförallt förstånd. Men ibland tvivlar jag." Det grymmaste rovdjuret är människan.
Läs mer: =>

18/2-02
"En hund har inga synpunkter på ditt utseende. Den tycker lika mycket om dig vare sig du är ful eller vacker. Dessa begrepp existerar för övrigt inte i hundens sinnevärld. Det de bryr sig om är huruvida du är snäll eller elak, inget annat." Hellre snäll och alldaglig, än elak och ursnygg.
Läs mer: =>


17/2-03

Lördagskvällen tillbringades framför TV:n. Vad som drog? Schlagerfestivalen, såklart. Om låtarna tänker jag inte orda. De var dåliga överlag. Nej, min behållning var programledarna. Charlotte och Lena såg ut som två ruggugglor :), men jag antar (läs hoppas) att de även där gjorde en parodiering på sig själva. De låtar de framförde var däremot kanon. Speciellt den andra, den träffade säkert mitt i skrevet på somt och somliga. Hårt! Men texten i sig var tänkvärd och kan appliceras valfritt in i andra sammanhang. Det finns bara ett original. Det är du! Jag dristar mig till att saxa in några delar nedan ur Charlotte Nilssons och Lena Ph:s låt:

Det skrivs å
det skojas
Man börjar ju noja lite lätt
tänk om dom har rätt

Det härmas
och drivs med
men om jag trivs med den jag é
vill jag stå för dé

Rykten Rykten
Skvaller Skvaller

Kan riva upp en hel del sår

Men vi har fällt
vår sista tår

Om ingen förstår
vad du gör
vart du går
bara fortsätt

Dom irriterar sej

Låt dom kritisera dej

Men håll ut
och gör din grej

Å valet är ditt
idealet är ditt
materialet är ditt
originalet är ditt
originalet är du............


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/2-98
"Jag är inte så där jätteintresserad av vad som händer i Japan på OS. Men så mycket har jag fattat att tjejerna gör bra ifrån sig, hitills är det väl de som stått för de få medaljer som erövrats? ;-) Det är väl kul? Däremot mindre kul att läsa att någon *struttpelle* på ishockeyförbundet ansåg att damlagets misslyckande bara var beviset för att damhockey inte har något existensberättigande. Skitsnack! Hå hå ja ja säger jag bara :-). Hur såg det ut när herrlaget startade? Var de världsmästare vid första matchen?"
Läs mer: =>

17/2-99
"Björn Afzelius är död, bara 52 år gammal. Vem minns inte Hoola Bandoola Band? Vem minns inte hans engagerande texter? Hans död berör mig, än mer med tanke på att han bara var 6 år äldre än mig. Tiden närmar sig för oss alla... Känns så simpelt att skriva om något annat nu. Hade tänkt berätta om flygresan och om min novemberkaktus som kör en *re-run* nu i februari. Men det känns så fjuttigt. Texten nedan är från en av de låtarna jag gillar bäst! Den som berört mig mest! Av olika skäl." Dialog i Mariagränd - Björn Afzelius. Detta är en mycket bra låt.
Läs mer: =>

17/2-00
"Det känns bra för egot, som annars stundtals är mindre än en flugskit. Ibland känns allt så overkligt. Vem är jag? Vart är jag :/? Hur kom jag hit? Varför? Är det en slump allting? Är jag en bluff? Har jag haft tur? Kan jag något överhuvudtaget? Är jag något? Ibland när jag är som mest missmodig undrar jag verkligen?" Jag försöker även reda ut orden missunnsam och avundsjuk.
Läs mer: =>

17/2-01
"Jag kikade lite på Mediamagasinet i torsdags. Det var ett reportage om de bisarra konsekvenserna av PUL. Fallet som rör Bodil Lindqvists hemsida där hon nämnde att en kollega skadat foten. Hon fick böta 5000 spänn för brott mot PUL. I reportaget intervjuades kollegan, som sade att hon inte alls kände sig kränkt. Men enligt åklagaren var det tydligen allvarligt. Snacka om att sila mygg och svälja elefanter!" Ja, förunderligt.
Läs mer: =>

17/2-02
"Ha en bra dag! *kram* Annica "
Läs mer: =>


16/2-03

Årets första och antagligen sista semla inköptes och inmundigades i går. Med stor njutning :). Att synda är alltid lika kul. Det var köer på stormarknaden, förutom i snabbkassan. Kassörskan i min kö signalerade till mig att det går lika bra att ta snabbkassan bredvid. Jag tvekade – det sitter i ryggmärgen att inte gå till snabbkassan med en vagn fullastad med varor – men jag lydde henne och drog vagnen till kassan bredvid och började packa upp alla mina varor. Såklart hände det jag misstänkte skulle ske. Det blev då kö även i snabbkassan. Folk bakom trampade otåligt på golvet, suckade, muttrade "nu har väl tanten hamnat i fel kö" och jag stod där med skammens rodnad högt upp i hårfästet; fast jag visste att jag inte hade gjort fel. Det var bara att sätta upp näsan i vädret och att försöka skita i omgivningen :). Men det är inte alltid så lätt.

Vad är det lättaste sättet
för en hustru att göra sin man döv?
Genom att säga att hon vill prata med honom.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/2-98
"Grått och trist ute. Likaså inne :)."
Läs mer: =>

16/2-99
"Oj, vad påtagligt allt blev när jag fick flygbiljetten i min hand igår. Jag reagerade med magknip direkt och var orolig mest hela eftermiddagen. Nervös!" Flygrädd är bara förnamnet.
Läs mer: =>

16/2-00
"Jag är ju fortfarande en inbiten *Netscapare* och har så varit sedan 1996, med den första varianten jag kom i kontakt med :). Verre-nummer? Den som installerades med mitt Tele2-abonnemang hette 1.22 men jag har sett 0.9 oxå. Det var tider det :). Nostalgi! Tung sådan!" Nostalgifaktor 10.
Läs mer: =>

16/2-01
"På tal om glömska. Någon av oss glömde bära ut soppåsen innan vi åkte igår, dock var jag inte den som åkte sist. När jag kom hem hade Smulan, kanske med hjälp av Nalle, burit in påsen i datarummet. Den var helt massakrerad. Smulor, smulor och åter smulor utspridda på golvet, av vad en gång varit innehållet i soppåsen. Det tog ett tag att samla ihop det. Roligare kan man ha :(." De små liven.
Läs mer: =>

16/2-02
"Yttrandefriheten innebär väl knappast att allt ska sägas, bara för "sägandets" skull? Ingen ställer sig väl på T-centralen och skriker rakt ut (obs...hypotetiska exempel):
- Död åt alla bögar!
- Död åt alla judar!
- Xxxx är en djävla pedofil!
Gör man det är man kanske inte riktigt kurant, hur som haver. Men på diverse forum på Internet tycks det vara okey, allt under yttrandefrihetens täckmantel. Ja, numera :) även under journalistik täckmantel á la Ramsbro. Gästböcker och anslagstavlor missbrukas av andra bara för att djävlas. Just for fun! Jag kommer aldrig att glömma den upprörda moder som kontaktade mig när hennes tio-åriga dotters gästbok hade kluddats ned med grova sexuella inlägg. Trots att det mycket väl framgick att sidan tillhörde ett litet barn. Jag sände i samma veva som Aftonbladets Debatt anmäldes ett brev till JK och berättade om hur illa denna moderering på Aftonbladet sköttes. JK valde att inte ta upp just detta. Men de gick tydligen vidare med nazist-grejen. Hur modereringen sköts nu vet jag inget om, men då slank både personangrepp, rasistiska tillmälen och rena rama förtalet förbi. De hade även väldiga problem att hantera sina loggfiler och vid ett par tillfällen gjorde de abuseanmälan till fel Internetleverantör då de inte kunde tyda sina hexadecimala värden i loggfilen och koppla dem till korrekt IP-nummer. Jag skulle kunna berätta mer om detta, men jag ids inte. Jag har sedermera fått en skriftlig ursäkt av chefredaktören, även om den kändes lite lam."
Det är enbart sorgligt, förunderligt och beklämmande.
Läs mer: =>


15/2-03

Berätta inte det här för Smulan, min älskade hund.
Men på Agrias sajt så är det fastslaget att Smulan är det näst vanligaste KATTNAMNET. Fast å andra sidan finner jag mig själv (Tiger) på fjortonde plats :)))).

Häromdagen passerade räknaren på html-guidens första sida 500.000. Lägg därtill 1.500.000 som räknare stod i när jag nollade den förut. TVÅ miljoner har passerat just denna sida, http://www.atiger.pp.se/sida.html. Inte illa alls, egentligen. Guiden börjar bli gammal och sliten, likt mig – men så länge folk har nytta av den får den ligga uppe. Det kostar inget att besöka den. Den är innehållsrik, även om det senaste nya inte finns med. Eftersom folk besöker den fortfarande så måtte den vara till gagn och nytta för dem. Eller så är det bara nostalgi som drar :). Det bjuder jag på i så fall, så gärna så. Jag har inte längre dåligt samvete för att jag inte har tid, möjlighet, ork eller lust att uppdatera den. Det är i alla fall skönt.

Hon: Jag har hört mycket om dig som älskare.
Han: Äsch, det är ingenting.
Hon: Ja, det är det jag hört.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/2-98
"Det förekommer trakasserier, våld och förnedring mot kvinnor. Visst förekommer det åt andra hållet, vem har inte skrattat åt Selma och lilla Fridolf ;). Men den dagen då någon kan hävda att var tionde dag dödas en man av en närstående kvinna, 10 000-tals män misshandlas och förföljs av kvinnor i Sverige. Då ska jag hålla käften, men inte förrän då .... eller den dagen då siffrorna drastiskt minskar när det gäller kvinnovåld. För sifforna är dagsaktuella, fast beskriver situationen hur kvinnorna drabbas av männens våldsbenägenhet. Eller behandlas ojämlikt i hemmet, på arbetsplatsen och i samhället för övrigt.
<SNIP>
43-åringen blev ursinnig när sambon inte ville räcka honom en maträtt. Han välte en soffa över henne, virade en sladd runt hennes hals, stoppade två fingrar i hennes näsa och tryckte en kniv mot hennes hals. Kvinnans sexåriga dotter såg på.
</SNIP>"
Sådeså!
Läs mer: =>

15/2-99
"I default-city (Stockholm) är allt söndagsöppet och givetvis antog jag att det även gällde Enköping. Åkte iväg för att kika på en Skoda Felicia, men tji fick man för där var det inte öppet på söndagar." Det blev en liten Skoda Felicia.
Läs mer: =>

15/2-00
"Vi började diskutera Robinson :). Morsan tyckte jag skulle söka nu i februari till nya omgången i vår. Hon är övertygad om att jag skulle vinna hela skiten. Nå, det _är_ inte jag men jag får väl ta det som den komplimang det ändå är genom att komma ur hennes *mun*. Ibland får man vara glad för det lilla *skrattar*." Nå, inte skulle jag klara mig utan morgonkaffet och cigaretterna.
Läs mer: =>

15/2-01
"Att man kan behålla sitt ungdomliga sinne må vara med sanningen överensstämmande, men ett faktum är att sinnet i sig inte är lika skarpt som när man var ung. Det spelar inte roll hur man än gör, naturen har sin gång, likt en kompost, i en åldrande kropp - både inombords och utanpå." Vad är sinnet egentligen? Celler i hjärnan? Celler dör. Hjärnan börjar förfalla redan i 25-års ålder.
Läs mer: =>

15/2-02
"BTW - jag har en ovana att skriva korta mail. Tidsbrist. För många mail att läsa/skicka. Vill inte upprepa mig. Tror kanske att folk ska förstå mer än vad de gör? Jag vet att en del tar illa upp. Men jag kan intet göra åt det. Dock försöker jag svara på det mesta. Desto roligare blir det när man ser att man har hjälpt till och som lök på laxen får ett tack. Ett tack kostar så lite. Då känns det mödan värt på något sätt." Ett tack kostar som sagt så lite så....
Läs mer: =>


14/2-03

I dag skulle Nalle och Laban ha fyllt 13 år.
Men då bägge är döda fyller de bara år i mitt minne.

Alla hjärtans dag. En dag om året.
Varför inte ha Alla hjärtans dag alla dagar på året?
Det kan behövas, sanna mina ord.

Jag fick ett underligt mail i går från någon som kallar sig "lillfittan" ihopkopplad med en hotmailadress. Ämnesvalet var "kimberley". Jag antar att personen ifråga (som måste ha kravlat sig fram under en fuktig sten) har varit på sidan som tar upp fallet Kimberley. Kopplingen mellan det fallet och invandring i stort förstår jag inte, hur mycket jag än försöker. Jag blir så ledsen i ögat när jag ser vilka tankegångar en del människor har. Rasister går fetbort. Personen uppgav sig vara sjutton (17) år vilket inte gör saken bättre, om det nu stämmer. Vad är det för värld vi har att vänta oss i framtiden när vi inte tycks utvecklas utan mer går kräftgång? Solidaritet har transformerat till solid och arisk?

jag undrar hur en massa Svenskar kan hålla på och kritisera myndigheternas beslut hela tiden när det gäller invandrare, är de utvisade så finns det anledning. Hur kan man angagera sig i enskillda fall för att få dessa att bli kvar i vårt redan av invandrare hårt ansträngda land? Snälla svara på detta!!!!! Jag tycker det är fördjävligt att vi har c:a 1 miljon blattar i landet varje stad man åker till så kan man inte gå och handla utan att möta sådana hela tiden... de kan väl sköta sig själva i sitt land... detta är inte något avstjälpningsland för misslyckade utlänningar!!! Snälla du kalla mig inte RASIST vad än det ordet nu betyder.. för jag tycker inte om invandringen bara ... jag får tycka det... Snälla hjälp mig att förstå hur ni kan agera som ni gör

Formas inte av omständigheterna utan forma omständigheterna.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/2-98
"Tänk att kunna göra en ominstallation, bara spara alla positiva minnen (filer) och rensa huvudet (hårddisken) från allt oväsentligt. Installera nya vänner (program) och enbart ominstallera de vänner (program) som man haft nytta av :). Ominstallation - ny start i livet!"
Läs mer: =>

14/2-99
"När folk missbrukar rätten att köra bil och blivit av med körkortet pga exempelvis rattfylla eller olovlig körning är det helt okey i mina ögon. Dock tycker jag att ibland borde man förverka rätten att använda Internet :-) för en del. När människor döljer sig bakom sitt modem och använder Internets möjligheter på fel sätt borde de bli av med *surf-kortet*. Tänker på Lunde-grabben som hängde ut sitt ex på ett oförlåtligt sätt! Tänker på pedofilerna som spinner sina nätverk på Internet! Tänker på de som lägger in porrbilder och tillmälen i andras gästböcker! Tänker på dem som inte kan umgås med det andra könet på nätet utan att hela tiden sex-trakassera fast motparten tydligt ger signaler om att det inte är önskvärt! Tänker på nazisterna som sprider sina lögner via nätet! Tänker på dem som använder nätet för egna outgrundliga syften, som hämnd för verkliga/inbillade oförrätter! Finns människor som inte har ett eget liv utan lever det bakom sitt modem. Jag ska inte döma, men reagerar när de gör det på fel sätt. Internet kan vara en gudagåva när det gäller kommunikation och är i sig kontaktskapande om det används på rätt sätt. Men att missbruka detta genom att ruva på hämnd, planera *uthängningar* av andra för att rättfärdiga sig själv är missbruk i mina ögon. Vart går gränsen? När blir offret en *abusör*? När blir *abusören* offer?" Allvarliga tankar. Det innan jag ens sett de riktiga avarterna på nätet. Var jag synsk?
Läs mer: =>

14/2-00
"Idag fyller Pussenussegubben Nalle 10 år. Min egen lilla bruna gosiga nallebjörn :). Ha en bra dag! Take care! Tyck om varandra! Vi lever bara en gång. Imorgon kan det vara försent."
Läs mer: =>

14/2-01
"Nalle blir som sagt 11 år idag, det passar alldeles utmärkt att han fyller på Alla hjärtans dag. För är det någon hund som mitt hjärta klappar för extra mycket, ursäkta Smulan :), så är det Nalle. En brun, lurvig, underbart gosig, pussinussenussnussig, kramig och alldeles förtjusande njuffe i sina bästa år. Jag var övertygad om förra året att han kanske inte skulle få förmånen att fylla 11 år, skröplig som han stundtals ändå är. Men han får sin medicin för lederna, den verkar dämpa och lindra. Men han har fortfarande glimten kvar i ögonvrån, sitt *leende* och sin uppenbara livslust. Han är grå runt nosen, lite stel i lederna, sover lite mer än förr, gillar att ligga inne i stugvärmen numera och orkar inte med några långpromenader. Men vem förändras inte med åldern? Själv sitter jag oxå gärna i stugvärmen numera, jag börjar bli gråhårig (dock ej runt nosen), lite stel i ryggen och jag sover även jag lite mer än vad jag gjorde som ung."
Läs mer: =>

14/2-02
"Nalle fyller 12 år idag. *puss på nosen* *puss på alla fyra tassarna* Vi har inköpt en stor tårta som Nalle och Smulan ska få dela på senare idag." Jag funderade även över huruvida man kan stjäla en flickvän eller inte? Har inte tjejen en egen vilja?
Läs mer: =>


13/2-03

Vart är vi på väg?
En ung väktare – som bara gör sitt jobb – dödas av en knivbeväpnad snattare. Allt för en bit fryst fläskfilé? Så meningslöst. Jag förstår ingenting. Våldsspiralen dras åt. Samhället känns otryggare för var och en. Folk vågar inte ingripa längre. Snart hjälper det inte ens att hålla sig till de upplysta gatorna, både IRL och på nätet. Ja, jag vet. Jag låter som en domedagsprofet. Men jag blir så ledsen. Förtvivlad. Är inte ett människoliv mer värt? Vart är vi på väg? Tankarna kommer automatiskt. Hur kommer den värld att bli som mitt barnbarn kommer att få "ärva"?

Rökningen tog hennes liv!
Jag läser. Jag förstår.
Men ändå tänder jag en ny cigg.
I vetskapen om att jag själv har KOL.

Det värsta med krig är att
de gör oss lika de folk vi bekämpar.
Aldous Huxley

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/2-98
"Hela eftermiddagen igår gick åt till att formatera hårddisken och installera om skiten ;)." En av de få gånger jag tvingats att köra FORMAT C:\.
Läs mer: =>

13/2-99
"Hörde att nya bantningspillret fick subventioneras till slut. Skam vore det väl annars? Fetma är kanske inte i alla lägen en sjukdom, men ett allvarligt hälsoproblem oavsett kön. Viagra subventioneras, jajamänsan viktigt att *pillesnoppen* står upp tydligen. Efterlyser fortfarande motsvarande forskning som undersöker och tar fram klinisk terapi när det gäller frigiditet. Men det är väl inte lika intressant? Kvinnan kan ju fullgöra sin *plikt* ändå? Eller?"
Läs mer: =>

13/2-00
"Min syn på ordet bitch är jämförbart med "being in total control, honey" och antyder att man har full koll på tillvaron. Men bara därför behöver man ju inte med automatik vara - elak, hata sina medsystrar, en *bimbo*, missbruka sin makt dvs. könet, dumpa alla karlar, trampa på dem föraktfullt med sylvassa högklackade, lura dem, utnyttja dem och/eller se ned på dem, ojojoj - vilka klyschor. Nej - detta är ingen bitch utan mer en kvinnlig satmara :) typ de manliga dito som jag har skrivit om igår och i förrgår." Kärt barn har många namn.
Läs mer: =>

13/2-01
"Hur som haver dålig reklam för IBM! Det finns säkert många företag i Sverige som stödde nazisterna?" Det skulle vara intressant kanske?
Läs mer: =>

13/2-02
"Kärlek och hat! Två diametralt motsatta känslor men ändå så sammansatta. Den som får för lite kärlek kan utveckla hat. Den som får för lite kärlek kan få svårt att själv utveckla kärlek till andra och till sig själv. Den som får för mycket hat utecklar ingen kärlek, åt något håll. Man pratar även om hatkärlek, en intensiv känsla som är en blandning av kärlek och hat, men den är mer komplex. Det finns så mycket hat i vårt samhälle. Det är så att man ibland måste värja sig. Varifrån kommer allt hat? Det är ju ingen fruktbar känsla, varken för den som när den eller den som drabbas." Jag skrev om skinnskallarna som helt oprovocerat hoppade på en kvinna i Kalhäll.
Läs mer: =>


12/2-03

I dag ska jag in till stan en sväng. Igen! Det var ett väldigt farande hit och dit.

Jag har shoppat lite domäner. Nu släpps .se-domänerna snart. Jag har bokat bl.a www.atiger.se. En del samlar på frimärken. Jag har börjat samla på domäner. Typ! :).

Min "återkopplingssamtalspartner" kom med en vettig synpunkt häromdagen. Det gällde min dotter och ett löfte jag gav henne förra sommaren. Nu har jag uppfyllt det löftet, om än med visst motstånd. Hade jag inte gjort det hade det kunnat ses som ett svek. Svek är jag välbekant med hur ont det kan göra, så det finns ingen anledning att själv svika andra. Så nu ligger bollen hos henne. Jag hoppas att jag kan avråda henne från att ta upp den. Det är inget roligt att bolla med den. Punkt slut! Kryptisk :)? Ja.

När anser männen att vi kvinnor är ologiska?
Varje gång vi inte håller med dem.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/2-98
"Bill Gates! Kom hit så får du burken i ansiktet istället för tårtan häromdagen. Allt funkade så bra innan jag installerade MSIE 4.0..." Burken krånglade. Jag skrev även om uttrycket "låt maten tysta mun".
Läs mer: =>

12/2-99
"Går i bilköpartankar, vill köpa en sprillans ny bil. Volvon läcker fortfarande som ett såll, inte underligt att bensinkostnaderna varit så höga :-). Lilla bilen som jag in facto valde att ta igår är inte mycket bättre. Ingen värme, ingen fungerande bensinmätare, ingen handbroms, alltid *chokad* (helt utan möjlighet att påverka) ibörjan så man behöver i princip inte gasa - den kör av sig själv i c.a 60 knyck utan gas :-), lite jobbigt när man ska bromsa bilden medges. Och när *choken* väl släppt efter cirkus 3 mil så har man full sjå att hålla den vid liv i köer samt vid rödljus - då får man leka *choke* själv :). Så det är frågan om ett val mellan pest och kolera. Så jag surfade runt igår och letade efter lite fakta kring Skoda Felicia samt Hyundai Atos. Funderar...." Det blev en Skoda Felicia. Jag är mycket nöjd med den bilen.
Läs mer: =>

12/2-00
"Fris, en förening som säger sig verka för föräldrar i Sverige. Det låter väl behjärtansvärt? På sidan står det:
<citat>
Under senaste halvåret har vi ställt lagstiftarna mot väggen i media. Men de vägrar för det mesta att debattera...
</citat>
Jag har en aning om varför de vägrar debattera. För på på Fågel Fenix anslagstavla visar de sitt rätta jag..."

Läs mer: =>

12/2-01
"För att återkoppla till gårdagens text. Jag vet inte om många tror att jag bara yrar när jag ibland orerar här om att vi inte är jämlika, trots att många hävdar att så visst är fallet. Jag har tidigare flera gånger nämnt det faktum att kvinnor får sämre vård vid hjärtinfarkter. Igår på Rapport var exakt samma tema uppe på tapeten, dessutom nämdes att studierna på kvinnliga hjärtinfarktspatienter var undermåliga. Vi måste höja våra röster för att höras, den sången kunde vi höra under grupp 8:s aktiva tid. Men även om våra röster höjs, årtionde efter årtionde, verkar inget hända. Varför? Kan det bero på att de flesta som sitter i den sits att de har makten och pengarna är män? Vad hjälper det att halva riksdagen består av kvinnor om de inte har reell makt? Makten sitter inte där, utan den finns i styrelserummen - vad det nu än gäller - företag, forskning och *you name it*. De verkar sitta bakom ointagliga dörrar och ljudisolerade väggar, därav hörs väl inte skriken in?" Jag skrev även om olika former av ätstörningar, likt anorexia, bulimia nervosa samt Binge eating disorder (BED). Låt inte maten tysta mun!!!!!!!!
Läs mer: =>

12/2-02
"Ibland undrar man vad som finns inom pannbenet på somt och somliga. Jag var borta på kvällen och när jag kom hem så såg jag att någon knäppgök med telia-ip men en tele2-adress lagt in en kommentar i gästboken som tveklöst var både förtal och hets mot folkgrupp. Numera kan man inte maila Telias abuse utan man måste använda deras webforumlär. Men jag tvekade inte en sekund att surfa dit och göra en abuseanmälan. Nätet är inte till för att några få ska agera domare, åklagare och bödel. Vad jag vet så är ALLA oskyldiga tills dom fallit. Vad är det för vits med att hänga ut folks personnummer, de polisanmälningar som gjorts samt skrivelser till Sollentuna kommun, invandrares uppehållstillstånd och annat smått och gott som hade hängts ut till allmän beskådan. Vad har det i min Reloads gästbok att göra? *Annica bara skakar på huvudet*" Jag hade även funderingar kring hur folk kan ligga och ruttna hemma, utan att någon tar notis därom. Elofssons myntade uttryck kommenterade jag också.
Det är bara att bryta ihop och komma igen.
Klokt sagt av Elofsson.
Läs mer: =>


11/2-03

Var inne och gjorde både mig själv och stan osäker i går, mitt på blanka dagen :).

Jaha! Nu har Grekland skitit i det blå skåpet. Staten subventionerar massförgiftning av hundar och katter. Trött blir man. Trött är man. Ska de gasa ihjäl de hemlösa innan det blir dags för OS?

Vad är det jag alltid säger? Jo, sanningen kommer alltid fram. Snacka om pinsamt ;).

Mycket av världens elände är resultat
av i demokratisk ordning fattade beslut.
Olof Palme

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/2-98
"Nu är det konstanterat! Gräset är grönare på andra sidan ;). Var på andra sidan stan igår och där såg man gräsmattorna, här norrut så har vi faktiskt vitt och en hel del snö kvar. Men den är på reträtt." Snön är inte på reträtt i år. Nu är det faktiskt ett ganska tjockt snötäcke här hemmavid.
Läs mer: =>

11/2-99
"Känns så förlegat, så föråldrat och så kvinno-relaterat. Vill inte vara målgruppen kvinna. Vill inte klassas med ett ord - kvinna. Jag vill vara en människa - en del av mänskligheten men ändå kvinna. Vi kvinnor är ju så många, så olika och jag tror att det blir svårt för en enda sajt att täcka hela *regnbågen*. Jag vill ha bra sajter som vänder sig till människor och inte till killar eller tjejer. Sajter som mer ser till intresse än kön. Varför cementera kvinno- och mansrollerna?" Jag gnölade lite om alla kvinnosajter som ploppade upp. Men många av dem har stängt igen nu. Det var inte så lönsamt som de trodde?
Läs mer: =>

11/2-00
"Den besserwisseraktiga, styvmoderliga härskarinnementalitet som Annica ger prov på är vidrig och vedervärdig och hör hemma på S/M-klubbar. Hon tillhör den grupp rödstrumpor som till varje pris vill kuva männen, infantilisera och omyndigförklara alla oliktänkande (precis som man gjorde med Solszjenitsyn m fl i Sovjetunionen) och själv framstå som sofistikerad, kultiverad och väldigt politiskt korrekt. Men du kommer att brinna i helvetet med alla dina äckliga förtjänster och förmenta meriter om du inte vänder om. Krossa femiNAZIsmen!!!!!!" Ord och inga visor! Larz, han kunde strö komplimanger runt omkring sig :)))).
Läs mer: =>

11/2-01
"Förra året dödades cirka fem hundar av varg i Sverige och cirka 1 000 dödades i trafiken. Lägg till då det faktum att ungefär 100 jakthundar skjuts årligen av sin husse eller husses jaktkamrater. Slutsats! Gör en rejäl avskjutning av bilister och jägare istället. Öka vargstammen!" Jag funderade även runt omkring frigiditet och vestibulit. Jag lekte lite med orden, tvärsomhärsan och då framgår det så mycket klarare hur snett det är, egentligen.
Läs mer: =>

11/2-02
"Annars? Trött efter helgen. Journalistik på Internet hette kursen. Jag smålog lite förläget när jag såg mitt eget namn och länk till min hemsida i kurslitteraturen. Ibland är allt så overkligt. Finns jag? Vem är hon den däringa Annica Tiger? ;-) Men, skämt åsido, många andra bra matnyttiga länkar och resurser gick vi igenom. Jag tänker bjuda på några nedan. Vi gick igenom mycket annat, bl.a källkritik på nätet och lagar och regler som berör elektronisk kommunikation." Intressant kurs!
Läs mer: =>


<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1