Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->

20/4-03

Det ska vara åsnor som kritiserar en Åsne? Hur många journalister beskrives utifrån deras utseende? Vem skulle ens komma på tanken att beskriva Jan Guillous stora, mörkbruna ögon (vad han nu har för färg på sina ögon)? Vem skulle ifrågasätta Göran Skyttes inkomster vid hemkomsten från en krigsrapportering? Vem skulle etikettera dem som MANLIGA journalister? Är kvinnliga journalister mindre värda då de så ofta får attributet kvinnliga framför sin yrkestitel? Varför blir kvinnor blir reducerade till sitt kön? Många frågor. Inga svar?

Varför är gifta kvinnor tjockare än ensamstående dito?
Ensamstående som kommer hem, ser vad som finns i kylskåpet
och går istället till sängs. En gift kvinna som kommer hem ser
vad som ligger i sängen :) och går till kylskåpet istället!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/4-98
"18.25 igår kväll somnade Laban in lugnt och stilla med hjälp av veterinären. Denna gång var värre för mig än när Buster somnade in, aldrig mer, aldrig mer. När det är dags för Nalle och Smulan får någon annan rycka in. En stor och djup grav grävdes, 70 kilo hund kräver mansvid/djup grav. Hade lite voodoo under tiden - hade gärna sett att andra mer mänskliga varelser befolkat den graven ex. Saddam m.fl. Tomt kommer det att bli ... vem ska blockera hallen? vem ska stå som en skugga vid dörren? vem ska skälla skiten ur grannarna? vem ska snarka så gott? vem ska möta våra gäster med kärlek? kelsjuka Laban - nej no more."
Läs mer: =>

20/4-99
" Allt som börjar kännas som ett MÅSTE bör man ta sig en funderare över. Vissa grejer är ju MÅSTEN, hur man än vrider och vänder på det. Man MÅSTE gå upp på morgonen! Man MÅSTE betala räkningar! Man MÅSTE städa! Man MÅSTE laga mat, annars svälter man! Många MÅSTEN finns, ja de kan rabblas upp i en enda lång rad. Visst finns det alltför många MÅSTEN? Testa själv, men tänk efter sedan - är verkligen alla MÅSTEN! Varför då skaffa sig nya, onödiga MÅSTEN? Varför ha MÅSTEN som man faktiskt kan rationalisera bort? Som det här med att man MÅSTE laga mat, det finns djupfryst dito att tina upp i mikron. Ja, städa kan man strunta i om man nu orkar leva bland dammråttor. Men många MÅSTEN är MÅSTE vad man än tycker om dem." Ordet "måste" måste vara ett av det svenska språkets fulaste ord?
Läs mer: =>

20/4-00
"För några veckor sedan såg jag en intervju med en mor vars son hade blivit illa knivskuren och rånad på sin mobil en kväll av ett gäng unga killar. Hon tittade rakt i kameran och bad alla föräldrar att kolla vad deras söner gjorde ute på kvällarna _egentligen_. Det var mycket klokt sagt tycker jag, för händerna på hjärtat - hur många har stenkoll på vad ungarna gör? Jag skulle vilja sträcka det lite längre. Du som har barn och ungdomar, vet du vad de gör ute på nätet? Har du stenkoll på det? Har dina barn så pass förtroende för dig att de kommer att berätta om de utsätts för abuse? Är du verkligen övertygad om att de surfar *safe* och inte kommer att råka illa ut? Har du informerat dina barn om vilka faror som finns ute på nätet? För de finns! Tro mig! De finns i verkliga livet också, men jag garanterar att förekomsten inte är mindre på nätet. Med andra ord, dina barn kan råka illa ut om de har otur. Nu vill jag inte skrämmas, inte alls. Men ta ett snack, informera om vad de bör göra och inte bör göra. Berätta vad en pedofil är. Berätta om att man inte ska stämma träff med främmande människor, jag tänker på den 12-åriga tjejen som försvann med en gammal gubbe hon träffat via nätet. Jag minns även den 11-åriga tjejen som via en chat fick en gammal äcklig gubbe på halsen pga att hon råkat lämna ut namn och telefonnummer. Å andra sidan :), vet du hur dina barn uppträder på nätet mot andra? De kan de små rara söta liven, de oxå. Det är många oförstående föräldrar jag har talat med som chockat sagt, så gör aldrig inte min lilla Xxxx. Några exempel: en 11-åring som kör telefonterror med röstförvrängare, en 14-åring som skickar dödshot via mail och x antal andra som sänder bus-mail i mammas/pappas namn, dvs använder deras mail." Ja, handen på hjärtat. Har du noll koll?
Läs mer: =>

20/4-01
"Den som dricker choklad dricker barnens blod." En klart läsvärd text, även idag.
Läs mer: =>

20/4-02
"Vikingalagen
Tillvarons största gåva är jag själv.
Alla människor kan lära sig något av mig.
Mina tankar är mer komplicerade än alla datamaskiner.
Mina känslor är lika viktiga som andra människors känslor.
Det jag säger är värt att lyssna på.
Det jag gör är värt att uppmärksammas.
Jag respekterar mig själv och finner att andra gör det också.
Jag skrattar åt mig själv med ömhet och värme.
Jag har full rätt att må bra på alla sätt.
Jag är unik, det finns bara en som jag.
av Lars-Eric Uneståhl"

Läs mer: =>


19/4-03

Glad påsk!

I Juridiska föreningens sångbok "Mutatis Mutandis, som gavs ut 1992 (!), finns följande lilla visa:

När som sädesvätskor sprutar uppå magen
Lilla Ida hon är bara fjorton år.
Man kan se på henne att hon är rätt tagen
Så jag smeker ömt min kuk mot hennes lår

Hennes ögon dom är röda utav smärta
Hennes mutta den är full av blo.
Och då tänker jag på gamla horan Berta
I vars fitta man fick in ett matsalsbord

Hur många av dem – som i glada studievänners sällskap sjungit denna sång – jobbar inom rättsväsendet i dag? Kan man vara säker på att de dömer opartiskt och utan att påverkas av gamla fördomar? Patriarkatet härskar i domstolarna! Jag är böjd att hålla med Gudrun Schyman här. Läs gärna hennes debattartikel i denna fråga. Fall inte för dina egna fördomar. Läs den. Oavsett de s.k "skandalerna" anser jag att denna kvinna är väl värd att lyssna på och framförallt att ta på allvar.

Ett bra exempel på detta, förutom det som nämns i debattartikeln ovan, är dessa herrar. Hur har kvinnan det? Det är inte kvinnan som ska behöva gömma sig. Skämmas. Vara rädd. Skaffa sig skyddad id. Behöva flytta.

Det är bättre att sakna förnuft än att använda det fel.
Jane Austen

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/4-98
"Så inatt fick jag så där tok-ont i magen igen. Vaknade mitt i natten med dessa smärtor - man kan inte sitta, ligga eller stå - inget lindrar. Soffan i rummet blev utvägen - sittandes masserande magen. Till slut somnade jag sittande :)))). Hundarna var framme flera gånger nu på morgonen för att kolla läget. Aldrig har matte tillbringat natten på soffan, så de var framme och puffade på mig med nosen både Nalle och Smulan. Nalle mest sur :-) för att jag tagit hans plats." Gallstenar som dansar can-can är inte roligt.
Läs mer: =>

19/4-99
"Vad är skillnaden mellan en *bimbo* och Tomas Brolin, Dr Alban, Björn Borg? De sistnämnda är korkade i verkligheten medan *bimbons* dumhet bara finns i sinnesvärlden. Dr Albans uttalande kommer att bli klassiskt!
– Det är bara sådana tjejer som inte tycker att de har så snygga bröst som blir förbannade.
Brolins och Borgs uttalande om samma video var i stil med IQ Fiskmås, fast vem hade väntat sig något annat? Fattar de inte hur pubertalt gubbsjuka de verkar med sin *tutt- och häck* video?"
Ja, vem hade väntat sig något annat?
Läs mer: =>

19/4-00
"En omtumlande dag igår på jobbet, rena rama berg- och dalbanan." Hellre upp- och ner, än bara ner.
Läs mer: =>

19/4-01
"Manlig åhörare: - Är du lesbisk?
Florence Kennedy: - Är du alternativet?"

Läs mer: =>

19/4-02
"Trots moderaternas skattesänkariver (jag har aldrig fattat hur deras ekvation går ihop) inser även jag att skatt är av nöden. Vem ska annars finansiera faster Agdas knäoperation? Göstas barnbarns utbildning? Min egen långvårdsplats – när den tiden kommer? Det är sexigt att betala skatt; påstås det i alla fall :). Men hur blir det om man går till överdrift? Drabbas man av kåtslag? Skämt åsido. Nu vill skattemyndigheten att vi ska betala skatt på privata samtal från jobbnallen. Det finns betydligt viktigare saker. Anser jag i alla fall. Det kändes lite som att sila mygg och svälja elefanter att läsa den artikeln ovan. Men å andra sidan. Den sysselsättningen verkar vara default ibland."
Läs mer: =>


18/4-03

Förresten! Det glömde jag.
En trevlig påsk tillönskar jag alla.

Långfredag!
Nuförtiden är denna dag varken längre eller kortare än någon annan dag på året. Men förr var det annorlunda. När jag var liten var långfredagen verkligen lååååååååååååååång. Trååååååååååååååååkig. Träääääääääääääälig. Ingen TV (den kom ju runt 1957 sisådär till vårt hem). Radion spelade bara massa högtidig musik á la psamlmstuk, om jag nu inte minns galet. Inga affärer var öppna. Inga restauranger. Inga biografer. Inga fik. Inga teatrar. Allt var stängt. Då menar jag ALLT, utom kanske kyrkorna då.

Nu tror jag minsann att våren äntligen är här. Leve solen! Vi har den att tacka för så mycket. Tänk om solen inte fanns. Då fanns inte vi.

Människan är hundens bäste vän?
Tja....det gäller nog bara om hunden har det bra. Jag har tyvärr sett alltför många exempel på där hunden far illa. Det jag ogillar mest är ärthjärnor som skaffar kamphundar som penisförlängare och dessutom använder dem som kamphundar. Hur kul är det på en skala från ett till tio att se en sådan hund, ärrig och sårig. Häromdagen såg jag ett fyllo som stod på Centralen med en fisk (inslagen i papper) i handen. Ja, vad han nu skulle med den till? Han var knappast i skick att tillaga den. Han raglade och var knappt kontaktbar. Hunden stod vid sidan om. Skabbig och såg ut att vara i dåligt skick rent fysiskt. När fyllot klev ombord på pendeltåget hade han i fyllan glömt bort att han hade sin hund med. Hunden var tydligen van vid det. Underdånigt följde den efter, med viss tvekan, fyllot upp på tåget. Jag bara stod bredvid och såg nog ganska förundrad ut. Jag skulle inte med samma tåg. Det var nog bara tur det. För mitt hjärta.

Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han har hört.
Turkiskt ordspråk

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/4-98
"Happy surfing! Nu kör jag via satellit :) och vilken fart, hämtade hem NS 4.05 som är på 11Mb på c.a 5 minuter (44,8K/sec)." Jag vill oxå ha bredband. Satelliten är inte längre i funktion.
Läs mer: =>

18/4-99
"Inte ens inslaget i Reportrarna och avslöjandet av deras affärsidé - Att tjäna pengar snabbt - kunde få några ansvariga kommunpolitiker att dra åt sig öronen här i Stockholm."
Läs mer: =>

18/4-00
"Nu har en ny stjärna, pedofilen ingen@ingen.com dykt upp på klotterplanket och bevisat att min teori att alla med mindre än tre hjärnceller skramlande innanför pannlogen ändå kan skriva i både gästböcker, anslagstavlor och mail. Bara _det_ en bedrift :). Ursäkta om jag låter cynisk, men det är slut på *mr nice guy nu*. Jag är fel person att gå på. Jag blir inte ledsen, sårad och/eller tar åt mig. Jag blir bara *pissed off* - på svenska - rent ut sagt förbannad. Jag kommer att i fortsättningen ha en policy att anmäla till respektive abuse-avdelning rakt av. Inte för att det är kul/för att jag tjänar på det och/eller får tillfredställelse av det. Nej, det är för att jag anser att kan jag förhindra att samma person gör detsamma mot någon annan så är det bara bra. Som jag sa häromdagen, någon gång borde *hissen åka ända upp* på somliga om de märker att det de gör inte accepteras ens av deras egen abuseavdelning än mindre av den som blivit drabbad av deras felaktiga beteende." Det är nog bara att inse att somliga inte ens har en hiss :).
Läs mer: =>

18/4-01
"Ringholm fick några tårtor i nyllet igår. Synd på så rara ärtor, tårtorna menar jag. Jag tycker iofs att det är barnsligt att slänga tårtor i nyllet på folk. Ringholm gör dessutom bara sitt jobb, varken mer eller mindre. Man kan ha synpunkter på honom som person, vilket jag har, men som finansminister tycker jag att han sköter sitt jobb. Detta påvisar även vilket dåligt skydd våra politiker har i Sverige, med Palme-mordet i gott minne. Tårtan hade kunnat vara något betydligt mer farligare. Det är lite *när argumenten tryter*-syndrom över det hela oxå. Känns definitivt igen från en annan falang i samhället."
Läs mer: =>

18/4-02
"Livet är som en berg- och dalbana. Man får försöka njuta av de ögonblick man är uppe på toppen och har en vidunderlig utsikt. Det är kittlande när man sakta åker uppåt och nedåt i en hisnande fart. Stunderna nere i botten får man lida pin."
Läs mer: =>


17/4-03

Det blev inget KGB i går.
Jag somnade sött istället.
Nå, det blir fler gånger.

Jag tänker på det jag skrev i går. För att fortsätta på avdelningen gnöl och gnäll. :) Nuförtiden ramlar det in html-mail med bilder och hela kittet. Jag har inte hittat någon avstängningsmöjlighet för detta i min mailklient. Jag skulle klara mig alldeles utmärkt utan html-mail, vad det nu än gällde. Seriösa reklammail ska inte vara i form av html-mail. That´s it! Fast vad hjälper det om bara jag tycker så :))). Jag vill inte ha porrbilder rakt i nyllet när jag öppnar mailen. Jag är kanske pryd? Men jag skiter högaktningsfullt i vad folk gör i sängen eller i taklamporna, bara jag slipper se det. I går ramlade ett mail ned med ett någorlunda "normalt Subject" så jag öppnade det för en snabbgranskning. Mailet hade ingen text men däremot en klickbar länkad bild på en hund som knullade en brutta bakifrån. Som det så enkelt stod på bilden, DOG FUCK! Men hallå? Vad är detta? Finns det folk som går igång på sånt? Varför kan någon tro att andra vill ha sånt skit i sin mailbox?

Jag vaknar förundrad.
Jag lägger mig förundrad.
Den dagen jag förstår allt
är det dags att lägga sig ned och dö.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/4-98
"Har även ett tungt beslut att fatta i dagarna. Laban börjar besväras av sina cancerknölar, samt verkar ha tappat lite av livsgnistan. Ska konferera med min veterinär, vill att allt ska ske lugnt och stilla. Helst här hemma så att *färden* till graven på tomten blir kort och rofylld. Ja, så ska den grävas ... morbid, njae en påbörjad sorgeprocess mer eller mindre." Det oundvikliga kommer alltid till sist.
Läs mer: =>

17/4-99
"Vilken kanonidé att prägla scooterns registreringsnummer på bandet. Varför, varför i all fridens namn är inte detta implementerat i Sverige?" Ja, det skulle helt klart vara bra med tanke på att de används i olovliga jakter.
Läs mer: =>

17/4-00
"-----
Sätt dig ned. Blunda. Ta ett djupt andetag. Andas ut. Andas sakta. Koncentrera dig. Tänk. Känn efter. Gör dig sårbar. Bli ett barn igen. Sätt dig in i denna situation. Pappa skriker. Pappa är full. Pappa är arg. Mamma försöker lugna ned pappa. Pappa slår mamma. Mamma skriker av smärta. Mamma gråter. Mamma tystnar. Du förstår ingenting. Varför? Varför slår pappa mamma? Vad har mamma gjort? Har du gjort något? Du känner skuld. Du känner smärta......
-----
Tycker du fortfarande att systemet ska ha lördagsöppet?"
Jag funderade runt kombinationen sprit och kvinnomisshandel. Där spriten går in, går vettet ut? Tyvärr är det ju även så att vissa inte ens behöver sprit. Alltså kan man dra slutsatsen att de inte har något vett överhuvudtaget?
Läs mer: =>

17/4-01
"Man talar ju ofta om "oprovocerat våld" på t ex gatorna men mindre sällan talas det om provocerat våld. Om våld sker i hemmet så är det enligt min erfarenhet förmodligen alltid provocerat. Kvinnor kan nämligen provocera, förnedra om de vill och slipper ofta undan med detta. Vissa kvinnor tycks i det närmaste "tigga" om att man ska slå tillbaka. Det är min sanning. Därmed inte sagt att jag försvarar misshandel eller mord men det finns oftast orsaker till gräl i hemmet. Marginalerna kan vara OERHÖRT små och händelseförloppet snabbt." Det är inte jag som skrivit detta ovan. Det är utdrag ur ett mail jag fick från en medlem i en extrem mansorganisation, inga namn nämda, inga glömda. Underlig förklaringsmodell tycker jag.
Läs mer: =>

17/4-02
"Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.

Vad var det för ord – var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu – förrn vi föser dig bort,
du barfotabarn i livet.
Nils Ferlin (1933 Barfotabarn)"

Läs mer: =>


16/4-03

Bara Trafikmappen innehåller just nu över femhundra olästa mail. Jag hinner inte med.

Jag vet inte riktigt om denna jämförelse håller. Men jag tycker att reklaminslagsgästboksklottrare är jämförbara med de som målar ful grafitti. Det ger i alla fall ingen bra image för företaget, även om det nu rör sig om en småskuttare, fiffel- och bågare eller mot förmodan en seriös småföretagare. Spam, vare sig det är i mailform eller i andras gästböcker/anslagstavlor, är en ren våldtäkt på den personliga integriteten. Någonting ditåt :). Ja, jag har bara sovit tre timmar nu efter två vaknätter så hjärnan är tröttare än kroppen. Men jag tror kanske att en del förstår vad jag menar.

Wed Apr 16 07:22:12 2003 xxxxhotmail.com Hans Nordin from 213.101.60.251
JOBBA HEMIFRÅN Möjlighet att tjäna en extra månadsinkomst på fritiden. Gratis info on line http://www.xxxxxxx.com


Seriöst att ragga folk i andras gästböcker. Mycket seriöst. Jag skulle då aldrig ta ett jobb på ett sådant ställe. Never in my life.

Wed Apr 16 07:21:50 2003
axxxxxx@hotmail.com Anita de Santiago from 213.101.60.251
MINSKA i kg och cm !! http://www.xxxxx-xxxx.nu


Hur skulle man annars minska? I ton eller i meter? Seriöst. Det finns bara ett sätt att gå ned i vikt. Ät mindre. Rör dig mer. Sedan att komma till skott är en annan femma. Det är fördjävligt att folk försöker slå mynt av andras viktproblem. Geshäft är vad det är. Inget annat.

Bakom varje framgångsrik kvinna
står en man och väntar på maten.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/4-98
"Ibland sitter man här framför datorn med ett fånleende på läpparna, tur att jag inte har en web-cam *skratt* Vad sägs om detta gulliga inlägg i min gästbok "Jag tycker det är mysigt med tanter på nätet ... Fram för fler kvinnor som webmasters ... :-) .... Keep On Hammering!" tack säger jag, det värmer och känns kul med sådana kommentarer. Fast oss emellan, tant jag? Sedan fick jag ett mycket trevligt mail som jag i sinom tid ska svara på, lite efter just nu med mailen, men ... en kille C. som i mina ögon borde ha en tapperhetsmedalj, att orka och idas läsa HELA min Reload, från start till slut. Knappt jag skulle orka det själv du! "
Läs mer: =>

16/4-99
"*kram* - ha en underbar dag!"
Läs mer: =>

16/4-00
"Jag haaaatar att vara sjuk, det är min controller/granskare roll som inte gillar sådant jag inte kan kontrollera/styra."
Läs mer: =>

16/4-01
"På mötet i Nicaea år 325 fastställde man påskens inträffande till den första söndagen efter den första fullmånen efter vårdagjämningen." Aha – nu minns jag. Tobbe gav mig en förklaring till varför påsken flyttades fram- och tillbaka som en jojjo. Men varför håller de fast vid en sådan gammal pålaga?
Läs mer: =>

16/4-02
"Lycka! Livskvalité! Vad är det? För mig är det enkla saker. Såsom att kunna gå in i hönshuset på morgonen och hämta färska frukostägg. Det kan vara att höra Nalle snarka gott i duschkarbinen." Nu får jag inte längre höra Nalle snarka i duschkabinen.
Läs mer: =>


15/4-03

En liten kille på nio år rånar
en gammal man på åttio. Vart är vi på väg?

Annars? Ha en bra dag!


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/4-98
"Jag är en människa som vill ha full kontroll över allt - inga obehagliga överraskningar här inte. Att de sedan dyker upp som grädde på moset är en annan femma, men jag är mycket systematisk och förbereder mig ofta noggrant, speciellt om det är något jag ska göra som är obekant eller okänt. Vilket jag ofta har fördel av men även nackdel, igår hade jag iaf fördel av det. Skulle till jaktmarker jag aldrig varit på, så kvällen innan lusläste jag kartan och trots uruselt lokalsinne träffade jag rätt direkt. Tog t.o.m med mig telefonkatalogen - den del som innehåller karta över Stockholm, fånigt! För hade jag haft bekymmer att hitta dit skulle jag inte haft en chans att konsultera den kartan, trafiken var minst sagt intensiv."
Läs mer: =>

15/4-99
"Ibland undrar jag hur folk är funtade? Att sitta och skicka knäppa, rent av underliga mail från sin jobb-adress? Har man inte större respekt för det företag man jobbar för?"
Läs mer: =>

15/4-00
"Dessutom tycks jag ha drabbats av en enbart för mig osynlig form av lepra senaste dagarna. Smittsam sådan oxå. Det känns lite som i gymnastiken i skolan när jag alltid blev sist kvar :) när det skulle väljas lag till ex. handboll. Jag mailar, inget reply. Jag försöker få tag på folk analogt, ingen lyfter på luren. Jag (för en gångs skull) ställer en fråga på en mailinglista, inte en enda ids svara med en url eller annan vägledning. Idag tänker jag inte ens öppna mailboxen, än mindre bry mig om mailen som trillar in :(. Varför bry sig, ingen annan gör det ju? Ge mig ett enda skäl! Ge mig två!" Smittsam lepra :). Tja...man ska nog kanske inte skämta om sådant. Vem vet? Den sjukdomen kanske kommer tillbax? Ett litet lager har stulits från Ryssland. Vem vill ha levande smittkoppskultur?
Läs mer: =>

15/4-01
"God fortsättning på påsken!"
Läs mer: =>

15/4-02
"SÅRBAR (adjektiv)
Kvinnlig tolkning av ordet.
Att känslomässigt öppna sig för någon annan.
Manlig tolkning av ordet?
Att spela hockey utan suspensoar."
Mycket funderingar kring manligt och kvinnligt.
Läs mer: =>


14/4-03

Någon som vill byta huvud med mig? Kroppen antar jag att ingen vill ha. Det man inte har i huvudet får man ha i benen, sägs det. Ja, lite sanning finns det nog i det ordspråket. Smulan börjar svara på penicillinet. Jag åkte in till apoteket vid Centralen. De har öppet på söndagar. Jag tog bilen till Kungsängen och sedan pendeln in. Väl inne på apoteket inser jag att jag har fått med mig fel recept. Fanihelvetedjävlarsanamma. Det var bara att bita i det sura äpplet och åka hem igen, samma väg. Väl hemma med rätt recept i näven gjorde jag om hela proceduren. Bilade till Kungsängen och tog pendeln in och hem. Det är så kul, så kul att köra bil och att åka pendeltåg. NOT! Men vad gör man inte för de små liven?

Människor hatar dem som får dem att inse sin egen underlägsenhet.
Lord Chesterfield

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/4-98
"Ha det gott!"
Läs mer: =>

14/4-99
"Det finns c.a 50 vargar i Sverige och antalet minskar dramatiskt pga av inavel och framförallt olovlig jakt på vargarna. Förstår inte varför samer och jägare hatar vargen så in i bomben? Samerna får 35 miljoner i bidrag varje år för att de ska tolerera rovdjur i renbetesmarkerna, men underligt anser jag att trots detta har samtliga vargar i norr försvunnit? Hur kan samerna få bidrag i så fall? Samma sak med järvarna och lodjuren, de jagas olovligt. Av vem/vilka? Inte är det medelsvensson i alla fall? Jägarna hatar vargen, lösspringande jakthundar dödas av vargflockar för att de springer in i vargens revir, rent instinktivt dödas inkräktaren. Men varför ska vi överhuvudtaget tillåta jakt med lösspringande hundar? Väldigt få människor lever av jakt allena, det är en hobbyverksamhet numera. Visst förstår jag hundägaren som hittar sin hund dödad, dess förtvivlan och sorg. Men själv skulle jag aldrig tillåta mina hundar att springa vind för våg i skogen. Det finns ju andra faror än just vargar! Hur många jakthundar och vanliga hundar blir inte dödade i trafiken varje år? Det rör sig om betydligt högre siffor än de 14 stycken som blir dödade av vargar. Hur många jakthundar dör inte av husses eller annan jaktkamrats vådaskott? Närmare bestämt 14 stycken per år, alltså lika många som blir dödade av vargar. Vi skriver under fördrag hit och dit om att skydda utrotade djur i andra länder men kan inte ens hantera situationen med vår egen utrotningshotade art i Sverige, vargen. Nej, in med friskt blod. Importera varg från Polen och Rumänien. Där har de tusentals vargar på ytor mindre än Sverige och det tycks fungera, varför inte här?" Vargen är ett vackert djur. Vem räds vargen? Inte jag i alla fall.
Läs mer: =>

14/4-00
"Snacka om galopperande förkylning. På bara några timmar från lite halsont till helt däckad."
Läs mer: =>

14/4-01
"GLAD PÅSK!" Varför håller påsken på och flyttar runt?
Läs mer: =>

14/4-02
"Innan jag stack igår stängde jag av alla element. Dörrarna lämnades på vid gavel. Allt för hundarnas skull. De kunde gå in och ut efter eget behag - hela dagen. Det var skönt att komma hem till ett utvädrat hus. Vintern ska vädras ut! Men jag stängde dörrarna och satte på elementen på kvällskvisten. Det får vara någon måtta på hurtigheten. Även för mig. Gräsmattan börjar bli saftigt grön. Vissa trädsorter börjar skifta i ljusgrönt. Syrenbuskarna har sprängfyllda bladknoppar. Ett rejält regn och lite värme på det. Då kommer det att bli en fullkomlig explosion av grönska, i alla kulörer. Det går så fort nu. Jag hinner inte riktigt med. Men så är det varje vår." Så olika det är år från år. Inte lär några dörrar öppnas här inte, på ett bra tag.
Läs mer: =>


13/4-03

– Jasså, du är en sån.
En kvinna med skyddad identitet bad flera gånger om hjälp. Hon fick ingen hjälp. Flera gånger fick hon höra, – Jasså, du är en sån. Så mycket förståelse har polisen för kvinnor som lever under skyddad identitet. Jag blir mörkrädd när jag läser detta. Kvinnan och hennes familj har levt likt i en skräckfilm i många år. Men myndigheterna verkar inte ha vilja/möjlighet att sätta stopp på det hela.

Fyra gånger har svenska domstolar slagit fast att mannen inte behöver vård. Hur kan de anse att hans beteende är normalt? Han har dömts för olaga frihetsberövande, överträdelser av av besöksförbud, olaga hot, vapenbrott och ofredande. Korta straff. Ingen tycks ha haft en överblick över situationen. Ändå har han fortsatt att jaga henne. Jag henne som ett djur. Jaga henne in absurdum.

Jag hoppas innerligt att denna man inte har barn. Tänk att driva en vårdnadstvist med en sådan tvättäkta psykopat? Tyvärr känner jag till alltför många exempel på barn som utsatts/utsätts för detta. Tyvärr känner jag igen typen alltför väl. Dock är jag glad att de är få. Men de finns. Glöm aldrig det.

Till något helt annat. Jag vill börja klättra i berg. Tror jag. Jag har visserligen höjdskräck. Men kan man se sådana här vackra vyer så vete sjutton om den inte är värd att övervinnas.

I förbigående skulle jag vilja säga,
att första gången Adam hade möjlighet,
så lade han skulden på en kvinna.
Nancy, Lady Astor

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/4-98
"Fick ett sådant sött mail häromdagen angående min sida om abuse.
Vafan e detta för skit?? Jobbiga feminister och liknande bara tröttar ut mig. Det är inget "nät-brott" att invitera nån brud o snacka lite sex med henne eller skicka liknande messages. Är personen inte intresserad så är det ju för fan bara att ta IGNORE. Död åt feminismen! haha
Bara att sucka och säga - han verkar ha noll koll på tillvaron i stort. Att säga att tjejen ska använda ignore om det inte passar. Vore det inte mer lämpligt att bägge var överens om ämnet? Tror säkert det finns bruttor som älskar att *porra* lite halvanonymt på nätet, men lämna de andra ifred. Pejla läget först! Varför tvinga sig på andra människor? Varför ska tjejer överhuvudtaget behöva använda ignore? Denna lille pojk verkar ha ett mycket luddigt begrepp om vad feminister står för och vad som anses som abuse på nätet."
Noll koll på läget. Som sagt.
Läs mer: =>

13/4-99
"Så avdelning mindre roliga mail!
Vi är Cyber JP och det är ett företag så du kan väl hjälpa oss? *SNÄLLA DU SÄGER FEL HELA TIDEN* FUCK YOU!
Fuck you? Tror inte att mail som ovan gör mig vänligt stämd och benägen att lägga ned mer tid på att hjälpa till. Försökte hjälpa killen med en grej, första urlen funkade inte men jag *grävde* fram en till och sände den och fick svaret ovan. Där tog min välvilja slut...punkt slut. Grinig? Tja, kanhända. Men det finns gränser för vad man skriver i e-mail till främmande personer, speciellt om man är i den sitsen att man begär hjälp. Lika grinig blir jag på snorungar som tycker att dagens höjdare är att sabba andras gästböcker. Nu är det så att jag anser att min/a gästböcker är min egendom, likväl som exempelvis min bil. Drar någon en repa i lacken på min bil och jag kan spåra förövaren gör jag givetvis en polisanmälan för skadegörelse. Sak samma gäller min gästbok, fast jag anmäler det till *abusörens* Internetleverantör. That´s it! Om tillräckligt många gjorde det skulle det otyget snabbt försvinna, det är jag övertygad om."
Ja, vad säger man? Det kanske är jag som är grinig. Eller?
Läs mer: =>

13/4-00
"Sent i säng, upp lika tidigt som vanligt=dålig kombination. Annars? Det var trevligt igår. Hör och häpna :), det mynnade ut i en biljardturnering före middagen. Jaja - biljard som jag inte spelat på 25 år och inte ens då kunde jag påstå att jag var bra på det. Men kul var det. Mersmak. *Drömmer* - ett biljardbord i källaren/gillestugen. Fast *skrattar* - vi _har_ ju ingen källare/gillestuga."
Läs mer: =>

13/4-01
"Jag har precis läst Moa Martinsons bok, Mor gifter sig, första delen i en självbiografisk trilogi. Boken, Mor gifter sig, rekommenderar jag alla att läsa. Det var inte lätt att vara barn runt sekelskiftet, om man tillhörde fel samhällsklass vill säga. Kvinnor hade det inte heller lätt, männen söp, försnillade löningen och misshandlade både fru/barn. Jag ska skriva ihop lite om Moa och göra en muntlig presentation på nästa svenska-lektion. Hela svenska folkets Moa, men aldrig erkänd av eliten. Så sent som 1974 förbjuds en flicka i Mjölby av sin svensklärare att skriva en uppsats om Moa Martinsson med motiveringen att Moa "inte var någon riktig författare"." Skrev även om Unni som blev kallas nazifeminist. Varför känns det igen?
Läs mer: =>

13/4-02
"Ha en underbar dag!"
Läs mer: =>


12/4-03

Vi ska på 30-årskalas. B.s yngste son fyller gubbe. Har man blivit gammal när man sägar kalas istället för fest?

Jag är glad att jag inte tog bort vinterdäcken på min bil. De har varit till nytta de senaste dagarna. Färden hem i fredagsmorse via I1 var som en isbana. Murphys lag säger även att det alltid är då jag får möte med 557:ans buss. Den kör alltid i mitten. Räknar kallt med att vi privatbilister kör åt sidan. Vilket vi gör i rena rama självbevarelsedriften, även om det nu skulle innebära att det blir en dikeskörning. Nå, jag kom hem. Det gjorde inte alla. Många bilar var det som halkat av vägen såg jag. Jag läste/hörde även om många mer allvarliga olyckor. Jag blir alltid lika beklämd. Det är en sådan onödig död. Att inte få stopp på bilen i korsningen och bli till köttfärs under en lastbil är inget öde att avundas. Kör försiktigt.

Jag brukar fundera på den kille som ofta sitter i gången mellan Centralen och T-centralen. Det är svårt att avgöra hans ålder, men kanske runt 30? Han sitter i rullstol och säljer Bingolotto, i alla väder. Det är det enda jag någonsin hört honom säga. Bingolotter. Biiiiiiiiiingolotter. Bingoloooooooootter. Bingolotter. Skulle han inte sitta på sin plats så är det nästan så att jag saknar honom. Det jag undrar över är huruvida han har det bra eller inte. Är han lycklig? Får han den omsorg/kärlek han behöver? Besvärar pundarna honom eller är han en slags frizon, även för dem? Ja, jag skulle kunna fråga honom kanske. Men han skulle nog bara glo på mig och be mig fara åt Heklefjäll. Vilket vore helt i sin ordning :). Men på något sätt så berör han något i mitt inre.

"Do NOT start with me. You will NOT win.
T-Shirt slogans For Women Who Take No Shit

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/4-98
"Steken blev kanon, om man får säga det själv. Är en hejare på att laga mat, men tycker inte att det är kul nu förtiden. En bra karl reder sig själv heter det visst. Ska motsvarigheten vara - en bra kvinna reder sås bra, eller? Skulle säkert blivit en rekordelig hemmafru om inte *hondjävulen* i mig tagit över :~), är alldeles för självständig för att tillåta mig hunsas av en karl eller foga mig i *fållan*. Jag har alltid gått min egen väg och definitivt inte följt strömmen, till min mors förtret - kanske därför :))))." Ja, mycket energi har lagts på att inte bli som morsan min. Men ju äldre jag blir, desto mer känner jag att jag börjar likna henne.
Läs mer: =>

12/4-99
"Spankworld - the movie gav mig svaret på vad vaniljsex var för något :). En fråga utkastad på en mailinglista där jag undrade över uttrycket vaniljsex renderade till ett lån av ovan nämnda film. Dock ingen p-rulle, en rolig komedi i en något udda miljö skulle jag vilja påstå. Hur som haver, jag kikade på den igår. Vilket renderade i ett par höjda ögonbryn av B. Dels för att jag, som aldrig brukar ligga i TV-soffan, tillbringade ett par timmar framför TV:n/videon och dels pga filmens karaktär. Det slog ju aldrig fel *skrattar*, varje gång B. passerade så var det stön, smisk, pisk och nakna kroppar :). Han undrade nog vad jag låg och kikade på. Till slut när han passerat misstänkt många gånger :), förklarade jag vad filmen egentligen handlade om och då garvade han bara när han förstod sammanhanget och såg lite mer av filmen mot slutet." :)))
Läs mer: =>

12/4-00
"Men, tänk om man kom till ett läge då man inte ens längre hade drömmar? Planer? Vilja? Tankar? Ideér? Funderade? Ifrågasatte meningen med livet? Då kunde man lika gärna lägga sig rakryggad ned och invänta döden. Må den stunden dröja...... Jag har iofs befunnit mig där en gång för hundra år sedan – Been there! Done that! Never looking back! "
Läs mer: =>

12/4-01
"Tur och retur Blåkulla! Åter imorgon......"
Läs mer: =>

12/4-02
"Tomt! Nada!"
Läs mer: =>


11/4-03

Berner fick inte jobbet på SR.
Ja, det verkar logiskt.
Får man klanta sig hur mycket som helst utan att det inte får återverkningar? Say no more.

Läs om en ny kampanj som drar igång!

Irak-kriget går mot sitt slut? Saddam försvann upp i rök? Jag hänger inte med i utvecklingen. Men det lilla jag förstår ger vid handen att exil-irakerna kanske hade rätt?

Warning: I have an attitude and I know how to use it.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/4-98
"Jobbade hela dagen i går - nu sitter jag så (har möblerat om) att jag kan se ut genom fönstret och se solen, vilken flödade igår."
Läs mer: =>

11/4-99
"Trist. Tråkigt. Tamt. Tantigt. Gårdagen tråkig, hoppas det blir bättre idag."
Läs mer: =>

11/4-00
"Egentligen orkar jag inte bry mig. Jag blir inte ens upprörd, vilket antagligen är meningen att jag ska bli. Varför annars skulle typer likt denna ens ödsla energi på att göra sådant? Men...säger ingen ifrån kan de fortsätta i all evighet och hans manér kan drabba andra som tar mer illa upp. Och det betyder _något_ för min del, kan jag bara bidra till att hissen åker ändå upp hos någon/några så är det mödan värt för min del. Jag räknar med att får de x antal anmärkningar/varningar så kanske de lägger av eller så blir de avstängda. Uppför dig på nätet såsom du själv vill bli behandlad IRL - kort och gott. Ska det vara så svårt? För inte f*n står de på Konsum och skriker "Knulla! Knulla!" femtioelva gånger på raken? Jag har då aldrig råkat ut för det IRL? Har du?" Vitsen med att skriva in ordet KNULLA hundratals gånger i en främmande människas gästbok har jag aldrig förstått.
Läs mer: =>

11/4-01
"In the old days in Nevada a man caught beating his wife was tied to a stake for eight hours a day with a sign that read, "Wife Beater" fastened to his chest. Kanske något att efterapa?"
Läs mer: =>

11/4-02
"Vår kärlek är ett glömt litet barn med blöt blöja. Ingen hör att det gråter. Vi har fullt upp med att slåss om vårdnadsrätten. (Ur Imellan Os, Gyldendal 1981)"
Läs mer: =>


<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1