Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->

20/12-02

Det är lätt att haka på drevet. Det är lätt att döma. Det är lätt att ta saker för givet. Fallet i Oskarshamn är ett exempel. Ett mynt har alltid två sidor. Det är svårt att se bägge samtidigt. Än svårare om exempelvis journalister bara väljer att visa den ena sida. En journalist ska vara objektiv. Men det kanske inte alltid blir en lika bra story då?

Visst är det synd om föräldrarna. Det är mycket synd om dem. Men det måste vara barnets bästa som ska gå i första hand. Barnets rätt går före föräldrarnas rätt, det gäller inte bara vid vårdnadstvister utan i alla sammanhang. Ett barn är ingen docka som man byter blöja på och matar var fjärde timme, sedan är allt bra. Nu har Ekot – Sveriges Radio har tagit del av utredningen, som socialtjänsten och Västrumsgården i Oskarshamn har gjort. Läs Ekots och Barbro Hindbergs kommentarer här. Där stiger en helt annan bild fram än att barnet omhändertagits på grund av skakad välling och för ofta bytt blöja.

Ulrica Messing hotades till livet av en äldre man via en hemsida på nätet. Han har även mailat henne och framfört diverse hot. Petra Nordlund, TV4:s nyhetsankare, har hotats via mail av en 33-årig man. Hoten har varit så pass allvarliga att hon flertal gånger tackat nej till olika arrangemang då hon varit rädd för att mannen skulle dyka upp där. Mannen nekar till allt, trots att det kunnats verifieras att mailen kommer från just hans dator. Jag förstår precis hur de känner sig. Jag har själv upplevt detta fenomen på nätet. Lite mer subtilt kanske, men inte desto mindre otrevligt. Andemeningen har framgått klart och tydligt. Klart och tydligt!

Märkligt uttalande från den som ingår i polisundersökningen och som står under MYCKET noggrann "Lupp" från flera nu. Du har säkert för länge sedan upptäckt vad som är på gång. Snyggt spel du kör. Ljug mera ju svårare blir det för er att tvätta er fria när det väl smäller till.
Fågel Fenix Anslagstavla

Det existerar nu mycket mera än vad du kan tänka dig. Om jag vad i dina kläder nu hade jag gjort ett och annat....... Du och Katinka har något att se fram emot. Ni har lagt era kort och ni skall få veta att ni pissat i fel datorer hos helt fel folk. Hos helt fel folk. Det blir inte bakom tangenterna vi möts. Det finns en verklighet också. Och den känns. Glömmmm aldrig oss, för vi kommer aldrig glömma eller släppa er. Aldrig, aldrig.
Fågel Fenix Anslagstavla

Krister
Skriv inte hela ditt namn. Då får du virus i datorn och de hackar den sen. Kanske lägger de sen ut ditt namn på sökmotorer. Kanske ringer de även och trackar även din tjej. Eller ringer till ditt arbete. Inte ens Stockholms politiker går säkra för deras datorintrång. Det borde minsann politikerna känna till. Vad dessa friska gör i verkligheten. Jag lovar dig att det finns 100 % bevis nu. Det är så de här de är funtade i huvudet.
Fågel Fenix Anslagstavla

Och hur anonym tycker du att man skall få vara just i sin egen dator, tycker du lille dan. Vad fint du bor förresten
Fågel Fenix Anslagstavla

Du är ju rätt pilsk på att hänga ut folk på nätet. Du kan kanske inte tänka dig att andra kommer göra likadant mot dig nu....vänta får du se.
Fågel Fenix Anslagstavla

Att ge en (tre) örfil i självförsvar är fullt acceptabelt och rimligt i dessa situationer. Jag ångrar dock nu i efterhand att jag inte drämde till allt vad jag orkade. Det hade känts bättre idag. Jag är stolt över de tre örfilarna, och vem som helst som gör om den behandlingen mot mig, kan kallt räkna med en ny örfil. Men då skall jag klämma till allt vad jag orkar. No more Mr nice guy.……. Ni har tydligt och klart visat vilka typer av svin ni är. Ni är inga kvinnor som har blivit misshandlade. Ni har inte blivit misshandlade. Ni är de sjuka kvinnosvin som själva misshandlar. Ni är farliga för utvecklingen av jämlikhet i detta land. Ni är den kategori fega svin som sjukt gömmer sig bakom parollen "Barnets bästa", och med ett sjukt leende och med glädje misshandlar män. Det är sådana som ni som man hör på bandinspelningarna. Ni är, vad jag förstår, riktiga svin.
Fågel Fenix Anslagstavla

I varje människa finns en presumtiv galning.
Rolf Svensson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/12-97
"Igår installerade jag mIRC och gick ut och test-chattade :). Måste sondera terrängen, ska göra en grej till jobbet och jag hatar att skriva om något jag inte fattar, har testat eller inte kan ett dugg om. Vad jag tyckte? Tja, vad ska jag säga? Satt med FYRA fönster och chattade febrilt, samtidigt som fler pockade på uppmärksamhet, men ursäkta en gammal dam ;^) jag bara stängde ned helt sonika hipp som happ, ofta av misstag." Nej, chatta är inte min bag.
Läs mer: =>

20/12-98
"Hur nära törs man gå en älgko med kalv? Den frågan fick jag _nästan_ svar på igår. Strax efter sju på morgonen började hundarna stormskälla på något, jag kikade ut men såg nada i mörkret. Jag tyckte det var lite tidigt - :) - godermorgon alla kära grannar, typ! Jag ropade in dem, Smulan kom som ett skott men Nalle (lite smådöv) hörde mig inte ens. Då tog jag en träbunke och dunkade i verandaväggen så det lät som ett mindre *bombnedslag*, då kom han också springande in som ett *jehu*. Jag såg på honom att han var både rädd och väldigt upprörd. Väl inne fortsatte bägge hundarna att ilsket skälla och sprang fram och tillbaxs mellan *fönsterplatserna* och försökte kika ut. Lite less på oljudet tog jag Nalle på morgonrundan. Han markerade en bra bit bort att det var något han var missnöjd med, men jag förstod inte varför, men jag skulle ... snart. Väl tillbax, men från andra hållet såg jag en älg i skymningsljuset c.a 50 meter framför oss. Den såg inte så skrymmande stor ut så jag fortsatte, tänkte att den skulle jag kunna hantera - rak höger mellan ögonen om den skulle trilskas (storstadsbons enfaldiga funderingar). Nåväl, efter 25 meter till så såg jag älgkon runt kröken - då blev det tvärstopp, _hon_ var STOR. Nalle var tyst som en mus (fegisen tänkte väl att detta får matte sköta) *ler*. Vi stod alla och blängde på varandra i säkert tio (10) minuter, tills jag nästan blev förbannad och tänkte att här kan man ju inte stå tills *fan kommer och tar en*. Så jag fortsatte vägen fram i sakta mak, med Nalle i betryggande skydd BAKOM mig :). När tio (10) meter kvarstod tills vi skulle kunna skaka hand/tass/klöv med varandra så gjorde älgkon sitt val, halt om i språngmarsch med kalven i hasorna. Ser jag så ilsk ut :)))))?" Roligt, så här i efterhand :).
Läs mer: =>

20/12-99
"Nu går vi mot ljusare tider, från och med imorgon om jag inte fattat saken fel. Iofs ingen omöjlighet :) när det gäller mig. Så här långt tycker jag inte att vintern har varit så jobbig (mörk-trist) som vanligt och hyser gott hopp om att andra halvan ska förbli lika bra." Snart är det sommar?
Läs mer: =>

20/12-00
"Restaurang. Uppraggningsförsök. Folk borde skaffa glasögon :)." Ja, jag blev uppraggad på krogen. Men jag tackade nej :).
Läs mer: =>

20/12-01
"Läs denna krönika av Ann-Charlotte Marteus: Inte alltid delad vårdnad Jag hade inte kunnat uttrycka mig bättre själv." Såsantsomsagt!
Läs mer: =>

19/12-02

Danföredanföredanföredanföredanföredopparedan.... Blev det rätt? I går gjorde jag en skinka – den andra i ordningen i år – till B. Själv är jag inte så förtjust i skinka, men det luktar gott. Det luktade så gott i hela huset, hela dagen. Smulan led och suktade. Det kan ha sina nackdelar att laga julmat. Tragisk händelse – kvinna brann upp när hon lagade julmat. Kör lugnt - det kan vara halt på vägarna!

Saxat från Succé!
Min mamma sa alltid – lite skit rensar bara magen.
Hon kanske har haft mer rätt än vad hon kunnat ana?

 1. Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.
 2. Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till exempel genom att ta i dörrhandtag.
 3. En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår.
 4. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
 5. Under ett år skakar du hand med 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.
 6. Under ett år skakar du hand med 6 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.
 7. De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten. Tänk på det nästa gång du är på krogen och äter jordnötter från skålen på bardisken.
 8. Under en genomsnittlig bröllopsmottagning har du en hundradels chans att bli smittad med munherpes från en av gästerna.
 9. Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser.
 10. Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen fastnar på dem.
 11. Du tillbringar sex månader av ditt liv på toaletten.
 12. Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen.

Det bästa sättet att krossa en människa
är att göra dennes arbete meningslöst.
Dostojevski

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/12-97
"En god nyhet så här i vintermörkret :), hönsen anser att nu går det mot ljusare tider för nu har de börjat värpa ett och annat ägg efter flera månaders *knip*. Så det så!" Jag puffade även för ett roligt program, stop.exe – programmet som INTE är ett eller innehåller virus. Trots att en del vill få det till detta. För dessa Internetdummies rekommenderas följande länk, Symantec? This program is not a virus and will not perform any malicious actions on the computer. This is a "joke program." Joke programs attempt to display something humorous or pretend to perform a malicious action.
Läs mer: =>

19/12-98
"Just nu är jag ganska less på det mesta. Trött på mig själv! Trött på jobbet! Trött på hundarna (gud förlåte)! Trött på ufot! Jag tänker baske mig tillåta mig att vara det också. Har en riktig downperiod på jobbet för att inte tala om hur det är hemma. Allt är så ostrukturerat just nu, men jag hoppas det blir bättre nästa vecka. Det är så pass ostrukturerat att jag inte ens kan sätta fingret på vad som känns fel. Tills dess tar jag en pepparkaka till..... På tal om pepparkakor - hatar att jag tröstäter när jag känner mig deppig. Men det är så djupt rotat i mig att det är svårt att få bort den ovanan. Väldigt lägligt fick jag en bamse-chokladask i julklapp på jobbet, vilken jag gjorde en djupdykning i igårkväll." Tröstätning är ett otyg. Det är väldigt svårt att bryta denna ovana.
Läs mer: =>

19/12-99
"Som man frågar får man svar. Ja! Därför är det inte alltid som jag frågar :) i vissa lägen. Annars är jag känd för att vara frågvis. Det är inte alltid man vill ha svaren som man får. Det är inte alltid man vill ge de svar man ger heller - men frågar någon bör man vara ärlig i möjligaste mån. Men å andra sidan, ibland är det som att kasta pärlor inför svin (fel ord :), jag gillar ju grisar) att ens ödsla energi på att försöka förklara vissa saker - speciellt när man märker att den personen man svarar inte lyssnar. Aldrig kommer att lyssna. Who cares? Jag är inte världens bästa heller men jag försöker iaf ha *antennerna* på vift."
Läs mer: =>

19/12-00
"Jag tänkte jag skulle sätta i motorvärmaren sista timmen innan jag åkte iväg då det var ett ganska tjockt lager med is (regnfukt som frusit) på rutan. Jag tog fram motorvärmaren och satte in den i bilen. När jag skulle ta elsladden från stolpen med elurtaget och sätta in den i bilens motorvärmaruttag fick jag en rejäl kyss. Sommaren och höstens regnande har antagligen orsakat att kontakten i stolpen är rejält blöt invärtes. Vad förbannad jag blev :(. Det är rena rama självbevarelsedriften att jag aldrig tar i strömförande sladdar/don utomhus med BÄGGE händerna. Nu sitter hur som haver en jordfelsbrytare i det uttaget på verandan." Andra kyssar är betydligt skönare :).
Läs mer: =>

19/12-01
"Kör lugnt - det kan vara halt på vägarna! Igår morse steg tre människor upp, som vanligt. De utförde sina vanliga morgonrutiner. De åt sin frukost. De gav sig av hemifrån. De satte sig i sina bilar och åkte iväg. Dessa tre människor kom aldrig hem igen. De råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt. De drabbades av samma bilolycka. Tragiskt. Så onödigt. Jag lider med deras familjer. Denna jul blir inte som tänkt för dem. Ingenting blir som förr. Det hade kunnat vara jag. Det hade kunnat vara du. Det hade kunnat vara en av dina kära. Tänk på det, nästa gång du sätter dig bakom ratten. Kör lugnt. Kör förutseende. Anpassa farten efter väglaget. Halkan kan vara förrädisk." Jag spekulerade även i antalet hemlösa i Stockholm. De är många, fler än vad man tror. Vilket liv!
Läs mer: =>

18/12-02

Nu har jag bytt mailadress. Den gamla funkar, men det kommer så mycket crap numera att jag frigjort en garanterad spam-fri adress till mer privata mail. Annars? Trist väder. Men det avhjälps genom att lägga in en extra pinne i brasan. En vedkamin är guld värd när det är lite ruggigt ute. Har du ingen kamin, hugg tag i närmsta varelse och kramas av bara sjutton :). Ha en underbar dag! Det tänker jag ha.

Människans synfält är hennes ordfält.
Karl-Erik Lagerlöf

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/12-97
"Internet är bara elände brukar min mor som är till åren kommen säga. Att förklara vad en hemsida är verkar stört omöjligt :). Visst finns det mycket mörka undertoningar, strömmningar och *elände* på Internet. Visst är IRC en pedofilernas lekstuga där barnporr byts, säljes och köpes. Visst kan jag köpa illegala vapen eller lära mig om vilja finnes att göra en bomb via information som kan hämtas på nätet. Visst sitter det en och annan knepig störd människa där ute i cyber space som lever ett artificiellt och konstgjort liv på nätet. IRL skulle samma person inte ens våga se en annan människa i ögonen än mindre knyta normala sociala kontakter. IRL kan du se när folk ljuger, talar sanning, du kan tolka kroppsspråket, kan ta i människan och får en total bild av den du talar med. På ex. ett chatt kan du inte vara säker på vem det är överhuvudtaget du just då talar med, sitter personen i fråga och hånler åt dig? eller har ett koppel polare bakom ryggen som asgarvar? eller är en rabiat kluven *psykopat* ;). Skulle min dotter träffa en man via nätet skulle jag nog innan jag godkände en eventuell blivande svärson, kolla dennes utdrag från kriminalregistret, kolla med uppgiven arbetsgivare om vederbörande var anställd där....nej nu överdrev jag. Men varningens ord, TRO INTE ALLA OM GOTT. Men turligt nog är det ju så mycket mer än detta jag nyss rabblat upp, ett globalt nätverk där kontakter knyts, vänner fås och nyttig information kan hämtas, det mesta fritt :). Information ska vara fri anser jag så länge man håller sig inom lagens råmärken och vedertagen nätetikett. Fram för mer värme och ljus på Internet! Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus för att besegra det..." Texten ovan är skriven för fem år sedan. Den håller definitivt än i dag, kanske än mer.
Läs mer: =>

18/12-98
"Man känner sig ganska liten idag med tanke på det som händer ute i stora vida världen. Jag är absolut ingen fan av Saddam, men skulle nog tycka att storbror (USA) och lillebror (England) följde pappas (FN) råd. Någon dj*vla ordning får det vara. Sedan kan jag ju inte undsläppa mig en *bitchig* kommentar - väldans lyckträff att det skedde just nu när Clinton skulle få besked om eventuell riksrätt. Det beslutet är nu uppskjutet - blev ett litet *träffande* skämt :)." Nu är det Bush som ska hämnas åt sin far.
Läs mer: =>

18/12-99
"Hur som haver, hur många har en WAP-telefon? Hur många kan egentligen accessa alla dessa WAP-tjänster som ploppar upp som svampar ur jorden?" Intressant frågeställning än i dag. Vad hände med alla WAP-tjänster? Finns de kvar? Själv har jag inte ens en WAP-telefon numera.
Läs mer: =>

18/12-00
"Varför verkar det vara mest äldre, beväpnade män som är rädda för vargen? Vargen är fridlyst. Trots detta jagas de redan nu med gevär, med gift som lägges ut, jagas via skoter, pejlas in, jagas via helikopter, fällor sätts ut osv. Nu ska de även få skjuta vargen i så kallad nödvärn. Vargen är inte farlig. Det kan däremot en björnhona med ungar vara, men i detta fall verkar inte männen med vapen vara så rädda - fast tjuvskytte förekommer givetvis även här. Nödvärn? Ska det vara när vargen hotar jägarens hund? Jägarens bäste vän. Ja, ursäkta om jag lät ironisk. Jag och B. hyrde en kåk uppe i Hälsingland i många år. Hundarna i den byn behandlades inte i mina ögon som jägarens bästa vän direkt. Det finns s.k jakthundar även här i den by jag bor i. En del av dem behandlas inte heller så värst väl. Nu säger jag inte att alla jägare missköter sina hundar. Men betänkligt många skulle jag nog kunna tänka mig. Nu får jag väl många mig emot. Men jag kan bara gå efter vad jag sett/ser/hört/hör. En hund ska inte behöva sitta dygnet runt, året runt i ur och skur i en liten hundgård eller sitta fastkedjad/i löplina och bara få längre rastningar innan jaktpremiären för att få upp flåset. En hund behöver kärlek, omtanke, värme, skötsel och att få tillhöra flocken mer än på avstånd." Jag funderade även över Telias missade 3G-licens och varför drevet så ofta går mot Mona Sahlin.
Läs mer: =>

18/12-01
"Många av dessa män som driver vårdnadstvister in absurdum verkar lida av ett patologiskt hat, gentemot allt och alla. Förnuft, vett och sans verkar vara en bristvara hos somt och somliga. Jag tror att livet skulle bli bra mycket enklare och lättare att leva för dem om de försökte bearbeta sina destruktiva känslor. Le och hela världen ler mot dig. Lite sanning finns det allt i den gamla klyschan." Såsantsomdetvarsagt!
Läs mer: =>

17/12-02

I kommande nummret av PC för Alla läste jag en intressant artikel. Den handlade om att hängas ut på nätet. Det är intressant att många tidningar nu har haft artiklar på detta tema. Det kan tyda på att den problematiken börjar uppmärksammas. Det är bra! Den vanligaste formen av uthäng är när killar hänger ut sina ex-tjejer via nakenbilder. Ja, det är mest killar som gör detta och detta beror antagligen på att de männen är mindre mogna rent känslomässigt.
– Män som är mindre mogna får svårt att hantera de känslor som en separation kan väcka, berättar psykologen Pernilla Vretblad för PC för Alla. De har svårt att söka stöd och har ofta ett mindre socialt nätverk än andra män. De tar sin kränkning för ett bevis för att det är okey att göra så.

Kammaråklagare Håkan Rooswall menar på att detta är ett växande problem. Det är i sig inget nytt då den här typen av män förut ägnade sig åt att ringa nattetid, skicka brev eller baktala kvinnan för den närmaste vänkretsen. I och med Internet har nu den här typen av män plötsligt fått hela världen till sitt förfogande.

Exempel på uthängssidor är bl.a före detta kommunalrådet i Karlskrona, Björn Fries, som hängdes ut av nazister. En sida full med lögner och den var så välgjord att till och med polisen trodde att det var Björn Fries egen privata hemsida. Vaktbolaget Falck har drabbats av att deras civilklädda väktare som jobbade med klotterbekämpning hängdes ut med namn och bild på en hemsida. Ett fall jag tidigare skrivit om nämns även i artikeln, en kvinna som hängs ut med nakenbilder av sin ex-make i USA. Läkare och annan sjukvårdspersonal hängs ut med namn, bild och hemadresser på en sajt där sidägaren hävdar in absurdum att hon felbehandlats. Undra vem som felbehandlas? Egentligen? Trygghetschefen på Stockholms Lokaltrafik blir ofta utsatt på olika uthängssidor som drivs av olika klottergäng.
– Tyvärr verkar det som om myndigheterna tycker att det här är okey. Varje dag bryter gängen mot PUL, men de här systematiska lagöverträdelserna leder ingen vart, menar Kjell Hultman.

Jag tror nog att en del människor är så funtade att en (upplevd/inbillad) kränkning – oavsett om det gäller en seperation eller inte – kan upplevas som ett incitament för att hämnas via nätet. Det har blivit så lätt nu, när PUL har satts ur spel och förtal inte ännu inlemmats under allmänt åtal. Jag själv har råkat ut för denna nya trend. På en FRIS-medlems hemsida hängs jag och andra ut som värsta brottslingar med diverse påhittade lögner och förtal.

Men jag är övertygad om att det kommer att ändra sig. Frågan är inte om utan när. Det tog ungefär 100 år innan pressen reglerades av tryckfrihetslagen och fick sina etiska organ som ex. PO. Jag hoppas dock innerligen att det inte tar lika lång tid innan webben regleras på ett fullgott och acceptabelt sätt. Det som beivras IRL måste göras detsamma URL. Än hänger inte lagstiftningen och rättsväsendet med. Tyvärr!

How many male chauvinists does it take to change a light bulb?
None - let the bitchies do the dishes in the dark!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/12-97
"Julen är här snart, det enda jag har julpyntat är mitt skrivbord." Gott så!
Läs mer: =>

17/12-98
"Jämställdhet ska bli EU:s ledstjärna! Helgens toppmöte beslöt att jämställdhetstanken ska genomsyra allt arbete i EU. Gott! Men hur var det med jämställdheten på toppmötet? Av 52 ledamöter var 3 (tre) kvinnor, alla från Norden. Att säga alla från Norden var kanske att ta i *skrattar*, låter som om det var en hel drös. Skrev ju häromdagen om att en undersökning visade att kvinnornas löner fortfarande släpar efter och en orolig tendens är att gapet inte ens minskar, trots allt tal om jämställdhet." Jag funderade även över om män kan våldtas.
Läs mer: =>

17/12-99
"Jag läste Aftonbladet Kvinna och smålog lite åt insändaren – Mekar jag, ska du diska! Han ansåg att eftersom han byter vinterdäcken ska kvinnan diska. Slutklämmen var :), kom inte här och snacka om er djävla förtryckta roll i samhället...Jaja, IQ Fiskmås, eller? Det är nästan synd om honom som står och byter däck varenda dag på året. Eller vad menar han? Två däckbyten per säsong skulle vara jämförbart med att diska varje dag? För inte kan han mena att han meckar med bilen varje dag? I så fall skulle jag rekommendera honom att byta till en bättre dito så hade han mer tid till att hjälpa till med disken :) eller annat roligt. Jag undrar om han vet om att män skulle få det betydligt roligare i sängen om de bara blev mer jämställda när det gäller att dela på hushållsarbetet. Tänk vad ork och energi gumman skulle få över :)." Jag berättar även om Smulans bravader och förklarar varför jag blivit korthuggna Karin.
Läs mer: =>

17/12-00
"Carola har gjort det igen......krockade tre gånger samma dag med pastorns bil. Hon skyllde på stress/mobiltelefonen. Jag hoppas hon inte hade sitt barn med i bilen. Nå, nu var det andra bilar som drabbades. Men det hade lika gärna kunnat vara små mjuka barn som drabbades. Vissa ska bara inte ha körkort. That´s it. Jag minns henne i Hagges program när han kom med ett låtsaskörkort och det dumma våpet trodde att det var ett riktigt, dvs att hon skulle slippa uppkörningen. Jag är inte själv någon wizard bakom ratten. Jag har dock haft körkort i 25 år och kört prickfritt, ta i trä - *knackelibang i huvudet*. Jag har kört yrkesmässig trafik i åtta år och det inne i Stockholms innerstad. Men jag chansar aldrig! Jag håller avstånden. Jag tänker efter en gång före! Jag undviker att köra i mörker då mitt mörkerseende har blivit katastrofalt (dock måste jag köra till jobbet på morgonen men den vägen kan jag nästan med förbundna ögon). Jag gillar att köra fort, men _bara_ om väglaget/trafiken tillåter. Skulle jag krocka tre gånger samma dag skulle jag nog starkt ifrågasätta min egen kompetens bakom ratten. Framförallt för andras skull." Tre gånger?
Läs mer: =>

17/12-01
"Katter i kruka.
Små söta kattungar - inklämda i trånga glasburkar för att kroppen ska deformeras medan katten växer. Får du ett mail om detta vidarebefodra det inte. Det är en hoax! En lögn! Ett skämt! Inget annat! Annars? Lite kort idag oxå. Det är som om jag tappat lite av min inspiration. Orden finns. Men de låter sig inte hamras fram på tangentbordet."
Ja, de där katterna har precis gått ett nytt varv igen på nätet.
Läs mer: =>

16/12-02

Saffranshonungsyoughurt.
Smaka på ordet! Gissa om det blev gott.
Det var vår bröllopsdag i går. Den passerade tämligen obemärkt :). B. kom inte ihåg det alls och jag kom ihåg det nu först. Det blir nog så efter tretton år? Eller så är det jag som är urbota oromantisk och tråkig.

Den som tror att han kan undvara andra bedrar sig mycket.
Men den som tror att andra inte kan undvara honom bedrar sig ännu mera.
Francois de la Rochefoucauld

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/12-97
"Kamratskap är viktigt! Vänskap missbrukar man inte för egna outgrundliga syften! Man ljuger inte om och till vänner! Man talar inte *skit* om vänner!" Ord och inga visor.
Läs mer: =>

16/12-98
"Igår var busarna ensamma i 8 (läs åtta) timmar, men de var lika glada ändå när jag kom hem och ingen olycka skedd inne. Var såååå orolig, men mötet drog ut på tiden med två timmar. Det _var_ ett mycket viktigt sådant oxå, annars brukar jag bryta och säga som det är att jag måste hem till hundarna." Åtta timmar är för långt för hundar att vara ensamma. Men det är sällan det händer. Tack och lov!
Läs mer: =>

16/12-99
"När jag kom hem igår hade Smulan smält i sig åtta (8) påsar tuggummi. 8x25 ger 200 tuggummibitar, jag håller tummarna för att det inte ska bli tvärstopp i hennes tarmar. Enligt Uppsalas djursjukhus bör jag vara observant på detta och så ska jag på kurs där jag har noll koll på vad som händer och fötter här hemma. Jag får lita på att pappa ser och/eller märker om något blir galet och ringer mig på mobilen." Smulanbulan *ler*.
Läs mer: =>

16/12-00
"Men inget serveras på guldfat. Så kämpa på! Vad du än drömmer om. Kan jag som iaf är en gammal tant (47) så kan du. Man blir aldrig för gammal, ofta är man tvärtom för ung." Såsantså!
Läs mer: =>

16/12-01
"Det är bara åtta dagar kvar till julafton. Vad tiden går fort. Jag vägrar att drabbas av julstress. Det blir som det blir, varken mer eller mindre." Jag ser mer framemot att det snart vänder och går mot ljusare tider :).
Läs mer: =>

15/12-02

Smulan hade lilla julafton i går. Jag var och storhandlade. I lugn och ro – innan stora julkalabaliken drar igång – spankulerade jag runt och valde ut julklappar till Bernts alla barnbarn. De börjar bli rysligt många nu. Jag handlade även det mesta av julmaten inför nästa vecka. Inte för att vi äter speciellt mycket julmat, mer än skinka, julkorv, prinskorvar och köttbullar. Exotiskt värre :). Jag passade på att köpa en fyrpack med köttfärs. Jag undrar vad mina ögon var just då, kanske var de i nacken eller studerade de något snyggt på håll? För jag missade att köttfärsen var paketerad dagen innan. Jag som alltid brukar vara så noga med datummärkningen. Den är viktigare än priset. Fy bubblan, det luktade inte gott när jag öppnade paketet hemma. De två översta bitarna fick Smulan ta. De luktade surt, men inte värre än att hon formligen kastade sig över dem :). Jagmenarjag, kan Smulan äta kattskit kan hon ju inte vara så kräsen? De två andra bitarna åkte snabbt ned i stekpannan och jag gjorde köttfärssås av dem.

Mamman tror att hon nu ska få tillbaka sin pojke som julklapp.
Såg du det omtalade reportaget av Janne Josefsson? Drogs du med i den allmänna hysterin? Du var väl inte en av dem som mailade oförskämdheter och dödshot riktade mot socialförvaltningen i Oskarshamn? Nej, jag tänkte väl :). Sånt gör bara andra, eller hur? Jag såg programmet. Jag köpte inte konceptet rakt av. Jag har blivit mer och mer kritisk mot denna typ av journalistik. Jag fick många frågor, men inga svar. För vem? I vilket syfte? Fick vi veta hela sanningen? Kunde hela sanningen visas? Jag vägrar att ta ställning så länge inte dessa frågor har besvarats.

Det är lättare att bedöma en människas förstånd
med hjälp av hennes frågor än med hjälp av hennes svar.
Hertigen av Levis

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/12-97
"De grå över och under toningarna har med åren slipats bort av överlevnadsskäl. Vilket har gjort mig till en (skenbart?) ganska okomplicerad individ. Det mesta är svart eller vitt, oftast vitt ;) och inget däremellan. Jag gillar raka puckar och har svårt att hantera när människor ljuger, bedrar och spelar *spel*." Sandra Bullock i filmen Nätet, släng dig i väggen :).
Läs mer: =>

15/12-98
"Så jag låter er betrakta en bild istället, vilken i sig säger mer än 1000 ord :-)." Ja, det gör den verkligen.
Läs mer: =>

15/12-99
"Kurs med Kurt."
Läs mer: =>

15/12-00
"Webbgurun talar ut! Tja - jag säger inte honom emot. Tvärtom. Men att jag tjatat om samma sak i flera år *ler* utan att få massor av betalt är en annan femma. Man får hoppas att många av våra svenska utvecklare läser denna artikel. Så enkelt budskap, men så viktigt. Så ofta det ändå blir fel." Länken funkade inte längre. Vad var det han sa? Minns inte :(.
Läs mer: =>

15/12-01
"Att det går en Harry Potter-feber kan ingen undvika att notera. Jag var inne på Apoteket häromdagen och till och med där syntes spår av den, i och med att det såldes Harry Potter-plåster. Det måste svida i föräldrarnas plånböcker när det skapas sådana här kommersiella feberyror. Jag tycker nog att författaren och/eller förlaget har ett ansvar. Vem är det annars som signerar avtalen att Harry Potters goda namn får användas? Barnen kan inte förstå detta. Föräldrarna förstår. Men hur kommunicerar man det till barnen? Det sägs att pengar inte luktar, men om inte, vad är det som ger en fadd smak i munnen?" Harry Potter-grejer fanns det mycket av även i år såg jag när jag vandrade runt bland leksakerna på Coop Forum i går.
Läs mer: =>

14/12-02

Med tanke på Lucia i går...
Ett mail på en mailinglista gav Luciafirandet nya dimensioner. Lucia ska ha dödats med ett högg rakt över livet så att kroppen delades i två bitar. Därför har alla lucior ett rött band om midjan med två nedhängande delar som ska symbolisera det rinnande blodet från ovan sagda bestialiska händelse. Morbida tankar...

Morbida tankar kan jag även få när ytterligare virusmail trillar ned i min mailbox från samma Telia-abonnent som jag skrev om häromdagen. Det är alltså någon som har min mailadress i sin adressbok (eller så ligger min mailadress bland hennes "cachade" besökta sidor). Hon sänder ut virusmail i bland annat mitt namn, dvs. med min mailadress. Tyvärr gör en del virus så att de plockar mailadresser hejvilt från den smittades adressbok/cachade sidor och sänder ut mail i andras namn. Kul i jul! Not! Annars är det ganska lugnt på virusfronten. Ta i trä! *bankelibank i huvet*

Ett kort och koncist mail damp ned i mailboxen.
Att du inte tar reda på hur många män som oskyldigt blir anklagade för kvinnomisshandel. Det är vitt känt hur kvinnor kan spela på att vara den utsatta men i själva fallet är det tvärt om. Det är mycket vanligare än du tror.
Vitt känt? Tror gör man för övrigt i kyrkan. Jag har tidigare klargjort mycket exakt de siffror som BRÅ har gett ut, samt de siffror som olika kriminologer tagit fram. Det finns inget tvivel om sakernas tillstånd. Allt annat är önsketänkande. Underligt sätt att kommunicera på förresten. Hur trovärdigt som helst. Inte ens ett endaste litet "mvh" i slutet mailet och dessutom helt oundertecknat.

Gnäll, gnäll....
Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud, vad jag är tråkig!
Över till avdelningen mer roliga och intressanta ting. Jag fick i går antagningsbesked från högskolan.
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes!
Där satt den. Halvfart (10p) vilket innebär att även om jag skulle få ett jobb så kan jag slutföra kursen, med lite god vilja. Ett annat besked via tellen gav upphov till ett minst lika glatt utspel :)))))). Så, för mig var denna fredag den 13:e inte alls en otursdag.

Folk är inte så dumma som man tror - de är dummare.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/12-97
"" Inget skrevs denna dag. Bara en bild var inlagd på en mörk, dolsk måne. Valfri tolkning.
Läs mer: =>

14/12-98
"Abortmotståndare i USA har nu dödat 6 människor samt skadeskjutit än fler. Hur resonerar de? Obegripligt!" Underlig logik.
Läs mer: =>

14/12-99
"Jag minns när jag jobbade i sjukvården hur vissa kvinnor klassificerades som *sveda-bränn-värk*-kärringar, det är väl snudd på att jag själv har/kommer att hamna i den kategorin."
Läs mer: =>

14/12-00
"Jag såg på TV häromkvällen om den unga kurdiska flickan som hade rymt hemifrån och som av socialtjänsten inte fick hjälp med nytt boende utan uppmanades att flytta hem och prata ut med sina föräldrar istället. Detta är lika idiotiskt som att uppmana en illa misshandlad kvinna att flytta hem och försöka prata igenom det som hänt med förövaren i syfte att få honom att sluta med misshandeln. Dock otroligt nog är inte heller detta scenario någon ovanlighet att socialtjänsten agerar så även i dessa fall." Skrev även en lång drapa om lönerörelsen. Förmaningar om återhållsamhet. Riksbanken höjer ränten i preventivt syfte. Vanligt folk gnetar och sliter för nålpengar. Men.....toppdirektörerna höjer och höjer sina löner. Här talar vi inte om normgivande c.a dryga tre procenten.
Läs mer: =>

14/12-01
"BTW - om det jag skrev i går om den ovanligt varma årstiden. När jag satt och läste i soffan igår kom en geting farande. Det måste väl anses som ganska ovanligt? I mitten på december?"
Läs mer: =>

13/12-02

Johan får sin hatt!

Min lillebror kan inte vara vidskeplig.
Det är i dag han ska disputera.
Collaget är gjort av Monica, min lillasyster.

Annars? Fågelskrämma kanske ska bli mitt nya yrke :). Skämt åsido. Jag misstänker starkt att mina krav på icke-anonymitet skrämmer bort en och annan. Det är tråkigt. Men det har sina rutiga och randiga skäl till att jag numera agerar som jag gör. Jag har svårt att lita på okända. Jag har nog alltid haft svårt för det, men nu har det eskalerat. Jag är definitivt inte samma person som för några år sedan, i alla fall inte ute på nätet. Men jag sörjer inte över det. Jag har lärt mig massor om mig själv och framförallt mycket om andra, både på gott och ont. Jag har i alla fall ändrat i Kommentera-boken här på Reloaden och numera plockat bort exponeringen av IP-nummer vid inlägg. Det loggas separat istället. Men kanske det numera – med tanke på att fler och fler kopplar upp via bredband – stör och besvärar mer än förut? BTW - nu är det ute att skriva reload. Numera skriver man en blog (weblog). Det påstår i alla fall InternetWorld i det nya numret som kommer snart. Bloggarna påstås ha tagit nätdagböckerna till en högre nivå, bloggarna anses vara mer välskrivna och informativa. Den som skriver en blog tacklar såväl privata som samhällsaktuella ämnen. Jaha! Och? Det har jag gjort sedan 1997 och jag tänker inte döpa om min reload till min blog. Kärt barn har många namn.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/12-97
"Tog lilla Forden över I1 för jag skulle till pendeltåget och in till stan, hade riktigt mysigt inne i bilen. Instrumentpanelen blinkade och lyste, likt en tänd julgran :). Lampor som jag inte ens visste att de fanns lyste och blinkade, får nog gräva fram instruktionsboken i helgen." Tacka vet jag min Skoda Felicia.
Läs mer: =>

13/12-98
"När jag stod i kassakön i fredagskväll såg jag rubrikerna hos en välkänd skvallertidning - Snedstegen och fadäserna på Nobelfesten. Redan DAGEN EFTER i tryck, alla som är någorlunda bevandrade i veckopressens tryck/inlämningstider av skrivna artiklar vet att det är _en_ omöjlighet." Veckopress och kvällspress börjar närma sig varandra. Tyvärr! Nu var Maddes tuttar som hon exponerade på nobelfesten uppe på löpen hos kvällsblaskorna. Och? Vad gör två större, fettrika, rundade utbuktningar på övre delen av framsidan av kvinnans bål där?
Läs mer: =>

13/12-99
"Lucia! Vad tiden går fort. Man hänger inte riktigt med känner jag." Lucia var det. Hmmm...jag hänger inte med.
Läs mer: =>

13/12-00
"Igår hade jag storstädning. Av hårddisken :). Scandisk, defrag och sedan back-up. B. hade nog hellre velat att jag haft storstädning i huset. Hans tidigare fru var hemmafru vad jag har förstått och skötte säkerligen all markservice hemma med bravur. Han har i flera veckor muttrat lite lätt om att _man_ kanske borde putsa fönstren. Ja, har jag svarat, det kanske man borde. Jag såg häromdagen att han putsat fönstrena i köket :). Så ska en slipsten dras." Jag är ingen hemmafru, inte ens åt mig själv.
Läs mer: =>

13/12-01
"B. och jag äger en kåk. Vi delar på lånen, två stycken. Vi får från Spintab gemensam information i ett kuvert adresserat till bägge. Spintab sparar dessutom in ett porto där :). Men Nordea sänder alltid ut två kuvert, ett till mig och ett till B. Det till mig innehåller kort information. Det till B. (som denna gång) innehåller det väsentliga, som svarskuvert, räntebesked och villkorshandlingar. Han är man. Jag är kvinna. Varför denna traditionella uppdelning? Lever Nordea kvar i uppfattningen att mor är rar och far ror, dvs mannen sköter ekonomin och kvinnan hushållet i övrigt? Ja, annat kan jag inte tolka det som. Vad jag har förstått bland min bekantskapskrets är det nog mer regel än undantag att kvinnan sköter det ekonomiska nuförtiden. Eller? Överreagerar jag? Hur som haver så har B. utan knot accepterat att jag sköter ekonomin. Rätt man på rätt plats. Han är bra på mycket annat, där jag står mig slätt." Varför denna uppdelning?
Läs mer: =>

12/12-02

Anonymitet!
Många väljer att börja skriva dagbok under pseudonymer, eller som det heter på nätet – alias/nick. Det skulle jag själv aldrig kunna göra. Jag skulle bli avslöjad på stört. Mitt formspråk är lite eget. Mitt sätt att uttrycka mig är ganska unikt, stundtals. För att inte tala om mina – ibland lite ologiska – pauseringar :). Det skulle även vara svårt att undvika att skriva lixom, oxå, tillbaxs, *kram*, IRL, URL och andra av mig ofta använda uttryck. För att inte tala om alla klyschor jag sprider som en dyngspridare :), "så kan det gå när inte haspen är på" och "den som lever får se" – som exempel. Det var inte så länge sedan uttrycket "kär som en klockarkatt" orsakade undringar om vem avsändaren var, eftersom det är en tämligen ovanlig klyscha och själv har jag aldrig sett det användas ute på nätet i text. Nå, lite interna tankegångar.

Än fler använder fantasifulla alias när de chattar eller umgås på andra forum. Det är i och för sig förståeligt och det har jag tidigare tagit upp att man bör vara försiktig med att lämna ut sitt riktiga namn, adress och telefonnummer till kreti och pleti. Det kan jämföras lite med att sätta på sig solglasögon och scarf i syfte att inte bli igenkänd av allt och alla. Men jag är tvärallergisk mot hotmailadresser. Jag vill veta vem jag kommunicerar med på andra sidan tråden. Jag har blivit luttrad. En del av mina vänner skulle nog säga att jag tenderar att vara lätt paranoid. Men det får bara de säga :). Själv tycker jag nog att jag är lite lätt och lagom försiktig. Det som finns URL finns även ute på nätet. Tro inget annat. Mitt hem är min borg, frågan är om datorn oxå är min borg? Det är lättare att låsa ytterdörren, stänga fönstrena, dra för gardinerna och ha staket runt tomten för att hindra närkontakt URL; än att hindra helt främmande människor att nå en via e-post. Javisst, skit i att läsa mailen. Ge sjutton i att svara på mailen. Vem sätter sig i ett enskilt samtal/mailkonversation med någon med en papperspåse eller rånarluva på huvudet?

Spammare arg över spam, *fnissfaktor 7,5*

Måste böjas i tid, det som krokigt ska bli.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/12-97
"Igår ramlade jag över en sida gjord av Mårten 10 år." Det ska böjas i tid....
Läs mer: =>

12/12-98
"Varför gör man sådana saker? Vad driver folk? Tron att man är anonym bakom tangentbordet? Att det är lättare att säga/göra saker när man inte ser den andra i ögonen? Bristen på kroppsspråk och nyanser på nätet? Brist på förståelse vad sådant kan göra andra illa?" Den som det visste skulle kunna aspirera på Nobels fredspris? Jag förstår mig inte på denna vurm för anonymitet på nätet, i alla lägen. Visst, ibland är det befogat, ex. på publika chattar och andra diverse forum. Men inte alltid.
Läs mer: =>

12/12-99
"Man måste kyssa många grodor för att få sin prins. En del får kyssa många äckliga grodor :(. En del hittar aldrig sin prins." En lång drapa om myten om den lyckliga horan.
Läs mer: =>

12/12-00
"Ha en underbar dag! *kramar* Annica"
Läs mer: =>

12/12-01
"Jag spelade in Uppdrag Granskning igår och ska försöka se det igen senare under dagen. Programmet handlade om hur kvinnor tvingas till samarbete med de män som misshandlat dem." För att inte tala om hur barn tvingas i liknande situationer.
Läs mer: =>

11/12-02

Saxat från Kvinna.nu:s nyhetsbrev från FL-NET AB.
Allt fler pappor har kontakt med sina barn.
Att barn växelvis bor lika mycket med mamma som med pappa är fyra gånger vanligare i dag än i början av 90-talet. Samtidigt har det blivit allt ovanligare att barn helt saknar kontakt med en av föräldrarna. Av de barn som är skrivna med endast en av föräldrarna bor 17 procent i realiteten lika mycket med den andra föräldern. De flesta "separerade" barn som inte bor halva tiden hos pappa träffar honom regelbundet och kontakterna har blivit mer frekventa än för tio år sedan, skriver SCB i Välfärdsbulletinen.

Glädjande nyheter måste jag säga. Sakta men säkert går det framåt, en del kanske tycker att utveckligen går för sakta – men hellre ett steg framåt än två bakåt. Att det sedan alltid kommer att finnas föräldrar barnen måste skyddas ifrån är en annan femma. Det har inget med jämställdhet att göra, mer något för "psykopatologerna" att gräva i (psykopatologi – läran om psykiska sjukdomar och störningar).

Inte nog med att jag numera bakar mitt eget bröd, med varierande resultat stundtals :) – men ändå, nu har jag börjat göra min egen hälso-youghurt. Den görs av levande kultur bestående av oligofruktus, st.thermophlius, lb.acidophilus, lb.thamnosus och bifidobacterium (med reservation för eventuella felstavningar) som blandas i uppvärmd och sedan nedkyld mjölk. Youghurten får sedan stå och "mogna" sju timmar i en liten specialgjord maskin och sedan ska den in i kylskåpet. Det låter väl gott? Smaskens raskens.

Karin Sxxxkvist med adress karin.sxxxkvist@telia.com, läser du detta så virusscanna din dator är du snäll. Nu har jag periodvis i flera månader emottagit virusmail från just dig, fast det ser ut som om det kommer från ett hotell. Men i headerns Reply-Path avslöjas den dystra sanningen :(. Trött är förnamnet. Desperat efternamnet. Telias webformulär verkar inte heller funka korrekt, den slutsatsen drar jag då jag flera gånger via detta bett Telia alerta denna dam, som säkert är helt okunnig om att hon sprider virus och har så gjort i månader nu. Att försöka maila är ingen idé. Your e-mail has not been delivered. The receiver's mailbox is full. When the mailbox has been emptied you will be able to resend this e-mail.

Annars? Solen syntes i går. Underbart! Det finns hopp om livet. Flugan jag försökte besvärja i går sitter nog kvar i orubbat bo. Jag kanske ska försöka med lite voodoo? Hedniska riter? Magiska trix? :)
Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Det spelar ingen roll hur snabb man är i starten,
om man inte vet åt vilket håll man skall springa.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/12-97
"För att vara en Tiger är jag oftast ganska menlös och tandlös." Otroligt, men sant.
Läs mer: =>

11/12-98
"Kände mig i ett sinnestillstånd att det hade varit egalt om jag kört åt helskotta eller frontat med en uppdykande bil. Skrämmande men samtidigt fascinerande?" Missa för all del inte de råd som kunde läsas i en amerikansk hushållsbok från 60-talet, samt om killen som tyckte att: "Det framstår som helt naturligt att ingen normalt funtad man ens skulle kasta dig en snabb blick."
Läs mer: =>

11/12-99
"Tur att jag inte jobbar kvar på Telia - jag hade ju skämts över den nya ledningen. Dj*la sandlådefasoner. Basta! Ledarskap, kompetent sådant är viktigt och det verkar sammangående Telia/Telenor ha brist på. Att smocka till en journalist och sedan skylla på att man trott att det var en knarkare som tiggde pengar. Sedan när springer knarkare omkring med mikrofoner? Norrmän, norrmän *flinar* - nej jag skriver inte ut resten :)))))." Nå, det blev inget samgående :).
Läs mer: =>

11/12-00
"Skatteåterbäring. Jag kommer att skratta hela vägen till banken idag *flinar*. Tacka vet jag min revisor (mitt alter ego)." Jag recenserade även filmen "Tomten är far till alla barnen." Sevärd film!
Läs mer: =>

11/12-01
"Jag börjar nog bli lite senil. Teflon-minne!" Inga nyheter precis!
Läs mer: =>

<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->